• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Senin ne gibi sıkintilarin oluyordu canim en cok neyden kaygilaniyordun?
Sürekli ölüm korkusu bebeğimi goremeden ölürsem,doğumda birsey olursa.,çocuğum sakat doğarsa,bunun gibi şeyler .Dakikada200 ü bulan carpinti 180/100tandiyon nefes alamama uyuyamadım aşırı korku titreme ateş basması delirecek gibi olma daha bunun gibi birsürü şey ama hepsi geçecek buna inanın yüce Rabbim büyük.bol bol dua okuyun salavat çekin zikir çekin insirah süresini okuyun namaz kılin.Manevi huzur da çok onemli

Sürekli ölüm korkusu bebeğimi goremeden ölürsem,doğumda birsey olursa.,çocuğum sakat doğarsa,bunun gibi şeyler .Dakikada200 ü bulan carpinti 180/100tandiyon nefes alamama uyuyamadım aşırı korku titreme ateş basması delirecek gibi olma daha bunun gibi birsürü şey ama hepsi geçecek buna inanın yüce Rabbim büyük.bol bol dua okuyun salavat çekin zikir çekin insirah süresini okuyun namaz kılin.Manevi huzur da çok onemli
Geçmiş olsun canım kaç aylıksınız

Bende de ayni problemler var canim doktora kontrole diye gidip panik atak geciriyorum korkudan dogumun nasil oldu normal mi sezeryan mi o gun sakin kalabildin mi ?

Bende de ayni problemler var canim doktora kontrole diye gidip panik atak geciriyorum korkudan dogumun nasil oldu normal mi sezeryan mi o gun sakinkalabildin mi ?

Bende de ayni problemler var canim doktora kontrole diye gidip panik atak geciriyorum korkudan dogumun nasil oldu normal mi sezeryan mi o gun sakin kalabildin mi ?
Epidural Sezeryan oldu korktuğum gibi olmadı anestezi doktoruna panik atakli olduğumu söyledim sürekli benimle konuştu dikkatimi dağıttı

İyi hadi. Ben de normal istiyorum ama arada paniği başladı bile
insan hep kötü şeyler düşünüyor nasıl olucak doğum nasil geçecek diye .ama an korkulan şeylerin hiçbiri olmuyor 9 ayimi stres korku panik içinde geçerdim .şimdi olsa kesinlikle kafama takmazdim hamileligin tadını çıkarın bosverin düşünmeyi

insan hep kötü şeyler düşünüyor nasıl olucak doğum nasil geçecek diye .ama an korkulan şeylerin hiçbiri olmuyor 9 ayimi stres korku panik içinde geçerdim .şimdi olsa kesinlikle kafama takmazdim hamileligin tadını çıkarın bosverin düşünmeyi
Evet doğru diyorsun ama kendimize bunu kabul ettiremiyoruz kötüye inanıyoruz. Ben kendimi iyi hissetmediğim için artık doktorumun önerisi ile ilaca başladım bugun
Umarım bu süreç daha güzel geçer

İşte insan beynine hukmedemiyor kontrole giderken boylersem dogumda ne yapcam diye korkuyorum iste dua etmekten baska bisey gelmiyor elden

Merhaba. Ben hamile olduğumu öğrendiğimde lustral 50 kullanıyodum o gün bıraktım 1 hafta falan beynim döndü sonra geçti ama ara ara hep ataklar geçirdim özellikle kavgalı stresli günlerde. Sonra daha da kötü olan günler üzerine bu genele yayıldı ve ben 2 doktora sordum biri lustral 50 başla dedi biri 25. Bende 22. Haftamda 25 mg olarak başladım. İlk günler yan etkilerinden çok kırkuyodum ama yarım içince çok fazla olmadı. Bu beni idare ediyo ama tam da normal değilim. 50 mg çıkartmaktan korkuyorum ama doğum yaptığımız gün böyle deliriyo gibi olunuyo mu kendimi kaybeder miyim ilk haftalar nasıl geçicek korkum var yani doğum sonrası dönem hamilelikten daha tuhaf geçiyosa arttırıcam bunu ilknurdem arkadaşımız biraz anlatırsa çok sevinirim. Daha 2 buçuk ayım var. Bari bu aylarım iyi geçsin doğru düzgün yiyemedim bile. Bu arada bende genel kaygı bozukluğu var ve sanırım takıntıda eşlik ediyo.

Bu arada nasıl geçicek bu hamileliğin geri kalanı günler çabuk geçer mi diye düşünen arkadaşlar için yazıyorum. Ben çok dert ediyodum başlarda yaa çok var napıcam diye. 20. Haftaya kadar biraz uzun geçiyo zaman ilerlemiyo ama ondan sonrasında sanki bir sonraki haftaya geçmiş gibi düşünürseniz söylerseniz daha çabuk geçiyo. Yani 20-30 arası yine de daha çabuk ilerliyo.

Merhaba. Ben hamile olduğumu öğrendiğimde lustral 50 kullanıyodum o gün bıraktım 1 hafta falan beynim döndü sonra geçti ama ara ara hep ataklar geçirdim özellikle kavgalı stresli günlerde. Sonra daha da kötü olan günler üzerine bu genele yayıldı ve ben 2 doktora sordum biri lustral 50 başla dedi biri 25. Bende 22. Haftamda 25 mg olarak başladım. İlk günler yan etkilerinden çok kırkuyodum ama yarım içince çok fazla olmadı. Bu beni idare ediyo ama tam da normal değilim. 50 mg çıkartmaktan korkuyorum ama doğum yaptığımız gün böyle deliriyo gibi olunuyo mu kendimi kaybeder miyim ilk haftalar nasıl geçicek korkum var yani doğum sonrası dönem hamilelikten daha tuhaf geçiyosa arttırıcam bunu ilknurdem arkadaşımız biraz anlatırsa çok sevinirim. Daha 2 buçuk ayım var. Bari bu aylarım iyi geçsin doğru düzgün yiyemedim bile. Bu arada bende genel kaygı bozukluğu var ve sanırım takıntıda eşlik ediyo.
Senin hangi konularda takintin var canim ?

Kizlar girdim ben bugun ayrintili ultrasona cok sukur hersey yolunda tabi ultrasona girene kadar kapida carpintiyla bekledim ilk 10dakikada fenaydim ama sonra doktorla konustum epey rahatladim sonuclari kendi kadin dogumcuma goturdum dedim ben hastaneye en ufak kontrole gelirken bile panik yapiyorum dogum nasil yapcam sezaryan olursa doguma girmeden sakinlestirici yapiyomusunuz,yapmiyoruz bebegi
solunumunu etkiliyor dedi cok kotuysem nolcak dedim uyutulursun dedi,ameliyat ortamindan cok korkuyorum normal istiyorum aslinda diye dedim bedenini hazirlaman lazim dedi mesela yerleri çömlerek sil,yuru,yuz,squat falan yapmak gerekiyomus tabi cok abartmadan bide tansiyon ölcme olayini sordum ölculurken.
bile panik yapiyom diye seni gibi hastam daha var butun gun elimde tansiyon aletiyle geziyorum ölcuyorum ölctukce yuksek cikiyor diyor ölcme diye soyledim cunku gercek tansiyon degil heyecan tansiyonu dedi yani bende artik oyle yapicam herseyi kontrol altina almaya calistigin icin boyle oluyor dedi akisina birakmaya calis birsey olacaksa olacaktir zaten dedi bende durumlar boyle

Back