- 9 Ocak 2012
- 15.177
- 29.248
- 798
- Konu Sahibi sonundaoldu
-
Benım yakın bir arkadaşım panik ataktı ilaçlar kullanıyordu. Sonra bıraktı ve bir müddet sonra plansız şekilde hamile kaldı şimdi çocugu 3 yasında ve bu sürede bir daha hiç yaşamadı inanır mısın. Sen de olumlu düşün, ilaçlar bir yere kadar faydalı, kafada bitiyor herşey
benimki hamileleikten sonra hortladı maalesef yani ben hamile iken bu illete yakalandım.Her anım ölüm planlarıyla geçiyordu.Beynimde kopan kıyametlerle yaşadım tam 1 sene dükkat et işin aslına bakarsan 2 yıl ilaç tedavisi şart ki 2 yıl kullanımla tekrarlama olasılığı yüzde 10 lara düşüyor demişti doktorum.ben 2 yıl kullandım.Mutlu olmaya bak mutluluk spor bu illeti yenmenin garantisi canım.merabalar.. bilenler bilir genelde 2. çocuk hakkında bayağı konu açmıştım. ne zaman olmalı diye.
tabi ben plan yaparken kader bana gülüyormuş. şu aralar yapmaya karar vermiştim ki 2 ay önce panik atak ve anksiyete illetine yakalandım. şu an için tedavim devam ediyor. ilerleme kaydettim çok şükür. doktora ilk gittiğimde ölü gibiydim kendimi ordan burdan atasın geliyordu.
doktorum 6 ay içinde ilaçları bırakacağımızı söyledi. bu süre umarım uzamaz. şayet uzamazsa 2. çocuk düşüncem var. hamilelikte tekrar hortlar mı bu hastalık?? ve ilaçtan ne kadar süre sonra vücut arınmış olur??
ilacı bırakınca elbette doktorlarımla bu konuyu konuşacağım ama belki aynı süreçten geçmiş birileri bana yol gösterebilir diye açtım konumu.
Vitamin değerlerine baktirdinmi hiç ? D vitamini B12 eksikliği depresyona , karamsarliga sürüklor insanı .. şu an hamileyim, gebelikten önce , daha depresif biriydim, bazi geceler panik atak geciriyordum. İlk 2 ayim çok kötü geçti . Üzerine doktorum gebelik depresyonu teşhisi koydu . Sonra nolduysa ,ben vitaminlerden sanırım ve sağlıklı beslenmekten hersey düzeldi . Çok huzurluyum. Çok daha rahat uyuyorum . Daha sakinim . Gebelikten önce düzgün beslenmediğim için ,yeteri kadar vitamin alamiyordum.
Anksiyete bozukluğu tam olarak nasıl başladı sizde. Bazen ben de yeni şeylere sahip olduğumda çok mutlu olduğumda sanki kötü şeyler olacakmış herşey bozulacakmış gibi hissediyorum ve mutsuzlaşıyorum acaba böyle birşey mi?
benimki hamileleikten sonra hortladı maalesef yani ben hamile iken bu illete yakalandım.Her anım ölüm planlarıyla geçiyordu.Beynimde kopan kıyametlerle yaşadım tam 1 sene dükkat et işin aslına bakarsan 2 yıl ilaç tedavisi şart ki 2 yıl kullanımla tekrarlama olasılığı yüzde 10 lara düşüyor demişti doktorum.ben 2 yıl kullandım.Mutlu olmaya bak mutluluk spor bu illeti yenmenin garantisi canım.
aynen öyle birşey ansiyete nahoş duygular taşımak hayattan zevk almamak içinde sebepsiz huzusrsuzluk kıyamet kopacak her an bişey olacak hissi.Obsesyonlarla ilerleyip tüm güne yayılabiliyor o yüzden dikkat edin eger böyle birşey varsa lütfen psikiyatriste gidin acilen.Anksiyete bozukluğu tam olarak nasıl başladı sizde. Bazen ben de yeni şeylere sahip olduğumda çok mutlu olduğumda sanki kötü şeyler olacakmış herşey bozulacakmış gibi hissediyorum ve mutsuzlaşıyorum acaba böyle birşey mi?
2 yıl kullanmanı öneririm hamilelelik ve değişen hormonların etkisiyle tekrarlayabiliyor aman dikkat.size de geçmiş olsun. gerçekten çok zor bir hastalıkmış. isyan etmek de istemiyorum ama başın ağrır ilaç içersin geçer. bir yerinde bir sorun olur ameliyatla geçer. bu öyle de değil. tam bir illet. inş hep birlikte kurtuluruz bundan. bakalım şimdilik tedavim devam ediyor.
Bu bende yıllardır var canım, kıyamet kopacak gibi ciddi düzeyde değil ama çok sevinmemem gerekiyormuş gibi hissediyorum. Hayatım boyunca pek hoş olmayan şeyler yaşamış olmama da bağlıyorum. Herhalde yeniden birşeyler hortlayacak sanıyorum.aynen öyle birşey ansiyete nahoş duygular taşımak hayattan zevk almamak içinde sebepsiz huzusrsuzluk kıyamet kopacak her an bişey olacak hissi.Obsesyonlarla ilerleyip tüm güne yayılabiliyor o yüzden dikkat edin eger böyle birşey varsa lütfen psikiyatriste gidin acilen.
2 yıl gibi bir süreç zarfında ilacını mutlaka kullan hamilelikte tekrarlamaması acısından bu nokta önemli.hamililiği ertele bence.Ve terapi ile sıfırlayabilirsin.Bu bende yıllardır var canım, kıyamet kopacak gibi ciddi düzeyde değil ama çok sevinmemem gerekiyormuş gibi hissediyorum. Hayatım boyunca pek hoş olmayan şeyler yaşamış olmama da bağlıyorum. Herhalde yeniden birşeyler hortlayacak sanıyorum.
allahım herkese herkese yardım etsin çok zor dua edin bol bol
senin yine hafifmiş. ablam yıllardır panikli...çocuk için kaç kere ilacı bıraktı. tekrar başladı. şimdi 1 yaşında oğlu var.merabalar.. bilenler bilir genelde 2. çocuk hakkında bayağı konu açmıştım. ne zaman olmalı diye.
tabi ben plan yaparken kader bana gülüyormuş. şu aralar yapmaya karar vermiştim ki 2 ay önce panik atak ve anksiyete illetine yakalandım. şu an için tedavim devam ediyor. ilerleme kaydettim çok şükür. doktora ilk gittiğimde ölü gibiydim kendimi ordan burdan atasın geliyordu.
doktorum 6 ay içinde ilaçları bırakacağımızı söyledi. bu süre umarım uzamaz. şayet uzamazsa 2. çocuk düşüncem var. hamilelikte tekrar hortlar mı bu hastalık?? ve ilaçtan ne kadar süre sonra vücut arınmış olur??
ilacı bırakınca elbette doktorlarımla bu konuyu konuşacağım ama belki aynı süreçten geçmiş birileri bana yol gösterebilir diye açtım konumu.
maşallah yeğeninize . Rabbim sağlıklı ömür versin inş. benim şu an başlangıcına sanırım. inş ben de ablanızda tüm hastalarda şifa bulur.senin yine hafifmiş. ablam yıllardır panikli...çocuk için kaç kere ilacı bıraktı. tekrar başladı. şimdi 1 yaşında oğlu var.
ilk aylarda ilaç kullanmadı. 3-4 ay sanırım. daha sonra hamilelikte kullanılabilen düşük dozda ilaçla geçti hamileliği.
kötü olmuştu kullanmadığında dr senin bu halin ilaçtan daha fazla zarar verir dedi.
maşallah çok sağlıklı bebeğimiz var şu an.
mecbur kalınca kullandırıyorlar
amin canım inşallah. dediği süreden daha fazla ilaç kullanmak zorunda kalmazsınmaşallah yeğeninize . Rabbim sağlıklı ömür versin inş. benim şu an başlangıcına sanırım. inş ben de ablanızda tüm hastalarda şifa bulur.
Ben senelerce aksiyete ilacı kullandım. Ne anlama geldigini neden kullandıgımı bilmeden bilsem de gram umrumda degildi öyle boşvermişim ki herşeyi hep halının altına süpürdügümden hala geliyorlar o duygular.. Doktor yazmıştı tabi bir bildigi var mış :)aynen öyle birşey ansiyete nahoş duygular taşımak hayattan zevk almamak içinde sebepsiz huzusrsuzluk kıyamet kopacak her an bişey olacak hissi.Obsesyonlarla ilerleyip tüm güne yayılabiliyor o yüzden dikkat edin eger böyle birşey varsa lütfen psikiyatriste gidin acilen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?