Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

selam arkadaslar,

adayda dogum yapmis hemde normal.vay be giderek hepimiz doguruyoruz.insallah iyidir kendide bebiside.ben daha iyiyim toparliyorum allahin izniyle.hepinizi sevgiyle kucakliyorum.

selam kızlar...
keyifler nasıl???
nisancım daha iyi olmana çok sevindim çok daha iyi olacaksın kuzum...
nil nerede kaç gündür??
aday da hala dönmedi???

Kızlar, selam herkese.. Kaç gündür iyi değilim.. Pa krizleri yaşıyorum..

Nerden geldi bunlar bilmiyorum..
En son 2 gün ishal olmuştum, o günden beri halsizlikten başdönmesinden ayağa kalkamıyorum.. Aciller, hastaneler.. Dr. 3-4 gün yatıracağım seni dedi, yatmadim.. Çünkü psikolojim hastanede yatamayacağım kadar kötü.. O zaman hergün gel serum takacağım dedi, gitmedim.. Hayattan vazgeçtim artık.. ÖLmekten başka birşey düşünemiyorum şu an.. Annem geldi.. Baktı ki halim kötü, atladı geldi yanıma kadıncağız.. Doğumdan sonraya kadar kalır inşaAllah..

İyi kötü götürüryordum, nerden geldi bana bu hal blmiyorum.. Çok dua istiyorum lkızlar.. Ne olur dualarınızı eksik etmeyin.. Yoksa ya çıldıracağım, ya da bebeğime birşey olacak.. Şu an umut, hayat, heves, yaşam denen birşey kalmadı bende.. Yaşayıp yaşamadığımıda bilmiyorum ya.. Böyle giderse, psikiyatri servisinde yatacağım sanırım..

Dualarınızı eksik etmeyin.....

Aklına getirmemeye çalış yatmayı filan.Anneciğin sana destek olacak bu günlerde geçecek Allah'ın izniyle.Neler geçti.Geçmedi mi?
Dualarımızdasın canım arkadaşım.Elden birşey gelmemesi ne fena birşeydir ya

Herkese Merhaba, benimde günlerim yavaş yavaş ilerliyor...başlarda kötüydüm, sonra biraz iyi, şimdilerde yine sol tarafım ağrıyor modundayım, bir de bebeğim cok hareketsiz sürekli ya ona bir sey olduysa diye endişeleniyorum, sırt üstü yattım acaba iyi mi? pazarda torba tasıdım iyi mi? cok cay ictim bir sey oldu mu? yani yarattığım suni dertlerin sonu yok...rahatlamak için Allah ne isterse o olur, sen cok tasalanma diye kendime telkinler yapıyorum...kadın olmak her anlamda zor gercekten...soumlulukların ucu bucağı yok...bir tek bebek eşyaları bakmak iyi geldi, son bir kac gündür ama tabiki ben tedbirler kraliçesi olduğum için doğuma cok az kalmadan pek bir sey almıycam ..yada belki almam ve bunun tadını cıkartmam lazım...bir arkadasım dedi, belki de bu tek hamileliğin olacak, tadını cıkartmaya calıs dedi...niye biz böyle düşünemiyoruz...su kafaya format atmanın bir yolu olsa keşke....

ya yavrum öyle şeyler düşünmemeye çalış bebeğinede sanada hiçbişey olmayacak bak biz nasıl doğurduk öldük mü???
arada böyle ataklar geliyor ne yazık ki canım benim dualarım seninle...
derdini veren Rabbim dermanınıda verir bol bol dua et ılık ılık duş al salmamaya çalış kendini yattıkça kötü olursun birşeylere vermeye çalış kendini çık dolaş işte ne bilim yavrum ya ama nolur bırakma kendini yenemicek hiçbirimizi bu hastalık biz varız yanında!!!

Nilcigim,kötülesmene cok üzüldüm canim.lütfen kendi kendine iyi olmaya calis.cok zor biliyorum.oglunu ve karnindaki yavrunu düsün.bu günlerde gelip gececek.8 haftan kaldi cok degil.cogu gitti azi kaldi.insallah dogumdan sonra daha iyi olursun.lütfen moralini bozma ve Allaha sigin.hersey ondan.panik ataklarinmi artti yoksa extralarmi cok zorluyor?annenin gelmesi cok iyi olmus.elin ayagin olur insallah.Allah yar ve yardimcin olsun.ne zaman ihtiyacin olursa yaz buraya.yalniz kalma paylas her sikintini derdini.belki hastanede kendini daha güvende hissederdin.etrafinda doktorlar.benimde son zamanlarim cok zor gecti, dogumumda kötüydü ve zor ve yavas toparlaniyorum ilkime göre.Ama Allah herseyin sabrini veriyor napalim, buda bizim kaderimiz.kendini yiyip bitirme dogumdan sonra daha cok güce enerjiye ihtiyacin olacak inan bana.biz kendimizi hep doguma endeksliyoruz efrahin dedigi gibi.sonrasi yok gibi.ama ondan sonrada hayat devam ediyor ve farkli sorunlarida beraberinde getiriyor.onlarla savasmak icinde güce ihtiyacimiz var.en önemlisi yavrularimiz icin ayakta durmaliyiz.cok zor olsada.onlar icin var olmaliyiz.ben simdi 2 cocuga bakmakla bogusuyorum, biri 2 yasinda biri 14 günlük.kendimden cok onlari düsünmek zorundayim.

daha iyi olursun allahin izniyle.yaz buraya haberdar et bizi.

kizlar insallah sizlerde iyisinizdir.cocuklardan firsat buldukca girmeye calisiyorum.yazmasamda okuyorum sizleri.Allah doguracak olanlara yardimci olsun,dogurmus olanlara güc ve dirayet versin.bu kalles hastaligin pencesinden kurtarsin bizi insallah rabbim.cocuklarimiza analik yapabilecek gücü sagligi versin insallah.

Adaydan haber varmi?

Duygu kizin nasil?akillimi?seni yoruyormu alistinmi annelige?dikislerin nasil oldu.

efrah insallah iyisindir sende.zülal bebek nasil?dogruydu ismi degilmi?annesini yormuyordur insallah.toparlanabildinmi?

Allaha emanet olun.Sevgiyle kalin.

Tüm diger arkadaslara kader ortaklarimida sifa ve güc diliyorum.Allah yar ve yardimciniz olsun.Forum cok durulmus.kimsecikler kalmamis.

ah nisan seni görmek ne güzel.inş daha iyi olursun canım..
Benim dikişlerim hala acıyor nisan çok değil ama..Annem yanımda ağlama krizlerinde eskisine göre daha dirayetliyim annem herşeyin üstesinden geliyor şükür..Zülalim çok zor bir bebek değil şükürler olsun elbette krizleri oluor ama alışıorum..

nisancım o kadar güzel yazmışsın kiii sadece amiiiin diyebiliyorum üzerine söylenicek bişey yok...
bebeğim iyi çok şükür canım benim uykusuzluk dışında problemimiz yok kızımla geceleri çok mızmızlık yapıyor gündüz daha iyi haylaz:)) annelik çok güzel bir duygu bir o kadar da zor Rabbim isteyen herkese yaşatsın yarın 40 ımız çıkıyor Allah ın izniyle...
dikişlerim iyi canım benim bir sıkıntım kalmadı şükürler olsun... haftaya kontrole gidicem orda da bişey çıkmaz umarım hastane dahi görmek istemiyorum nisan ya artık(
sen nasılsın nisancım oğluşun nasıl??? iyileşme durumun ne alemde zor bir ameliyat geçirmiştin...
sende Allah a emanet ol cnm çok dikkat et kendine habersiz bırakma bizi...

Arkadaşlar merhaba. aranıza yeni katıldım. 17 haftalık hamileyim. Yaklaşık 1.5 ay önce anksiyete ve ataklarım hatta obsesyonlarım başlayınca doktorum lustrala başladı 15 gün önce. Ama ilaç içiyorum diye daha da kötüleştim. Şimdi de dozunu artırdı ve ativan verdi. Çok ama çok canım yanıyor içerken ama başka çarem yok. Günlerdir günde 2 saat falan uykuyla duruyordum zombi gibi olmuştum. Ativan biraz rahatlattı.

Ah canlarım.. Bir tutuldum pa ya rüzgar nerden edserse gidiyorum..
İlk günler gibi yoğunluğu, kafa yedirmeleri kalmadı.. Ama hergün başımda, içimde.. Bilirsiniz işte.. İçime bir darlık geliyor, o an öl sanki daaha iyi.. Hayata dair hiçbirşey düşünemiyorum.. Karnımdakini düşünmek bile öyle bir sıkıyor ki beni, hiç düşünmemeye çalışıyorum.. Kımıldasa, karnımda gazmış gibi davranıyorum ona.. Ne kötü yaa.. İçime sıkıntı veriyor, bebeğin kımıldaması bile..

İshal geçeli 10 gün oldu ama hala şu bayılacakmışım gibi olan hissim gitmiyor.. Neden geçmiyor bilmiyorum.. Kafam buna da takılıyor.. Birden elim kolum düşüyor, başım fena dönüyor, ha bayıldım ha bayılacağım.. E vücut sususz kaldı diyorlar, 10 gündür yerine koyamadı mı.. Bence alakası yok suyla ama işte, bunu da götüreceğiz gittiği yere kadar artık..

Annem geldi 2 gün önce.. Adapazarından geldi kadın.. Baktım ki kalkamıyorum, kendi işlerimi yapamıyorum, çağırdım artık, ne yapayım.. Bebişe kıyafet falan getirmiş, ona bakarken gene içime sıkıntı geldi.. Hiç bakmadan koydum kenara, kadıncağızda ne olduğunu anlayamadı, bozuldu bir an.. Beğenmedim sandı sanki.. Sonra açıkladım ona, içimdeki sıkıntıyı..

Öyle işte, zor günler geçiriyorum.. Hepinizin duasını istiyorum kızlar.. Ben size ediyorum, ne olur sizde beni unutmayın..

moon Allah yardım etsin kuzum.. Bak, hepimiz dertliyiz bir şekilde.. Ve çoğumuzda ilaç kullanıyoruz malesef.. Sanada Rabb'im yardım etsin.. İnsan artık öyle bir noktaya geliyor ki, (bende öyle oldu en azından) tamam bebekte önemli ama benim biraz rahatlamam lazım yoksa kafayı yiyeceğim.. moduna giriyor.. Allah'ım indinde kıymetli olan ne varsa, onların hürmetine hepimize şifalar, devalar versin.. Merhameti de yaratan O.... Bize de merhamet etsin...

24. haftaya girmek üzere olan bir hamileyim.Yardımcı olursanız çok sevinicem.Daha önce forumda yazmıştım.Panik atağım var.10 gün önce Ci...m içmeye başladım.Günde yarım içiyorum ama sanırım tam fayda etmedi henüz.Okuduğuma göre 20. haftadan sonra tansiyon kontrol edilmeliymiş.Ben de bilekten tansiyon ölçen elektronik cihazla tansiyonumu ölçüyordum.Bi kaç gün önce 13.1/7.5 çıktı.Ödüm koptu.Çarpıntı başladı.Hemen bi doktora danışıp Di....l aldım.Zaten daha önce çarpıntı için bu ilacı kullanıyodum.

Şöyle bişey var...Hamile olduğumu anlayınca ilaçları bıraktım ve o günden beri baş dönmesi, kulak çınlaması, panik atak geçiriyorum.Şimdi tansiyonumu ölçsem, bu sebeplerden dolayı zaten yükselecek.Ve aynı belirtileri gösterdiğim için panik mi tansiyon mu anlayamıycam.Doktora gidemiyorum.Malum beyaz önlük korkusu.Bu durumu yaşayan var mı aranızda? Bana bi akıl verseniz çok memnun olurum.Ödemim yok.Bol su içmeye çalışıyorum.(Çok şükür)

çok geçmiş olsun..beyaz önlük korkusu derken??

Teşekkür ederim.Beyaz önlük korkusu yani doktor ve hastane korkusu.Çoğu kişide vardır ya, hastanede ölçülen tansiyon daha yüksek çıkar.

Napsam bilemedim.

Ciddimisin ya bende de var o korku..çoğu kişide var demişsin ama herkes kendini acilde iyi hissediyor..Daha bu sabah kızımın kontrolü vardı ölüp ölüp diriliyorum hastanede her an bayılacakmışım hissi berbat birşey..
hastane değil de özel biryerde bir pskiyatrla görüşsen?

Akşamüstü psikiyatrımı aradım.Üstüne bir de azar işittim :) O kadar da sakindir aslında. Sonunda o da delirdi. İlacımın dozunu sordum, yok sana ilaç milaç. Kendinle ilgilenme dedi. Ama çarpıntı...Ölmezsin...Ama baş dönmesi...Sen hamilesin...Ama tansiyon...13 tansiyon değil...

En iyisi ıssız ada :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…