• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Anladim canim lustral iyi ilactir bana iyi gelmisti 7 8 sene once kullanmistim..kac haftaliksin peki?
Canim benim daha yeni 7 haftalık ama ne gün geciyor ne saatler Allah affetsin hic iyi değilim ilac yoksunluğu tekrar gelen ataklardan hamilelik belirtilerini yaşamıyorum yani sıra gelmiyor lustral bana yaramadı bilmiyorum belkide yariyordu 2 .3 yildir iciyorum.. senin de çoğu bitmiş azı kalmıs MasAllah 🧿 yazını okudum nasil oldun iyi misin vesveseler geliyor sana hepimize geliyor emin ol ben neler neler düşündüm ilk öğrendiğim de tövbe estağfurullah :( sen ilac kullaniyor musun

Canim benim daha yeni 7 haftalık ama ne gün geciyor ne saatler Allah affetsin hic iyi değilim ilac yoksunluğu tekrar gelen ataklardan hamilelik belirtilerini yaşamıyorum yani sıra gelmiyor lustral bana yaramadı bilmiyorum belkide yariyordu 2 .3 yildir iciyorum.. senin de çoğu bitmiş azı kalmıs MasAllah 🧿 yazını okudum nasil oldun iyi misin vesveseler geliyor sana hepimize geliyor emin ol ben neler neler düşündüm ilk öğrendiğim de tövbe estağfurullah :KK43: sen ilac kullaniyor musun
Ah canim o vesveseler beni bendem aldi once dogum korkusu simdide sacma sapan dusunceler var aklimda resmen kendimden korkuyorum..bnde hic iyi degilm canim kendimle resmen mucedele ediyorum 2 gundur iyidim biraz dun gece kotu kotu dusuncelr geldi aklima gunduzde oyleydim korktum dusunerle panikledim..cok zor canim ceken bilir..evt 22 haftaligim teskkerler 10 gun sonra 6 aylik olucaz..canim bnde cok cektim ve cekmekteyim aylardir mucadele ediyorum..ilac kullanmiyorum..ama gucum kalmadi baslamak istiyorum ilactan cok korkuyorum ama kendimi cok ceresiz hissdiyorum..sen nasilsin doktorun ne diyor durumuna?

Ah canim o vesveseler beni bendem aldi once dogum korkusu simdide sacma sapan dusunceler var aklimda resmen kendimden korkuyorum..bnde hic iyi degilm canim kendimle resmen mucedele ediyorum 2 gundur iyidim biraz dun gece kotu kotu dusuncelr geldi aklima gunduzde oyleydim korktum dusunerle panikledim..cok zor canim ceken bilir..evt 22 haftaligim teskkerler 10 gun sonra 6 aylik olucaz..canim bnde cok cektim ve cekmekteyim aylardir mucadele ediyorum..ilac kullanmiyorum..ama gucum kalmadi baslamak istiyorum ilactan cok korkuyorum ama kendimi cok ceresiz hissdiyorum..sen nasilsin doktorun ne diyor durumuna?
Doktor her zaman dediklerini dedi :( atakların gelecek bırak gelsinler dedi birgün kalp carpintin olur sonra yüz bulamayınca suram hastamı acaba diye dusunceler gelir oda olmazsa vesvese delirme çıldırma korkuları gelir dedi sen korktukça kılık değiştirip gelir dedi zaten ben yıllardır böyleyim ama ilac bastırıyordu simdi ilac yoksunlugum var ataklar geri geldi zaman geçmiyor cogu bitmis azı kalmıs sizin maşAllah 🧿 ben hiçbir iş yapamıyorum is yapmayı geçtim kolumu kaldıracak halim yok huzursuzluk aglama ic sıkıntıları da cabası öz bakımımı yani dişlerimi fırçalamak bile istemiyorum müzik dinliyorum YouTube den iste sayfalara bakıp kafa dağıtmaya calisiyorum birde dua hatta instgram da bir sayfa var bakıp yazarım guzel bilgiler paylaşmış sabahtan beri ona bakıyorum yazılarını okuyorum🤲🏻

Doktor her zaman dediklerini dedi :KK43: atakların gelecek bırak gelsinler dedi birgün kalp carpintin olur sonra yüz bulamayınca suram hastamı acaba diye dusunceler gelir oda olmazsa vesvese delirme çıldırma korkuları gelir dedi sen korktukça kılık değiştirip gelir dedi zaten ben yıllardır böyleyim ama ilac bastırıyordu simdi ilac yoksunlugum var ataklar geri geldi zaman geçmiyor cogu bitmis azı kalmıs sizin maşAllah 🧿 ben hiçbir iş yapamıyorum is yapmayı geçtim kolumu kaldıracak halim yok huzursuzluk aglama ic sıkıntıları da cabası öz bakımımı yani dişlerimi fırçalamak bile istemiyorum müzik dinliyorum YouTube den iste sayfalara bakıp kafa dağıtmaya calisiyorum birde dua hatta instgram da bir sayfa var bakıp yazarım guzel bilgiler paylaşmış sabahtan beri ona bakıyorum yazılarını okuyorum🤲🏻
Canim benim seni o kadar iyi anliyirum ki oyle zorki cekmeyen bilmez..bu hastalik gercekten farkli farkli korkutuyor..ben ilk baslarda dogum korkusuydu o kadar korkuyodum ki gece ataklardan uyuyamiyordum bazen hic uyumuyordum bazen 3 4 saat uyuyordum..zaten uykusuzluk anksiyetenin dusmani..uyumayinca gunduzum berbat geciyordu..ev isi yapamiyorum yemek yapamiyorum hic bir programa adapte oluo bakamiyirum..boyle haftalar aci icinde gecti..bir ara toparladim 1 hafta dedim heralde duzeliyorum..sonra 18 ci haftamda oyle bir geldiki bu kez depresyon seklinde cokk kotuydum anlatamam 1 hafta oyle devam etti..simdi 2 gundurde vesveseler geliyor..ne yapacagimi inan sasirdim..acaba artiyor mu hastaligim?bugun randevum var 2 saat sonra evden cikicam..ayrintili ultrasyon yarim kalmisti bebek yattigi icin..onu tamamlayacaklar..insallh iyidir bebisim onuda kendimle uzuyorum ama elimde degil ki..sen ne zman gidiceksin canim kontrole?

Canim benim seni o kadar iyi anliyirum ki oyle zorki cekmeyen bilmez..bu hastalik gercekten farkli farkli korkutuyor..ben ilk baslarda dogum korkusuydu o kadar korkuyodum ki gece ataklardan uyuyamiyordum bazen hic uyumuyordum bazen 3 4 saat uyuyordum..zaten uykusuzluk anksiyetenin dusmani..uyumayinca gunduzum berbat geciyordu..ev isi yapamiyorum yemek yapamiyorum hic bir programa adapte oluo bakamiyirum..boyle haftalar aci icinde gecti..bir ara toparladim 1 hafta dedim heralde duzeliyorum..sonra 18 ci haftamda oyle bir geldiki bu kez depresyon seklinde cokk kotuydum anlatamam 1 hafta oyle devam etti..simdi 2 gundurde vesveseler geliyor..ne yapacagimi inan sasirdim..acaba artiyor mu hastaligim?bugun randevum var 2 saat sonra evden cikicam..ayrintili ultrasyon yarim kalmisti bebek yattigi icin..onu tamamlayacaklar..insallh iyidir bebisim onuda kendimle uzuyorum ama elimde degil ki..sen ne zman gidiceksin canim kontrole?
Canim selam nasıl bebis 🧿

Canim selam nasıl bebis 🧿
Sukur iyi canim bir sorun yok ayrintili ultrasondu..cinsiyetini ogrenmistim 2 hafta once ama net bir sey tam soylememisti bugun tam ogrendim..Allah izin verirse bir oglum olacak insallhh sagliglicakla..sen nasilsin canim bugun ilaclari ne zamandir kullaniyorsun etki etmeye basladi mi?

Doktor her zaman dediklerini dedi :KK43: atakların gelecek bırak gelsinler dedi birgün kalp carpintin olur sonra yüz bulamayınca suram hastamı acaba diye dusunceler gelir oda olmazsa vesvese delirme çıldırma korkuları gelir dedi sen korktukça kılık değiştirip gelir dedi zaten ben yıllardır böyleyim ama ilac bastırıyordu simdi ilac yoksunlugum var ataklar geri geldi zaman geçmiyor cogu bitmis azı kalmıs sizin maşAllah 🧿 ben hiçbir iş yapamıyorum is yapmayı geçtim kolumu kaldıracak halim yok huzursuzluk aglama ic sıkıntıları da cabası öz bakımımı yani dişlerimi fırçalamak bile istemiyorum müzik dinliyorum YouTube den iste sayfalara bakıp kafa dağıtmaya calisiyorum birde dua hatta instgram da bir sayfa var bakıp yazarım guzel bilgiler paylaşmış sabahtan beri ona bakıyorum yazılarını okuyorum🤲🏻
geçmiş olsun aynı durumdayım. Senin haftanda daha da aynı durumdaydım. Şu an beynin ve vücudun hamileliğe alışmaya çalışıyor ondan bu kadar sarsıldın. Üstelik ilacın da var korkma. Haftan ilerledikçe hamileliğe ve semptomlarına alışacaksın unutma. Bu süreçte eşinle vs paylaş hislerini paylaşmak iyi geliyor. İnşallah toparlarız bebekleri sağ salim getirirz dünyaya

Sukur iyi canim bir sorun yok ayrintili ultrasondu..cinsiyetini ogrenmistim 2 hafta once ama net bir sey tam soylememisti bugun tam ogrendim..Allah izin verirse bir oglum olacak insallhh sagliglicakla..sen nasilsin canim bugun ilaclari ne zamandir kullaniyorsun etki etmeye basladi mi?
Ayyy maşAllah 🧿guzel guzel isimler bulmaya bak kafanı isimlere anlamlarına ver ne guzel insAllah bana da nasip olur kiz erkek farketmez saglikli olsunda 🤲🏻 lnsAllah hepimizin Allah sağlıcakla kucağımıza almaya nasip eder 1🤲🏻

geçmiş olsun aynı durumdayım. Senin haftanda daha da aynı durumdaydım. Şu an beynin ve vücudun hamileliğe alışmaya çalışıyor ondan bu kadar sarsıldın. Üstelik ilacın da var korkma. Haftan ilerledikçe hamileliğe ve semptomlarına alışacaksın unutma. Bu süreçte eşinle vs paylaş hislerini paylaşmak iyi geliyor. İnşallah toparlarız bebekleri sağ salim getirirz dünyaya
Saol canim aynen oyle valla ama ben zaten lustral kullaniyordum ama diger ilacın onun eksikliği ve pat diye bırakmanın etkisi cok oldu bir tek pasiflora eklendi ama inanın kizlar pasifloranin kendisinin bir sakinlestiri olduğundan haberi yok
Kadin dogumcu gunde bir bardak papatya yada melisa ya izin vermişti papatya ictim onun etkisi daha iyi oldu

Saol canim aynen oyle valla ama ben zaten lustral kullaniyordum ama diger ilacın onun eksikliği ve pat diye bırakmanın etkisi cok oldu bir tek pasiflora eklendi ama inanın kizlar pasifloranin kendisinin bir sakinlestiri olduğundan haberi yok
Kadin dogumcu gunde bir bardak papatya yada melisa ya izin vermişti papatya ictim onun etkisi daha iyi oldu
Merak etme zaman içinde vücudun alışacak. 10 senedir antidepresan kullandım kesintisiz farklı farklı ilaçlar da olsa. Bir yerden sonra hepsinin yokluğuna alışıyorsun. Haftan ilerledikçe dediim gibi yeni durumuna adapte olacak ilaç düşüncesinden uzaklaşacaksin. Deli gibi paxil istiyordum ben şu an düşünmüyorum mesela. İçimizdekinin sağlığından değerli değil. Lustral kalmış elinde ona sarılcan artık başka yolu yok. Bak onu bıraktirmamislar ne güzel :)

Ayyy maşAllah 🧿guzel guzel isimler bulmaya bak kafanı isimlere anlamlarına ver ne guzel insAllah bana da nasip olur kiz erkek farketmez saglikli olsunda 🤲🏻 lnsAllah hepimizin Allah sağlıcakla kucağımıza almaya nasip eder 1🤲🏻
Aminn canim insallhh..kiz erkek hic onemli degil saglikla bebeklerimizi kucagimiza alalimda..ooo ismi hazirr bile daha cinsiyeti belli olmadan hazirlamistim kiz ve erkek ismini:deli::deli::deli::deli::anneadayı:

Bunu ben yazdım. Fakat aldığım cevaptan tatmin olmadım o yüzden de başlamadım paxeraya. Bakalım süreç ne gösterecek.
Bunu ben yazdım. Fakat aldığım cevaptan tatmin olmadım o yüzden de başlamadım paxeraya. Bakalım süreç ne gösterecek.
Aa sen mi yazdın. Ben tatmin oldum alanında prof adam.. ve haklı da icmemek daha büyük sorunlar doguruyor ki sen içiyorsun. Sorun paxera ya da lustral olmamali ssri ikisi de etkileri aynı. Lustral de iyileştirir seni ona odaklan.
Selam canım evet gittim
Lustral 100 mg sabahlari devam
Sabah aksam pasiflora tablet
Cok cok cok kotü olursam 0.5 xanax dedi 😐
Korkma canim burada cok arkadas var dogumda basından beri kullanan bebekleri sağlıklı olan daha geçen bir tanesi yazdı firstangel35. Bebegi üc aylik olmus bile. Ben özel mesajla bir coguyla konustum aynı kaygıdaydım. Basından beri paxera, cipralex, lustral, selectra, remeron, zestat xanax icenlerle görüstüm sükür bebekler sapasağlam. Ben de en basından beri iciyorum 33 haftamdayım doktor kontrolündeyim. Xanax da ictigim cok oldu. Günde üç kere xanax alanlar var sabah ögle aksam. Günde üç ilaç dört ilaç icenler var. Sağlık icin ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. Kim ister zorunda kalmasa? hiç kimse. İlaçların bebeğe ulaştığı bile kesin değil yüzde kaçı gidiyor. Her sey gönlünce olsun🙏 Tek bildigim neye odaklanırsan onu yaşarsın. İlaca takılmamak lazım. Milyonlarca kadın var neler kullanan.. uyusturucu bagımlılarının sağlam cocukları oluyor mesela. Rahat tut icini rahat geçsin😊

Doktorlara da yasamadiklari icin kolay geliyor sanırım bu. Kolay değil ki vucut o haldeyken baska seye odaklanmak takmamak. İlaçsız geçiremiyorum ben de yapamadım. Ataklarımda xanax alıyorum yoksa geçmiyor. Saatlerce beklesem de geçmiyor yani. İlk haftalarımda bende öyleydim. İlacimi birden azalttım, bıraktım değiştirmeye çalıştım.vucudum alısamadı. Gebelikte günden güne halsizlik bulantı vs yapmaya baslamıstı zaten. Hepsi birbirine girmişti. Hastalıgımın en başına döndüm resmen ataklar falan. Sonra yine aynı ilaca döndük yanına baska bisey eklendi vs derken kendime gelmem 20li haftaları buldu cok pismanim simdiki aklım olsa asla uğraşmazdım bunlarla. Ve açıkcası gebelik ilerledikçe daha zorlasıyor. Gebeligin kendi sıkıntıları iyice artan hormonlar vs. Hele 30 haftadan sonrası.

33. Haftadan bildiriyorum. Son trimester son haftalar cok daha zormuş. Meğer ne iyiymisim 2. Trimesterda. Bu hafta üşütmüşüm hastaydım, anksiyete de panik ataklar da nüksetti. Zaten ilaci düsük dozda iciyorum dogursam da tam doza geçsem artık.. Hamilelikte iki kisilik hasta oluyoruz resmen. Bebek büyüdükçe resmen kalbim sıkısıyor midem sıkısıyor. Sağdan sola dönmek bile zor. Yürümek zor. Kalkmak zor. Kaburgalarım acıyor. Hersey kısıtlandı vücudumda. Kan basıncı artıyo kafam kulaklarım göğsüm patlıyacak gibi oluyor. Sırt üstü yatınca nefesim gidiyo kan damarları sırttan geçiyormus yatmak en zoru uyku sıfır. Bacak ve kol ağrıları.. halsizlik sürekli, nefes nefese kalmak. Carpıntılar. Nefesim bana yetmiyor. Anksiyete hastası olarak bunları yasamak daha zor. Dr bebek büyüdügü icin hepsi olur normal diyor. Dua ediyorum hayırlısıyla dogurayım artık. Cabuk geçsin zaman. hastalık da eklenince bu hafta cok ağladım cok zordu benim için. anksiyetem de cok azdı. İlaç da almak zorunda kaldım. Allah hepimize yardım etsin. Anaların hakkı ödenmezmiş gerçekten..

Saol bilgiler için canım .. senin cok az kalmış masAllah naparim nasil geceler haftalar aylar hiç iyi değilim valla ne uyku ne yemek yok yok yok
Vallahi katılıyorum anaların hakki asla ödenmez🤲🏻

Back