Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Hayirli olsun oncelikle..suan yolun basindasiniz cok zor gelir nasil gecicek zaman dersiniz ama merak etmeyin geciyor.benm tavsiyem kendinizi motive edin mesgul tutun en azindan 12 13 cu haftaya kadar.. baktiniz olmadi sikayetleriniz artarak devam ediyor cok kotusunuz bir psikiyatriste gidin fikir alin dusuk toz ilaclar var hamilelige uygun gerekirse kullanirsiniz yapacak bir sey yok
Bende şuan 16. Haftadayım ancak 2 gündür atak geçirmeye başladım mide bulantısı uyuyamama çarpıntı.. yemek yiyemiyorum halihazırda doktorumun çok mecbur kalırsak kullanacağız dediği ilaç elimde ama korkuyorum içmeye bebeğimin sağlığını bozarmıyım diye ah çok zor ne yapacağım bilemiyorum Allah bebeklerimizi korusun

Sizi cok iyi anliyorum inanin yanliz degilsiniz bircok insan bunu yasiyor..hamilelik zaten zor bir surec bide mental rahatsizlik eklenince insani mahvediyor..10 haftaya gelmissinz elinizden geldigi kadar mucadele edin ozelliklede soyle bir 15 16 ci haftaya gelin baktiniz cok zorlaniyorsunuz ilac kullanirsiniz..inanin her sey geciyor zor oluyor gecmezmis gibi geliyor ama geciyor bu surecte biticek emin olun..bn hamileyken ilac kullanmadigim surecte her sabah kalktiginda niye sabah olduki derdim nasil biticek bu gun derdim her yer kapkaranlikti dunya zindan gibiydi yaşamiyordum resmen ama bak bitti gitti sukur Allahima..sizinde bu zor zamanlar gecicek merak etmeyin
Siz kaç aydan sonra ilaç kullanmıştınız? Bebeğinizde bir sıkıntı olmadı sanırım en çok bu beni düşündürüyor 😔

Selam kızlar panik kardeslerim nasıl olucak nolucak aman ilac kullaniyorum bebek de sorun olurmu diye korkarak gecen aylar sonunda bebisimi kucagima aldim saglikla inanın stres yaptgmzla kaliyoruz hic korkmayin sadece sonunda ki guzel kavusmayi dusunun bebekleriniz icin kiyaftler ona alicagnz oyuncalari arastrin vaktinizi oyle seylerle doldurun inanin kavusunca yasadignz hic bi skntiyi hatralmicaksiniz dunya cok daha baska olucak
Siz gebeliğinizde ilaç kullanmışmıydınız?

Bende şuan 16. Haftadayım ancak 2 gündür atak geçirmeye başladım mide bulantısı uyuyamama çarpıntı.. yemek yiyemiyorum halihazırda doktorumun çok mecbur kalırsak kullanacağız dediği ilaç elimde ama korkuyorum içmeye bebeğimin sağlığını bozarmıyım diye ah çok zor ne yapacağım bilemiyorum Allah bebeklerimizi korusun
O psikolojiyi o kadar iyi bilirim ki kendinizi cok berbat hissersiniz dunyada yasamiyor gibisiniz sanki ama bir yandnda ilac kulanmak istemezsiniz vicdaniniz el vermez cok zor bir durum yasamayan bilemez..ama bu hastalikla hamilelikte malesef gecmiyor ben cok direndim mucadele ettim ilac disinda her yolu denedim ne yaptiysam olmadi dahada kotuye gittim sikayetlerim dahada artti baktim boyle olmicak artik direnecek gucum tukendi bittim 25 ci haftamda ilaca basladim..ama neler neler yasadim..ilaca basladiktan sonra guzel dingin huzurlu bir hamilelik gecirdim.isterseniz 13 14 haftalik olana kadar sizde mucadele edin dualar edin bol bol terapi alabiliyorsaniz terepi alin psikologlari dinleyin yitubeden..baktiniz olmadi 3 aydan sinra ilaca baslarsiniz

Siz kaç aydan sonra ilaç kullanmıştınız? Bebeğinizde bir sıkıntı olmadı sanırım en çok bu beni düşündürüyor 😔
25 ci haftamda basladim ben ilaca..sukur Alahima bebegim saglikli..dusunmeniz normal annesiniz sonucta ama merak etmeyin hamilelikte cok kullanan var zaten dusuk doz hamilelige uygun ilaclari veriyorlar oda bebege cook minimum geciyormus yinede tabi dyanabildiginiz yere kadar dayanin

25 ci haftamda basladim ben ilaca..sukur Alahima bebegim saglikli..dusunmeniz normal annesiniz sonucta ama merak etmeyin hamilelikte cok kullanan var zaten dusuk doz hamilelige uygun ilaclari veriyorlar oda bebege cook minimum geciyormus yinede tabi dyanabildiginiz yere kadar dayanin
Teşekkürler bende 16 haftaya geldim doktorumla görüştüm bugün ve yarım doz ile hamilelikte kullanılan ilaca başlayabilirsin dedi bugün ilk ilacı içeceğim sanırım Allah tüm hastalara şifa versin çok zor .. bir şey daha sorabilir miyim size ? Lohusalık ve emzirme dönemimde de kullanan varmış siz kullandınız mı

Merhaba arkadaslar :KK43: cok sukur hamileyim ama panik atagim onceleri bayagi bir olmustu daha yeni bugun ogrendim ve bugun drek tekrar etti ben nasil 9 ay dayanacagim 😭 yasayan ve ssglikla doguran varmi acaba cok strese girdim birinci cocugum premature dogdu 7 yil gecti gecen yil babam vefat etti bilmiyorum lutfen gecirenler ve iyi olanlar bna cevap verir mi ... Allah hepimizi bu hastaliktan kurtarsin
Arkadaşlar merhaba panik atak hastasıyım ve paxil kullanıyordum gebe kalınca doktorum paxili kesti ve çok gerekmedikçe ilaç kullanmayacağız dedi eğer çok mecbur kalırsak hamilelikte kullanılan ilaca başlarız dedi 2 aydır ilaç içmiyorum ve ataklarım arada beni yokluyor yemek yiyemiyorum günlerce bebeğime zarar verir korkusuyla ilaç içmek istemiyorum suan 12 haftalık gebeyim benim gibi olup bu süreci nasıl atlattınız ilaç kullandıysanız bebekleriniz sağlıklı doğdu mu umut olur belki bana da
Merhabalar. Ben de yaklaşık 1 senedir anksiyete ve panik atak sebebi ile paxil 10 mg kullanıyorum. Arada atak gelirse de 0,5 mg xanax kullandım ama o kadar sık gerek kalmadı. Çocukluğumdan beri malesef kaygı bozukluğu ve panik atak şikayetim hep vardı. Şimdi ilaçlara devam ederken 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim. Plansız bir gebelik. Öğreneli 4 gün oldu. Malesef gece gündüz fark etmiyor, ne zaman uykuya dalacak olsam anında çarpıntıyla yerimden zıplıyorum. Asla uyuyamıyorum. Bugün hem psikiyatristim hem de kadın doğumcum ile görüştüm. İkisi de bu dönemde güvenle kullanılabilecek olan lustrali önerdiler. Sabah yarım kullanacağım. Bilmiyorum belki bu bilgi bile rahatlatır beni ve kullanmama gerek kalmaz. Ama benim kişisel fikrim şu ki; eğer ilaç kullanmayı her gün ölüp bayılmaktansa ya da kafada kurup kurup çıldıracak gibi olmaktansa önerilen dozda ilaç kullanımı hem anne hem bebek için daha sağlıklı. Umuyorum hepimiz sağlıklı bir hamilelik geçiririz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler bende 16 haftaya geldim doktorumla görüştüm bugün ve yarım doz ile hamilelikte kullanılan ilaca başlayabilirsin dedi bugün ilk ilacı içeceğim sanırım Allah tüm hastalara şifa versin çok zor .. bir şey daha sorabilir miyim size ? Lohusalık ve emzirme dönemimde de kullanan varmış siz kullandınız mı
Zor durumdaysaniz kulanin kesinlikle cunku bu hastalikla hamilelik gecmiyor cok zorluyor insani ve sikayetler git gide cogaliyor..Rabbime emanet napalim isteyerek kullanmiyoruz Rabbim biliyor..hem bir cok insan var hic ilac kullanmadigi halde sorun cikan her sey Rabbimin elinde supesiz🤲ben hamilelikte ilac kullanmadim dogum yaptim ilaci biraktim tabiki ozellikle ilk 2 3 ay zor oldu ama hamilelikteki kadar degil

Pardon yanlis yazmisim dogumdan sonra ilac kullanmadim

Merhabalar. Ben de yaklaşık 1 senedir anksiyete ve panik atak sebebi ile paxil 10 mg kullanıyorum. Arada atak gelirse de 0,5 mg xanax kullandım ama o kadar sık gerek kalmadı. Çocukluğumdan beri malesef kaygı bozukluğu ve panik atak şikayetim hep vardı. Şimdi ilaçlara devam ederken 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim. Plansız bir gebelik. Öğreneli 4 gün oldu. Malesef gece gündüz fark etmiyor, ne zaman uykuya dalacak olsam anında çarpıntıyla yerimden zıplıyorum. Asla uyuyamıyorum. Bugün hem psikiyatristim hem de kadın doğumcum ile görüştüm. İkisi de bu dönemde güvenle kullanılabilecek olan lustrali önerdiler. Sabah yarım kullanacağım. Bilmiyorum belki bu bilgi bile rahatlatır beni ve kullanmama gerek kalmaz. Ama benim kişisel fikrim şu ki; eğer ilaç kullanmayı her gün ölüp bayılmaktansa ya da kafada kurup kurup çıldıracak gibi olmaktansa önerilen dozda ilaç kullanımı hem anne hem bebek için daha sağlıklı. Umuyorum hepimiz sağlıklı bir hamilelik geçiririz.
Merhaba benimde ocak ayında tüp bebek transferım var ve anksiyete hastasıyım ve gebelik pozitifini gormek 10 gun sürüyor ve nasıl durucam panik yaparım diye kaygılarım var anksiyetem tutuyo banada psikiyatr doktorum lustral verdi 50 mg ikiye bölüp içicem, gebelikte problem olmıcagını soyledi lustralın min zararı oldugunu söyledi ama yıne de korkuyorum inşallah bebeğe yan etkisi olmaz🙏 siz kullanmaya başlarınız mı?

Merhaba benimde ocak ayında tüp bebek transferım var ve anksiyete hastasıyım ve gebelik pozitifini gormek 10 gun sürüyor ve nasıl durucam panik yaparım diye kaygılarım var anksiyetem tutuyo banada psikiyatr doktorum lustral verdi 50 mg ikiye bölüp içicem, gebelikte problem olmıcagını soyledi lustralın min zararı oldugunu söyledi ama yıne de korkuyorum inşallah bebeğe yan etkisi olmaz🙏 siz kullanmaya başlarınız mı?
Ben şu anda dayanmaya çalışıyorum ama çarpıntılarım ve yoğun kaygı nöbetlerim var. Dayanamayacağımı hissettiğim an alacağım ilacı. Doktorlarım güvenle önerdi. En güvenli ilaç buymuş. Malesef herkes mutlu mesut hamilelik geçiremiyor. Benimki zor olacak ben bunu kabul etmeye çalışıyorum. Dayanamadığınız noktada düşünmeyin kullanın. Stres daha zararlı

Ben şu anda dayanmaya çalışıyorum ama çarpıntılarım ve yoğun kaygı nöbetlerim var. Dayanamayacağımı hissettiğim an alacağım ilacı. Doktorlarım güvenle önerdi. En güvenli ilaç buymuş. Malesef herkes mutlu mesut hamilelik geçiremiyor. Benimki zor olacak ben bunu kabul etmeye çalışıyorum. Dayanamadığınız noktada düşünmeyin kullanın. Stres daha zararlı
Su an kotu degılım bi iç sıkıntım geliyo gidiyo ama transferım var kendıme guvenemıyorum panik yapıp stres olabılırım kalp carpıntısı olabılıyo transfer sürecini risk alıp ilaçla gecırıcem cunku stres ya tutturmuyo ya da düşük yaptırıyo, o yuzden burdan okuduklarımla kullanan kişilerin bebeklerınde hiç bişey olmadığını gordum doktorumda risk 100 de 1 den az dedi o yuzden guvenip içmek daha mantıklı🙏

korkma canm ben kullandim dokuz ay arti baska ilaclarda kullandim icin rahat olsun en masum ilaclardn biri lustral

Cok şükür bebegınız saglıklı🙏 hamileliği öğrenmeden oncede kullandınız mı? Kalbine zarar veriyomuş cok küçükken kalbını duyamıcm diye korkuyorum
ben hamileligi ogrendigimde paxera kullaniyodum ogrenince lustrale gectik ama bi oda degil ben ataklarim basta coktu oyuzden uc ay xanax i kesmedi doktorum sorasinda ihtiyac duymadikca azaltip braktm ben kendi kendime hic korkma ebet keske kullanmasam ama bebek icin degil iyi olsakda kullanmasak ben cok arastrdim bes sene erteledim hatta bi ara vazgectim ben cocuk yapamam bu halde dedim ama bosuna ertelemisim korkmusum hic korkma doktorlarna guven bide soyle dusun dunyadan nasibi varsa hic bi kuvvet zarar veremez minige saglkla gelsin huzurla kavusun insaallah

ben hamileligi ogrendigimde paxera kullaniyodum ogrenince lustrale gectik ama bi oda degil ben ataklarim basta coktu oyuzden uc ay xanax i kesmedi doktorum sorasinda ihtiyac duymadikca azaltip braktm ben kendi kendime hic korkma ebet keske kullanmasam ama bebek icin degil iyi olsakda kullanmasak ben cok arastrdim bes sene erteledim hatta bi ara vazgectim ben cocuk yapamam bu halde dedim ama bosuna ertelemisim korkmusum hic korkma doktorlarna guven bide soyle dusun dunyadan nasibi varsa hic bi kuvvet zarar veremez minige saglkla gelsin huzurla kavusun insaallah
Benım kadın doğum doktorum xanax kesinlikle olmaz dedi lustral e bıle sıcak bakmadı ama psikiyatr kullan dedi. Siz cok guzel bir örneksiniz💕 inşallah bende cesaret edicem anneliğe cok sagolun cesaret verdiğiniz için🙏🙏🙏

Hanımlar ya ilaç kullanmama rağmen atakların artmaya başladı. Çocuk düşünmeye başladığımızdan beri yani. Bu normal mi korkuyorum hamile kalınca daha beter olucam diye.

X