• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Allah razı olsun canim bunları duymak iyi geliyor hangi ilaçları kullandın seni rahatlattimi ne gibi sıkıntılar yasiyordun gebeliginde biraz anlatirmisin
Ben hiç yemek yiyemiyodum sürekli bulantı vardı e tabi kalp çarpıntısı iç sıkıntısı ağlama vardı sanki dört duvara sığmıyor dum

İlac yazabilirsiniz bize de bilgi olur herkes cesitli seyler deniyor mecburen zaten doktor yazmadan alınmıyo bunlar.. daha yeni gebe kaldım ve korkularım hat safhada
İlk üç ay kullanmadım ben onu belirteyim ama doktorum ikk üç ay da da güvenli ilaçlar var dedi benim ilacim güvenli değildi ilk üç ay sonrasında yarım içtim ama benim ilacim hamilelikte güvenli kullanılan ilaç grubunda değildi risk ti ama çok şükür Allah korudu

İlk üç ay kullanmadım ben onu belirteyim ama doktorum ikk üç ay da da güvenli ilaçlar var dedi benim ilacim güvenli değildi ilk üç ay sonrasında yarım içtim ama benim ilacim hamilelikte güvenli kullanılan ilaç grubunda değildi risk ti ama çok şükür Allah korudu
Paxeramıydı canım

İlac yazabilirsiniz bize de bilgi olur herkes cesitli seyler deniyor mecburen zaten doktor yazmadan alınmıyo bunlar.. daha yeni gebe kaldım ve korkularım hat safhada
Ben genel anlamda yazıp herkese bilgi vermiş olayım uzunca ; hamile kaldığımda ilacı kullanıyordum doktorum tayin olmuştu başka şehire arayıp sorduğun da hemen ilacı kesmem gerektigini söyledi bende hemen kestim ilk üç ay çok kötü gecirdim zaten hamileliğim de kanama olmuştu düşük riski vardı iyice piskolojim berbat oldu sonrasında ne yapacağımı şaşırdım devlet Hastanesi'ne gittim ilacı yarim al dedi ama riskleri göze alıyorsan dedi riskleri söyledi ama ben o kadar kotu durumdaydım ki ne yapacağımı şaşırmıştım burada yazılanları okudum herkes hamileyken geçer hiç birşey bebekten önemli değil felan yazmıştı ama bunu çeken bilir biz de bebeğimizi tabi ki düşünüyoruz ama yemeyen sürekli kusan ağlayan nefes alamayan bir anne adayı nasıl bebeğine kilo aldiracak ... Sonrasında ilacımı yarım içmeye başladım dualarla gerisini Allah'a bıraktım sonrasinda doğum yaptım bebeğim sağlıkla doğdu 1 hafta sonra beş aylık olacak 🙌 doğumdan sonra hemen özel bir doktor buldum piskiyatri . Yaşadıklarımı ona da anlattım kullandığım ilaç risk grubuymus kalbinde delik olmaya sebebiyet verebilirdi ama olmamış dedi takdir yani kısacası. Ama kullanabilecegin bir sürü ilaç vardı dedi güvenle içe bileceğiniz bu kadar acıyı boşa yasamissin dedi

İlk üç ay kullanmadım kendim kestim ama o ilk üç ay nasıl geçti gel bana sor sanki üç yıl çok pişmanım keşke doktora gitseydim o zaman da aslında güvenli şekilde kullanılan pek çok ilaç varmış
Şuan nasılsın peki geçtimi o hamileliğin ilk dönemleri yasadigin sıkıntılar

Dogumum güzel geçti canım çok şükür ama şöyle söyleyim sakın kendini suçlu hissetme bu bir hastalık kalp hastası hamile kalınca ilacını nasıl şak diye kesemezse sende kesemezsin ben doktorumla konuştum hamileyken güvenli şekilde kullanılabilecek çok fazla ilaç var
Dr dan dr a değişiyor sanırım benimki sadece korkuttu beni ilaçlar için doğuma gideceğim bi haftaya gittim konuştum dayanamiyorum dedim yine yazdı ama doğumdan sonra başla diyor çıldırıcam ben nasıl dogurucam hastane korkum da var iyi bi psikiyatri bulamadım

Ben de paxera/paxil kullanıyorum onu değiştirir umarım cünkü bırakamıyorum bırakmaya calısırken hastanelik olmustum zamanında. Paxil de kalp sorunu yapabilirmis bebekte diye okudum

Bir panik atakli ilaç icen biri olarak hamile oldugumu dün ögrendim ve şoktayım nolur bana destek olun
Hemen iyi bir psikiyatri bul kendine önce varsa durumunu anlat ve kullanabileceğin ilaçları al bol bol tesbih çek yapabiliyorsan burayada sık sık yaz destek oluruz birbirimize hepimiz aynı kaygıları yaşıyoruz bunu bil yanlız değilsin

Hemen iyi bir psikiyatri bul kendine önce varsa durumunu anlat ve kullanabileceğin ilaçları al bol bol tesbih çek yapabiliyorsan burayada sık sık yaz destek oluruz birbirimize hepimiz aynı kaygıları yaşıyoruz bunu bil yanlız değilsin
Paxera iciyorum canım suan beklenmedik gebelik oldu. Daha yeni düzelmiştim bırakmaya calısınca cok kötü oluyodum. İnsallah baska ilaç verir doktor. Bu zamanda iyi doktor bulmak en zoru hic anlamıyolar

Şuan nasılsın peki geçtimi o hamileliğin ilk dönemleri yasadigin sıkıntılar
İlacımı alınca geçti zaten hamileliğim sonra gayet güzel geçti ama doğumdan sonra süt veriyorum diye kendi kendime kestim tekrar başladı sonra da zaten sütüm kesildi doktora gittim şu an ilacima devam ediyorum iyiyim şükür

Ben genel anlamda yazıp herkese bilgi vermiş olayım uzunca ; hamile kaldığımda ilacı kullanıyordum doktorum tayin olmuştu başka şehire arayıp sorduğun da hemen ilacı kesmem gerektigini söyledi bende hemen kestim ilk üç ay çok kötü gecirdim zaten hamileliğim de kanama olmuştu düşük riski vardı iyice piskolojim berbat oldu sonrasında ne yapacağımı şaşırdım devlet Hastanesi'ne gittim ilacı yarim al dedi ama riskleri göze alıyorsan dedi riskleri söyledi ama ben o kadar kotu durumdaydım ki ne yapacağımı şaşırmıştım burada yazılanları okudum herkes hamileyken geçer hiç birşey bebekten önemli değil felan yazmıştı ama bunu çeken bilir biz de bebeğimizi tabi ki düşünüyoruz ama yemeyen sürekli kusan ağlayan nefes alamayan bir anne adayı nasıl bebeğine kilo aldiracak ... Sonrasında ilacımı yarım içmeye başladım dualarla gerisini Allah'a bıraktım sonrasinda doğum yaptım bebeğim sağlıkla doğdu 1 hafta sonra beş aylık olacak 🙌 doğumdan sonra hemen özel bir doktor buldum piskiyatri . Yaşadıklarımı ona da anlattım kullandığım ilaç risk grubuymus kalbinde delik olmaya sebebiyet verebilirdi ama olmamış dedi takdir yani kısacası. Ama kullanabilecegin bir sürü ilaç vardı dedi güvenle içe bileceğiniz bu kadar acıyı boşa yasamissin dedi
lustral ve prozac değildi dimi hamileyken kullandığın onlar riski az olanlar sanırım

Kizlar valla bugun hiç iyi değilim kendime cok kızıyorum. Anksiyetem aşırı arttı kaygılarım. Fiziksel olarak yanıyo vücudum resmen. Nasil yapıcam nasıl basa cıkıcam o kadar ay diye kendimi yiyorum şimdi nasıl bırakırım ilacımı. Bikere bırakmaya calıstım hastanelik olmuştum kusmaktan. Beklenmeyen gebelik benimki. Planım ilacı bırakıp öyle hamile kalmaktı en azından değiştirmekti. Ev taşıcam mesela bu ay üst üste geldi hersey. Ağlıyorum sürekli sonrada kendime kızıyorum allah nasip etmiş ne cok isteyen var böyle yapma diye. Ama beni kimse anlamaz içim öyle kötüki bugun

Paxera iciyorum canım suan beklenmedik gebelik oldu. Daha yeni düzelmiştim bırakmaya calısınca cok kötü oluyodum. İnsallah baska ilaç verir doktor. Bu zamanda iyi doktor bulmak en zoru hic anlamıyolar
Ilk gebeligin mi sağlıkla alırsın insallah kucağına gebeliginde doğumunda su gibi geçsin korkuların seni terk etsin belkide iyi gelecek bebek öyle düşün bazıları öyle diyor panik ataklı olup hamileliğinde hiç kaygı yaşamayanlarda var insallah sende öyle olursun ne zamandır ilaç kullanıyorsun

Back