• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

panik atak ve normal dogum

ADAY

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2012
1.565
295
363
Sinop
merhaba doktor hanım ben 5 aylık hamileyim normal doğummu sezeryanmı gelgitler yaşıyorum bir yanım normal yapabilirsin derken diyer yanım buna cesaret edemiyor.doğum anında atak gelebileceginden korkuyorum.sezeryan olursada normal doğuma cesaret edemedigim için kendimi suçlu hissedecegim bir türlü karar veremiyorum. ilacımı doktor kontrolünde gebelikten önce bıraktım ilaçsız gebelik geçiriyorum.benim size sorum panik ataklı birisi normal doğum yapabilirmi.

şimdiden teşekkürler.

bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum açıkçası. ben de panik atak yok fakat ağrı eşiğim düşükmüş gittiğim bir psikolog öyle söylemişti. atak durumu çok daha farklı olur bence ama atağı da kontrol altına alabilecek bir doktor bulundurabilirsiniz doğumhanede.

bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum açıkçası. ben de panik atak yok fakat ağrı eşiğim düşükmüş gittiğim bir psikolog öyle söylemişti. atak durumu çok daha farklı olur bence ama atağı da kontrol altına alabilecek bir doktor bulundurabilirsiniz doğumhanede.
çok iyi fikir panikatak krzinde seni kim daha kolay sakinleştirebiliyor , mesala benim eşim sakinleştiriyor o olunca atak krizim daha kısa sürede geçiyor
o kişide doğum sırasında elini tutar ayrıca şimdiden olumsuz düşünme bence yapabilirsin aklını ve fikrini rahat tut şimdiden acısız krizsiz rahat doğum diliyorum canım

merhaba doktor hanım ben 5 aylık hamileyim normal doğummu sezeryanmı gelgitler yaşıyorum bir yanım normal yapabilirsin derken diyer yanım buna cesaret edemiyor.doğum anında atak gelebileceginden korkuyorum.sezeryan olursada normal doğuma cesaret edemedigim için kendimi suçlu hissedecegim bir türlü karar veremiyorum. ilacımı doktor kontrolünde gebelikten önce bıraktım ilaçsız gebelik geçiriyorum.benim size sorum panik ataklı birisi normal doğum yapabilirmi.

şimdiden teşekkürler.

ADAY, bu düzen müthiş bir denge ve sistem içinde çalışır. Kadın vücudu gebelik ve doğum esnasında zaten kendiliğinden yapılması gerekenleri yapıyor. Doğumun başlamasıyla birlikte acıyı olduğundan daha düşük algılamamızı sağlayan endorfin hormonu en yüksek seviyesine ulaşıyor. O sancılar zaten bebeğin rahimden dışarı çıkmasını sağlıyor. Siz doğaya güvenin. O her şeyi tıkır tıkır çalıştırıyor. Normal doğum asla korkulacak bir şey değil.
Benim size önerim hem geçirmekten korktuğunuz atak için hem de doğum korkunuz ile ilgili bir psikologa başvurun, psikiyatra değil. Ve doğuma kadar düzenli psikoterapi alın. Hem atağınızı yönetmeyi öğrenirsiniz, hem de sıkıntısız bir normal doğum yaparsınız.

Back