panik atak ve obsesif bozukluk

Panik bozuklu da obsesif kompulsif bozukluk da kaygi bozukluklarinin alt gruplaridir. Fakat birbirinden oldukca farkli belirtileri vardir.
Panik bozuklukta adindan da anlasildigi gibi kontrol edilemeyen bir panik, kaygi soz konusudur. Bu kaygi dusunsel boyutta ya da fiziksel yakinmalar seklindedir. Tabii ikisi bir arada da olabilir. Yani bir anda ortaya cikan aklini kaybediyormus hissine kapilma da, bas donmesi, tasikardi vb. Gibi fiziksel semptomlar da panik ataktan oturu olabilir.
Obsesif kompulsif bozuklukta ise kaygi yaratan takintili dusunce ve bununla bas etmek icin tekrarlanan davranis soz konusudur. Surekli el yikamak, bir seyleri kontrol etmek vs.
Ikisinin birbirine karistirilmasi cok mumkun degil. Fakat ikisinin bir arada gorulmesi mumkun.

Bugüne kadar panik atak olduğumu sanıyordum .Başka bi doktora görünüdğümde obsesif bozukluğum olduğunu söyledi.İkisi arasında nasıl bi fark var başka bi doktora dahamı görünmeliyim?Yanıtlayan herkese çok teşekkür ederim
merhaba mesajların hepsini okumadım ama evet zaten inatçı panik atak vakkalarında altta mutlaka okb vardır .. yada başka bir durum .. o yüzden doktora filan kızma bu rahatsızlıklar çok net ayrılmaz birbirinin içine geçmiş durumdadır ama tabi okb yi internetten okuma çok farklılık gösteren bir bozukluktur. Benim hkayem de sana benzer :)) bende çok sinirlemmöiştim ama 15 yıldır okb ve panik ile iç içeyim .. o yüğzden bırak sebeplere takılma tedavine odaklan ...

Bende temizlik takıntılığı var + panik bozukluk var bir de . Gittiğim doktorlar geçiştiriyor genellikle ne olduğunu tam bende bilmiyorum. Yani kesin ve çözüm odaklı bir şey arıyorum bana istediğim şeyi bir türlü vermiyorlar. Zaten kendimi ifade etmekte çok zorlanıyorum insan içine çıkmak bile istemediğim oluyor bazen. Aşırı sinirli oluyorum bazen kendimi iyi hissediyorum ama fazla uzun sürmüyor. Belki bu dediğiniz hastalık olabilir bende de . Keşke doktorada yazılı ifade edebilsem kendimi. Dokunsalar ağlayacak gibiyim sizde de oluyor mu?

X