Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Canım ya, sen dogum mu yaptın, nasıl kacırmısım ben bunu :))) HAdı hayırlı olsun...sezaryen olduysa, dokrtor dikişlerine bakmak ıcın cagırmıstır..Allah Allah utandım kendımden, nasıl kacırdım ben bu haberı...hemen gecmısı okuyum :))

inşallah cnm yaa bende sana efraha rukiyeye katılmak istiyorum artık sagsaglim peşinize nisan gelcek inşallah sonra ben sonra nil.artık hepimiz doğursakta sagsaglim muhabbetimiz bebişler olsa sadece.

aday, nisan hadi sizin doğumunuza az kaldı.ondan paniklemeniz.sonuna kadar da hak veriyorum.peki ben neden bu kadar mutsuz ve huzursuzum.işe başlayınca kafamı dağıtırım dedim.boşluktan oluyor dedim bu hallerim.işe başladım.iki hafta olucak nerdeyse.eve kendimi zor atıyorum.sürekli yorgunum.yatmak istiyorum.

ve ben hamile olduğumu öğrendiğim ilk günden beri böyleyim.sanırım ikinci bir çocuğun sorumluluğu altında ezildim.offf kızlar ya psikologa da başladım güya.ama ilaçsız nasıl geçecek bu durum.ilaç kullansam emzirme döneminde bırakmak gerekecek.işin içinden çıkamıyorum.cumartesi kadın doğumcumla randevum var.ilk defa ona da bahsedicem.bir çıkar yol arıyorum resmen.allah yardımcımız olsun.

canım, ilk hamılelıgınde yasamıs mıydın benzer seyler? bence dogumu yapınca duzeleceksın kendılıgınden..zaten hamılelık baslı basına bı travma zaten..

yok be cnm doğum yaklaştığı için değil en başından beri böleydik bu hastalıktan dolayı üzülme ölede bölede geçiyor senin 2.bebek sanırım ilkini nasıl doğurdun sezeryanmı normalmi.en azından sagsaglim 2.bebişinide alırsan daha çocuk yapmazsın bizim daha kısmetse 2.bebiş işi var bi kaç sene sonra tek kardeş olmasınlar die.tabii doğumdan sonra 2.yi düşünürsem:)

inşallah cnm yaa bende sana efraha rukiyeye katılmak istiyorum artık sagsaglim peşinize nisan gelcek inşallah sonra ben sonra nil.artık hepimiz doğursakta sagsaglim muhabbetimiz bebişler olsa sadece.

nisanda doğurdu walla hadi seni bekliyoruz tatlım:)) öyle olucak canım benim görüceksin bak nasıl olduğunu bile anlamicaksın.. daha sık girmeye çalışıyorum artık sizler için duam hep sizlerle...

evet cnm doğum yaptım şükürler olsun... hatta neredeyse 1 ay olucak

canım seni çok iyi anlıyorum geçmişi okudun mu bilmiyorum ama ben çok fenaydım ve ne yazık ki ilaçsız yapamadım...
hissettiğin duygular ın bir kısmı da hamileliğin verdiği yorgunluk canım normal aslında ama bizim psikolojimiz normal olmadığı için daha yoğun hissediyoruz bu duyguları malesef ki( doktorunla konuşup bir karar vermen en doğrusu...
doğumuna evet daha var ama onu düşünmek bile beni korkuturdu ben 17-18. haftada ilaca başlamıştım düşün artık....
ama korkma tatlım geçiyor walla hatta o gün atak matak aklına bile gelmiyor inan bana benim doğum hikayemi okumanı tavsiye ederim ölümden döndüm ama hiç korku falan gelmedi o gün aklıma Rabbim çok samimi söylüyorum o ferahlığı veriyor içine...
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah...

tatlım 2. bebek cümlesini kurmaya cesaret ettiğin için tebrik ediyorum walla...
benim kız malesef ki tek kalıcak deli bir anneden iyidir tek kalmak herhalde

canım benim ilki sezeryandı.normale cesaret edemedim tabi.korkularım vardı elbette ama böyle değildim.
bu arada kardesimin eşi de hamile.cinsiyetinin kız olduğunu öğrendik.tabi ben seviniyorum kızımın yaşıtı olucak,kız kardeşi olmayacağı için birbirlerine arkadaşlık ederler diye.eşim ne dese beğenirsiniz.nerden biliyosun kız kardeşi olmayacağını.ya bu adamlar nasıl insanlar çözemedim.ben neler çekiyorum.adamın umrunda değil.şimdiden 3. planlıyor.

canım benim sen 2.düşünmesenden de eşinden çevrenden baskılar geliyor.seninde yavaş yavaş aklına yatıyor.kardeşsiz olmaz diyorsun.

evet canım geçmişi okudum.çok şükür kurtulmuşsun darısı bizim başımıza.canım aslında benim ilk doğumum çok rahat geçti.o dönemde panik atağı unutmuştum.ama şu an çok farklı.ilkiyle kıyaslıyorum ister istemez.ama oğlum bebekliğinde çok yordu bizi.sürekli hastanedeydik.zatürre bronşit.sürekli tekrarladı.bu da böyle olucak gibi geliyor.doğum ve sonrası beni daha çok korkutuyor.

bu arada sen ilaca devam ediyor musun?emzirme döneminde kullanılmıyor diye biliyorum.

nisancığımda doğurmuş kızlar ya.. MaşaAllah ne tatlı bebişi var.. Tombicik tombicik.. Facede gördüm resmini.. Bende istiyorum ya o günleri yaşayabilmeyi.. Dünden beri aklımdan çıkmadı nisan.. Dün anestezi için gidecekti, bugün ne yaptı, haberde vermedi falan derken..Resimleir gördüm bu sabah... İçim çok tuhaf oldu benim.. SAnırım ağlayacağım..

Nill ağlamaaaaaaaaaaa senin de vaktin göz açayıp kapayıncaya kadar geçecek inş...

nisanın adına çok sevindim.darısı bizim başımıza kızlar.hiç konuşan var mı nasılmış.çok merak ettim.çok stres yapmıştı.sabırsızlıkla bekliyorum anlatmasını.bana çok moral oluyor kızlar.böyle doğum yapmış arkadaşların yorumları.

nisana sevindim darısı başıma inşallah biraz grip gibi olmuşum burnum akıo boğazım ağrıyo hafif.yaa ben doğumdan çook korkuyorum yaa normal doğuramazsam yaa kimse beni desteklemio psikolojimi anlamıo bulundugum yerde psikolog yok ben doğumda gidiciyim sanırım çok stresliyim çoooook ağlamak istiyorum çok yalnızım burası küçük yer imkanlar kısıtlı hastane bi buçuk saat uzaklıkta annem doğum anında yanımda olamıycakk gurbet ellerde tek başıma ayy kızlar çok duygusalım çok bunalıorum nisan doğurmuş diyince nil ağlamaya başladım ben yapamıycam diee doktor zaten yapmam dio sezeryan ama rapor alsam olurmu diede sormadım kimseden destek görmeyincede ısrar edeemiorum illa sezeryan diee.çok karışığım nasıl bişey bu doğum sagsaglim çıkıcamıyımm((

aday sabırlı ve sakin olmak zorundayız.lütfen yapma kimse gidici falan değil.böyle şeyler düşünüp,canını daha da sıkma.şunu bir kere anlamak zorundayız.normal doğuramayız diyoruz.sezeryan ameliyat sonuçta norkozdan ve sonrasından korkuyoruz.biz de bu hastalık olduktan sonra korkucak bir şeyler kesin buluruz emin ol.benim ilki sezeryandı.şimdi keşke diyorum normal doğurabilseydim.yani bunun sonu yok.
bak şu an senin tek yapman gereken doktoruna yaşadıklarını açık açık anlatmak.yoksa pskologtan rapor alırsın.doktorlar bazen yaşadığımız kaygıyı hafife alıyor.çünkü bütün hamilelerde bu durumları yaşıyorlar.hele bir de erkekse daha beter.ısrarla anlat.
ben de senin gibiyim.annem yanımda değil.yaşadığın duygusallığı bu yüzden çok iyi anlıyorum.benim annem gelse bile en fazla bir hafta kalabilir.kendimi o kadar yalnız ve çaresiz hissediyorum ki çoğu zaman.ama imkanlar böyle değiştiremeyiz.uyum sağlamak zorundayız.hayat çekilmez oluyor sonra.

olumlu düşünmek çok zor farkındayım.ama bunu başaracağız hep beraber.birbirimize destek olarak.çünkü attan düşeni attan düşen anlar.her şey çok güzel olacak.beynimize iyi sinyaller gönderelim ki iyi olalaım....

kıyaslaman çok normal cnm başkalarıyla bile kıyaslıyoruz zaman zaman kendimizi..
doğumda inan ki Rabbim gücünü veriyor aklına bile gelmiyor kötü birşey ama sonrasını da bilemem tabii...
evet cnm ben ilaca devam ediyorum çünkü emziremiyorum yeni başladım ilaca gelmesi için çok uğraştık ama olmadı tatlım birkaç oldu başlayalı ne yazık ki mamayla besleniyor bebeğim...
ama emzirirken kullanılan ilaçlarda varmış duramıyorsan doktorunla konuşabilirsin..

evet tatlım bende gördüm... hamilelikten tatlım o duygusalllık normal yani az kaldı senin doğum hikayenide dinlicez Allah ın izniyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…