• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Buyrun kızlar bir farmakoloji profesörünün cevabı.. hani o lustrale zorlayan paxera vermeyen doktorlarınız var ya. Adam ilaç kimyasal madde profesörü yani.. kadın dogumcuları zaten hiç takmam. Soran kişi paxera biraktılırıp selectra verildigini iyi gelmedigini yillardir paxera ictigini söylemiş, hamile. Ve emzirme döneminde kullanabilir miyim diye sormuş paxerayı. Eki Görüntüle 2757609
Valla canım ben de paxera kullanmak istiyorum. Benim de 7 senelik ilacım bırakmak cok zor oldu. Selectra başladım biliyorsun. Daha 5 gün oldu etki etmesi için erken. Fakat yapılan çalışmalar da mevcut, o yüzden doktorlar da korkuyor. Kalp anomalisine sebep olduğu bazı araştırmalarda gösterilmiş, sonra bazı araştırmalarda yine bu duruma rastlanmamış ortalık karışık yani. Ben şahsen risk alıp eğer iyi olamazsam kullanmaya baslayacağim ama bu benim kararım olacak. Aynı şekilde sertralinin de sebep olabilecegi anomaliler araştırılmış onda da var. Hepsinde var aslında ama sanırım paxil özelinde kalpte sıkıntı olunca onu tavsiye etmiyorlar. Doktorları da suçlayamam bu konuda zaten hamile birine ilaç vermek yeterince zor bir karar en zararsız olduğunu düsündüklerini vermeye calisiyorlar. Hele bizim gibi erken haftalarda kullananlar için özellikle.

ama şöyle de bir gerçek var; senin ilacın paxil diyosun bu ilacın düşük dozu bile ayağa kaldırıyor beni. Yok vermiyolar bu sefer 1 ilaçtan değil belki 3-4 ayrı ilaç kullanmak zorunda kalıyorsun. Hangisi daha güvenli işin içinden çıkmak zor..

Valla canım ben de paxera kullanmak istiyorum. Benim de 7 senelik ilacım bırakmak cok zor oldu. Selectra başladım biliyorsun. Daha 5 gün oldu etki etmesi için erken. Fakat yapılan çalışmalar da mevcut, o yüzden doktorlar da korkuyor. Kalp anomalisine sebep olduğu bazı araştırmalarda gösterilmiş, sonra bazı araştırmalarda yine bu duruma rastlanmamış ortalık karışık yani. Ben şahsen risk alıp eğer iyi olamazsam kullanmaya baslayacağim ama bu benim kararım olacak. Aynı şekilde sertralinin de sebep olabilecegi anomaliler araştırılmış onda da var. Hepsinde var aslında ama sanırım paxil özelinde kalpte sıkıntı olunca onu tavsiye etmiyorlar. Doktorları da suçlayamam bu konuda zaten hamile birine ilaç vermek yeterince zor bir karar en zararsız olduğunu düsündüklerini vermeye calisiyorlar. Hele bizim gibi erken haftalarda kullananlar için özellikle.

ama şöyle de bir gerçek var; senin ilacın paxil diyosun bu ilacın düşük dozu bile ayağa kaldırıyor beni. Yok vermiyolar bu sefer 1 ilaçtan değil belki 3-4 ayrı ilaç kullanmak zorunda kalıyorsun. Hangisi daha güvenli işin içinden çıkmak zor..
Yani koca farmakoloji profesörü doktorun cevabi bu. Farmakolojinin işi bu. O kalp riski de kanıtlanmıs bir sey değil. Daha yeni 2020 kasim ayında bu yorumu yapmış. İkisi de aynı diyor. Kimi doktor bunu biliyor benimki gibi, kimi bilmiyor riske girmek istemiyor acıkcası basından savıyor. Biri vitamin de biri paxera değil sonucta... ikisi de ssri aynı grup ilaçlar. Ben gördüğümü paylasmak istedim korkanlar için. Ki içilmemeleri halinde ortaya cıkacak psikolojik hastalıklara bakılınca içilmeleri katbekat faydalıdır demiş. Paxera ile ilgili bilgi arayana faydası olsun. Herkese kolaylık diliyorum zor bir yol bu...

Buyrun kızlar bir farmakoloji profesörünün cevabı.. hani o lustrale zorlayan paxera vermeyen doktorlarınız var ya. Adam ilaç kimyasal madde profesörü yani.. kadın dogumcuları zaten hiç takmam. Soran kişi paxera biraktılırıp selectra verildigini iyi gelmedigini yillardir paxera ictigini söylemiş, hamile. Ve emzirme döneminde kullanabilir miyim diye sormuş paxerayı. Eki Görüntüle 2757609
Merhaba sizin dr kim bende ona gideyim en iyisi bende gebelikcdusunuyorum ilk üç ay önermiyoruz diyolar ben paxerayla iyi oldum lustral veririz diyolar ilaçsız yapamam gibi ne zaman bıraksam başa dönüyorum cunku

Merhaba kızlar
Kusura bakmayın yazılanların hepsini neredeyse okudum yatıyorum kalkıyorum formu okuyup kafamı dağıtmaya çalışıyorum Allah rızası için ne olur bana da yardım edin çıkmaza girdim. 10 yıldır panik atak ve anksiyete hastayım düzenli olarak bu yıllar içinde ilac kullandım hic kesmeden doz değişikliği oldu farklı ilaçlar kullandım arada yılın neredeyse 4.5 ayı da yeşil reçete ekleniyordu mevsimsel geçişlerde cok kotu olduğum için bana terapi vs işlemiyor kizlar :( 6 haftalık hamileyim ve hamile oldugumu bilmeden ilaçlarımı içtim öğrendiğimde dr ilacları kesti kadin doğumcu benim ilaclarim lustral 100 mg aksamda anafranil 100 mg ve sabah aksam 0.5 mg zanax idi.
Şuan sadece lustral 100 mg içiyorum diğer ilaçları kestiğimiz icin yoksunluk belirtilerim var cok kötüyüm yine başladı korkularım suan kalbimde carpinti huzursuzluk basimdan aşağı kaynar sular dökülüyor sanki bütün vücudum yanıyor kafam sallanıyor gibi kadin dogumcu ilacı kestiğin icin olabilir bunlar dedi daha öncede kesmiştim evet aynı belirtileri yaşıyorum farkındayim yarin psikiyatrime gidicem durumu anlatıcam 6 haftalik hamileyim ve o kadar kötüyüm ki dün acile gittim gebeliği sonlandırmak için ama yapamadım ne olur kınamayın çeken bilir birden bu bebeğe nasıl bakacaksın zaten bir sürü ilac içtin kesin bu bebek etkilendi sağlıksız suan kalp atışı yok bakamazsın sen derken kendimi acilde buldum sonra orada olan doktor benle konuştu ben ağladım

Merhaba kızlar
Kusura bakmayın yazılanların hepsini neredeyse okudum yatıyorum kalkıyorum formu okuyup kafamı dağıtmaya çalışıyorum Allah rızası için ne olur bana da yardım edin çıkmaza girdim. 10 yıldır panik atak ve anksiyete hastayım düzenli olarak bu yıllar içinde ilac kullandım hic kesmeden doz değişikliği oldu farklı ilaçlar kullandım arada yılın neredeyse 4.5 ayı da yeşil reçete ekleniyordu mevsimsel geçişlerde cok kotu olduğum için bana terapi vs işlemiyor kizlar :KK43: 6 haftalık hamileyim ve hamile oldugumu bilmeden ilaçlarımı içtim öğrendiğimde dr ilacları kesti kadin doğumcu benim ilaclarim lustral 100 mg aksamda anafranil 100 mg ve sabah aksam 0.5 mg zanax idi.
Şuan sadece lustral 100 mg içiyorum diğer ilaçları kestiğimiz icin yoksunluk belirtilerim var cok kötüyüm yine başladı korkularım suan kalbimde carpinti huzursuzluk basimdan aşağı kaynar sular dökülüyor sanki bütün vücudum yanıyor kafam sallanıyor gibi kadin dogumcu ilacı kestiğin icin olabilir bunlar dedi daha öncede kesmiştim evet aynı belirtileri yaşıyorum farkındayim yarin psikiyatrime gidicem durumu anlatıcam 6 haftalik hamileyim ve o kadar kötüyüm ki dün acile gittim gebeliği sonlandırmak için ama yapamadım ne olur kınamayın çeken bilir birden bu bebeğe nasıl bakacaksın zaten bir sürü ilac içtin kesin bu bebek etkilendi sağlıksız suan kalp atışı yok bakamazsın sen derken kendimi acilde buldum sonra orada olan doktor benle konuştu ben ağladım
O da benle ağlayacak duruma geldi bir şekilde beni telkin edip vazgecirdi yani vazgeçtim ultrason ile baktık kese var kalp atışı 7.8 hafta da olur haftaya gel bakalım dedi biraz iyi geldi bana Allah ondan razı olsun eve geldim yattım sonra günlerim uyumaya çalışıyorum uyanınca titreme kotu düşünceler olum korkusu sağlıkla ilgili takıntılar hepsi geliyor günler değil suan saat dakikalar geçmiyor hamilelikte xanax alan var mi yada başka bir sakinleştirici ne bileyim napicam bilmiyorum ne olur bana da akil verin kizlar iştah sıfır hamilelik belirtileri krizlerin nöbetleri yanında çerez gibi kalıyor bilincim dolu gibi napayim ben :(

kizlar sayfada yeniyim bu arada umarım yazımın tamamını görebilirsiniz okudum hamilelikte evet ilac kullananlar var hatta xanax rexapin gibi ama ne zaman başlandı kaçıncı haftada ne olur bana biri yardım etsin suan bile vücudumun her yeri ayrı ayrı titriyor yarin dr gidicem psikiyatriye buraya yazarım sonucu ama hamile olduğunu öğrendigi ilk andan itibaren ilaclarini icen var mı sonuna kadar ne olur bana da cevap verin çevremde olanlar gülsene hamilesin mutlu olsana diyorlar ama benim aklımda bir yığın düşünce varken suratım asık geziyorum gün içinde kalp çarpıntısı titreme ki suan oluyor yutkunma güçlüğü huzufsuzluk bir an geliyor tarifsiz dehşet icine giriyorum tüm vücuduma bir sıcaklık basiyor öylece yatiyorum hic gücüm yok ilaçtan bebek etkilenir mi ben napicam ne edicem :(

kizlar sayfada yeniyim bu arada umarım yazımın tamamını görebilirsiniz okudum hamilelikte evet ilac kullananlar var hatta xanax rexapin gibi ama ne zaman başlandı kaçıncı haftada ne olur bana biri yardım etsin suan bile vücudumun her yeri ayrı ayrı titriyor yarin dr gidicem psikiyatriye buraya yazarım sonucu ama hamile olduğunu öğrendigi ilk andan itibaren ilaclarini icen var mı sonuna kadar ne olur bana da cevap verin çevremde olanlar gülsene hamilesin mutlu olsana diyorlar ama benim aklımda bir yığın düşünce varken suratım asık geziyorum gün içinde kalp çarpıntısı titreme ki suan oluyor yutkunma güçlüğü huzufsuzluk bir an geliyor tarifsiz dehşet icine giriyorum tüm vücuduma bir sıcaklık basiyor öylece yatiyorum hic gücüm yok ilaçtan bebek etkilenir mi ben napicam ne edicem :KK43:
Aynı durumdayız. Tüm gün yatıyorum, yemek yiyemiyorum. 5 kg verdim 1 ayda. Devamlı mutsuz, huzursuzum. 8. Haftamda selectra 25 mg ilaca basladim ama fayda eder mi bilmiyorum. Esas ilacım paxil ve remeron idi doktor yazmadi. Pazartesi ben de psikiyatriye gidicem. Sakinleştirici iştah açıcı uyutucu ne varsa versinler artık dayanamıyorum. Kimse anlamiyor kimse. Hamilelik sııkıntıları da ekstra oldu. Hamilelik basından beri ilaç kullananlar burada mevcut. Ama genelde tek ilaç ya da iki tane falan veriliyor

sen yiyebiliyor musun yemek ya da dışarı işlerini görebiliyor musun?

Aynı durumdayız. Tüm gün yatıyorum, yemek yiyemiyorum. 5 kg verdim 1 ayda. Devamlı mutsuz, huzursuzum. 8. Haftamda selectra 25 mg ilaca basladim ama fayda eder mi bilmiyorum. Esas ilacım paxil ve remeron idi doktor yazmadi. Pazartesi ben de psikiyatriye gidicem. Sakinleştirici iştah açıcı uyutucu ne varsa versinler artık dayanamıyorum. Kimse anlamiyor kimse. Hamilelik sııkıntıları da ekstra oldu. Hamilelik basından beri ilaç kullananlar burada mevcut. Ama genelde tek ilaç ya da iki tane falan veriliyor

sen yiyebiliyor musun yemek ya da dışarı işlerini görebiliyor musun?

Yok ben de yemek yiyemiyorum zorla yemeye calisiyorum ama kesinlikle hamilelikten değil ilaclarim aniden kesildiği için çok kötü oldum boğazımı sanki biri eliyle sıkıyor daralıyorum keşke tek derdim hamilelik sıkıntıları olsa ama hic yok benim sıkıntım panik ve anksiyete ve anlamayan o kadar çok kişi var ki bu durumu aksam tesadüfü arastirken buraya geldim okudum yazilanlari böyle bende is filan yapamıyorum tüm gün yatmak istiyorum konuşmaya halim bile yok boş boş bakıyorum etrafa gerginim titreme bas donmesi kalp çarpıntısı sersemlik aniden sicak basması kotu şeyler olacak gibi dehşet icine giriyorum sanki bu durum geçmeyecek gibi hiçbir şeye halim yok :( ama dediğim gibi benim tamamen ilaclari bıraktığım için sadece lustral 100 mg izin verdi kadin dogumcu ama dayanamıyorum

Yok ben de yemek yiyemiyorum zorla yemeye calisiyorum ama kesinlikle hamilelikten değil ilaclarim aniden kesildiği için çok kötü oldum boğazımı sanki biri eliyle sıkıyor daralıyorum keşke tek derdim hamilelik sıkıntıları olsa ama hic yok benim sıkıntım panik ve anksiyete ve anlamayan o kadar çok kişi var ki bu durumu aksam tesadüfü arastirken buraya geldim okudum yazilanlari böyle bende is filan yapamıyorum tüm gün yatmak istiyorum konuşmaya halim bile yok boş boş bakıyorum etrafa gerginim titreme bas donmesi kalp çarpıntısı sersemlik aniden sicak basması kotu şeyler olacak gibi dehşet icine giriyorum sanki bu durum geçmeyecek gibi hiçbir şeye halim yok :KK43: ama dediğim gibi benim tamamen ilaclari bıraktığım için sadece lustral 100 mg izin verdi kadin dogumcu ama dayanamıyorum
Diğer ilaçlarınız neysi ne için kullanıyordunuz? Onları kullanırken iyi miydiniz?

Diğer ilaçlarınız neysi ne için kullanıyordunuz? Onları kullanırken iyi miydini

Panik atak ve anksiyete hastasıyım 10 yıldır..
Lustral sabah
Anafranil aksam
Xanax 0.5 sabahlari cok nadir akşamları
Uyurken rexapin 2.5 mg idi
Gebelik olduğu için bir anda hepsini bıraktirdi kadin dogumcu sadece lustral izin verdi yarin psikiyatrime gideceğim çünkü kotuyum daha çok kötü olmaktan korkuyorum. Yukarıda da sıkıntılarımı yazdım zaten Allah hepimizin yardımcısı olsun 🤲🏻🙏🏻

Lustral sabah
Anafranil aksam
Gebelik olduğu için bir anda hepsini bıraktirdi kadin dogumcu sadece lustral izin verdi yarin psikiyatrime gideceğim çünkü kotuyum daha çok kötü olmaktan korkuyorum. Yukarıda da sıkıntılarımı yazdım zaten Allah hepimizin yardımcısı olsun 🤲🏻🙏🏻
Geçmiş olsun canım yarin ne dediğini yazarsın doktorun. Xanax vereceklerini sanmıyorum sen de onu at kafandan. Anafranil kullanmadım bir bildigim yok, belki rexapin ekler.

dua et lustral kalmış o da iyi ilaç en azindan diğerlerini bastırır, şu an ilacı aniden bıraktığın için atakların geri gelmiştir. 1 hafta 10 güne düzelirsim bana da aynısı oldu. Çekilme sendromları geçti ama anksiyetesi kaldı. Allah düşmanımı sınamasın bu rahatsızlık ile çok zor..

Yok ben de yemek yiyemiyorum zorla yemeye calisiyorum ama kesinlikle hamilelikten değil ilaclarim aniden kesildiği için çok kötü oldum boğazımı sanki biri eliyle sıkıyor daralıyorum keşke tek derdim hamilelik sıkıntıları olsa ama hic yok benim sıkıntım panik ve anksiyete ve anlamayan o kadar çok kişi var ki bu durumu aksam tesadüfü arastirken buraya geldim okudum yazilanlari böyle bende is filan yapamıyorum tüm gün yatmak istiyorum konuşmaya halim bile yok boş boş bakıyorum etrafa gerginim titreme bas donmesi kalp çarpıntısı sersemlik aniden sicak basması kotu şeyler olacak gibi dehşet icine giriyorum sanki bu durum geçmeyecek gibi hiçbir şeye halim yok :KK43: ama dediğim gibi benim tamamen ilaclari bıraktığım için sadece lustral 100 mg izin verdi kadin dogumcu ama dayanamıyorum
Seroquell alabilirsiniz bir danışın. Sakinleştirici gebelikte izin veriliyor. Benim yazdıklarımı bir okuyun dilerseniz

Bunu ben yazdım. Fakat aldığım cevaptan tatmin olmadım o yüzden de başlamadım paxeraya. Bakalım süreç ne gösterecek.

Seroquell alabilirsiniz bir danışın. Sakinleştirici gebelikte izin veriliyor. Benim yazdıklarımı bir okuyun dilerseniz
Cevap için teşekkür ederim ama hangi haftadan sonra veriliyor bilemedim yarin gidicem bakalım ne diyecek dr bu arada siz hamilemisiniz ilac kullanıyor musunuz kusura bakmayın 2063 sayfayı bir gecede resmen özetledim o kadae cok kisi var ki ama net olarak kaç haftalikken başladılar yada hiç kesmeyen oldu mu bebekler sağlıkli mi nasıllar kimse güncel yazmamış galiba Ccddss sizin yazılarınızı linki var mı

Ben 29.haftadayım bana 9.haftamda verdiler kullanmadım. Hiç iyi bir şey yapmadım. 21.haftada kullanmaya başladım ve inanılmaz kötüydüm hala daha düzelemedim. En başından kullanmalıydım. Şimdi xanax bile içiyorum. Burada hamileliğin en başından beri kullananlar var bebeklerinde sağlık problemi yok şükür ki. Benim de ayrıntılı ultrasonum temiz şükürler olsun. Ben 100lük selectra, günde 3 defa 25 mg seroquell geceleri 2.5mf rexapin içiyorum şu an bazen de 0.50 xanax alıyorum
Cevap için teşekkür ederim ama hangi haftadan sonra veriliyor bilemedim yarin gidicem bakalım ne diyecek dr bu arada siz hamilemisiniz ilac kullanıyor musunuz kusura bakmayın 2063 sayfayı bir gecede resmen özetledim o kadae cok kisi var ki ama net olarak kaç haftalikken başladılar yada hiç kesmeyen oldu mu bebekler sağlıkli mi nasıllar kimse güncel yazmamış galiba Ccddss sizin yazılarınızı linki var mı

Slm arkadaslar sayfa cok sessiz nerelerdesiniz nasilsiniz..arkadaslar 2 gundur daha once olmayan dusunceler beynimi kemiriyor..ya bebege bakamazsam ya ona zarar verirsem gibi dusunceler..bu durumda olan var mi?yardiminiza ihtiyacim var...

Ben 29.haftadayım bana 9.haftamda verdiler kullanmadım. Hiç iyi bir şey yapmadım. 21.haftada kullanmaya başladım ve inanılmaz kötüydüm hala daha düzelemedim. En başından kullanmalıydım. Şimdi xanax bile içiyorum. Burada hamileliğin en başından beri kullananlar var bebeklerinde sağlık problemi yok şükür ki. Benim de ayrıntılı ultrasonum temiz şükürler olsun. Ben 100lük selectra, günde 3 defa 25 mg seroquell geceleri 2.5mf rexapin içiyorum şu an bazen de 0.50 xanax alıyorum
Canim diyorlarki 26 ci haftadan sonra bebegin ciger gelisimi basliyormus ilac zarar verebilirmis bu konuda bilgin var mi..artik gucum kalmadi inan bende 22 haftaligim suan..dogum korkusuydu simdi 2 gundurde takinti basladi..ya bebege bakamazsam ona zarar verirsem bir sey yaparsam gibi..sanki iyilesecegime daha kotuye gidiorum bu dusunceler beni cildirtacak..ilac kullanmak istiyorum ama korkuyorumda..

Lustral sabah
Anafranil aksam
Slm canim gittin mi doktora Doktor ne dedi?

Back