Panik atağım bitmiyor

hale-16

Guru
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2008
1.767
84
selamlar doktor hanım ben bu hastalıga yakalanalı yaklasık 1 yıl olcak ama bu nasıl bi dehsettir anlatamam...bende mide bulantısı ve carpıntıyla basladı sonrasında nefes alamama hergün acilin yolunu üç beskere tutardım..gitmedigim doktor kalmadı dahiliye kardiyolog hiç birinde bişey cıkmadı ve en son psikiyatriye yönlendirildim.. doktorum panik bozuklugu oldugumu ve bunu cok siddetli gecirdigimi söyledi 6 ay ilaç kullandım biri yesil recete bi ilaçtı ama onu 1ay sonra bıraktım ayaga kaldırmıyodu beni cok iyi oldum ve iyilestim sandım diger ilacımıda bıraktım ama bu benim için büyük bi hataydı sonrasında daha agar ataklar gecirmeye basladım su an yine ilaçlarımı kullanıyorum ama bi gün iyi bi gün kötüyüm 2 gündür acayip bi sırt agrım var sag tarafımda gene korkular basladı ölüyorummu acaba kötü bi hastalıkmı diye düşünmeye basladım..Asırı evhamlı ve kaygılı oldum kolum agrısa oturup 1 saat düşünüyorum niye agrıyo acaba diye gercekten cok kötü bi hastalık Allah kimsenin basına vermesin sizce ben su an ne yapmalıyım..Aslında biliyorum tamamen psikolojik ama beynime söz geciremiyorum..Bu panik ataktan kurtulus yokmu ne olur cevap verin..

Merhaba Haletm,
Evet, birçok kişinin yaptığınızı siz de yapmışsınız. Birçoğumuz kendimizi iyi hissetmeye başlayınca, doktorumuzun haberi olmadan ilaçlarımızı kesiyoruz. Sonra doğal olarak hastalık nüks ediyor. Şimdi yapmanız gereken düzenli olarak psikiyatrınız ile görüşerek ilaç tedavinizi düzenli olarak sürdürmek. Bunun yanısıra da bir psikologa başvurarak düzenli psikoterapi görmek.
İlaç+psikoterapi kombinasyonu ile panik bozukluktan kurtulursunuz.

X