• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik atak ve doğum

Merhabalar önerileriniz için teşekkür ederim.
Ben hiç hastalık gözüyle bakmadım kendime heyecanlı oluşuma verdim teşhis konulan dek.ailemden babamda öyleydi çünkü:KK43:
Doğumdan sonra mutlaka uzman yardımı alacağım.
Şimdi doğum öncesi alacağım her yardım beni iyice gerecek ve strese sokacak tahmin edebiliyorum.yani normal doğum kolay geçsin diye bir çok aktivite toplu oluşumlar nefes egzersizleri vs hiç biri beni rahatlatmıyor aksine daha kötü oluyorum. bunun için şuan doğum öncesi terapiste gitmek Fikri beni neden korkutuyor onu da bilmiyorum :KK42:

Şimdilik durun o zaman, doğum sonrasına kalsın. madem özel hastaneye bütçe var, doktora durumu iyice danışın zaten adam sezaryen yaparım demiş anesteziyi verirler 1 saate hiçbir şey hatırlamadan kalkarsınız:KK52:

Panik atak hastası olarak doktorumla bu konuyu konuşmuştum oda sezeryanı uygun görmüştü o an atak gelebilir diye ki normal doğum yapamazdım bazı sebeplerden dolayı sezeryan da tam anastezi aldım çünkü o anı yaşamak istemedim korktuğum için öncelikle sakin kalmaya çalışın doktor çok önemli bir faktör doğumda problemi anlatın yardımcı olacaktır mutlaka

Merhaba genel anestezi istiyorum olsun gitsin:KK48:cunku o anı canlandırmak bile beni korkutuyor.
Benimki genel değildi yine belden uyusturmaliydi ama benim panigim tutup bağırmaya basliyinca o an sakinleştirici verdiler dozunda..hafif baygın oluyorsun doğum bitene kadar 🤗 ben çok korkmuştum anestezi doktoruna anlattım olmaz demişti . duruma gere bakarız dedi geçiştirdi.
hastanın durumu belirliyor o an şartları hiç korkmayın ne istiyorsanız oan yapmak zorundalar.

Gebelik sonrası panik atak geçirdim ve ne kadar zordur bilirim.
Neden ilaç kullanmıyorsunuz ? Bunun için ilaçlar var ve bebeğe zararı olmayan ilaçlar. Bu şekildeyseniz doğumdan sonra ki hormon durumuyla baş etmeniz zor gözüküyor.
Ben direkt özele gittim , her şey normalken acil sezaryene alındım. Ondan sonrasında ise panik atak yaşadım. Eğer böyle bir şeyi bilseydim direkt sezaryen olurdum.
Kendini en iyi tanıyan sensin. Boşu boşuna zorlaştırmaya çalışandan kaç.

Devleti bırakıp özele devam edin devlet hastanesi kolay kolay sezeryan doğum yapmıyor. Benim ilki sezeryan olduğu için ikinciyi devlette yaptım ameliyathane de tam mı epidural mı dediler. Panik atağım var heyecan yapmaktan korkuyorum tam olsun dedim anestezi doktoru epidural tavsiye ederim çabuk kendine gelirsin diğer türlü ayılma süresi falan var dedi kabul ettim ama iğneden sonra bacaklar tutmayınca ben heyecan yaptım oksijen verdiler bebek çıkınca hemen sakinleştirici yaptılar. Sonra rahatladım uyuşukluk da geçince kendime geldim yanımda tam bayılan vardı gerçekten çok zor ayıldı. Birazcık cesaret ederseniz epidural sezeryan düşünün bebeğinizi kucağınıza verince herşey geçiyor zaten. Şimdiden hayırlı doğumlar dilerim 🤲

Saçma bir ısrar .benim anestezi doktorum da kabul etmedi genel anestezi istedim panik atagim var dedim belden uyusturmali yapacağız dedi ,sezaryen doğumda uyutamayiz dedi .. doğuma girdim yıktım amaliyathaneyi saniyesinde uyuttular 😂
Ben de belden uyusturmali oldum, uyaniktim ama aynı hastanede uyutularak doğum yaptırılan hamileler de gördüm, yatisim yapılmadan önce ki bazı hamileler tamamen uyutulmak istiyor. Size neden böyle bir hak tanimamis bana çok tuhaf geldi. Böyle bir hakkı yok ki.

Bu arada, tamamen uyutulmak, belden aşağı uyusturulmaya göre daha zor oluyor. Bu da bir gerçek. :(

Eşimin kuzeni panik atak hastası. Bu sebeple doktor doğumunu sezaryen yaptı. Onu düşünerek yazıyorum şimdi siz de raporunuzu alıp olun. Devlette isteğe bağlı sezaryen yapılmaz o nedenle doktorunuz rapor istemiştir.

Benim için iyi bir doktor, hastasıyla empati yapabilecek olan, daha çok hastasının düşünce yaklaşımını önem veren olmasıdır. Sonuçta doğum çok özel bir olay öncelik annenin konforu olmalı. Eş, aile herşeyi ister,konuşur,beklentiye girerde onları fazla dikkate almaz anlarım.Ama anne için travma olacaksa zorlamaya gerek yok. Her doğum bir hikaye, herkesin hikayesi farklı.

Bu bana tuhaf geldi…insanlari keyfi sezeryan yapiyolar, bu dr neyin pesinde🙄 icine sinmiyorsa ozele git
Benim gittiğim özel hastane de normal doğum yandaşıydı. Ben son gün dayanamadım. Gelmişim 40 haftama hala tık yok. İyi ki gitmişim tansiyonum 16 ya fırlamış, doğuma 22 ile girdim. Ondan sonra da bende travma kaldı. 4 ay delirdim resmen. Belki ondan şimdi de böyleyimdir hxjdjd

Benim gittiğim özel hastane de normal doğum yandaşıydı. Ben son gün dayanamadım. Gelmişim 40 haftama hala tık yok. İyi ki gitmişim tansiyonum 16 ya fırlamış, doğuma 22 ile girdim. Ondan sonra da bende travma kaldı. 4 ay delirdim resmen. Belki ondan şimdi de böyleyimdir hxjdjd
Iyide yani burda doguran kadinlara sorsan 10 kadindan 7 si bence sezeryanlidir. Normal dogum olsunda en yapilmayacak yerde normal dogum diye tutturmanin manasi nedir yani? Hadi yasalarda boyle bi kanun olsa ok, ama herkes kendi seciyo doguracagi tarihi… millet makyajli
Full saclar fonlu giriyo doguma😐😂

Iyide yani burda doguran kadinlara sorsan 10 kadindan 7 si bence sezeryanlidir. Normal dogum olsunda en yapilmayacak yerde normal dogum diye tutturmanin manasi nedir yani? Hadi yasalarda boyle bi kanun olsa ok, ama herkes kendi seciyo doguracagi tarihi… millet makyajli
Full saclar fonlu giriyo doguma😐😂
Hahah beni görmen lazımdı :D makyaj malzeme takma kirpik bile götürdüm. Göyaa çıkıcam makyaj falan yapıp çekim yaptırıcam:D leş gibiydim.
Hastane normal doğum yanlısıydı. Mesela zorunlu sezaryene normal doğum ücreti alıyorlardı ama kendin istersen 3 katı falandı.

Hahah beni görmen lazımdı :D makyaj malzeme takma kirpik bile götürdüm. Göyaa çıkıcam makyaj falan yapıp çekim yaptırıcam:D leş gibiydim.
Hastane normal doğum yanlısıydı. Mesela zorunlu sezaryene normal doğum ücreti alıyorlardı ama kendin istersen 3 katı falandı.
Dogum nasil olacak bilemiyorsunki..keske hersey planlanabilse.. herkes ister mis gibi girsin dogursun mis gibi ciksin😐😂 ama onca sanciya aciya sadece kurtulmak istiyorsun.. temizlik pislik umrunda olmuyor. Allah tum gebelere saglik
Afiyet kolay dogum versin saglicakla

Ben de belden uyusturmali oldum, uyaniktim ama aynı hastanede uyutularak doğum yaptırılan hamileler de gördüm, yatisim yapılmadan önce ki bazı hamileler tamamen uyutulmak istiyor. Size neden böyle bir hak tanimamis bana çok tuhaf geldi. Böyle bir hakkı yok ki.

Bu arada, tamamen uyutulmak, belden aşağı uyusturulmaya göre daha zor oluyor. Bu da bir gerçek. :KK43:
Devlet Hastanesi'nde yaptım ben doğumu. devlet çok hastanın isteğine göre davranmıyor aslında iyiki davranmıyor.. genel anestezi de komplikasyon olma uyanama gibi sorunlar olduğu için önermiyorlar.. çok güzel bir doğum oldu benim için tum korkularıma rağmen.
keşke uyanık olup kızımın ilk dünyaya gelişini girebilseydim 😔 bu hastalık en güzel anlarimizi çalıyor bizden

Gebelik sonrası panik atak geçirdim ve ne kadar zordur bilirim.
Neden ilaç kullanmıyorsunuz ? Bunun için ilaçlar var ve bebeğe zararı olmayan ilaçlar. Bu şekildeyseniz doğumdan sonra ki hormon durumuyla baş etmeniz zor gözüküyor.
Ben direkt özele gittim , her şey normalken acil sezaryene alındım. Ondan sonrasında ise panik atak yaşadım. Eğer böyle bir şeyi bilseydim direkt sezaryen olurdum.
Kendini en iyi tanıyan sensin. Boşu boşuna zorlaştırmaya çalışandan kaç.
Merhaba
Hamilelik öncesi açıkçası teşhis konuldu ama ilaç kullanmayı kabul etmedim sanırım kendi icimde bir paradoks yaşadım
Yani böyle bir durum varken araştırma hastaneleri neden kabul etmezler hayret.

Devleti bırakıp özele devam edin devlet hastanesi kolay kolay sezeryan doğum yapmıyor. Benim ilki sezeryan olduğu için ikinciyi devlette yaptım ameliyathane de tam mı epidural mı dediler. Panik atağım var heyecan yapmaktan korkuyorum tam olsun dedim anestezi doktoru epidural tavsiye ederim çabuk kendine gelirsin diğer türlü ayılma süresi falan var dedi kabul ettim ama iğneden sonra bacaklar tutmayınca ben heyecan yaptım oksijen verdiler bebek çıkınca hemen sakinleştirici yaptılar. Sonra rahatladım uyuşukluk da geçince kendime geldim yanımda tam bayılan vardı gerçekten çok zor ayıldı. Birazcık cesaret ederseniz epidural sezeryan düşünün bebeğinizi kucağınıza verince herşey geçiyor zaten. Şimdiden hayırlı doğumlar dilerim 🤲
Merhaba teşekkürler
Okadar korkagim ki epidural bile yapamam sanırım .:KK48:

bazı doktorlar çok enteresan oluyor gerçekten. Kardeşimin ilk doğumunda doktoru normal doğum diye tutturmuştu, ben de normal doğumda zorlanırsa sezeryan yapılabilir mi dediğimde "sezeryan sağlıklı değil, hanımefendi ben kolaya kaçmıyorum diğerleri gibi "diyerek beni azarlamıştı. Doğum esnasında kardeşimin rahmi çok az açılmış buna rağmen zorla normal doğum yaptırdı.Rahmi kendi kesmiş, normalin 2 katı dikiş atmış.

Merhaba☺️
Ben de panik atak hastasıyım. Gebeliğin başından beri, şartlardan dolayı çok düzenli olmasa da psikolog ile birlikte doğum çalışması yapıyorum. Sezaryen olacağım kesin ama panik atak bozukluktan dolayı değil, rahim ameliyatı olduğum için. Tam tersi bende ameliyat fobisi var ve anestezi ya da ilaç alacağımı bilmek acayip tetikliyor beni. Çok ısrar ettim normal doğumda ama olmadı.
Az kaldı doğuma, her an bekleniyor.
Aldığım terapi iyi geldi, en azından vücudumu kontrol edebiliyorum. Doğum yaptıracak olan doktorum da sadece spinal yapılana kadar sakin olsan yeter dedi, sonrasında sakinleştirici verebiliyorlarmış. Sormak istediğiniz bir şey olursa seve seve yardımcı olurum

Back