Haklsiin tabi canımda bazen bazı şeyler insanın gücünü aşıyor sen kendini toparlaya biliyorsun tebrik ediyorum ama ben ne kadar olumlu düşünsem bir köşede sıkıştırıyor düşüncelerim korkularım tabi buna rağmen hamileliğe cesaret ettik sanki buda çoook büyük bir adım gibi geliyor gerisi için çözümler arıyor insan ama dediğin gibi anı yaşamıyoruz hep nasıl olur ne yaparım hapishanesindeyizKızlar çok umutsuzsunuz ya böyle olmayın.benimde garip garip korkularım var ama inadına güzel düşünüyorum olumsuz şeyleri dile getirmiyorum yoksa bilinçaltım daha çok kaygıyı çağırır biliyorum.kendi kendime diyorum hayatımda ne olacağını dair bir saniye sonrasını bile bilemezken aylar yıllar sonrası için endişelenmek bana ne kazandırıyor. Hiç bişey. Şunu yazarken aldığım nefes bile geldi geçti. Anı yaşayamıyoruz geleceği düşünmekten. Kötüyüm demeyin kendinize bunu kabullendirmeyin. İyiyim deyin biraz pollyanacılık oynamak lazım
Hamileyken ve sonrasında kullanıp bitti diyen arkadaşlarım varŞuan ilaç kullanıyorum iyi hissetmeye başladım ama benide bu süreç endişelendiriyor hep mi ilaç kullancam geçmiyor mu acaba bırakınca yine mi kötü olcam sürekli ilaç kullanmak zorunda kalmak istemiyorum. Tedavi içinse bu ilaçlar bitmesi lazım değil mi? Benim teşhisim karışık anksiyete ve depresif bozukluk yani hangisi birbirine neden oldu bilinmiyor. Doktorum bu bi süreç tedavisi var başladı ve bitçek herkes hayatının bi döneminde yakalanır ve biter an az 6 ay tedavi gerekir demişti. Size bakınca ilaçta çözüm değil gibi hissetmeye başladım Yok mu tedavi olup bitti diyen kurtulan
Demek ki kurtulmak mümkün bizim ek olarak ne yapmamız gerekiyor acabaHamileyken ve sonrasında kullanıp bitti diyen arkadaşlarım var
Canım bende senin doğumdan sonra hiç biseyinin kalmicagina inanıyorum sen hamileyken böyle oldun ben bekarken berbattım hergün kendimi öldürmek için düşünüyordum ne gece ne gündüz uykum yoktu iki duvar arasına sıkışmış nefes alamıyordum dünya dar geliyordu ama geçti ilaçta kullanmadim benim şuan ilaci istemem şu gebeliği atlatmak için yoksa yine ne olursa olsun geçeceğini biliyorum sen vücuduna aksediyor diyorsun ya benimde biraz gözüm kapansa bütün vücudum felçli gibi oluyordu o kadar kötü şeylerdi ki ama geçti.....Demek ki kurtulmak mümkün bizim ek olarak ne yapmamız gerekiyor acaba
Bende emzirme bitsin ilaca basliycam ani yasayabilmeyi koty bisey dusunmeden hayattan zevk alabilmek istiyorum eger boyle hissetceksem omur boyu ilac kyllanmaya raziyim cunku cevremde bikti benden surekli halsiz yorgun mutsuz umutsuz korkan bi insanim benimle yasamak onlar icinde zorDemek ki kurtulmak mümkün bizim ek olarak ne yapmamız gerekiyor acaba
Nasıl ferahlattın içimi bilemezsin benim tek sorunum hamilelik diye düşünüyorum bende doğurunca geçicek diyorum. Doktor da öyle dedi. Ben bebeği istiyordum ama hamilelikten nefret ediyordum ilk hamileliğim berbattı fiziksel anlamda o kadar çok ağrı mide bulantısı çektim ki bide o zmn şikayetlerimi giderecek hiç bi ilaç kullandırtmadı doktorum çocuk zaten sıkıntılı falan dedi sonradan öğrendim Doğuma yasaklı bi doktormuş sürekli hastalarından tahlil falan istiyormuş bebekte şu var bu var diye tahlil başına para alıyormuş sonra eşimin ailesiyle çok sıkıntılar yaşadım birde babanemi kaybettim o büyütmüştü beni çok ağlamıştım ama böyle bi rahatsızlığa yakalanmadım hamileyken umreye gittik kutsal yerlerde başıma gelmeyen has. Kalmadı oranın tadını tam olarak alamadım. Şükür ibadetlerimi yerine getirdim ama kötü anılarıda kaldı. Çok uzattım k.bakma yani tekrar hamile kalmaktan aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyordum. Ben hamile aynı rahatsızlıklar yine geldi öyle olunca hiç iyi olmıcam babanem öldü bundada biri ölcek demeye başladım medpamid ilacıda tuzu biberi oldu bu hale geldim. Çok uzattım ama siz deneyimlisiniz neyin ne olduğunu daha iyi biliyorsunuz sizin yorumlarınıza ihtiyaç duyuyorumCanım bende senin doğumdan sonra hiç biseyinin kalmicagina inanıyorum sen hamileyken böyle oldun ben bekarken berbattım hergün kendimi öldürmek için düşünüyordum ne gece ne gündüz uykum yoktu iki duvar arasına sıkışmış nefes alamıyordum dünya dar geliyordu ama geçti ilaçta kullanmadim benim şuan ilaci istemem şu gebeliği atlatmak için yoksa yine ne olursa olsun geçeceğini biliyorum sen vücuduna aksediyor diyorsun ya benimde biraz gözüm kapansa bütün vücudum felçli gibi oluyordu o kadar kötü şeylerdi ki ama geçti.....
Canım şöyle düşün,sen hamile kalmaktan korkuyordun ama buna cesaret ettin. Öyle büyük bi aldım ki bu. Korkundan kaçmak yerine savaşmayı tercih ettin. Asla kendi cesaretini hafife alma. Sen korkak değilsin. Çok cesursun.ilerleyen dönemlerde çok iyi hissedeceksin eminim. Bende bazen köşeye sıkışıyorum ama kötüyüm demiyorum canım dersem karamsar olursam çok daha kötü mutsuz oluyorum. Başa gelen çekiliyor hemde korktuğumuz gibi kötü şeyler başımıza gelmiyor. Biz felaket tellallığı yapıyoruz işteHaklsiin tabi canımda bazen bazı şeyler insanın gücünü aşıyor sen kendini toparlaya biliyorsun tebrik ediyorum ama ben ne kadar olumlu düşünsem bir köşede sıkıştırıyor düşüncelerim korkularım tabi buna rağmen hamileliğe cesaret ettik sanki buda çoook büyük bir adım gibi geliyor gerisi için çözümler arıyor insan ama dediğin gibi anı yaşamıyoruz hep nasıl olur ne yaparım hapishanesindeyiz
Peki nasıl mutsuz oluyorsun ne düşünüyorsun hamilelikte bitti neyi kafana takıyorsun ben hamilelikten önce kötü düşüncelerim falan yoktu gayet mutluydum sadece fazla mükemmelliyetçiydim kendimi çevremi yıpratıyordum titizlik konusunda falan bende bu rahatsızlık varmıydı yokmuydu bilmiyorum kafam iyice karıştı terapist başka psikiyatri başka şeyler söylüyor. Doktor bana lustural emzirmede kullanılan bir ilaç demişti seninde vardır bi bilgin kötü olmaktansa kullanırsın. Bende doğumdan sonra bakıcam kullanmam gerekiyorsa kullancam çünkü bu hastalık hiç bişeye benzemiyor o zaman iki çocuk olcak bnm iyi olmam lazımBende emzirme bitsin ilaca basliycam ani yasayabilmeyi koty bisey dusunmeden hayattan zevk alabilmek istiyorum eger boyle hissetceksem omur boyu ilac kyllanmaya raziyim cunku cevremde bikti benden surekli halsiz yorgun mutsuz umutsuz korkan bi insanim benimle yasamak onlar icinde zor
Ya inşaallah senin gibi geçiririm ne bilim bi hamile görünce direk yapamam sanki diyorum tekrar unutmaya çalışıyorum düşünmemek değil güzel olduğunu hissetmek için inan uğraşıyorum ne kadar yapabildiysem tabi sanki çok beceremiyorumCanım şöyle düşün,sen hamile kalmaktan korkuyordun ama buna cesaret ettin. Öyle büyük bi aldım ki bu. Korkundan kaçmak yerine savaşmayı tercih ettin. Asla kendi cesaretini hafife alma. Sen korkak değilsin. Çok cesursun.ilerleyen dönemlerde çok iyi hissedeceksin eminim. Bende bazen köşeye sıkışıyorum ama kötüyüm demiyorum canım dersem karamsar olursam çok daha kötü mutsuz oluyorum. Başa gelen çekiliyor hemde korktuğumuz gibi kötü şeyler başımıza gelmiyor. Biz felaket tellallığı yapıyoruz işte
Bendede mukemmeliyetcilik var canim evde hersey yerli yerinde olcak temiz olcak duzenli olcak biyer dagilsa sikinti basiyo bide ergenlik cagindayken ayni apartmanda yasadigimiz yengem vardi cok genc yasta kanserden vefat etti o beni cok etkiledi hep bu hastaliktan olcem sanmakla gecti cocuklugum sonra annem rahatsizlandi ileri seviyede seker ve tansiyon hastasi ve daha 49 yasinda 10 senedir gecen yaz babami ani sekilde kaybettik kalp krizinden yani surekli kendime ve cevreme bisey olacak korkusu var hastane doktor fobimde bundan olustu hamileligide bu yuzden zor gecirdim hala karnim aciyo acaba bisey mi var diye kafaaya takip kotu seyler getiriyorum aklima bebekte bisey cikarsa diye korkuyorum dogumdan sonra iyiydim bikac gundur yine basladi hasta degilken hastaymis gibi yasiyorum hep bi korku hersey Allahtan deyip tevekkul edemiyorumPeki nasıl mutsuz oluyorsun ne düşünüyorsun hamilelikte bitti neyi kafana takıyorsun ben hamilelikten önce kötü düşüncelerim falan yoktu gayet mutluydum sadece fazla mükemmelliyetçiydim kendimi çevremi yıpratıyordum titizlik konusunda falan bende bu rahatsızlık varmıydı yokmuydu bilmiyorum kafam iyice karıştı terapist başka psikiyatri başka şeyler söylüyor. Doktor bana lustural emzirmede kullanılan bir ilaç demişti seninde vardır bi bilgin kötü olmaktansa kullanırsın. Bende doğumdan sonra bakıcam kullanmam gerekiyorsa kullancam çünkü bu hastalık hiç bişeye benzemiyor o zaman iki çocuk olcak bnm iyi olmam lazım
Anladım ölüm olunca insan çok etkileniyor benimde aklıma geliyordu kötü düşünceler ama hayatımı etkilicek mutsuz hissetcek kadar değil yani takılıp kalmıyordum tek korkum hamilelikti ilk Doğumdan sonra rüyamda hamile olduğumu görünce ağlardım eşime yaklaşmazdım o kadar zordu ilk hamileliğim benide hasta yapan korkum hamilelik heralde peki hamilelikten önce tedavi oldun mu geçmedi mi ilaçla falanBendede mukemmeliyetcilik var canim evde hersey yerli yerinde olcak temiz olcak duzenli olcak biyer dagilsa sikinti basiyo bide ergenlik cagindayken ayni apartmanda yasadigimiz yengem vardi cok genc yasta kanserden vefat etti o beni cok etkiledi hep bu hastaliktan olcem sanmakla gecti cocuklugum sonra annem rahatsizlandi ileri seviyede seker ve tansiyon hastasi ve daha 49 yasinda 10 senedir gecen yaz babami ani sekilde kaybettik kalp krizinden yani surekli kendime ve cevreme bisey olacak korkusu var hastane doktor fobimde bundan olustu hamileligide bu yuzden zor gecirdim hala karnim aciyo acaba bisey mi var diye kafaaya takip kotu seyler getiriyorum aklima bebekte bisey cikarsa diye korkuyorum dogumdan sonra iyiydim bikac gundur yine basladi hasta degilken hastaymis gibi yasiyorum hep bi korku hersey Allahtan deyip tevekkul edemiyorum
tamam canim okuycamNormalde hasta olunca bi yerim ağrıyınca hmn en kötüsünü düşünürdüm sonra bediuzzaman hz şu sözlerini düstur yaptım kendime belki sanada iyi gelir
Anladım belki tedavi olsak maneviyatla desteklesek yenebiliriz ilacıda bırakırız ben inanıyorum Allah bu derdin dermanını vermiştirHamile kalmadan 2ay once kullandim o iyi gelmisti fakat tam etki etmeden biraktim hamile oldugumu ogrenince ondan oncesinde dusuk dozda iciyodum kafama gore bazen iciyodum bazen icmiyodum ilacla tedavi oluncak bisry gibi gelmiyodu hastalik olarak gormuyodum bunu ben kendime kendim yapiyorum korkagim bencilim falan diyodum oylede yasiyodum babamdan sonra cok kotu oldum oyle dogru duzgun doktora gttim 2ayin sonunda iyi oldum hamile kaldim basa sardim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?