- 28 Nisan 2018
- 439
- 126
- 53
Merhaba. Hamilelikte mi ativanı kullandınızkızalr malesef bendede anksiyete ve obsesif kompulsif var ve şu an 27 haftalık gebeyim hamileliğim .ok sıkıntılı geçiyo başından beri ativan kullanıyorum 2 aydırda prozac kullanıyorum ama kendimi çok sıkıyorum çok zor bi durum Allah hepimizin yardımcısı olsun
En başında mı başladınız ilaca. Sevgilerinşallah canım doğumundan önce bunu okursun eğer korkuyorsan sezeryan ol ben öyle yapıcam çünki can bizim canımız acıyı çekicekte biziz bebişler anne karnındayken hepimiz benzer korkuları yaşıyoruz canım bunlar normal ama seni huzursuz edicek kadarsa sakıncalı tabi ben ilaç kullandığım için allaha şükür 5.5 ayı rahat geçirdi doktorda maaşallah bebiş sağlıklı dedi canım
Merhaba. Hamileyken mi zanaks ve diazem vurdular. Nasılmşimdi çocuğunuzarkadaşlar bende yaklaşık 2 buçuk aylık hamileyim. yalnız bi sey oldu son günlerde uyuyamıyorum ve sürekli aglıyorum dr ye gittik olur dedi ama ben kaldıramıyorum sanırım panik atak olmusum ve yapamıyorum.bana cok zararı olmaya başladı kendimi öldürmek bile istiyorum( diazem vurdular uyuyamadım enson acilde zanax verdiler öle uyumusum ama 4 saat uyuyabiildim. önüne gecemiyoruz ailecek bana bişi olmasından cok korkuyorum böle devam ederse cocugu aldıracaz ((( çok üzülüyorum yaaa ama çokta korkuyorum bu aglama krizlerinin ve uykusuzluğun bi sonu yok sanırım. ne yapacam lütfen bilen varsa yazsınn tşkkrlerrr şimdiden
Merhaba. Paksil mi ilaç. Dr neden yalan söylesin demek ki 15 yıldır olumsuz bir vaka yok. Ben de citoles kullanıyordum 3. Ayımı bekliyorum başlıcam tekrarYaHU.. Ben anlamadım..
Ya benim doktor çok şey biliyor..
Ya da hastalarının sağlığını hiç umursamıyor..
Hamilelikte kesinlikle kullanılamayacak olan bir ilaç benimki..
Hatta ilk 3 ayda, kalp oluşumunu eksik tamamlattığına dair bulgular olduğu
bile söyleniyor..
Buna rağmen, adam o kadar kendinden emin ki..
Bu ilacı güvenle kullanabilirsin diyor..
Ben 15 senedir, hastalarıma bu ilacı kullandırıyorum diyor..
Diğerleri birşey bilmiyorlar diyor..
Dünyanın bilmem ne sağlık örgütlerinin bile yazıları var bu ilacın zararlarıyla ilgili..
Kafam karmakarışık oldu..
Velhasıl..
İlaca tekrar başladım..
Vatana millete hayırlı olsun..
5 yıl kullan.. 2.5 ay bırak.. Tekrar berbat ol..
Ve en başa dön..
Diyecek birşey bulamıyorum..
Merhaba. İnşallah forumdasınızdır. Hamile kalıp Doğum yaptınız mı. Bende de aynı sorunlar var. Nasıl aştını. İlaç kullandınız mı hamilelikte.Merhaba Kizlar,
Bu konuyu uzun suredir takip ediyorum. Hatta evlendigim gunden beri turkce, ingilizce nekadar litaratur varsa taradim..
Yaklasik 7 yildir antidepresan ve uyku ilaci kullaniyorum, arada biraktim ama olmadi yine basladim. Mitral kapak prolapsusu nedeniyle panik ataklarim oluyor tabi bir de sonradan Okb eklendi, uykusuzluk derken bagimli oldum ilaclara. Aslinda dozlar hep yarim, durumum cok agir olmasa da birakamiyorum ilaclari. Esim artik cocuk istiyor tabi ben de, ilaclari kullanirken nasil olur bilemiyorum. Suan 8 ayligina Amerika'da yasiyoruz yani Tr'ye donmeden 3-4 ay once nasipse hamile kalmayi planliyorum. Buradaki doktorlar aliskin cogu kisi antidepresanlarla hamilelik geciriyor ancak Gelmeden once Istanbulda bu konuda bilgili vizyon sahibi bir doktor bulamamistim;( gittigim doktorlar asla hamilelik dusunme, ilaci birakmadan olmaz -sanki cok kolaymis gibi- disinda birsey soylemediler. Hamileligin buyuk kismini Turkiye'de gecirecegim icin bu konuda uzman ya da tecrubeli bildiginiz dr var mi? yardimci olabilir misiniz? Artik esimle kafamizda netiz ben ilacli bir hamilelik gecirecegim umarim yuce rabbim saglikli bir evlat verir. Saglikli bebis haberleri ile umut doluyorum)
Merhaba siz ilaçla mı geçirdiniz hamileliği. Nas L geçtiamin ucon.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun
bence gebeliği erteleme bu hastalık geçmiyor çünkü
hamile iken ilaç kullan ben hamileyken tedaviye geç başladım ve çok kötü oldum hala da düzelmedim tamm olarak
bebeğe de yazık etkileniyor hastalıktan canım
sırtını Allaha daya ve hamile kal ilaç da kullan içini ferah tut
çok geçmiş olsun bende öğretmenim seni çok iyi anlıyorum canım
O drun kendisi geri zekalıymış :/ hamilelikte kullanılan ilaçlar var. Kaldı ki karşımda bir hamile var o nasıl tepki. İlacın yanından geçmeyen anneler sakat çocuk doğuruyor. Blimçli dr bulmak lazımarakadaşlar selamlar aranıza yeni katıldım. 11 yıldır ankisiyete ile mücadele ediyorum ve sürekli ilaç kullandım. 7 aylık evliyim ve 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim. şimdi ilacımı bıraktım ama çok zor günler geçiriyorum gittiğim tüm doktorlar hamilelikte kesinlikle ilaç kullanmamam gerektiğini söyledi. ben ilaçsız hiç kalmadım. şu anda ise hamileliğimi sonlandırmak bile içimden geliyor. bazı arkadaşların ilaç içiyor olmaları beni rahatlattı ama yaptığım araştırmalara göre ilk 3 ayda tehlikeliymiş sonrasın da da çok zor da kalınırsa içilebileceği söyleniyor. ama gittiğim psikiyatrist bana bağırarak çocuğunun gerizekalı olmasını mı istiyorsun diye çok ağır bi tepki verdi şu anda o kadar kararsız ve çaresizim ki ne olur yardım edin
Siz kaçıncı haftadasınız. Hangi ilaç? Ben de 11. Haftamı zor bekliyorum :/Allah hepimize kolaylık versin arkadaşlar bende aynı durumdayım ilaç kullanıyorum malesef
Şuan 27. Hafta bitecek canım 20. Haftada baalamistim ilacaSiz kaçıncı haftadasınız. Hangi ilaç? Ben de 11. Haftamı zor bekliyorum :/
Merhaba. Siz daha gelmiyorsunuz foruma sanırım. Çocuğunuz 5-6 yaşlarındarçdır. Ben de 2 aylık hamileyim. Ciprwleks ikinci güvenilir grup olduğu içimden azından on haftayı bekliyoruzcanım içtiğin ilacın ne olduğunu bilmiyorum fakat psikolojik problemler için kullandığımız ilaçlar 3 hafta ile 1,5 ay arası ancak etkisini tam olarak gösterir. sonuçta ağrı kesici kullanmıyoruz. sabretmek lazım biraz... kaldı ki sen çok kısa kullanmışsın o bile rahatlatmış seni... emzirirken bile ilaç kullanan var yurt dışında hamile kalan herkese prozac kullandırıyorlar rahat bir hamilelik geçirsinler diye... bence bizim doktorlar çok abartıyor... benimde içim çok rahat değil ama o halim kadar bebeğime zarar verdiğimi düşünmüyorum... anne ne hissederse bebekte onu hissediyor daha doğmadan stres yumağı olur bebek içerde ondan sonrada sorunlu çocuklar dünyaya geliyor Allah korusun... sen rahat etmelisin ki bebekte içeride huzurlu bir şekilde büyüsün sence yanlış mıyım??? doktorunla iyice konuş kafana görede kullanma tabii ama bu şekildede olmaz yaniii tekrar geçmiş olsun canım............
Sende mi lustral kullaniyodun canim bende dun basladim lustrale artik gunler gecmiyor diye diye kafayi yemek uzereyim bide buna eslik eden dogum ve olum korkum bitecek mi bu gunler ya artik iyice umudumu kesmeye basladim kafamdaki senaryolar bitmiyorSlm arkadaşlar nasıl gidiyo hamilelik ler haysev03 ilacın iyice etkili oldumu rahatladınmı
Nil hanım siz başından beri ilaç kullanmıştınız. Bebek’te yok değil mi herhangi bir olumsuzlukBu arada ben hamileliğimde 40 haftama girmişim..
hehehe...
Ama doktorların dediği kesinlikle doğruymuş kızlar.
Anne karnında 1 günde 1 günmüş..
Benim ilk oğlum 41. haftada kendi isteğiyle, normal olmuştu. Bu ise 37+6 da doğdu...
Kesinliklle... kesinlikle.... kesinlikle fark var.. Bakışlarında bile fark var arkadaşlar..
Yemesinde, farkındalıklarında.... Nedense ben biraz vicdan azabı yaptım..
Bebeğim hala karnımda olmalıydı..Orada büyümeliydi..
Herşeyin en güzeli, en doğal olanı..
Rabb'imizin doğal olarak yarattığı herşey en güzel olanıdır her zaman..
Ona göre kararınızı verin zamanı gelince hee...
Benden size abla tavsiyesi...
Ben misol kullanıyorum cnm lustral le aynı muadili yarımla başladın dimi inş tez zamanda fayda ederSende mi lustral kullaniyodun canim bende dun basladim lustrale artik gunler gecmiyor diye diye kafayi yemek uzereyim bide buna eslik eden dogum ve olum korkum bitecek mi bu gunler ya artik iyice umudumu kesmeye basladim kafamdaki senaryolar bitmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?