Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Sizdede yapcak bişeyiniz kalmamış gibi his oluyor mu geleceğe dair ümitsizlik sanki Hayat bitmiş geleceğimi göremiyorum çok korkuyorum
Evet bu hissi çok iyi biliyorum. Depresyon tam da böyle hissettiriyo. İlaç tedavisi ile toparlıyosun ama. Bir an önce tedaviye başlayın. Böyle yaşamak çok zor çünkü. Sadece yaşayanlar anlar

Cnm bende OKB yım hamileyim bendede nefes darlığı var görmediğim bölüm kalmadı sonuç pisikolojik dendi panik atak da var sanırım hamileliğin on haftası çok kötüydü 12 yi bekledim geldi yine cesaret edemedim hamile kalmadan bir hafta anafranil 75 içtim denk geldimi gelmedimi bile bilmiyorum sonra yumurtlama tarihinde anafranil 75 bırakıp selektra 25 mg başladım ve o ay hamile olduğumu öğrendim düşecek diye beklerken bu zamana kadar geldik ilaca 18 .haftada başladım içtiğim gibi alerji yaptı bıraktım belki böylesi hayırlıdır diye içmedim şimdi akciyerler gelisiyo asla ilaç içmem akciğer hayatı bir organ nasil baş ediyorum dersen iyileşmeye odakliyim takintilara birkez bile cvp vermemeye özen gösteriyorum sıklığı azaliyo en azından dayanabilir hale geliyorsun hiç çocuğun yokmu bilmiyom ama burda kullananlar var ben cesaret edemedim ama hiç dayanamayacak olsam ve çocuğum hiç olmamış olsaydı cesaret edip başlardım doğrusu Bebek büyüdükçe zaten güç veriyo

Cnm bir bebegin varmis ne güzel bizler bir tane olsun diye neler cekiyoruz. Bence tedavine devam et. İlacini degistirsin doktorun, bende de panik anında ateş basması oluyo mide bulantısı oluyo normal o
Pazartesi gününe randevu aldım umarım geçer artık geçeceğini bile inanmıyorum

Merhaba kızlar,bende gebeliğimin başından beri lustral 50 mg kullanıyorum iki doktorumun da kontrolüyld tabi ve kontrolleri aksatmadan.Gebeliğin başından beri bırakacağım bırakacağım derken bi türlü bırakmaya cesaret edemedim.Doktorlarımda gerekli desteği verdi sağolsunlar.şuan 29+3 hamileyim. Doğuma epey yaklaştık.Son gittiğim kontrolde kadın doğumcum çocuk gayet sağlıklı artık sen kullanıp kullanmayacağıma psikiystristinle karar ver şuan beni ilgilendiren bir durum kalmadı dedi.Psikiyatristimde 2 ay sonunda kontrole çağırmıştı yarın gidicem iyi hissettiğimi söylersem azaltacak ilacı.Detaylı ultrasonda da her şey normal.Perinatolog bırakmazsn da en düşük doza in doğum sonrası çocukta yoksunluk olabilir dedi.Ama kendi doktorum sezeryan olursa bilr sıkıntı olmaz anestezide ona göre ayarlarız dedi.Hatta aile hekimim emzirirken bile kullanabileceğimi söyledi ilacı.Fakat yine de annelik iç güdüsü insan korkuyor.Bırakırsam hastaloğım tekrarlar bebeğime yetemem diye korkuyorum.Bırakmasam doğum sonrası bebekte yoksunluk sendromu sıkıntıları olur mu acaba diye korkuyorum.Ama ilaçla da gayet rahat keyifli bir hamilelik geçirdim.Hamileliği boyunca ilaç kullannan var mı aranızda doğum yapmış olan sonrasında ne yaşadınız çocuğunuz ne durumda bilgilendirirseniz çok sevinirim.Uzun uzun döktüm içimi

Cnm bir ay kala birakmalisin kanama yapma ihtimali var bide bende bunca zaman icmissin bundan sonra bebek için bir adım at sonra birşey olsa doğumdan sonra kendini yersin Allah korusun inşallah süt vereceksen sikarsin dişini dozajı azaltirsan zaten bıraktıktan sonra uzun bir süre etkisi suruyo hala bence tabi cnm ben iki kez başladım alerji yaptı bıraktım şimdi düşünüyorum iyikide içmedim artık bebek güç veriyo bence sanada verecek kucağına Alican az kaldı biraz dayan bence sağ saglim doğsun melek inşallah Allahim korusun bütün yavrularimizi

Doktora gittim bugün şuan kullanmana engel bir durum yok ilk 3 ay riskliydi şuan risk düşük dedi 35.haftada yarıma düşür doğuma 3 4 gün kalada içme doğumdan sonra tekrar başla emzirme döneminde kullanabilirsin dedi.Keşke ilaçsız olsa ama defalarca denedim bebeğime yetemezsem diye korkuyorum bırakır da hasta olursamm dozu az da olsa şuan da beni idare ediyor ilaç zaten son aylar doğum kaygısı korkusu da başladı

Canim korkma hiç. Bu zamana kadar cok güzel geldin. Ben burdan bir arkadasla mesajlasmıstım cipralex ve zestat kullanıyordu hamileligi boyunca, emzirmede de devam etti. Sadece dogum yaptigi gün icmemisti. Bebegi 1 yasına gelmiş bile. Hiç yarım doza indirme ya da içmeme yapmamıştı. Bırakıp hasta olursan o ictigin doz da yetmeyecek. Ben aynısını yasadım malesef bırakmaya calısıp cok kötü oldum. Sonrasında az doz bile yetmedi.

Sen bilirsin cnm ama keşke emzirirken içmeden dayanabilsen ben olsam iki ayda olsa emzirir gerekirse emzirmeyi bırakırdım sonuçta kimyasal o bebek yeni oluşan bir birey gerçekten çok üzülüyorum ilaç içmez zorunda kalan herkes için inşallah birşey olmasın kuzum benim

Herkes farklı. Doktorlar icebilirsiniz diyolar. Kimse zorunda kalmasa ne ilaç icer ne baska bisey.. sen bilirsinlik bi durum olmuyo orda. Zaten lohusalık en zoru. Hiç hastalıgı olmayan bile ilaca baslıyor. Birbirimize destek olmamiz lazım burda. Mesela benim ilacım paxera anne sütüne geçmiyormuş nerdeyse doktorum öyle söyledi. O yüzden içim daha rahat

Bi de eğer degistirebilirsen dogumdan sonra paxeraya geçmeni öneririm süte neredeyse geçmeyen tek ilaç o. Araştırırsan görürsün bana da doktorum demişti. Hatta bir arkadasıma da emzirirken paxera yazdılar o da kullandı. Bi sor istersen canım. Lustral hamilelikte en güveniliri, paxera emzirmede.

Bence de bırakma ya da azaltmaya çalışma. Yıllarca ilaç kullanan ve defalarca bırakmayı deneyen biri olarak söylüyorum. Bi kere düzenin bozulunca az dozajda yeterli gelmiyo. En başa sarıyosun. Bebeğinle güzel zamanlar geçirmeni isterim. O yüzden aynen devam et dozaj düşük zaten yeterince

En azından geçmeyen birşey kullanmalı bende kullanacaktim abim hep engel oldu neler çektim neler neler kitaplar okudum derken günler ilerledi bende ileri OKB var ama şükür içmedim ben bebeyi için endişe duyuyorum sadece biliyorum dayanamiyorki iciyo çünkü ben sürünerek bu haftaya geldim hani hiç risk yok diyorlar ya o yüzden kendi bebeğim için nasıl endişe duyduysam o yavru içinde inan duyuyorum çünkü oda bir anne belki oda dayanabilir diye söylüyorum belki aslında mutlaka zor günler yasiycak ama çocuk ilaca maruz kalmiycak destek olmamak için değil sadece bebeğe kıyamıyorum benim de yavrum var benimde pisikolojim bozuk

Okb ve panik atak bambaşka seyler ama. Okb daha basa cikilabilir bir sey. Ben mesela panik ataklarimi anksiyetemi fiziksel olarak hissediyorum. Fenalaşıyorum. Öyle saatlerce de geçmiyor günlerce de. Anlıyorum seni de ama. Sadece psikolojik etkilemiyo bizi bu hastalık. Öyle olsa dayanılır

Bilemiyorum cnm benimde sanırım panik atak var sebebsiz nefessiz kalıyorum görmediğim bölüm kalmadı pisikolojik dendi kalp atislarimi duyuyorum bazen pisikolojik bizi yoran şeyler her açıdan zor adı tanısı farklı olsada ilaca meyil ettiriyo ben doğumdan sonra emzirebildigim kadar emzirip başlarım kesin yasandim resmen sitres yüzüme vuruyo ilaç içince geciyo çizgiler doluyo heryerime ama katlandim Allah yardımcımiz olsun melekler için bide hastayım şimdi emara bile girdim kemikler üşümüş dendi enfeksiyon iki saatte 10 dan 15 yükseldi yinede ilaç vermediler hastaneye yattım geçmedi yine gidicem bu koronada hamilelik ne zor birşey bir ilaç bile vermiyorlar artık doğurmak istiyorum

Kesinlikle doğru ve hamileyken o risk alinmaz bence de. Normal zamanda birakmaya calısırken bile zorlanıyoruz neler cekiyoruz. İnanın hamileyken iki katına cıkıyor zorlugu.. ne güzel rahat bi hamilelik geçirmiş sonuna yaklaşmış. Lohusalık durumunu da düsünürsek tekrar hastalanma ihtimali cok yüksek. Ben mesela dogurduktan sonra kendi dozuma geçicem hemen. Cünkü su an hastalıgım nüksettiği için toparlanamıyorum düsük dozlarla mesela

Bilmiyordum araştırırım canım ama doktorum lustralde kullanabilirsin dedi eğer değiştirmem gerekirse değiştiririm.Hayat şartları işte bişeyler bizi bu noktaya getirdi.Zorunda olmasak hiçbirimiz ilaç kullanmayız.Bizimki keyfi değil keyif içn günde 3 4 sigara içen hamileler ve anneler var ki sigaradaki zehirde geçiyor bebeğe.Bunlar geçtiği gibi duygular sıkıntılar ya da mutluluğumuzda geçiyor bebeğimize hem emzirirken hem karnımızda taşırken.Biz iyi olmalıyız ki bebişlerimize yetebilelim

Teşekkür ederim içimi rahatlattın canım.Doktorlarım da aynı şeui söyledi sadece önlrm amaçlı bırakma ama doğuma yakın zamanda yarıya indir sonra tekrar normal rutininr dönersin dedi.O kısa zamanda yarım kullanmak da çok farkettirmezmiş zaten.Keşke kullanmak zorunda olmasak ama bizimde imtihanımız bu drmekki esirgeyen Rabbim her türlü esirger.Dua edicez.Bende defalarca bırakmayı denedim her seferinde kendimi acillerde buldum toparlanmam aylar hatta son rahatsızlığımda 1 senemi aldı ondan göze alamadım ilaçla hamile kaldım.Sizin durum nasıl sizde ilaç kullandınız mı gebelikte.

Ben henüz gebelik yaşamadım. Ama bırakmalarımın çoğu hamile kalabilmek içindi. Artık bırakamadığımı anladım. İlaçla hamile kalmayı düşünüyorum ben de. Hatta bunu paxerayla yapmıyı düşünüyorum. En iyi gelen ilaç o çünkü. Başka ilaca geçip bünyemin ona alışmasını beklemek de çok yorucu geliyo. Bi kere denedim çünkü başarılı olmadı. Senin şuan içtiğin ilacın bana iyi geleceğini hiç sanmıyorum. Heleki 50 mg hiç mi hiç sanmıyorum:) O yüzden şanslısın cnm. Daha az riskli olduğu söylenen bi ilacı az dozda içerek geçirebilmişsin hamileliğini

Benim bi arkadaşım epilepsi hastası günde 3 tane ilaç kullanıyordu 500 mg dan bizim ilaçlardan daha ağır normalde ama maşallah sapasağlam aldı çocuğu kucağına Allah sana da nasip etsin.Gerekiyorsa kullanacağız napalım

Beni de biliyosun paxera birakmaya calistim gebeyken ne zorluklar çektim. Şimdi 20 mg a geçtim 3 hafta oldu ama hala etki etmedi zorlanıyorum. Hiç kesmemek en iyisi. Cektigimi bir ben bir allah bilir. İc sıkıntıları bogulma hissi panik ataklar titremeler kusmalar ağlama krizleri neler neler yasıyorum. Cok pismanim birakmaya calistigim icin. Simdi bünyem toparlamakla ugrasıyor az geliyor. Normalde 30 içiyordum cünkü o düzeltiyordu beni. Biliyosun zaten ilaci azaltıp bırakıp geri dönünce 3 ayda anca kendine getiriyor hamilelik gercekten kaygılı bi dönem ve kat kat artiyor bu hastalık hormonlardan dolayı. Ben de birakamayıp geri baslamıstım gebelik icin ugrasıyodum sonra kullanırken hamile kaldım bilsem hiç o risklere girmezdim. Olacagi varsa oluyor cünkü ne ilac icmeyenlerin ne sorunları cikiyor yani hayatında antidepresan bilmeyen insanlar. Bu hastalıgı ceken anlar. Her gün ağlamaktan bıktım inanın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…