• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

DC

O bebeği karnında 9 ay taşımak, uykusuz geceler, sorumluluklar bunları düşündükçe çarpıntım başlıyor, mutsuz oluyorum. Umarım dediğin gibi olur canım . Herşeye değdi deriz hepimiz doğurunca.
Canim zaten bu hastalık seni mutsuz hissettirmiyor mu?ekstra fiziksel olarak biraz yorulucan o da hamileliğin 7.ayından sonra oluyor.uykusuzluk desen zaten bu hastalık cogumuzda uyku sorunuyla baslamadi mi?evet çok uykusuz kalıcan yalan yok arada aç ta kalican ve hatta ilk 3 ay keşke dogurmasaydim dicen ama 4.ayda bebegin kahkahalari seni tanımasi birbirinize alışma tamam olunca sukredicen emin ol.bize ilaç bu bebekler cidden.

Arkadaslar herkese slm.2016 da bu topikte ilk bebegime pa+anksiyete ile ilaç kullanarak hamileliğim oldu.kızım şuanda gayet sağlıklı. Emzirirken ve hamileyken düşük dozda ilaç kullanmaya devam ettim.14 aylıkken kızım beni emzik olarak kullanıyordu ve 10 dk da bir uyanmalari vardı o yüzden sütten kestim ve ilaç dozumu yükselterek 2018 e kadar geldim.2018 te kazaren 2.ye hamile olduğumu öğrenince bebek 2 aylıkken birden ilacı kestim.kötü olursam başlarım rahatlığıyla 9 ayı ilaçsız bitirdim.oğlum şuanda 2.5 aylık ve uykusuz gazlı bir bebek.bizim gibi hastalarda uykusuzluk çok tehlikeli. Çok az uyudugum günler mide bulantilarim ve kalp carpintim oluyor.bunun hastalığımin ayak sesleri olduğunu bildigimden hemen eşinden yardım alıyorum o sabahliyor uyutuyor ben emzirip yatıyorum. 2 çocukla zor oluyor tabi ama yinede şimdilik ilaçsız ataksiz geciyor günler. Evlatlarimi büyük bir aşkla seviyorum.evet bizim gibi hastalarda kendi sorumluluğumuz ağır gelirken bize muhtaç bebekler bakma fikri korkunç dehşet verici gelebilir ama inanin bu hastalığın ilacı oluyorlar ruhumuza bedenimize.iyiki yapmışım diyorum zor ama yeryüzündeki en güzel duygu.demem o ki korkmayın hayat öyle de böyle de geçiyor bari kendimizi dinleyerek değil evlat seslerini dinleyerek geçsin.Allah isteyip cesaret edemeyen tüm arkadaşlarıma güç kuvvet cesaret versin.
Hangi ilacı kullanıyorsunuz bende de anksiyete var bazen ataklar geçiriyorum ilaç kullanmaya başlayınca stabil duruma geldi rahatsızlığım bende artık anne olmak istiyorum korktukça kaçtıkça daha çok hapsediyor insanı bu hastalık ama biraz tedirginliklerim var özelden yazabilir misiniz acaba?

Merhabalar.. Aranıza yeni katıldım.. 11+6 haftalık hamileyim. Geçen hafta içi 2 gün bulantı ve kusma şikayeti ile hastanede serum tedavisi gördüm. 7 yıldır ilaç tedavisi görüyordum. Doktor tavsiyesi ile bıraktım ve hamile kaldım. Son 1 aydır çarpıntı ve sıkıntı ile mücadele ediyordum. Hastanede de sıkıntı geldi ve psikiyatr Dr. İle kadın doğum doktoru cipralex 10 mg ın yarısı ve ativan yarısı şeklinde tedaviye başladı 3 gündür. Ama sıkıntılar çarpıntılarım devam ediyor.. Özellikle ilerlemiş haftalara ulaşan arkadaşlarım siz bununla nasıl mücadele edebildiniz? Ben neler yapmalıyım. Doğum yapanlar var ise bebeğiniz sağlık durumu nasıl?

Annelr son doğuma kadar ilaç kullananıniz varmı bebekte doğduğunda sıkıntı yasadinizmi son bir haftam kaldı ben devamlı deil ara ara kaygı giderici alıyordum ama gün yaklaştıkça iyce korkar oldum hastalik hastası gibi oldum hergun almak istiyorum kaygı giderici ilacı günüm yaklaştıkça birşey olursa diye de korkuyorum

Annelr son doğuma kadar ilaç kullananıniz varmı bebekte doğduğunda sıkıntı yasadinizmi son bir haftam kaldı ben devamlı deil ara ara kaygı giderici alıyordum ama gün yaklaştıkça iyce korkar oldum hastalik hastası gibi oldum hergun almak istiyorum kaygı giderici ilacı günüm yaklaştıkça birşey olursa diye de korkuyorum
13. Haftada başladım doguma gireceğim güne kadar kullandım sadece Ogün içmedim sonra devam ettim solunum sıkıntısı yaşar küvöze alınır falan dendi ama küvözde de yatmadı çok şükür Bi sıkıntı yaşamadım şuanlık inşallah Rabbim ilerde de bir sıkıntı göstermez

13. Haftada başladım doguma gireceğim güne kadar kullandım sadece Ogün içmedim sonra devam ettim solunum sıkıntısı yaşar küvöze alınır falan dendi ama küvözde de yatmadı çok şükür Bi sıkıntı yaşamadım şuanlık inşallah Rabbim ilerde de bir sıkıntı göstermez
Teşekkür ederim.cvp için ins bende sağlıkla alırım cocugumu bitek ankasyte ilaçları olsa her ay illaki bir enfeksiyon atlttim idrar boğaz rota virüsü hemen hemen her ay antibiyotik verdiler almak zorunda kaldım bu hafta da doğuma yakın boğaz enfeksiyonu öksürük oldum gene antibiyotik vermek zorunda kaldılar bu kadar ilaca sağlıkla dogucakmi gerçekten korkuyorum artık

Teşekkür ederim.cvp için ins bende sağlıkla alırım cocugumu bitek ankasyte ilaçları olsa her ay illaki bir enfeksiyon atlttim idrar boğaz rota virüsü hemen hemen her ay antibiyotik verdiler almak zorunda kaldım bu hafta da doğuma yakın boğaz enfeksiyonu öksürük oldum gene antibiyotik vermek zorunda kaldılar bu kadar ilaca sağlıkla dogucakmi gerçekten korkuyorum artık
Bende idrar yolu enfeksiyonu dan her ay ilaç kullandım tek kullanımlık ta olsa kullandım yani sen gönlünü ferah tut içini çürütme Rabbime emanetler hepsi nasibimiz de ne varsa onu yaşıcaz ilaçla yada ilaçsız verecek olan Rabbim her türlü verir Rabbim sağlıkla kucagına almayı nasip etsin inşallah

Kaygı giderici ilaç nedir? Antidepresan değil sanırım. Bende 7 haftalığım başladı ufak ufak. Nasıl geçex
kaygı giderici ilaç ne demek? Antidepresan değil sanırım. Ben daha 7 haftalığım başladı ufak ufak. Senin ne güzel bitmiş bile böyle düşün ve rahatla. Allah yardımcımız olsun

Bende idrar yolu enfeksiyonu dan her ay ilaç kullandım tek kullanımlık ta olsa kullandım yani sen gönlünü ferah tut içini çürütme Rabbime emanetler hepsi nasibimiz de ne varsa onu yaşıcaz ilaçla yada ilaçsız verecek olan Rabbim her türlü verir Rabbim sağlıkla kucagına almayı nasip etsin inşallah
Gerçekten teşekkür ederim öğle rabbim mübarek günde sağlıkla almayı nasip etsin gribim ağırlaştı doğuma 4 gün kaldı fakat çok kötüyüm sanırım bu şekilde doktorumda son kntrle erteliyelim ister yada ins o dört günde antibiyotik biraz daha iyi eder buna gerek kalmaz oksurmekten karın kaslarim çok acıyor napsam gecmiyor

Kaygı giderici ilaç nedir? Antidepresan değil sanırım. Bende 7 haftalığım başladı ufak ufak. Nasıl geçex

kaygı giderici ilaç ne demek? Antidepresan değil sanırım. Ben daha 7 haftalığım başladı ufak ufak. Senin ne güzel bitmiş bile böyle düşün ve rahatla. Allah yardımcımız olsun
Anlık sakinleştirici kaygı gidericiler tadavilik değilde o an için ferahlık veriyor rabbim seninde yardımcın olsun zor zamanlar çok kötü geçti 9 ayım şükür gene bugüne geldim tam herşey iyi derken çok fena hasta oldum bütün planlar alt üst oldu Allah bu yoldaki tüm kullarına şifa versin yardım etsin hem evladını düşünüp hem korkuları atlatmak zor şey sanada güç kuvvet versin mübarek gunlerde

Anlık sakinleştirici kaygı gidericiler tadavilik değilde o an için ferahlık veriyor rabbim seninde yardımcın olsun zor zamanlar çok kötü geçti 9 ayım şükür gene bugüne geldim tam herşey iyi derken çok fena hasta oldum bütün planlar alt üst oldu Allah bu yoldaki tüm kullarına şifa versin yardım etsin hem evladını düşünüp hem korkuları atlatmak zor şey sanada güç kuvvet versin mübarek gunlerde
Amin. Allah razı olsun. İnşallah sağlıkla kolaylıkla alırsın bebeğini kucağına

Gerçekten teşekkür ederim öğle rabbim mübarek günde sağlıkla almayı nasip etsin gribim ağırlaştı doğuma 4 gün kaldı fakat çok kötüyüm sanırım bu şekilde doktorumda son kntrle erteliyelim ister yada ins o dört günde antibiyotik biraz daha iyi eder buna gerek kalmaz oksurmekten karın kaslarim çok acıyor napsam gecmiyor
Normal mi yapacaksın canım sezeryan mı öksürüğün varsa aman dikkat et sezeryandan sonra narkoz dan öksürük gıcık yapıyor Allah yardımcın olsun

Kaygı giderici dediğin nedir canım? Antidepresanla bebek yapılıyor ve sorun yok

Normal mi yapacaksın canım sezeryan mı öksürüğün varsa aman dikkat et sezeryandan sonra narkoz dan öksürük gıcık yapıyor Allah yardımcın olsun
Sezeryan karr verdik doktrla fakat öksürük grip hala devam ediyor pazartesi gün verdi gcrse alicak gecmes ise birkaç gün daha bekliyelim iyi olmanı dedi hangi birine korkucamida şaşırdım gece uykusuda yok oksurmekten gecmes ise napicaklar bilmiyorum

Anneler birkaç saat sonra sezeryan için yatış yapicam mübarek günde nolur banda dua edin tüm hamislerin duası geçermiş nolur görenler sağlıkla çocuğumu kucağıma ala bilmeme için Ayetel kürsü okuyu verin birer tane rabbim tüm bekleyenleri bugüne erdirsin düz kurtarsın korkuyorum dualarınıza ihtiyacim var 🙏

Kızlar yarın benim de doğumum gerçekleşecek inşallah 🙏 Dualarınızda banada yer verin bu mübarek günlerde🙏

Bende de anksiyete ve panik atak var.ilk hamileliğimde ikizdi.Bebeğimin biri 11.haftada kalbi durdu. 20.haftaya kadar idare ettim sonra lustral başladım ve 100 mg a kadar pskiyatristim devam ettirdi. Emzirirkende lustrale devam ettim.Emzirirken ilacı içtikten 4 saat sonra sütü atıyordum sonra emzirmeye devam ediyordum.Bu şekilde oğlum büyüdü ve 4 yaşında bir sıkıntısı yok çok şükür.Şu an 9 haftalık 2.ye hamileyim ve yine ilaç kullanmıyorum.Tabi yine zor geçiyor 12.haftaya az kaldı diye sürekli telkin ediyorum kendimi.12.haftadan sonra psikiyatri ile görüşüp muhtemelen lustrale başlayacağım Allah herkesin yardımcısı olsun.

Back