Deniz Ürünleri Palamutun Tam da Mevsimiyken Yapabileceğiniz Birbirinden Leziz 6 Tarif

16 Ağustos 2010
295.082
607.900
1.098
43
Malatya
Palamut, temizlenmesi son derece kolay, oldukça lezzetli ve bilimum tarife ana malzeme olacak harika bir gıda. Lezzetinin yanı sıra palamutun faydaları da saymakla bitmeyecek gibi. Palamut buğulamasından, güvecine varana kadar bir dünya güzellik sofralarınıza konuk olacak!

Balık sezonu açılmışken, palamutun da en lezzetli zamanı eylül ayı iken, harika palamut tarifllerini mutfağa taşımamak olmazdı. Son derece sağlıklı bir gıda olan palamutun faydaları ise;

1. İçerdiği protein sayesinde kas yıkımına engel olarak güçlenmesini sağlar.

2. Göz sağlığı için son derece faydalıdır.

3. Kalp ve damar hastalıklarına kalkan olur.

4. Bu fayda ise sizi cezbedecek: Yaşlanmayı geciktirici etkiye sahip :)

Palamut balığı kalori olarak da son derece masum. Lezzeti büyük, kalorisi son derece düşük. Kafanızda soru işareti olmadan afiyetle tüketebilirsiniz.

Palamut nasıl pişirilir?

Palamut Buğulama

Son derece sağlıklı bir palamut tarifi... İşte adım adım palamut buğulama yapımı.

Malzeme Listesi
  • 1 adet büyük boy palamut
  • 3 adet orta boy domates
  • 3 adet orta boy soğan
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 6 diş sarımsak
  • ince kıyılmış maydanoz
  • 3 adet defne yaprağı
  • karabiber, pulbiber, tuz
Hazırlanışı
Adım 1

Teflon tavaya 2 kaşık sıvı yağı ekleyin. Tavaya piyazlık doğradığınız soğanı atıp kavurmaya başlayın.

Adım 2

Birkaç dakika sonra üzerine sarımsak, domates, biber, defne yaprağı, maydanoz ve baharatları ilave din. Ardından isteğinize göre ister dilimlenmiş yuvarlak isterseniz de uzunca kestirdiğiniz palamutları ilave edin.

Adım 3

Son olarak da üzerine yarım su bardağı su koyup kısık ateşte 30 dakika pişirin. Afiyet olsun!

Kaynak:Mynet yemek

Palamut Tava
Sezonunun tam ortasında palamutu tavada pişirdik. En lezzetli balık halkalarının cazibesine kimse dayanamayacak gibi!

Malzeme Listesi
  • •2 Adet Palamut
  • •1 Su Bardağı Un
  • •4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • •1 Yemek Kaşığı Tuz
Hazırlanışı
Adım 1

Öncelikle palamutu temizleyin. Baş ve kuyruk kısmını keserek ayırın. Daha sonra balıkları yaklaşık 3 cm genişliğinde dilimleyin.

Adım 2

Dilimlediğiniz balıkları yeniden yıkayın ve metal bir süzgece alın. Suları hafif süzüldükten sonra üzerlerine tuz serpin.

Adım 3

Balıkları unlamak için düz bir zemine fırın kağıdı serin. Üzerine un dökün. Eğer unu tabağa dökerseniz daha sonra temizlemesi daha zor olabilir. Tavada sıvı yağı kızdırın.

Adım 4

Parmaklarınızın ucu ile bir tutam un alıp tavaya dökerek yağın kızıp kızmadığını kontrol edebilirsiniz. Yağ kızdıktan sonra balık dilimlerini alıp üzerlerindeki fazla unu silkeleyerek tavaya atın.

Adım 5

Bir yüzeyini yaklaşık 7-8 dakika olarak, her iki tarafını da kızartın.

Adım 6

Kağıt havlu serdiğiniz tabağa alarak fazla yağını çektirin. Palamut tavanın yanında bol yeşil salata, üzerlerine pul biber ve sumak serpilmiş kırmızı soğan halkaları, yanında limon ile birlikte roka ile servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun...

Fırında Palamut

Malzeme Listesi

• Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1.5 kuru soğan
  • 2. domates
  • 2 adet palamut
  • 1 adet limon
  • 2 adet defne yaprağı
  • tuz
Hazırlanışı
Adım 1

Balıkları temizletip iki parmak kalınlığında halka halka kestirin, hafifçe tuzlayın. Bir fırın tepsisine dizin.

Adım 2

Kabukları soyulup halka halka doğranmış soğan ve domatesleri, ince kıyılmış maydanozu balıkların üzerine döşeyin. Üstüne defne yapraklarını koyun, zeytinyağını gezdirerek dökün.

Adım 3

Kabuğunu soyup kestiğiniz limon dilimlerini balıkların üstüne yerleştirin. Tepsinin üstünü alimünyum folyo ile örtün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, önce üstü kapalı olarak, sonra folyoyu alarak üstü açık biçimde balıklar biraz kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!

Kağıtta Palamut

Çok fazla vakit harcamadan ortaya güzel bir yemek çıkarmak kim istemez ki? Taze palamutlarla hazırlayacağınız oldukça lezzetli bir tarif için buyursunlar.

Malzeme Listesi
  • 1 iri palamut
  • 2 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2-3 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 2-3 defne yaprağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, nane ve karabiber
Hazırlanışı
Adım 1

Balığı ayıklayıp kuyruk kısmını keserek fileto gibi açın.

Adım 2

Balığınızı yağlı kağıda yerleştirin. Üzerine halka halka kesilmiş soğan, çekirdekleri çıkarılıp dilimlenmiş domates, sarımsak ve biberi yerleştirin.Defne yaprakları, tuz, biber ve zeytinyağını ekleyin.

Adım 3

Kağıdı sıkıca kapatıp önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Afiyet Olsun!

Palamut Yahnisi

Palamutun tavası da çok güzel olur, ızgarası da ama yahnisi gerçekten bir başka. Şiddetle denemenizi tavsiye ediyorum.

Malzeme Listesi
  • 1 adet iri palamut
  • 3 adet kiraz domates
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 1 adet havuç
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1/2 limon
  • tuz
  • taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı
Adım 1

Palamutu temizleyip 8 eşit parçaya bölün. Üzerine bir tutam tuz serpin. Buzdolabında yarım saat bekletin.

Adım 2

Soğanı soyup piyaz şeklinde, domateslerin ve havucun kabuklarını soyup küp şeklinde, sarımsakları temizleyip ince dilimler halinde ve biberleri temizleyip halka şeklinde doğrayın. Soğan ve sarımsaklar dışındaki malzemeyi bir kapta harmanlayın.

Adım 3

Zeytinyağını derin bir tavada ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun. Sebzeler, defneyaprakları ve tuz ekleyip 10 dakika daha kavurun.

Adım 4

Limonu halka şeklinde dilimleyin. Palamutu buzdolabından alın ve buzlu suda yıkayıp süzün.

Adım 5

Kavrulmuş sebzelerin yarısını düz ve fazla derin olmayan güveç kabına alın. Üzerine palamut parçalarını yayıp kalan sebzeli karışımı da üzerini kapatacak şekilde örtün. En son dilimlenmiş limon ve kiraz domateslerini yerleştirin.

Adım 6

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin. Fırından alıp isteğe göre taze çekilmiş karabiber serpiştirin. Sıcak servis yapın. Palamut yahni artık hazır, afiyet olsun.

Güveçte Palamut

Hafif bir balık tarifi: Güveçte palamut...

Malzeme Listesi
  • 3 adet domates
  • 3 adet palamut
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil limon
  • 4/5 adet defne yaprağı
  • 4 diş sarımsak
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • tuz
Hazırlanışı
Adım 1

Temizlediğiniz palamutları büyüklüklerine göre 2-3 cm kalınlığında dilimlere ayırın.

Adım 2

Bir adet soğanı halka halka doğrayın ve halkaları birbirinden ayırın. İki adet domatesi, 2 adet biberi ince ince dilimleyin ve sarımsakları küp küp doğrayın. Limonu halka şeklinde doğrayın.

Adım 3

Güveç kabına dilimlediğiniz balıkları dizin, aralarına da sırayla dilimlediğiniz limon, domates ve soğanları dizin.

Adım 4
Bir tutam maydanoz, 4-5 adet defne yaprağını ve 4 diş sarımsağı balıkların aralarına koyun. Üzerine 1 çay bardağı zeytinyağı dökün. Sonra da dilediğiniz kadar tuz atın.

Adım 5

1 bardak sıcak suyu dökün. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dakika pişirin. Servis yaparken etlerin üzerine güveçteki sostan da biraz eklemeyi unutmayın.

Püf Noktası
Üzerine kaşar dilimleyerek de servis edebilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…