• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Merhaba arkadaşlar 27kasımda doğum yaptim ben elhamdlillah. Hamilelik günlerim; çarpıntı, ateş basması, halsizlik (yataktan kalkamiyördum) titreme ,baş dönmesi, başımda basınç hissi ,tansiyon düşmësi ,hayattan tad alamama, herseyin anlamsız gelmesi, dogumda öleceğim düşüncesi vs.. yoğun sıkıntılarla geçti ama öyle böyle geçti çok şükür.. suan yaptığım istemsiz hataları daha net görüyorum
1-şeytanın vesveselerine % 100 gerçekleşecekmis gibi inanıp heran rahatsızlaşmayi beklemem
2- kendime bir meşguliyet bulmayıp (çocuk eğitimi kitapları okunabilir Bebiş e bebek yuvası yapımı çok basit şeyler yapılabilir akıl dağıtmak hemde bebeğe hazırlık) zamanımi kendimi dinleme ile geçirmek
3- kendimi hayattan soyutlamak, sadece hamileliğe odaklanıp (hamilelik hamilelik hamilelik tüm konuşmalar ,tüm beklentiler bu dönemin son bulması isteği ile doluydu)
Kim bilir belki hamileliğe ve belirtilerine ne zaman biteceğine bu denli odaklanmayıp; hayatıma rutin önceki gibi devam etmeye çalışsa idim zaten zor bir süreç olan gebeliği dahada zorlastirmamis olacak ,anksiyete belirtilerini daha hafif hissedecektim ... Arkadaslar bebeğinizi kucağınza aldığınızda çok tatlı bir yoğunluk sizi bekliyor. bence kendinizi annelie hazırlayın meleklerimız için.. okumak isterseniz istifade ettiğim çok çok yararını gördüğüm bir kaç kitap

Güvenli bağlanma (adem güneş)

Doğal ebeveynlik (adem güneş).

Beni ödülle cezalandırma (özgür polat)
bide hatice Kübra Tongar,Şermin yaşar melekleri mizi daha bilinçli duyarlı yetiştirmek adına okunmalı diye düşünüyorum
.
cnm senin o yazdikarin hepsi bendede vardi hele o vesvese en kötusu mucize seyi sehir etti bizi ama gecmedi hayattan sevk alamio

Ah o vesveseler yüzünden zaten hep başımıza gelenler, çok ince ruhumuz hassaslıktan hemen kırılıveriyor. Arkadaşlar bende 12 nisanda ikinci doğumumu yaptım şükür, hamilelik normal zamanım gibi geçti yani hep anksiyete hep vesvese :) ama üstüne gitmeye çalıştım, bu “üstüne git” lafınıda hiç srvmem ayrıca, bu pa hastalığını bilmeyen insanların uydurduğu komik şey... aslında meşgale bulup kendimize odaklanmasak ve devamlı ben hastayım diyip bunu kabullenmesek sanki baya bi yol alınıyo kızlar. Ama arada tavan yapıyo tabi oda cilvesi ;) bebişlerimizi kucağınıza aldığınızda uykusuzluktan başka sorununuz olmasın inşallah herkese sağlık diliyorum hepimize :)

Ah o vesveseler yüzünden zaten hep başımıza gelenler, çok ince ruhumuz hassaslıktan hemen kırılıveriyor. Arkadaşlar bende 12 nisanda ikinci doğumumu yaptım şükür, hamilelik normal zamanım gibi geçti yani hep anksiyete hep vesvese :) ama üstüne gitmeye çalıştım, bu “üstüne git” lafınıda hiç srvmem ayrıca, bu pa hastalığını bilmeyen insanların uydurduğu komik şey... aslında meşgale bulup kendimize odaklanmasak ve devamlı ben hastayım diyip bunu kabullenmesek sanki baya bi yol alınıyo kızlar. Ama arada tavan yapıyo tabi oda cilvesi :KK66: bebişlerimizi kucağınıza aldığınızda uykusuzluktan başka sorununuz olmasın inşallah herkese sağlık diliyorum hepimize :)
ay amin insallah hayirlisiyla bizde dogursakta yazsak buraya sizin gibi :)

Ay inşallah canım günler geçsin istiyorum bir an önce sanki ömür boyu bu sürecek gibi:)
Banada öyle geliyor 9 ay degil 9 yil gibi annemin demesi gibi kimsenin içinde bebek kalmamis senin mi kalcak diyo:) :) sonu guzel bitsin yeterki,sureklli dogumda ölcem ben dayanamiycam görursunuz bebegede kavusamiycam diye geziniyorum cevrem
dekilerinde psikolojisini bozdum ay suraya dogurdum yazabilmeyi cok istiyorum:)

Banada öyle geliyor 9 ay degil 9 yil gibi annemin demesi gibi kimsenin içinde bebek kalmamis senin mi kalcak diyo:) :) sonu guzel bitsin yeterki,sureklli dogumda ölcem ben dayanamiycam görursunuz bebegede kavusamiycam diye geziniyorum cevrem
dekilerinde psikolojisini bozdum ay suraya dogurdum yazabilmeyi cok istiyorum:)

Canım ya. Demek ki yalnız değilim. Ben uykularımdan da uyanır oldum. 3. Ayımda ilaca başlamam şart.
Çünkü ben sabah uyandığımda kaygılarımla değil karnımdaki varlığın mutluluğuyla uyanmak istiyorum akşam uykuya dalarken korkularımla kaygılarımla değil bebeğimin doğacağı günü hayal ederek uyumak istiyorum ;((((

Canım ya. Demek ki yalnız değilim. Ben uykularımdan da uyanır oldum. 3. Ayımda ilaca başlamam şart.
Çünkü ben sabah uyandığımda kaygılarımla değil karnımdaki varlığın mutluluğuyla uyanmak istiyorum akşam uykuya dalarken korkularımla kaygılarımla değil bebeğimin doğacağı günü hayal ederek uyumak istiyorum ;((((
Bende ilk 3 ayim dolsun ilaca basliycam dedim hep simdide ilac alamiyorum yan etkisinden korktuguma boyle daha cok mu zarar veriyorum onuda bilmiyorum,dogumdan korkuyorum ama dört gozlede dogumu bekliyorum anı yasayamiyorum hep sonuca odakliyim saglikla kavusabilcekmiyim derdindeyim zaman durdu sanki ne zormus ya Allah yardimcimiz olsun saglikla kucagimiza alalim hepimiz;)

Doğru diyorsun canım ben artık neye saracağımı şaşırdım hiç bişey mutlu etmiyor sanki beni

Anksiyetem ve buna bağlı panik atağım var,13 yıl bekledikten sonra mucizem beni buldu hamile kaldım.Öğrenir öğrenmez ilacı bıraktım ve taa ki gebelik şekerim çıkana kadar hiçbir şekilde sorun yaşamadım yükselen hormonların da etkisiyle.Şeker takıntım son aylarımın kabus gibi geçmesine sebep oldu ama yine de atak geçirmeden hamileliğimi tamamlamıştım doktorumun bebeğin iyi telkinleriyle.Yine şeker sebebiyle henüz doğmak istemeyen bebeğimi 40. haftada suni sancı ile doğurtmak istediler.Kanala girmemişti ve her sancıda kafası rahim duvarına sıkıştığı için kalbi yavaşlıyordu,sonunda yalvar yakar sezeryana aldılar.Bebegimi yoğun bakıma beni de odaya aldılar ve kabus başladı.O zamandan beri hayatım kabusa döndü 3 ay olacak ayın 21inde ve ben ilaçla daha yeni yeni kendime gelmeye başladim.Hamileliğimde 13 kilo almıştım daha 2 ay olmadan 17 kilo vermiştim istahsızlık mide bulantısı çarpıntı yüksek tansiyon içimin sıkılması etlerimi yolmak istiyordum resmen,nefes alamıyordum.Sürekli acillerdeydim,şmdi çok daha iyiyim 3 haftadır acile gitmedim.Mutlaka yardım alın kendi kendisine geçmesini beklemeyin sakın,emziremiycem düşüncesiyle ilaçları ihmal etmeyin.Önce siz iyi olunki bebeğiniz de iyi olsun.Mamayla da büyüyor çocuklar.

Anksiyetem ve buna bağlı panik atağım var,13 yıl bekledikten sonra mucizem beni buldu hamile kaldım.Öğrenir öğrenmez ilacı bıraktım ve taa ki gebelik şekerim çıkana kadar hiçbir şekilde sorun yaşamadım yükselen hormonların da etkisiyle.Şeker takıntım son aylarımın kabus gibi geçmesine sebep oldu ama yine de atak geçirmeden hamileliğimi tamamlamıştım doktorumun bebeğin iyi telkinleriyle.Yine şeker sebebiyle henüz doğmak istemeyen bebeğimi 40. haftada suni sancı ile doğurtmak istediler.Kanala girmemişti ve her sancıda kafası rahim duvarına sıkıştığı için kalbi yavaşlıyordu,sonunda yalvar yakar sezeryana aldılar.Bebegimi yoğun bakıma beni de odaya aldılar ve kabus başladı.O zamandan beri hayatım kabusa döndü 3 ay olacak ayın 21inde ve ben ilaçla daha yeni yeni kendime gelmeye başladim.Hamileliğimde 13 kilo almıştım daha 2 ay olmadan 17 kilo vermiştim istahsızlık mide bulantısı çarpıntı yüksek tansiyon içimin sıkılması etlerimi yolmak istiyordum resmen,nefes alamıyordum.Sürekli acillerdeydim,şmdi çok daha iyiyim 3 haftadır acile gitmedim.Mutlaka yardım alın kendi kendisine geçmesini beklemeyin sakın,emziremiycem düşüncesiyle ilaçları ihmal etmeyin.Önce siz iyi olunki bebeğiniz de iyi olsun.Mamayla da büyüyor çocuklar.
Gecmis olsun canim bebegin nasil simdi

Teşekkürler canım.Bebeğim iyi şükür ama ben depresyon ve anksiyete yüzünden sürekli bebeğimde ve kendimde hastalık arıyorum.Sağlıklı bebeğimde hastalık arıyorum resmen ve kendimden nefret ediyorum bu yüzden :KK43:
Ne guzel bak ikinizde saglıklısınız evdesınız hamilelik bitmiş dogum bitmiş darısı basımıza

Canımm çok geçmiş olsun. Ne zaman Doğum yaptın. Nasıl bebiş şimdi.
İlacı mı 3 aydır kullanıyorsun.
Ben de Doğum yaptıktan sonra emzirmeden bile ilaç alırım diyordum ama emzirirken kullanılan ilaçlar varmış zaten. Çok şükür.
Sen emzirdin mi hiç.

Canımm çok geçmiş olsun. Ne zaman Doğum yaptın. Nasıl bebiş şimdi.
İlacı mı 3 aydır kullanıyorsun.
Ben de Doğum yaptıktan sonra emzirmeden bile ilaç alırım diyordum ama emzirirken kullanılan ilaçlar varmış zaten. Çok şükür.
Sen emzirdin mi hiç.
Sağ ol canım Allah razı olsun.Bebişim çok iyi maşallah,hamdolsun.
Zaten rabbimin bana en büyük hediyesi o ,bu kötü zamanlarımı huysuz bir bebekle geçiremezdim sanırım.Çok sakin çok uslu yavrum benim.3 ay olacak ayın 21inde doğum yapalı,ilacı da 4 hafta olacak kullanmaya başlayalı.

Bebeğimi hiç emziremedim,doğumdan sonra yüksek tansiyonum çıktı 1 hafta sonra.Doktorun ilk verdiği ilaçla emzirebiliyordum ama o tansiyonu düşürmeyince daha ağır bir ilaç kullanmaya başladım.Onunla da emzirmek yasaktı.Çok üzülmüştüm ama doktorum ben de 2 çocuğumu emziremedim mamayla büyüdüler diyince pek sorun etmemeye başladim.

Back