Pandemi zamanı cocucgum ana okulu gitsin mi

Se_n_299

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2018
2.808
1.742
39
3.5 yaş cocugumu ana okuluna kreşe göndereceğim . Ama pandemi zamani biliyorum şu şekilde düşünüyorum çevremde eş dost herkesin çocuğu okuyor illaki onlarla görüşüyoruz. Zaten geccek olsa onlarda da geçer bize. Kuzeni ilkokul onlarla görüşüyoruz mesela. Yada bazen parka gidiyoruz evin önündeki . Bu gibi... Zaten okullarda bu sene belli değilmiş üç yaş dört yaş grubunu alıp almayacağı. Bir bebegim var ve kızım yani 3.5 yaşında olan ilgisiz kaldı yetişemiyorum okulda oynasın vakit geçirsin istiyorum. Sizce ??

Siz ev hanımıysanız çok gereksiz olur.
Hem kreşe gidecek çocuğunuzu, hem evdeki miniğinizi riske atmış olursunuz.
Benim oğlum da 3,5 yaşında. Çalışıyorum ben ama göndermeyeceğim mecbur kalmadıkça.
Bilemedim inanki napsak.

Anaokulu mecburî yaşı degil nede olsa gondermemek daha mantikli bence evde de küçük bebeğimiz varmış ailecek riske girmemis olursunuz. Benim kızım 5 yaşında ben de gondermicem belki ikinci döneme ortalık düzelirse göndericem.

Bilemedim inanki napsak.
Şahsi deneyimimi söyleyeyim, okuldaki ilk yıl zaten felaket geçiyor. Büyük kızım her ayın 15 gününü hasta geçirirdi. Bu her şart altında aynı olacak, üstüne bir de corona riski. Ben sizin durumunuz için gereksiz buldum. Evde izole yaşama şansınız var en azından.
Ben de üzülüyorum evde nasıl geçirecek bir yılı diye ama çok küçük olduğu için riske atmak istemiyorum. Babannesi bakıyordu öncesinde, yine bakarım derse kreşe yollamayacağım.

ben evdeyım yanı normalde eşimle bırlıkte calısıyoruz ama ben genelde evdeyım
kızım 4 yasında bu sene hıc gondermeyecegım cunku zaten evdeyım bır zorunlulugum yok bunun dısında zorumlulugum olmamasına ragmen corona daha cok yenı 3 ay oldu... hele 1 sene gecsın

ben hala 3 aydır karantınadayım :KK70: evden sadece esım dısarı cıkıyor ayda 1 kere buyuk alısverıs 2 haftada bır sebze alısverısı ıcın markete gıdıyor bunu da sabah erken saatde kımse yokken yapıyor, kımseyle gorusmuyoruz gezmıyoruz kımseyı kabul etmıyoruz cunku corona var

sız nıye bu kadar rahat herkesle ıc ıcesınız onu anlayamadım konu sahıbı

ben evdeyım yanı normalde eşimle bırlıkte calısıyoruz ama ben genelde evdeyım
kızım 4 yasında bu sene hıc gondermeyecegım cunku zaten evdeyım bır zorunlulugum yok bunun dısında zorumlulugum olmamasına ragmen corona daha cok yenı 3 ay oldu... hele 1 sene gecsın

ben hala 3 aydır karantınadayım :KK70: evden sadece esım dısarı cıkıyor ayda 1 kere buyuk alısverıs 2 haftada bır sebze alısverısı ıcın markete gıdıyor bunu da sabah erken saatde kımse yokken yapıyor, kımseyle gorusmuyoruz gezmıyoruz kımseyı kabul etmıyoruz cunku corona var

sız nıye bu kadar rahat herkesle ıc ıcesınız onu anlayamadım konu sahıbı
Akrabalarla görüşmedik hiç eşimin ailesi ve benim ailemle görüşüyorum. Nereye kadar görüşmeyecegimki annemlerle

Akrabalarla görüşmedik hiç eşimin ailesi ve benim ailemle görüşüyorum. Nereye kadar görüşmeyecegimki annemlerle
durum daha stabil hale gelene kadar gorusmeyeceksınız konunuzda cevremızde es dostla gorusuyoruz onların cocukları okula gıdıyor dedınız bırde ondan dolayı da herkesle gorustugunuzu dusundum
buyuklerınızın bır ıhtıyacları varsa alır kapıdan verır goruntulu telefondan bılgısayardan gorusursunuz bızımde anamız babamız var ama saglıklarını dusunuyoruz bızlerden onlara gecebılır cunku
sız onlarla onlar dıger cocuklarla ıs yerınde esınız arkadaslarla onlar dıgerlerıyle goruse goruse boyle boyle bulasıyor ıste :)
ha açık havada dısarda gorusursunuz aksam bır yuruyuse cıkarsınız maskenızle tabıkı bırlıkte yurursunuz tamam ama aksam oturmaları falan bence hala erken. bayramda yıne artıs olacak korona goreceksınız hep zıyaretlerle bırbırıne tasıyacak ınsanlar

Gondermeyi dusundugunuz okula sorup karar verin bence, mevcut ne kadar, ne gibi onlemler alacaklar,
ne gibi planlamalar yapilmis gibi gibi.

Benim cocuklarim gidiyorlar su anda, alinan onlemlerden dolayi benim icim rahat.

Sizin evde kucuk bebek oldugu icin daha riskli gruptasiniz ama, belki aile hekiminize de danisabilirsiniz bu surec icin. Bebeginizden dolayi gondermemenizi isteye de bilir.

Gondermeyi dusundugunuz okula sorup karar verin bence, mevcut ne kadar, ne gibi onlemler alacaklar,
ne gibi planlamalar yapilmis gibi gibi.

Benim cocuklarim gidiyorlar su anda, alinan onlemlerden dolayi benim icim rahat.

Sizin evde kucuk bebek oldugu icin daha riskli gruptasiniz ama, belki aile hekiminize de danisabilirsiniz bu surec icin. Bebeginizden dolayi gondermemenizi isteye de bilir.
Çocuklar okulda maskeyle mi duruyorlar sürekli benimde 5.5 yaşında oğlum var kararsızım.

Evdeyseniz göndermeyin zaten kreşe başlayınca sık hasta olacak ve her hasta olduğunda Corona olabilir mi diye telaş yapabilirsiniz. Zaten evde bebek varmış bir de hastalıkları ona taşıyacak. Corona olmasa evet mantıklı olurdu tabi ki sosyalleşme yaşları sonuçta. Önlemler alınıyor ama nasıl? Mesela kreşe gelirken uzun bir yetişkin gömleği giyiyorlar kapıda onu çıkarıp aileye veriyorlar. Sonra ayakkabı değişimi el dezenfekte ve ateş ölçme kısmı sonra içeri alınıyorlar. Bu bir önlem de hastalık damlacık yoluyla bulaşıyor çocuklar sınıfta maskeli oturmuyor sanırım. Belki birisinde virüs var farkında değiller ateşi de yüksek değil ya da aile ateş düşürücü içirip gönderdi aman bizimki Corona değil soğuk algınlığı diyerek (malum şu an kimse kendinde virüs olabileceğini kabul etmiyor) . Sonuç olarak mecbur olan göndersin 5-6 kişilik sınıflarda çocuklar da daha az risk ile vakit geçirsin. Lütfen şimdilik mecbur olmayanlar göndermesin henüz o rahatlığa kavuşmadık

memurum, idari izni kaldırdılar işe gidiyorum.
oğlum su an iki buçuk yaşında. krese gidiyodu. gittiği kreş hala açılmadi. açılsa gondericem çünkü esim de memur ve dönüşümlü bakıyoruz başka şehirdeyiz kimsemiz yok.

bana da nasıl göndereceksin diyolar ama kimse yokken nereye kadar dönüşümlü bakabiliriz izinlerimiz bi yere kadar yetiyo.

kendi kararınızı kendiniz verin bence. herkesin şartları kendine özel. arkadaşım kreşten aldı çocuğunu bakacak yakını var çünkü.

ben evde olsam yollamazdim o kadar kalabalığın içine

Benim oğlum bu yıl 3. Sınıfa gidecek ben Corona bitmeden okullar açılmasın diye dua ediyorum. Ben yollamazdim şahsen

X