• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pıhtılaşma,trombofili paneli ve genetik test için izlenmesi gereken yol

2ileri1geri

Guru
Kayıtlı Üye
22 Mart 2013
1.549
450
363
Ankara
Arkadaşlar, ben mayıs ayında 8 haftalık kürtaj oldum kalp atışları oluşmamıştı. Üç hafta önce de 6. haftada düşük oldu hcg artmıyordu zaten. Özel hastanedeki dr.um genetik test ve pıhtılaşma testi yaptırmamı önerdi. Devlette ücretsiz dedi devleti önerdi hatta. Eşim de test yaptırmalıymış.
Sorum şu ki,
-Kadın Doğumdan mı randevu alacağım çünkü bazıları hematoloji bölüme gitmiş.
- Testi düşükten ne kadar süre sonra yaptırdınız ve sonuçlar ne zaman çıkar.
-Bu şekilde hamile kalanlar ilaçlara ne zaman başladınız hamileliğiniz nasıl geçti?

Arkadaşlar, ben mayıs ayında 8 haftalık kürtaj oldum kalp atışları oluşmamıştı. Üç hafta önce de 6. haftada düşük oldu hcg artmıyordu zaten. Özel hastanedeki dr.um genetik test ve pıhtılaşma testi yaptırmamı önerdi. Devlette ücretsiz dedi devleti önerdi hatta. Eşim de test yaptırmalıymış.
Sorum şu ki,
-Bu şekilde hamile kalanlar ilaçlara ne zaman başladınız hamileliğiniz nasıl geçti?
Ben eğitim araştırma hastanesinde yaptırdım testlerimi kadın doğum doktoruna gitmiştim onlarda isteyebiliyor trombofili paneli testlerini. Sonuçlar 1 hafta içinde çıkmıştı çok beklemedim ben ama 1 ay bekleyenler falanda varmış öyle duymuştum. Belki de efitim araştırma hastanesi olduğu için çabuk çıkmıştır devlet hastaneleri kendileri yapmıyor olabilir tam bilmiyorum. Hamileliğim kanda tespit edildiği anda iğne ve coraspirin e başladım hemen :)

Sorum şu ki,
her devlet hastanesi yapmayabilir. ben universite hastanesinde yaptirdim gazide. simdi de akdeniz universitesinde yeniden yaptiracagiz randevumuz aralik ayinda. gazide yaptirdigimi tup bebek doktorum almisti randevuyu genetik bolumunden. kendisi gazide prof oldugundan rahat almisti. Akdeniz universitesi hastanesindeyse esim urolojiye gitmisti. doktoru genetik testi baktirin dedi. Dedim baktirmisken ben de baktirayim seninle. genetik bolumune gittik randevu aldik. gazide direkt kan verip 15 gun sonra sonuclar cikmisti fakat burada genetik doktoru genetik laboratuarina yonlendirdi. onlar da araliga randevu verdiler.
Genetik testleri biraz uzun suren bir surec. Yakininizda bir universite hastanesi varsa mutlaka yaptirin. tekrarlayan dusuklerde zaten direkt yapmak istiyorlar doktorlar

Devlet hastanesin de yaptırmak için kaç düşük olması gerekiyor ben 2 yıl sonda hamile kalabildim. 7. Haftada kalbi durdu. Pıhtılaşma testi yaptırmak istiyorum özelde çok pahalı sanırım 😔 devlette kaç düşük olması gerek

Devlet hastanesin de yaptırmak için kaç düşük olması gerekiyor ben 2 yıl sonda hamile kalabildim. 7. Haftada kalbi durdu. Pıhtılaşma testi yaptırmak istiyorum özelde çok pahalı sanırım 😔 devlette kaç düşük olması gerek
İstanbulysan z. Kamil genetik bolumune git 3 düşüğüm var pıhtılaşma testleri yaptırmak istiyorum de hemen yapıyorlar
1 _1.5 ayda cıkıyor sonuc
Hayırlı olsun saglıcakla kucakla inş

İstanbulysan z. Kamil genetik bolumune git 3 düşüğüm var pıhtılaşma testleri yaptırmak istiyorum de hemen yapıyorlar
Teşekkür ederim peki herhangi bi belge istiyolar mı düşük yaptığıma dair

D
Devlette 3 dusuk olmasi gerekiyor fakat bunu arastirmiyorlar gidip 3 dusugum var de ben 6. Dusugumu yaptim pihtilasmam var fakat ne igne ne aspirin fayda etmiyor genetiklerimdede sorun yok ama bebeklerimi surekli 8. Haftasnda kaybediyorum bulamafim bir yolunu Eskisehirdeyim ama yoo ne yaotiysak ne test yaotirdiysak cikmadı umarım tez vakitte kucaginiza alirsiniz

D

Devlette 3 dusuk olmasi gerekiyor fakat bunu arastirmiyorlar gidip 3 dusugum var de ben 6. Dusugumu yaptim pihtilasmam var fakat ne igne ne aspirin fayda etmiyor genetiklerimdede sorun yok ama bebeklerimi surekli 8. Haftasnda kaybediyorum bulamafim bir yolunu Eskisehirdeyim ama yoo ne yaotiysak ne test yaotirdiysak cikmadı umarım tez vakitte kucaginiza alirsiniz
Histereskopi yapıldı mı
Bagısıklık serumu kullandınız mı hiç
Sebepsiz dusuklerde faydalı oldugunu biliyorum arastırın

Belge gerekmiyor kirmizipatiklikiz kirmizipatiklikiz

Histereskopi yapıldı mı

Teşekkür ederim bende hiç bişi yapılmadı henüz rahim filmi çekilmiştim sadece sonra aşılama ve tüp diye konuşmuştuk hamile kaldım kendiliğinden. Allah sizede sağlıklı evlat nasip etsin inşallah🤲🏻 bebekedi bebekedi

Histereskopi yapıldı mı

Histereskopi yapildi hatta ameliyatım oyle sıkıntılı gectiki anlatamam... bağısıklık serumunu testlerde sorun cikmadigi icin onermedi doktorum bahsi gecti ama daha cok kimyasal gebeliklerde basvuruluyormus ona bilmiyorum cıkmazda gibiyim bir ay daha dinlenip tekrar deneyeceğiz sonuc ne olur bilmiyorum ama 7. Kez i kaldırabilirmiyim bilmiyorum yorgunum..

Histereskopi yapildi hatta ameliyatım oyle sıkıntılı gectiki anlatamam... bağısıklık serumunu testlerde sorun cikmadigi icin onermedi doktorum bahsi gecti ama daha cok kimyasal gebeliklerde basvuruluyormus ona bilmiyorum cıkmazda gibiyim bir ay daha dinlenip tekrar deneyeceğiz sonuc ne olur bilmiyorum ama 7. Kez i kaldırabilirmiyim bilmiyorum yorgunum..
Allah sabrınızın mükafatını versin inşallah 😔

Kürtajdan sonra sebebi öğrrnmek için en garanti yapılacak test ve araştırmalar nelerdir yaptıran ve hamile kalan biri yardımcı olabilir mi?

Kürtajdan sonra sebebi öğrrnmek için en garanti yapılacak test ve araştırmalar nelerdir yaptıran ve hamile kalan biri yardımcı olabilir mi?
Kürtaj sonrası ben bebeğin kendisi genetige yolladım. En garanti yol o. Doktorum ısrarla bebeği yollaman Cook önemli dedi. Daha sonrasında da mutlaka kendine ve eşine genetik baktirmalisiniz

Meraba zeynep kamil genetik bölümüne randevu ile mi gitcez

Back