• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Pamukçuk

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

TRAKYALI

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2008
1.085
19
116
Şanlıurfa
Kızlar bi pamukçuğumuz eksikti neyse allah daha beter rahatsızlıklar vermesin napıcam ben yaa kızım 1,5 aylık ve ağzında dünden beri pamukçuk var birde dünden beri benimde göğüs uclarım çok acıyo zor emziriyorum yardım lütfen neden olmuş olabilir napmalıyım

karbonatli suyu gogus uclarina surup emzirince geciyormus. Bide temiz bezle agzina surebilirsin. Agzinda pamukcuk olursa emmezmis acisindan. ihmal etme bide doktor baksin. ben artik hik dese dr gidecem. iki gundur kivrandi cocugum karni agriyor sandim meger kulakmis. Simdi basladim ilaclarina. Bazen bizim tahmin ettigimiz seyler olmayabiliyor. Bide belki onunda ilaci vardir, Allah sifa versin.

canım az su kaynat,ılıyınca karbonat ekle.Bebeğin ağzını pamuğu batırdığın bu suyla sil.

her banyodan sonra steril gazlı bezi parmağına dolayıp kaynatılıp ılıtılmış suya batırarak bebeğinin ağız içini temizlemen çok faydalı oluyor. pamukçuğu önlüyor. bebekler pek hoşlanmıyor bu durumdan gerçi ama pamukçuk olmasından iyidir. karbonatlı su oluştuktan sonra tedavisi için işe yarıyor

geçmiş olsun benim kızımda 27 günlük, benimkinde d ehafif hafif başlamaya başladı, daha çok yeni, ben de çarşamba günü doktora götürmeyi düşünüyorum, karbonat belki işe yarar ama ben denemeyeceğim, o acı bir şey, kızımın canı yanabilir, onun yerine doktorun bakması daha iyi

gecmiş olsun canım pamukcum için bana karbonattan baska ,emzirdikten sonra biraz su ver dediler denemedim ama işe yarar herhalde.

Karbonat acı değil, sadece değişik bir tadı var... Doktor bize bir çay bardağı kaynamış ılımış suya bir kaşık karbonat koy ve gazlı bezi içine batırıp kızının ağzını sil dedi... Bende öyle yapıyorum ve işe yarıyor.. Ama asıl önemli olan göğüsleri temiz tutmak... Bu yüzdende bir saklama kabına karbonatlı su koydum içinede birsürü pamuk, aklıma geldikçe göğsümü o pamuklarla siliyorum....

Selam 38 bana da ablam demişti senin dediğini.. Her emzirmeden sonra bir kaşık kaynamış hazır su ver dedi.. Ağzında süt artığı kaldığı için oluyormuş... Eğer göğsümde uyumazsa hanım efendi veriyorum...

kızlar artık karbonatlı su ile göğüs ucu temizlemek önerilmiyor cildi kurutup daha çok çatlağa neden olduğu için. sabunla yıkamak da öyle. duru su ile günde iki kez silin ve kurutun ıslak kalmasın göğüs ucunuz ve son sütü göğüs ucuna parmağınızla yayıp kurutup . yağlı olduğu için nemlendirir. çatlak olduğunda da işe yarar ama çok çatladıysa bepantene sürün. ve emzirmeden önce temizleyin. e vitamini ve lanolili kremler de işe yarar. ama en doğalı en güzeli kendi sütünüzle yağlayın
bebişin ağzını karbonatla silin ,çekinmeyin bir zararı yok çok acı da değil. , bir kahve fincanına tepeleme olmayan bir çay kaşığı, sonra galzlı bez yada temiz tülbentle silin ama biraz bastırarak. mantarların rahatını bozmak gerek.
pamukçuğumuza çare bulduk ama birtürlü pişiğimize bulamadık o ayrı. ben doktorum ama insanın bilgisi kendi bebeğinde işe yaramıyor. steroit dışında her türlü kremi denedik. olmadı şimdi zeytinyağı ve kantaron yağına geçtik bakalım

benim kızımdada olmuştu bende temiz beyaz tülbenti (temiz olması çok çok çok önemli) karbonatlı suya batırıp ağzını siliyordum işe yaradı 2 günde geçti. başka bi yöntemde her emzirmeden sonra 1 çay kaşığı su vermen. doktora götürsen oda aynı şeyi söyleyecektir. güle güle büyüt bebeğini...

karbonatlı suyu gazlı bezle ıslat sonra bebeğin ağzına damağına parmağın yardımı ile sür eminim geçecek ;)

emzirdiğim dönem boyunca,kaynamış soğumuş suya karbonat atıp karıştırdım,
ve her iki göğüs ucunu da emzirmeden önce ayrı pamuklarla sildim ve bu
süre içinde benim göğüs uçlarım da acımadı, kızımın ağzında da pamukçuk olmadı...
kesinlke tavsiye ediyorum...
sevgiler...

canım bebeğinin ağzını karbonatlı su ile sil arkasından mikostatin damla var onunlada sil iyi gelir yalnız emzirmeden önce ve sonra da kendi göğsünü karbonatlı su ile sil...

merhaba bayanlar,bebeğim 2 bucuk aylık bir aydır emme problemi vardı sebebini bir türlü anlayamamıstım yeni kesfettimki agzında damagında ve bogazına doğru pamukcuk olmus.sürekli götürdüğüm dr var nasıl anlamamıs görmemeiş hayret ediyorum.surubu ve karbonatı denedim 2 gündür kullanıyorum umarım faydası olur

Benımde bebeğim 2 aylık dun akşam ağzının içinde yanak kısmında 2 tane beyazlık vardı bu acaba pamukçukmudur anlayamadım eğer pamukcuksa ne yapmam lazım ve yayılır mı ?

Benımde bebeğim 2 aylık dun akşam ağzının içinde yanak kısmında 2 tane beyazlık vardı bu acaba pamukçukmudur anlayamadım eğer pamukcuksa ne yapmam lazım ve yayılır mı ?

canım pamukçuk olabilir. emziriyorsan meme uçlarına bepanthen merhem sür azıcık öyle emzir bebeğini.. hem pamukçuğu önler hemde meme bakımını yapar... Benim meme uçlarım yara olmuştu bepanthen sayesinde iyileşti ve bebeim hiç pamukçuk olmadı:nazar:

pamukçuğu geçirmek için 1 çay bardağına 1 tatlı kaşığı karbonatı ilave edin ve karıştırın iyice. sonra bebişinizin ağzına sürün deneyin nasıl rahat sürebiliyorsunuz diye. kulak çubuğuna sterilize gazlı bezi yada temiz ince tülbenti sarın ve ucunu elinizde tutunki bebeğin boğazına kaçmasın ve çubuğu dilinin üstüne sürtün ağız içine olan yerlere kazıyın.. ayrıca serçe parmağınızı karbonatlı suya batırın sonra ağzına sokunca o emecektir o zaman parmağınızı ağzının içinde gezdirin.. bunu günde aç karına 3 kere yapın. ayrıca mukostatil diye damla var. onuda karbonatlı su uygulamasından sonra ağzının içine yayılmasını sağlayın. onuda pamuk çubuğuna dökerek yapabilrisiniz. ama dikkatli olun emniyetli şekilde yapın tül sararak tülün bir parçasını elinizde tutinki bebeğin boğazına kaçmasın.. bu uygulamayı pamukçuk geçene kadar yapın.. olmasını engellemek için 2 günde bir karbonatlı suyu ağzında uygulayın..

Benimde bebeğim pamukçuk oldu. Teyzesi düzenli siliyordu. O gidince savsakladim galiba. Yeniden çıkmış. Bu gün yine karbonatli su ile sildim ağzını. Ama biz emdikten sonra yapıyorduk. Bazı arkadaşlar aç yapılmalı yazmış. Acaba hangisi doğru?

Back
X