• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

kızlar doktora sormayı unuttum oruç tutabilirmiyim sizce ilaca yarın başlicam Allahım ramazan üstü mübarek çok üzülüyorum

Ben o ilaci alirken tutuyodum canim ama sen alisma asamasinda olcan etkilenirsen duruma gore bakarsin

Iyi aksamlarnkizlar dun geceden beri sikintim basladi bugundenootuyum icim daraliyor durdugum yerde duramiyorum bende 10 mg cipralekx iciyorum yaklasik yedi yildir birakmadimda ama gebelik korkusu cok bende cok mahrem biliyorum Allsh gunah yazmasin esim artik korunmuyor bende yum gunlerini bi sekilde es geciyordum ama dun gece olan oldu ve bu gun sikinti carpinti yedi bitirdi beni ya olduysa diye o kadar uykusuzum gozlerim aciyor napicam ben ya yatatken atarakx mi alsam

Iyi aksamlarnkizlar dun geceden beri sikintim basladi bugundenootuyum icim daraliyor durdugum yerde duramiyorum bende 10 mg cipralekx iciyorum yaklasik yedi yildir birakmadimda ama gebelik korkusu cok bende cok mahrem biliyorum Allsh gunah yazmasin esim artik korunmuyor bende yum gunlerini bi sekilde es geciyordum ama dun gece olan oldu ve bu gun sikinti carpinti yedi bitirdi beni ya olduysa diye o kadar uykusuzum gozlerim aciyor napicam ben ya yatatken atarakx mi alsam
Kuzum Allah yardımcın olsun çok zor çıldırcakmış gibiyim diren yapma çocuk Bi tane varmış senden önemlisi önce sen iyi olmalısın

Korku derken evde duramama gibi mi

Yok canım beni sınırlandıran şeylerden korkuyorum. Ya ismi ne tam bilmiyorum mesela vapura binmekten korkuyorum çünkü inmek istediğim zaman inemiyeceğim için, metrodan korkuyorum istediğim zaman durduramıcam için, tıkanmış trafikten bunalıyorum hareket kabiliyetim kısıtlandığı için, doğumdan korkmuyorum ama doğumhaneden korkuyorum istediğim zaman oradan çıkamıyacağım için ve ellerim bağlanacağı için yani kısaca ben özgürlüğümü kısıtlayan şeylerden korkuyorum.

Canim sen bukadar kotuysen ve istemiyosan bu tek tarafli olacak sey degil ki zatem bitane cocugun var ilk once senin sagligin 9 ay kisa bir sure degil ki

Yok canım beni sınırlandıran şeylerden korkuyorum. Ya ismi ne tam bilmiyorum mesela vapura binmekten korkuyorum çünkü inmek istediğim zaman inemiyeceğim için, metrodan korkuyorum istediğim zaman durduramıcam için, tıkanmış trafikten bunalıyorum hareket kabiliyetim kısıtlandığı için, doğumdan korkmuyorum ama doğumhaneden korkuyorum istediğim zaman oradan çıkamıyacağım için ve ellerim bağlanacağı için yani kısaca ben özgürlüğümü kısıtlayan şeylerden korkuyorum.
bana doktor korktugun seylerin ustune git kacma kactikca daha cok buyur diyor mesela hastane fobim var git hastanede otur,gezin daralsanda orda kal kacma ben simdi oyle yapmaya calisiyorum asama asama yol katedecegim insallah sende boyle bir yol denesen belki ise yarar

Arkadaşlar bugün tekrar başka bir psikoyatriste gideceğim onunla da konusacagim o da ilaç iç derse artık ilaca başlayacağım

Ben aslinda istemiyor degilim heleki bi oglum olsun cok istiyorum ama cok korkuyorum ne yaparim nasil olur endisesi kaygisi beni benden aliyor.buevsimlerde surekli olur benim ataklarim zaten ozellikle ramazanda artar oruc tutmakta zorlanirim cogunlukla tutamam bisiy yiyip icemedigimi bilmek bemi sıkar.ya diyoruz ya hep yasamayan anlayamaz diye oyle bir durum iste belli basli bi duzenim var azocik bozulacak olsa sikintim baslar gece ayarakx aldim uyudum ogleye kadar hala da ayilamadim halsizim bugun Allah yardimcimiz olsun

Anladim canim ilk hamileligin nasil gecti bazisina hamilelik iyi geliyor,ben isteyerek hamile kaldim ama takintilarimdan ve kaygimdan dolayi zorluk cekiyorum ama yinede bebege saglikli sihhatli kavusmayi cok istiyorum yasadigim.korku ya kavusamazsam ölursem yoksa bu duyguyu yasayabilmeyi kucagima alabilmeyi cok istiyorum sende bu aylari gecir belki daha iyi olursun yappabilirim dersin

Ya benim kadar dogum korkusu olan var mi o gun ölcem cocugumu goremiycem diye her gun insan aglar mi cocuga bisyler alindiginda bile ya bunlari giydigini goremezsem diye basliyorum aglamaya daha 5 ayligim kafayi yemezsem iyi
Berbat bi korkudur iyi bilirim. İlkinde bu korkum normal bi insandakiyle aynı düzeydeydi. Ama ikinci gebeliğimde psikolojim o derece bozuktu ki, hem fiziksel hem ruhsal olarak zor geçti. O ölüm kaygısını her dk yaşadım resmen. Azcık bi yerim ağrısa hemen tetikleniyodu, zirve yapıyodu korkum. Allah büyük, yardım ediyor, doğum anında hiçbirşey gelmiyor aklına. Bi an önce olsun kucağıma alayın diyosun sadece. İlk doğumum dr yüzünden zor geçti. İkinci o kadar güzeldi ki inan tekrar olsa tekrar yaşamayı isterdim. Tadı damağımda kaldı anlıcağın:) sizde sağlıcakla kurtulacaksınız Allahın izniyle inşallah..
Kızlar size bir sorum var.Kapalı alan korkusu olan varmı aranızda?
Asansör, tomografi, otopark, dar sokaklar, hatta bazen avm.ler.. gibiyse fazlasıyla var.. Açık alanda da kalabalık korkusu var.

Kızlar peki epidural yada spinal sezeryan olacak olanlar varmı aranızda.Uyanıkken korkuyla nasıl başa çıkılır?

Berbat bi korkudur iyi bilirim. İlkinde bu korkum normal bi insandakiyle aynı düzeydeydi. Ama ikinci gebeliğimde psikolojim o derece bozuktu ki, hem fiziksel hem ruhsal olarak zor geçti. O ölüm kaygısını her dk yaşadım resmen. Azcık bi yerim ağrısa hemen tetikleniyodu, zirve yapıyodu korkum. Allah büyük, yardım ediyor, doğum anında hiçbirşey gelmiyor aklına. Bi an önce olsun kucağıma alayın diyosun sadece. İlk doğumum dr yüzünden zor geçti. İkinci o kadar güzeldi ki inan tekrar olsa tekrar yaşamayı isterdim. Tadı damağımda kaldı anlıcağın:) sizde sağlıcakla kurtulacaksınız Allahın izniyle inşallah..

Asansör, tomografi, otopark, dar sokaklar, hatta bazen avm.ler.. gibiyse fazlasıyla var.. Açık alanda da kalabalık korkusu var.
İnsallah bizede öyle bir dogum nasip olurda bizde senin gibi moral vermek icin yazariz buraya cok saol inan o kadar iyi geliyor ki bunlari duymak

Kızlar peki epidural yada spinal sezeryan olacak olanlar varmı aranızda.Uyanıkken korkuyla nasıl başa çıkılır?
Valla ben dogumun her turlusunden korkuyorum ama bugun kuaforde bi bayanla konustum belden uyusturmali epidural oldum ameliyata girmeden bir serum takiyorlar icinde sakinlestirici var gule oynaya girdim,bi ara migdem bulandi anestezici istersen 10dakika uyutayim dedi,dedi yani korkma korkarsan zaten uyku hali veriyorlar 8 saat sonra ayaga kalktim cokta rahatti dedi.Sezeryana alinmadan once 14 saat sanci cektim ama acilmam hic olmadi dedi.Ben ilk andan kendimi uyuttururum heralde sezeryan olursam yoksa orda yatarken sakin kalabilcegimi zannetmiyorum ama bir yanimda normal yapabilirmiyim diyede dusunduruyor ameliyathaneye girmek ve sezaryan olacagim gunu beklemekte korkutmuyor degil boyle surekli gel gitli ruh halindeyim

Nerede ikamet Ediyorsunuz bayanlar. Aynı yerde olan varsa birbirimizle buluşup kafa dağılabiliriz. Ben izmir de oturuyorum

Back