- 25 Mayıs 2015
- 4.170
- 9.656
Çok geçmiş olsun, iyi haberlerinizi bekliyoruz. Tümörünüz hormon reseptörleri taşıyorsa kemoterapi almama şansınız olabiliyor. Ayrıntılıları doktorunuzla görüştükten sonra konuşabiliriz. Sağlıkla kalın.merhaba,
çok teşekkürler.
belli bir bölge temizlenecek , yayılma olmadan fark ettik biz erken tanı ile ..
bu bahsettiğiniz hormona duyarlılık nedir bilemiyorum ilk defa şimdi okudum , araştıracağım .
bu akşam randevum var hocayla zaten ameliyat tarihini ve tedavi programını görüşeceğiz , bunu da soracağım.
sevgiler..
merhabaÇok geçmiş olsun, iyi haberlerinizi bekliyoruz. Tümörünüz hormon reseptörleri taşıyorsa kemoterapi almama şansınız olabiliyor. Ayrıntılıları doktorunuzla görüştükten sonra konuşabiliriz. Sağlıkla kalın.
Süreç yorucu olacaktır, doğru! Ancak yüzlerce olumlu netice bize güç ve Ümit veriyor. Bu süreçte vücudunuz her yönüyle değerlendirilecek belki de fark etmediğiniz sizi rahatsız etmeyen ama aslında olan pek çok şeyle karşılaşıp şaşırtabilmektir, yoğun hastane mesaileriniz olabilir bunlar zamanla çok sıkıcı olabilir. Bütün bunlar çok normal. Ama endişe etmeyin sağ ve salimsiniz. Kanser halk arasında ölümle eş değer ama inansın bu bilgiler çok eskide kaldı. İnsan bildikleriyle değil duygularıyla baş başa kalıyor anlıyorum, benim uzmanlık alanım değil fakat pek çok konuda destek olacağımdan şüpheniz olmasın.merhaba
hani birşeyi deştikçe altından bişler çıkar ya tam o haldeyim :)
her geçen gün bir şey çıkıyor ..
kendimi iki gögsüde aldırma fikrine alıştırmaya çalışıyorum çünkü risk artıyor.
bugün olmasa bile kısa vadede bu konu beni çok yoracak belli..
Süreç yorucu olacaktır, doğru! Ancak yüzlerce olumlu netice bize güç ve Ümit veriyor. Bu süreçte vücudunuz her yönüyle değerlendirilecek belki de fark etmediğiniz sizi rahatsız etmeyen ama aslında olan pek çok şeyle karşılaşıp şaşırtabilmektir, yoğun hastane mesaileriniz olabilir bunlar zamanla çok sıkıcı olabilir. Bütün bunlar çok normal. Ama endişe etmeyin sağ ve salimsiniz. Kanser halk arasında ölümle eş değer ama inansın bu bilgiler çok eskide kaldı. İnsan bildikleriyle değil duygularıyla baş başa kalıyor anlıyorum, benim uzmanlık alanım değil fakat pek çok konuda destek olacağımdan şüpheniz olmasın.
Zamanında bu muayeneyi yaptığım için şu an hayattayım. Lütfen memenizi ellemekten, muayene olmaktan, mamografiden korkmayın. Çünkü o zaman meme kanserinden de korkmanıza gerek kalmaz.
ben 10 yıldı filan güneşten kaçarım biliyor musun ..Hareketsiz yaşam da bizleri bu konuda epey etkiliyor. Bu arada tüm hanımlar d vitamininizi ölçtürmemişti tavsiye ederim. Ülkemizde güneşli gün sayısı fazla olmasına rağmen Güneş'ten kaçtığımız, bağlığı da akşam keyif yaparak yendiğimiz için Güneş'ten faydalanamıyoruz.
Merhaba, geçmiş oldun ince iğne aspirasyonu mu?ben 10 yıldı filan güneşten kaçarım biliyor musun ..
al işte :)
Aslında bu meme muayenesini her ay aynı vakitte yapmak çok daha faydalı. Örneğin adetin 10. Günü her ay ayna karşısında.çok sık olmasa da bu muayane olayını bende aklıma geldikçe tekrarlıyorum
Ne yaptiniz gittiniz mi doktoraslm kızlar herkeze sağlıklı günler diliyorum Rabbim kimseyi sınamasın ben cuma günü sol göğsümdeki ağrı ve hissettiğim kitle yüzünden doktora gittim bu ağrı koltuk altıma ve koluma kadar yayılıyo doktor elle muayne sonrası sol göğüste saat 12 yönünde 1.5×1 cm kitle var dedi ve cuma gününe ultrason günü verildi panik ataklı ve evhamlı biri olarak cumaya kadar içim içimi yiyecek biliyorum doktorun demesi fibrokist ama ben korkuyorum ailede meme kanseri yok ben 28 yaşındayım bebeğim yok evliyim koltuk altımdaki ve mememdeki ağrı çok canımı sıkıyo fikirlerinize ihtiyacım var ...