• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

paget hastalığı (kanseri) şüphesi

simuz

Guru
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2011
456
5
296
İstanbul
Merhaba hanımlar. Bir şeyler söyleyin, fikir verin yoksa kafayı yiyeceğim.

Ağustos ayında mememde kitle olduğunu farkettim. İki gün sonra dr'a gidip, ultrason çekildim. Meme dokum fibrokistik yapıdaymış. Yani zararsız kistler oluşuyormuş. Ama bunların kanserle bir alakası yokmuş. Fakat çok ağrı yapıyordu, özellikle adet zamanlarımda.

Bu aralar meme ucumda kızarıklık, sanki tahriş olmuş gibi bir görüntü var. Hatta bugün kaşıntı vardı. Koyu renkli bölgesinde de kabarıklıklar vardı, arada belirgin olduğu oluyordu ve bugün de belirgindi. Üstelik göğsüm öyle ağrıyordu ki.. Hala da ağrısı sürüyor. Sanki darbe almışım gibi.

İnternetten araştırdım: Paget Hastalığı diye bir şey varmış. Meme başında çıkıyormuş. Çok korkuyorum. Dr'da gidemiyorum çünkü şu an yurtdışındayım. Ve dilini hiç bilmediğim bir ülke, Rusça konuşuluyor. Normal şartlarda 4 ay daha Türkiye'ye gidemeyeceğim gibi gözüküyor. Sizde de bu gibi şikayetler oldu mu, oluyor mu? Bu arada 2.5 aydır da adet olamıyorum. Prolaktin hormonu yüksekliği ve yumurtalıklarımda kist var. Acaba adet olamadığım için mi oluyor?

Yardım edin.. Yoksa kafayı yiyeceğim.

selam cok cok gecmis olsun..allah acil sifalar versin:(
konununla alakali cok özür diliyorum ama bir fikrim yok ama bence mutlaka esinle git doktora
sen anlamiyorsan esin tercume eder, saglik önemli..
sana bir sorum olacak kist geldi gögüsüme dedin ya.. nasil bir kist yani top gibi sertmi oluyor, aciyormu?
ben ara ara gögüsümü kontrol ediyorum cok sükür bisey gelmiyor elime.. ama ya olurda ben fark etmessem
diye korkuyorum:S

gecmis olsun :nazar:evlimisin ???
hamile olmayasin ?

Son düzenleme:
benim arkadaşımın da meme dokusu fibrokistik yapıdaymış.söylediğin tüm belirtiler onda da vardı dayanılmaz ağrıları olunca ameliyat oldu. ama temiz çıktı sonuçları.içini ferah tut.tabi doktora giymekte her zaman fayda vardır.geçmiş olsun.

selam cok cok gecmis olsun..allah acil sifalar versin:(
konununla alakali cok özür diliyorum ama bir fikrim yok ama bence mutlaka esinle git doktora
sen anlamiyorsan esin tercume eder, saglik önemli..
sana bir sorum olacak kist geldi gögüsüme dedin ya.. nasil bir kist yani top gibi sertmi oluyor, aciyormu?
ben ara ara gögüsümü kontrol ediyorum cok sükür bisey gelmiyor elime.. ama ya olurda ben fark etmessem
diye korkuyorum:S

sağolun.. Amin inşallah.

eşimle de gidemem.. o da doktorun dediğini anlayacak kadar rusça bilmiyor ne yazık ki. ama bu ağrı bir hftaya kadar geçmezse türkçe-rusça bilen birisini bulup, doktora gideceğim inşallah. ama o zamana kadar biraz rahatlamak istiyordum. çünkü çok korkuyorum.
benim göğsümde 4 aydır kist var. bir yerde değil, bir kaç yerde. bunlar zararsız demişti doktor. senin göğüs yapın böyle. menapoza girdiğinde kaybolur vs. hafif top şeklinde ve evet sert oluyor. farkedilmesi imkansız. ilk farkettiğimde nohut kadardı şimdi bayaa büyüdüler. ara ara daha çok büyüyorlar, genelde adet zamanlarında büyüyorlar.

gecmis olsun :nazar:evlimisin ???
hamile olmayasin ?

Sağolun. Evliyim. Ben de hamilelikten şüphelendim. Çünkü 2.5 aydır adet olamıyorum. Hormon bozukluğuma bağladım ama 4-5 tane de test yapmıştım, negatif çıkmıştı. ama bu ağrılardan sonra hiç test yapmadım. keşke hamilelik olsa..

benim arkadaşımın da meme dokusu fibrokistik yapıdaymış.söylediğin tüm belirtiler onda da vardı dayanılmaz ağrıları olunca ameliyat oldu. ama temiz çıktı sonuçları.içini ferah tut.tabi doktora giymekte her zaman fayda vardır.geçmiş olsun.

Sağolun. Ben de bir haftaya kadar geçmezse dr'a gitmeyi düşüünüyorum. Ama zor olacak.

Ve dediğiniz gibi şu an öyle çok ağrıyor ki.. Hani ergenlikte göğüs çıkarken ağrı yapar ya, aynı o şekilde.

canim bende hamile olabilirmisin dicem

dilini bilmiyorsanda esinle git muhakkak

o zararsiz bezelerden bendede cikti önemli degil dedi dr.um

benim gögüslerim regl öncesi cok agrir dokunamam bile

ne kadar dogru bilmiyoruma ama kanser durumunda agri olmuyormus ayrica aklina hemen kötü seyler getirme canim

gecmis olsun

canim bende hamile olabilirmisin dicem

dilini bilmiyorsanda esinle git muhakkak

o zararsiz bezelerden bendede cikti önemli degil dedi dr.um

benim gögüslerim regl öncesi cok agrir dokunamam bile

ne kadar dogru bilmiyoruma ama kanser durumunda agri olmuyormus ayrica aklina hemen kötü seyler getirme canim

gecmis olsun

Çok teşekkür ederim canım.. Eşim de çok iyi bilmiyor Rusça'yı. Öğrenme aşamasındayız. Eğer dr'a gidersem tanımadığım ama dil bilen birisini ayarlamam lazım. Keşke hamile olsam. Çünkü bu aralar eşimle çocuk istiyoruz. Çok güzel olur hamile olmam.

Evet benim de regl öncesi ağrıyorsu. Ama hormonel bozukluğumdan dolayı adet olamadığım için bu ağrıyı neye yormam lazım onu da bilmiyorum. Benim doktorum da öyle demişti. Ağrı varsa korma. Kanser olduğunda ağrı olmaz demişti.
Yorumlarınız için çok sağolun. Semptomları internetten aratınca hemen kanser çıkıyordu, kafayı yiyecektim.

arkaaşım bu kadar korkma aaha hiçbir şey belli değil iken netten araştırma yapıpta boşa kendini üzme. benim kardeşimin eline kitle geliyodu dr a gittik ameliyat oldu şükürler olsunki temiz çıktı basit bi f"ibreadenom" muş göğsündeki. aklına hemen kötü şeyler getirme çoğu kadında oluyor zaten

Az önce eczane çıkıp hamilelik testi aldım. Çift çizgi çıktı. Emin olamadım ama daha önce 7 kere test yapmıştım, hiçbirinde ikinci çizgiyi görememiştim.

Kafam çok karıştı. Sevinsem mi, ne yapsam.

Sabah da bir test yapacağım. Hayırlısıyla ikinci çigiyi de görürüm inşallah.

arkaaşım bu kadar korkma aaha hiçbir şey belli değil iken netten araştırma yapıpta boşa kendini üzme. benim kardeşimin eline kitle geliyodu dr a gittik ameliyat oldu şükürler olsunki temiz çıktı basit bi f"ibreadenom" muş göğsündeki. aklına hemen kötü şeyler getirme çoğu kadında oluyor zaten

Sağol arkadaşım. Kitleden korkmuyordum zaten. meme ucumdaki değişikliğe kafamı takmıştım. Tabi kitlelerdeki ağrı katsayısının artması da tuz biber olmuştu. İnşallah bir şey yoktur. Hamilelik testi de yaptım. Çift çizgi çıktı. Belki hamileliktendir.

Merhaba hanımlar. Bir şeyler söyleyin, fikir verin yoksa kafayı yiyeceğim.

Ağustos ayında mememde kitle olduğunu farkettim. İki gün sonra dr'a gidip, ultrason çekildim. Meme dokum fibrokistik yapıdaymış. Yani zararsız kistler oluşuyormuş. Ama bunların kanserle bir alakası yokmuş. Fakat çok ağrı yapıyordu, özellikle adet zamanlarımda.

Bu aralar meme ucumda kızarıklık, sanki tahriş olmuş gibi bir görüntü var. Hatta bugün kaşıntı vardı. Koyu renkli bölgesinde de kabarıklıklar vardı, arada belirgin olduğu oluyordu ve bugün de belirgindi. Üstelik göğsüm öyle ağrıyordu ki.. Hala da ağrısı sürüyor. Sanki darbe almışım gibi.

İnternetten araştırdım: Paget Hastalığı diye bir şey varmış. Meme başında çıkıyormuş. Çok korkuyorum. Dr'da gidemiyorum çünkü şu an yurtdışındayım. Ve dilini hiç bilmediğim bir ülke, Rusça konuşuluyor. Normal şartlarda 4 ay daha Türkiye'ye gidemeyeceğim gibi gözüküyor. Sizde de bu gibi şikayetler oldu mu, oluyor mu? Bu arada 2.5 aydır da adet olamıyorum. Prolaktin hormonu yüksekliği ve yumurtalıklarımda kist var. Acaba adet olamadığım için mi oluyor?

Yardım edin.. Yoksa kafayı yiyeceğim.

tatlım paget denen kanser türü nadiren görünen bişey ve hemen teşhis konacak bişey degıl mamografı usg mr falandan sonra teshıs konabılr bırde kanında kanser ajanlarına bakılır ailede genetık yatkınlık varmı vs bunların ıncelenmesı gerek

gebelık testı yaptırdın mı ? gebelık baslarınd meme ucunda ağrı olur renkı koyulasır

Son düzenleme:
tatlım paget denen kanser türü nadiren görünen bişey ve hemen teşhis konacak bişey degıl mamografı usg mr falandan sonra teshıs konabılr bırde kanında kanser ajanlarına bakılır ailede genetık yatkınlık varmı vs bunların ıncelenmesı gerek

gebelık testı yaptırdın mı ? gebelık baslarınd meme ucunda ağrı olur renkı koyulasır

Bugün evde hamilelik testi yaptım, çizgi çizgi çıktı. Acaba hamilelik belirtisi mi? Çok şaşkınım..

Ayrıca buradaki hastane kan testiyle bakmıyor hamileliğe. Başka bir şehre gitmem lazım onu yapabilmem için. Anca evde yapılan testlerle emin olabilirim. Tabi ultrasona da girebilirim. Fakat gözükür mü bilmiyorum.

Bugün evde hamilelik testi yaptım, çizgi çizgi çıktı. Acaba hamilelik belirtisi mi? Çok şaşkınım..

Ayrıca buradaki hastane kan testiyle bakmıyor hamileliğe. Başka bir şehre gitmem lazım onu yapabilmem için. Anca evde yapılan testlerle emin olabilirim. Tabi ultrasona da girebilirim. Fakat gözükür mü bilmiyorum.

canım gebe olmayanlarda tek cızgı cıkıyo 2 cizgi hamılelerde cıkıyor yanı belırgınse kesın hamılesındır silik cıkması bıle olumlu ısaret sen nasıl cıktı

2.5aydır adet olamıyorsun hamıle ısen şayet 5-6 haftalık falandır usg de ancak kese olusumu varmı yokmu o bellı olur idrar tahlılıdemı yapılmıyor en kesın sonuc kan ama

canım gebe olmayanlarda tek cızgı cıkıyo 2 cizgi hamılelerde cıkıyor yanı belırgınse kesın hamılesındır silik cıkması bıle olumlu ısaret sen nasıl cıktı

Belirgine yakındı. Yani baktığında iki çizgi net gözüküyor. Belki de hamileyimdir.

Dün de arkadaşlarımızın yeni doğmuş kızına elbise almıştık. Eşim "keşke bizim de bir kızımız olsa. Eve geldiğinde boynuma atlasa" falan demişti. Şu ana kadar çocuk istemeyen adam da böyle bir istek çıkmıştı.. Hayırlısı olur inşallah. Ne tepki verecek bilmiyorum. Çok heyecanlıyım. :)

sağolun.. Amin inşallah.

eşimle de gidemem.. o da doktorun dediğini anlayacak kadar rusça bilmiyor ne yazık ki. ama bu ağrı bir hftaya kadar geçmezse türkçe-rusça bilen birisini bulup, doktora gideceğim inşallah. ama o zamana kadar biraz rahatlamak istiyordum. çünkü çok korkuyorum.
benim göğsümde 4 aydır kist var. bir yerde değil, bir kaç yerde. bunlar zararsız demişti doktor. senin göğüs yapın böyle. menapoza girdiğinde kaybolur vs. hafif top şeklinde ve evet sert oluyor. farkedilmesi imkansız. ilk farkettiğimde nohut kadardı şimdi bayaa büyüdüler. ara ara daha çok büyüyorlar, genelde adet zamanlarında büyüyorlar.

cok gecmis olsun.. peki niye o ülkedesinizki esinin isinden dolaymi??..
muakak birini bul git doktora canim insallah kötü birsey yoktur icini ferah tut..
yani farkedilmemesimi demek istedin yoksa fark edilmezmi..:26:
moralini yüksek tut allahin izniyle birsey yoktur insallah..
tüm sorularini ancak dokor cevapliyabilir.. bence hic uzatmadan birini bul git

Son düzenleme:
Back