• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PANİJ ATAKLİ KİZLAR İSE GİDEBİLİYOR MUSUNUZ?

ojelikizzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2014
101
15
38
Denizli
Panik atak, panik bozukluk, beklenti anksiyetesi olan bayanlar ise okula gidebiliyor musunuz? Zorlaniyor musunuz, atak geldiginde napiyorsunuz? Ilerde ise baslarsam nolucak diye simdiden en buyuk korkum bu :(

Ben gidiyordum atak yaşadığım zaman.
Bir şey yapamazsın ki, geçeceğini bilerek bekleyeceksin sadece.
Ama bilinçli olmak lazım.
Atak bazen çok aniden de geliyor, bazen de kendini belli ediyor.
Belli ettiği zamanlarda hemen hava almaya çalış, telkin et kendini.
Benim öyle süreçlerim de olmuştu.
Fena şeyler tabii ama çabalamak lazım kurtulmak için.
Beklenti anksiyeteni sorduğun soruda da göstermişsin.
İlerde şu olursa ne olacak gibi düşünceler hayatı zehir eder.
Uğur Koşar'ın kitabını okudun mu? Allah de ötesini bırak böyle sorunlar için ilaç olabilecek nitelikte bence.
Kafa yapını değiştirmezsen kurtulamazsın bunlardan çünkü.
Güçlü olmak için elinden geleni yap.

Ben gidiyordum atak yaşadığım zaman.
Bir şey yapamazsın ki, geçeceğini bilerek bekleyeceksin sadece.
Ama bilinçli olmak lazım.
Atak bazen çok aniden de geliyor, bazen de kendini belli ediyor.
Belli ettiği zamanlarda hemen hava almaya çalış, telkin et kendini.
Benim öyle süreçlerim de olmuştu.
Fena şeyler tabii ama çabalamak lazım kurtulmak için.
Beklenti anksiyeteni sorduğun soruda da göstermişsin.
İlerde şu olursa ne olacak gibi düşünceler hayatı zehir eder.
Uğur Koşar'ın kitabını okudun mu? Allah de ötesini bırak böyle sorunlar için ilaç olabilecek nitelikte bence.
Kafa yapını değiştirmezsen kurtulamazsın bunlardan çünkü.
Güçlü olmak için elinden geleni yap.

Okudum canim neler yapmadim ki. 3 yildir +ilac tedavisi ve terapi de gordum kendimi de telkin ediyorum olmuyo olmuyo mutlaka geri geliyo. Hiçbir sey dusunmuyorum mesela derste oturuyorum birden boyle sanki ruhum benden cikiyormus gibi oluyo birden basim boyle yere duscek sanki, basim falan donuyo. Bu hastalik tam anlamiyla bitiyor mi yoksa bitecek diye kendimi mi kandiriyorum :((

Okudum canim neler yapmadim ki. 3 yildir +ilac tedavisi ve terapi de gordum kendimi de telkin ediyorum olmuyo olmuyo mutlaka geri geliyo. Hiçbir sey dusunmuyorum mesela derste oturuyorum birden boyle sanki ruhum benden cikiyormus gibi oluyo birden basim boyle yere duscek sanki, basim falan donuyo. Bu hastalik tam anlamiyla bitiyor mi yoksa bitecek diye kendimi mi kandiriyorum :KK43:(

Buna sebep olan bir sıkıntın var demek ki. Kendine dert ettiğin bir şey var mutlaka.
İlaçla ve terapiyle bunlar açığa çıkmadı mı?

Ben de yaşadım çok feci şekilde ama geçti.
Geçen yaz depresyon+anksiyete yaşamıştım.
Ondan önce de panik atak.

Geçtiler. Ama çok strese girersem, kendimi yorarsam, farkında olmadan sorunları içime atıp çözmeye çalışmazsam bünyemde yeniden bunlar açığa çıkıyor.
Artık bu rahatsızlıkları tanıdığım için korkmuyorum.

Senin durumun neden düzelmemiş anlamadım.
Eft diye bir yöntem var bunlar için.
Bir de onu araştır istersen.

Yani bu rahatsızlıklar çok şükür beyin hastalığı falan değil.
Tamamen psikolojik. O açıdan her şey sende bitiyor.

Bir de ilaçlara hemen sarılmamalı.
Ben inanılmaz bir mücadele verdim geçen yaz.
6 ay kadar sürdü bitti. Sabır şart.Zaman iyi geliyor.

Zar zorda olsa gidiyorum birgün birgunumune tutmuyor en güzel anımsa bile zehir edebiliyor 4 sene önce yakaladı bu rahatsizlik panikatak psikoterapi ve binbir mücadele sonucu geçti 4 yıldır bişe yok derken hatta unuttum oğlumun doğumu uykusuzluk ise başlama derken tekrar hortladi en kötüsü anksiyete beni çok zorluyor ayrıca hiç ilaç kullanmadim

Okudum canim neler yapmadim ki. 3 yildir +ilac tedavisi ve terapi de gordum kendimi de telkin ediyorum olmuyo olmuyo mutlaka geri geliyo. Hiçbir sey dusunmuyorum mesela derste oturuyorum birden boyle sanki ruhum benden cikiyormus gibi oluyo birden basim boyle yere duscek sanki, basim falan donuyo. Bu hastalik tam anlamiyla bitiyor mi yoksa bitecek diye kendimi mi kandiriyorum :KK43:(
Arkadaslar ofelya thomas a gidin ilacsiz bu dertten kurtulacaksiniz inanmak guc olabilir ben de binbir endise ile gittim ankarada yeri bir anda karar verdim esimle atladik gittik orda bile defalarca atak gecirdim bir sonraki derken vedalastim

Back