Kızlar, ne diyeceğimi, ne yapacağımı bilmiyourm.. Bugün açık açık konuştum psikyatrımla, deim ki, 30. haftamdayım, daha hiçbirşeyim belli değil, hergün ağlıyorum endişeden.. Aklımdan çıkaramıyorum, bu yüzdende trahatlayamıyorum.. Ortada kaldım, yok mu bunun bir çaresi dedim.. Yani aslında uzun uzun anlattım.. O da bana.. "psikiyatri olarak bizim elimizden gelen hiçbirşey yok, fiziki olarak normal doğuma uygun olmadığına dair rapor almalısın mesela kardiyolojiden falan, ama bizim bu hasta normal doğum yapamaz dememiz hiçbir şeyi etkilemiyor" dedi.....
Ben artık hiçbirşey demiyorum.. Rabbime bıraktım tüm işlerimi..
Kardiyolojiye gittim, doktorum 3 hafta izinliymiş, onunla da konuşamadım.. Son kararı kadın doğum verirmiş, ban ne yapacağımı hiiç bilmiyorum.. Hiç insaflı bir kadın doğumcu yok mu burada yaa.. Çıkmazlarda hisssediyorum kendimi.. Sanırım taktım bunada sabahtan beri, üstüste hiç ara vermeden ekstar sistollerim oldu, ara vermeyince ödüm patladı.. Biraz durdum, öksürdüm falan geçer diye, geçmedi, ben doooğru acile gittim.. Şİmdi oradan geldim, size yazıyorum.. Şu an düzeldi kalp atışlarım ama bu konu beni mahvediyor kızlar yaa.. Ne olur bana dua edin, nedir bu kapalı kapılar her yerde karşımda...
kızlar desteğiniz için çok saolun. valla rahatlıyorum sizden gelen yazıları okuyunca sanki karşılıklı oturuyor konuşuyoruz gibi hissediyorum. keşke hepimiz birbirimize yakın yerlerde otursaydık :)
___nil____ nill seninde az kaldı canım aramızda 3 hafta gibi bi süre var herkesle beraber inşallah bizde sağsalim bebişleri kucaklarımıza alırız.
___aday___bu arada aday doğumu en yakın olan arkadaş galiba. canım inşallah sıkıntısız kolayca kurtarırsın.
___panikduygu___ panikduygu korktum vallailaçtan dolayı zehirlenme ve erken doğum olur dedin ya panik oldum şimdi. inşallah öyle birşey yaşamam. bu arada bebeğine isim olarak ne verdiniz?
bende bi daha ki kontrolümde doktorla konuşmayı düşünüyorum bu sezeryan mevzusunu. inşallah kabul eder. normal doğum mümkün deil yapamam
selam arkadaslar,
bugün ciktik hastaneden.sezeryan randevum 13 ünde idi ama 11 inde sabah suyum geldi.hastaneye gittik, üc bucukta sezeryana aldilar sancilar hafiften baslamisti cünkü.cocuk yan yatiyordu.ö yüzden kesik biraz daha genis tutuldu.epidural anastezi yapildi.2 saate yakin ameliyathanedeydim.genel anastezinin kiymetini bilin diyorum sadece.yorgun ama mutluyum.oglum 3600 gr. 51 cm dogdu.adini Toprak koyduk.saglikli bir bebek.halen cok agrilarim var, agri kesicilere ragmen.evdeyim simdi.yorgun ama mutluyum.evet cok agir bir ameliyat ama karsiliginda aldigim ödül paha bicilmez.detaylar sonra artik :))
Allahim sizide kurtarsin bir solukta.Rabbim yar ve yardimciniz olsun.kalbim hepinizle.
Kızlar ya, şimdide inanılmaz derecede su gibi ishal oldum.. Aslında dünden beri böyleyim.. İshal, acayip bir karın sancısı.. Evde patatesti, muzdu, sıvıydı derken geceyi buldum.. Ama baktımki, gece 12 de hala sancıdan kıvranıyorum acile gittik.. Serum taktılar, nts ye soktular.. Sancımdan şüphelendiler.. Ama şükür doğum snacısı değilmiş..
Bugün oldu, sabahtan beri hala ishalim aynı şekilde devam ediyor.. Su gibi.. 2 gündür kaybettiğim su ne olacak yaa.. Zaten yiyip içemiyordum.. Demin bir tartıldım, dünden beri 3 kg vermişim.. Ne yapsam ki, gene gitsem mi doktora.. Off Allah'ım o kadar bıktım ki ben acillerden.. Cuma gecesi yoğun ekstralardan acildeydim.. Dün gece ishalden. Şimdi gene bunun için mi gideceğim.. Acaba gitmesem, evde yine patates, sıvı falan.. Geçer mi ki.. Ne yapsam ben.. Bana akıl verin yaa.. Gitmek istemiyorum hastaneye artık...
geçmiş olsun cnm su içmeyi ihmal etme hastaneye gerekirse git senden ve bebişinden önemlimi aklın kalcagına emegin kalsın ihmal etme.benimde sancılarım var bugün düzensiz.bir geldimi baskı ve agrı oluyo kasıklarımda.bide midem bulanıo preeklmesidir die korktum ama tansiyonum 10-7 şimdilik bekliorum bakalım hayırlısı yarın burdaki devlet hastansine giidip nst ye giricem kısmetse.
Nisan tebrik ediyorum kuzum ikinizde sağlıklısınız şükürler olsun..Ameliyat 2 saat sürmüş inanamadım ama geçti gitti şükür..
cnm gecmış olsun ay ne hıkmetse kasım annelrındede bu ay pek çok anne aynı şeyı yaşadı cnm sen yıne gıt derım sıvı takvıyesı yaparlar malum suda ıcemıyosun pek bıde kahve ıle lımon dedıler sanırım ıyı gelıyo cok dıye
Merhaba duygucum..
Dört gözle lohusalık döneminin bitmesini bekliyorum..ayrıca nurtopu gibi yeni takıntım var" ya bebekle yalnız dışarı çıktığımda çarpıntım olursa????"
Merhabalar benim de gebelik öncesinde anksiyete bozukluğum vardı, psikolojik olduğundan emin olduğum çarpıntılarımla birlikte tanışmıştım bu sorunumla...şimdi de yalnız bırakmıyor beni bu çarpıntılar...panik atağa ramak kaldı gibi...
Merhaba Arkadaslar,
umarim iyisinizdir.umarim herseye ragmene günleriniz katlanilabilir ölcüde iyi geciyordur.Güzel dilekleriniz icin tesekkürler hepinize.evdeyim, dinleniyorum.Esim 10 gün izin aldi.tabiki sezeryan agir bir ameliyat sizinde bildiginiz gibi.nedense ben ilkimde preeklemsiye ragmen daha cabuk toparlanmistim.bu sefer daha uzun sürüyor.yavas yavas agri kesicileri birakmaya calisiyorum.sezeryana 2 gün kala yani 11 Eylülde sabah suyum geldi, ben anlayamadim su oldugunu tabi.daha önce yasamadigim icin.akinti sandim önce.yinede hastaneyle görüstüm.gel dediler.20km bize, esimi uyandirdim.sabah 10:30 gibi vardik iste.nts yaptilar.idrar,kan,ultrason derken bir test yaptilar.rahim agzindan direk örnek alip test yaptilar.sivinin ne oldugunu anlamak icin.amniyo sivisi oldugu cikti.cocuk tamamen yan yattigi icin, tabiki normal dogum diye israr edemediler.ama bekletemedilerde.cünkü hafif sancilar cikti nts de, sezeryan sancili kosullarda yapilmiyor cünkü.gerci ilacla sancilari aninda kesebiliyor adamlar.ama ben ilac fobim oldugu icin cok korktum ve ilac istemedigimi belirttim.gerci artsaydi benim istegimin ne önemi var,ameliyathanenin bosalmasini beklediler.15:30 da ameliyata aldilar.esimde kiyafet giyindi onlarin verdigi,oda girdi hep yanimdaydi.önce narkoz doktoru geldi.belime uyusturucu bir igne vurdu.asil igne yani epidural anastezi ignesi acitmasin diye.gercektende epidural ignesini fazla hissetmedim.cok gergindim.heycanliydim.kalp atislarim yüksekti.monitore bagliydim ameliyat boyunca.elimden damar actilar ameliyata girmeden.neyse yavas yavas bir sicaklik yayildi vücuduma.operatörler geldi.amleiyat masasini tam düz yatirdilar, bu en cok mahvetti beni.nefesim kesildi.biraz yükseltin desemde yapmadilar, bizde isimizi iyi yapmak zorundayiz dediler.araya örtü cekildi.ama sag üst tarafta ekran vardi canli yayin.ben hep sola döndüm esime dogru.ama esim ekrana bakmis.karnima cok bastirdilar, cok zorlandilar bebegi cikarirken,cünkü yan yatiyordu, buda islerini zorlastiriyordu.ilk kesigi biraz daha genisletmek zorunda kaldilar.karnimi sallaya ite ite bir hal oldular.16:13 de oglum dogdu ve agladi.perdenin üstünden cok kisa gösterip götürdüler.o anda tam narkoz doktoru kolumdan oksitosin adli bir ilac verdi, rahmin cekilmesine yariyormus.onun yan etkilerini fazla hissettim ve panik yaptim.nabzim 150 ye firladi, ve nefesim daraldi.narkoz doktoru oksijen verdi bana korkma dedi, bu ilacin etkisi gececek.ama ne mümkün sakinlesemedim.esim bir yandan narkoz doktoru bir yandan beni sakinlestirmeye ugrasti.sonra esimi bebegin yanina götürdüler....
devami var ama sonra.
hepinizi kucakliyorum
Merhaba Arkadaslar,
umarim iyisinizdir.umarim herseye ragmene günleriniz katlanilabilir ölcüde iyi geciyordur.Güzel dilekleriniz icin tesekkürler hepinize.evdeyim, dinleniyorum.Esim 10 gün izin aldi.tabiki sezeryan agir bir ameliyat sizinde bildiginiz gibi.nedense ben ilkimde preeklemsiye ragmen daha cabuk toparlanmistim.bu sefer daha uzun sürüyor.yavas yavas agri kesicileri birakmaya calisiyorum.sezeryana 2 gün kala yani 11 Eylülde sabah suyum geldi, ben anlayamadim su oldugunu tabi.daha önce yasamadigim icin.akinti sandim önce.yinede hastaneyle görüstüm.gel dediler.20km bize, esimi uyandirdim.sabah 10:30 gibi vardik iste.nts yaptilar.idrar,kan,ultrason derken bir test yaptilar.rahim agzindan direk örnek alip test yaptilar.sivinin ne oldugunu anlamak icin.amniyo sivisi oldugu cikti.cocuk tamamen yan yattigi icin, tabiki normal dogum diye israr edemediler.ama bekletemedilerde.cünkü hafif sancilar cikti nts de, sezeryan sancili kosullarda yapilmiyor cünkü.gerci ilacla sancilari aninda kesebiliyor adamlar.ama ben ilac fobim oldugu icin cok korktum ve ilac istemedigimi belirttim.gerci artsaydi benim istegimin ne önemi var,ameliyathanenin bosalmasini beklediler.15:30 da ameliyata aldilar.esimde kiyafet giyindi onlarin verdigi,oda girdi hep yanimdaydi.önce narkoz doktoru geldi.belime uyusturucu bir igne vurdu.asil igne yani epidural anastezi ignesi acitmasin diye.gercektende epidural ignesini fazla hissetmedim.cok gergindim.heycanliydim.kalp atislarim yüksekti.monitore bagliydim ameliyat boyunca.elimden damar actilar ameliyata girmeden.neyse yavas yavas bir sicaklik yayildi vücuduma.operatörler geldi.amleiyat masasini tam düz yatirdilar, bu en cok mahvetti beni.nefesim kesildi.biraz yükseltin desemde yapmadilar, bizde isimizi iyi yapmak zorundayiz dediler.araya örtü cekildi.ama sag üst tarafta ekran vardi canli yayin.ben hep sola döndüm esime dogru.ama esim ekrana bakmis.karnima cok bastirdilar, cok zorlandilar bebegi cikarirken,cünkü yan yatiyordu, buda islerini zorlastiriyordu.ilk kesigi biraz daha genisletmek zorunda kaldilar.karnimi sallaya ite ite bir hal oldular.16:13 de oglum dogdu ve agladi.perdenin üstünden cok kisa gösterip götürdüler.o anda tam narkoz doktoru kolumdan oksitosin adli bir ilac verdi, rahmin cekilmesine yariyormus.onun yan etkilerini fazla hissettim ve panik yaptim.nabzim 150 ye firladi, ve nefesim daraldi.narkoz doktoru oksijen verdi bana korkma dedi, bu ilacin etkisi gececek.ama ne mümkün sakinlesemedim.esim bir yandan narkoz doktoru bir yandan beni sakinlestirmeye ugrasti.sonra esimi bebegin yanina götürdüler....
devami var ama sonra.
hepinizi kucakliyorum
Merhabalar benim de gebelik öncesinde anksiyete bozukluğum vardı, psikolojik olduğundan emin olduğum çarpıntılarımla birlikte tanışmıştım bu sorunumla...şimdi de yalnız bırakmıyor beni bu çarpıntılar...panik atağa ramak kaldı gibi...
aynen canım umarım lohusalıktan sonra bişeyimiz kalmaz nasıl kurtulucaz efrah yaaa ne lanet bir hastalık bu çok daraldım artık bebekle beraber geçer demiştim ama aynı tas aynı hamam ahh ilaçlarda olmasa napardım bilmiyorum...
adaycım seninde çok az kaldı öyle kötü düşünme canım benim ama tansiyonunu takip et muhakkak Allah ım biran önce kurtarsın cnm bu sıralar aklım hep sende beraber doğurucaktık güya bizim kız 1 aylık oldu bile habersiz bırakma tatlım bizi...
efrahcım nasılsın bebeğin nasıl ne zamandır konuşamıyoruz tatlım uykular ne alemde?? ataklar ve lohusalık nasıl geçiyor??
yarencim merhaba nasılsın konuşamadık hiç... süt mevzusunda çok yardımcı olmuştun bana Allah razı olsun... bebeğim iyi şükürler olsun yarın kontrollerimiz var aşıda olucak meleğim umarım aşı ateş yapmaz yaa şimdiden onu düşünür oldum walla...
Canım ya zor geçmişİyiki eşin yanındaydı nisan..Hep iyi olun inş..
Anksiyete gebelik hormonlarının da etkisiyle çok artıyor panik atağı çağırma lütfen
Ya Duygu bilmiorum acaba ben ömrüm boyunca bebeğimle dışarı çıkamayacakmıyım diorum yicem kafayı
ah cnm keske aelımden fazlası gelseydıde yapablseydım tatlım bak hanım buyumuşte aşıları oluyomuş maşalla
cnn ası vrdurunca eve gelır gelmez hemen ayrım fıtı ver yada cay kaşıgı calpol ver cnm ınan hc ateşlenmeye fırsat kalmıyo
Kızlar aday dün normal doğumla doğum yapmış.. İyilermiş.. Şu an kayınvalidesindeymiş.. Bir 10 gün kadar giremem nete dedi.. Merak etmeyesiniz diye girip yazayım dedim..
Bende hasatanedeydim gene.. Dr. 2-3 gün yatırayım senidedi, istemedim ama hergün gel serum takılacak sana dei.. Öyle kabul ettim.. Bakalım bu gün 4 tane serum yedim geldim.. Bu halsizlik beni mahvediyor..
Sık sık cevap yazamıyorum, kusura bakamayın..
Yareeen, canım beni aramışsın, en kısa zamanda arayacağım seni ben. Çok sağol canım benim..
Kızlar aday dün normal doğumla doğum yapmış.. İyilermiş.. Şu an kayınvalidesindeymiş.. Bir 10 gün kadar giremem nete dedi.. Merak etmeyesiniz diye girip yazayım dedim..
Bende hasatanedeydim gene.. Dr. 2-3 gün yatırayım senidedi, istemedim ama hergün gel serum takılacak sana dei.. Öyle kabul ettim.. Bakalım bu gün 4 tane serum yedim geldim.. Bu halsizlik beni mahvediyor..
Sık sık cevap yazamıyorum, kusura bakamayın..
Yareeen, canım beni aramışsın, en kısa zamanda arayacağım seni ben. Çok sağol canım benim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?