PANİK ATAK mıyım ?

derdime derman

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2017
1.271
841
123
Arkadaşlar merhaba,
ciddi anlamda panik atak şüphem var. deneyimlerinizden yola çıkarak fikir sahibi olmak istiyorum.
yakın zamanda karanlık ve dar bir merdivende 4 kat çıkmam gerekti. gündüzdü ve elektrik yoktu. 1 kat çıkabildim ve boğulduğumu hissettim. çıkamadım merdivenleri kendimi dışarı aydınlığa zor attım. ter içinde kaldım, nefes alamadım.. yine yakın zamanda denize girdim 10 yıldır falan yüzme biliyorum. deniz dalgalıydı baya, yüzemedim nefes alamadım denizden çıktım bir daha da giremedim.. panik atak belirtisi olabilir mi ?

gidicem devam ederse, tecrübesi olan arkadaşlardan yorum istiyorum belirti olabilir mi yaşadıklarım diye

Benim kayinvalidemde de panik atak var o ilacsiz kendi kendine sakinlesemiyor kriz gelince. Sen en son nasıl normale döndün?
Belki panik atak değil sadece fobidir..

Benim sol tarafta uyusma ve karincalanma, aniden nabzimin yukselmesi, kalp carpintim, olecekmis hissim oluyordu. ilk olarak acile ardindan dahiliyeye ordan kardiyolojiye oradan da psikiyatriye gittim. Kalbimle ilgili bir suru tetkik yapildi sorunun psikolojik olduguna karar verildi.

geçmiş olsun.. bir anda mı ortaya çıkıyordu yazdıklarınız yoksa herhangi bir şey karşısında mı ?

geçmiş olsun.. bir anda mı ortaya çıkıyordu yazdıklarınız yoksa herhangi bir şey karşısında mı ?
Ilki kotu bir donemden gecerken aniden ortaya cikti. Sonraki iki gun 4-5 saat arayla devam etti. Iki gece ust uste uykumdan uyanip acillik oldum, ben olecegimi dusunuyordum o kadar kotu durumdaydim gunlugumun bazi sayfalarini yirtmistim kimse okumasin arkamdan diye bir suru tahlil yapildi dahiliye kansizliktandir dedi rahatladim gibi oldu. Aradan 1 ay gecti yine ayni seyleri yasadim bu sefer daha beter kardiyolojiye gittim onlar arastirdi kalbimde bir sey bulamadi. En son psikiyatriye gittim 8 ay antidepresan kullandim sakinlestim.

Çok geçmiş olsun allah şifa versin. benim karanlıkta nefessiz kalmam terlemem ve denizde nefes alamam şüphe etmeme sebep oldu, günlük hayatımda bir belirti yok

son 1 aydır yaşamadım, öncesinde zor bir dönem geçirdim evet.
Zaten pat diye çıkmıyor ortaya.birikiyor farkında olmadan.sonra basit bişey tetikliyor
Ben 10 sene sonra patladım mesela.
Derin nefes alamadım.göğsümün üstünde biri oturuyor gibiydi.
Ellerim titriyordu.evde duramıyordum
Panik atak değilmiş ağır depresyonmuş.
Yıllar geçti üstünden.
Kendi kendimi telkin ettim ilacı reddettim.
Kafanızda kurmayın sakın.karanlık giremem yine olacak yine olursa gibi

eğer fiziksel belirtileriniz yoksa şöyle ki(kalp çarpıntısı ellerde kollarda uyuşma iç sıkıntısı nefes almakta zorlanmak midede bulantı hazımsızlık sık idrara çıkma tansiyon düşmesi bunlar panik atak krizi belirileri)eğer yoksa bu beliriler sizin fobi olabilir kapalı alana karşı

Merhabalar sayfada yeniyim.. Bende de anksiyete bozukluğu var hem ruhen hem fiziken daralıyorum ölüm korkusu ekstrasistoller uyuşma yutkunma sorunu herşey mevcut

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…