Popüler Konu ÖZMUAYENE

evet bende annemden dolayı meme kanseriyle tanıştım çok şükür tedaviler ameliyat sonrası annem gayet iyi. bende piskolojik olarak annemde çıkan yerde aynı şeyleri hissettim uzun süre hiç birşey olmamasına rağmen sanki ağrım var sanki birşeyler oluyor diye hissettim ultrasona girdim ama çok şükür birşey yok. kontorol etmekten artık zedeledim o koltuk altını sanırım acıtıyorum incelerken :)
piskolojide çok önemli yaa . annemde çıkan yeri ben nasıl hissediyorsam sanki aynı yerde birşey var diye hissetmekte piskolojik hastalık olsa gerek . koltuk altımı zedeleyerek sanırım oradaki kemik ağrısına yol açtım :) öyle işte dikkat edilmesi gerek diye diye sedelendim:) halbuki elime gelen ve ultrasonda çıkan hiç birşey yok
 
tamam. bilgiler için teşekkür ederim.
muayeneden önce akşam eve gidince emzirip yapayım özmuayenemi.
korkacak bişey olduğunu düşünürsem de doktora giderim artık :KK51:
bu akşam kontrollerimi yapıp mesaj atacağım. çok teşekkürler kendimizi çok ihmal ediyoruz ay da 1 kontrollerimizi biz yapabilecekken belkide kendimize dokunmaya korkuyoruz erken teşhis hayat kurtarır... anne ve babamı kanserden kaybetmiş biri olarak Allah kimsenin başına vermesin bu çirkin hastalığı
 
herkese merhaba ben 2 yıl önce kontrole gittim sağ kol altımda zararsız su kesecikleri olduğu söylendi sonra bi daha kontrol olmadım senede 1 kere gel dediler umarım zararsızdır
 
Kitle ele geldiğinde sıktırabiliyomusunuz? Süt bezeleri o kadar dolu olursa Göğüs ucunda süt birikmesi yapar. Büyük veya küçük kitleler emzirme dönemi Fazlasıyla görülür. Eğer bi korkunuz varsa içinizin rahat etmesi açısından ultrasound öneririm.
 
Halamı bu yüzden kaybettik ve halen en büyük korkum. Her banyoda mutlaka bakıyorum her ikisine de.. Harika bir konu olmuş tebrikler.
 
Önemsenmesi gereken bir konu için başlık açılmasından ötürü teşekkürler.

Her kanser türü gibi meme kanseri vakasında da artış görülmekle beraber, erken tanı sayesinde kontrol edilebilmesi mümkün olabilmektedir. Bu nedenle de meme kanseri nedeniyle ölüm istatiksel olarak azalmıştır. Erken tanıda öz muayene önemli olmakla beraber 35-45 yaş aralığındaki kadınların mutlaka sağlık kontrolünü düzenli olarak yaptırması gerekmektedir. Aile öyküsünde meme kanseri olan kadınların risk gurubunda olduğunu zaten hepimiz biliyoruz. Ama bu, bizim öykümüzde yok diye bu konuyu ciddiye almama hakkını vermiyor.

Benim genel anlamda miyom, kist üreten bir yapım var. Bu nedenle de 30 yaş itibariyle mutlaka senede bir kez gerekli kontrolleri yaptırıyorum. USG önemli ancak mamogram, doktorumun da önerdiği şekilde iki yılda bir yapılsa da yeterli olabiliyor.

Ayda bir öz muayene yapmak, göğüsle beraber mutlaka koltuk altı lenflere de bakmak basit ve etkili bir kontrol yöntemi.
Mutlaka ajandanıza not düşün. Misal; her ayın ilk gününü öz muayene günü olarak belirleyebilirsiniz.
Sağlıklı olmak öncelikle programlı ve disiplinli olmayı gerektiriyor kanımca.

Ruhsal sağlığımız artık pek bi'yerinde olmasa da; fiziksel sağlığımızı, ruhumuzun aldığı darbelerden korumak bizim elimizde.

Herkese sağlıklı günler diliyorum.
 
Bende de hep ele gelen ama ultrasonla bulunmayan bi kitle vardı. O kadar doktor gezdim en son farkettikten 2 yıl sonra bi doktor ultrasonda görebildi ve kist dedi. birkaç taneymis ve bir şey olmaz dedi. inanamadim çok. hele de ele gelip ultrasonla bulunmayinca :KK43:
Sene için de kuzenime meme kanseri teşhisi konuldu. bir de ordan arttı riskim :KK43: erken adet olma vs de eklenince
kistlerin masum olduğuna inanmali miyim yine? :/ büyüdüğünü de hissediyorum
 
Kitle ele geldiğinde sıktırabiliyomusunuz? Süt bezeleri o kadar dolu olursa Göğüs ucunda süt birikmesi yapar. Büyük veya küçük kitleler emzirme dönemi Fazlasıyla görülür. Eğer bi korkunuz varsa içinizin rahat etmesi açısından ultrasound öneririm.
Teşekkür ederim. Kendimi gerektiği gibi kontrol edebildiğimi zannetmiyorum .Doğum yapalı 12 yıl oldu gögüs uclarımdan hiç süt vb.. bi akıntı gelmedi ama ultrasan çekerken dr. çok sık aile de var mı göğüs kanseri diye tekrar tekrar sordu endişe etmememi söyledi ama ben kontrole gitmeyi ihmal ettim ve arkadaşımda göğüs kanseri şu an öğreneli 1 hafta oluyo erken tani ve tesadüfen öğrendi kemoterapi ve radyoterapi görecek.
 
Her üç kadından birinin hayatını etkileyen meme kanserine karşı önleminizi alın! Yapılan araştırmalar düzenli egzersiz yapmanın meme kanserini önlediğini gösteriyor… İşte evde rahatlıkla yapabileceğiniz meme kanserini önleyen egzersiz programınız.
Sağlıklı bir şekilde besleniyor, düzenli olarak kontrolden geçiyor, meme kanserini erken teşhis edebilmek için kendi kendinizi muayene ediyor olabilirsiniz. Ama… meme kanseri riskinizi azaltmak için yapmanız gerekenler listesine eklemeniz gereken bir şey daha var: Egzersiz!

Güçlü, fit bir fizik, tüm hücrelerinizin hastalıklarla mücadele gücünü artırır.Yapılan araştırmalar, aktif bir yaşam biçimi benimseyen, düzenli egzersiz yapan kadınların, meme kanserine yakalanma risklerinin daha düşük olduğunu gösteriyor.

Hemen her türlü egzersiz bu noktada işe yarayabiliyor. Tüm kaslarınızı içten dışa sıkı bir şekilde çalıştıran pilates de bunlardan biri. İşte size tüm vücudunuzu çalıştıracak yedi seçme pilates egzersizi.

Neye ihtiyacınız var?

Bir ya da iki kilogramlık bir çift dambıla ve esnek banda
DENİZKIZI
Sol bacağınız önde, sağ bacağınız arkada yere oturun. Dirseklerinizi bükerek kollarınızı basınızın üzerine uzatın ve sola doğru eğilin.

Sonrasında gövdenizi belinizden çevirerek omuzlarınızı ve göğsünüzü yere doğru esnetin. Göğsünüzü ve omuzlarınızı tekrar yukarı çevirerek başlangıç pozisyonuna gelin.

• Her iki yöne de üçer kez egzersizi tekrarlayın. Özellikle egzersiz sonlarında yapacağınız bu hareket tüm vücudunuzu esnet yarıyor
AĞIRLIKLA SQUAT SERİSİ

Her iki elinize de birer dambıl alın. Bacaklarınızı kalça hizasında açarak ayakta durun. Ağırlıkları göğüs hizasında yukarı kaldırın. Avuç içleri yere bakıyor. Bu pozisyondayken, hafifçe çömelerek yarım squat yapın. 2-8 nefes arası bu pozisyonda durun.

Bacaklarınızı düzleştirin. Bacaklar yerde sabitken kalçadan itibaren öne doğru eğilerek kollarınızın ve gövdenizin yere paralel olmasını sağlayın. Baş, omuz hizasında öne uzanmış kolların arasında ve yüzünüz yere bakıyor. Burada da 2-8 nefes arası durun. Sonrasında yere paralel olan gövdenizi yukarı kaldırın, yine yarım squat yaparak kalçanızı yere yaklaştırın. Squat (Çömelme) pozisyo¬nunda da 2-8 nefes arası durarak tekrar gövdenizi kalçadan bükerek yere paralel hale getirin. Yine başınız, omuz hizasında öne uzanmış kolların arasında ve yüzünüz yere bakıyor. Bu bir turdu.

• Bunun gibi 2 – 4 tur yapın. Omuzları, karnı, sırtı ve bacakları çalıştırır.
AĞIRLIKLARLA OMUZ KÖPRÜSÜ

Sırtüstü yere uzanın. Dizlerinizi kırarak ayaklarınızla yere basın. Ayaklar kalça genişliğinde açık. Her iki elinize de birer dambıl alın ve kollarınızı yukarı, uzatarak dambılları yukarı göğsünüzün üzerine en üst noktaya kadar kaldırın.
Nefes verirken, vücudunuzu kuyruk sokumundan başlayarak yukarı doğru kaldırın, ağırlıkları da kalçanızın yanına yanlara indirin. Avuç içleri yere bakıyor. Bu pozisyonda karın ve kalça kasları sıkı olmalı ve vücudunuz omuzlarınızdan dizlerinize kadar düz bir çizgi çizmeli. Nefes alın, verirken sırt omurlarından başlayarak kalçanızı yere indirirken, kollarınızı tekrar yukarı uzatın. Tekrar kalçanızı yukarı kaldırırken kollarınızı da kalçanızın yanına indirin. Bu bir turdu.

• Bunun gibi 6-8 tur yapın. Göğsü, kalçayı, butları ve kolları çalıştırır.

SIRT ÇALIŞMASI

Ayaklarınızı yere koyarak oturun ve bacaklarınızı birleştirin. Avuç içleri yere bakacak şekilde her iki elinizle de dambılları tutun, dirseklerinizi bükerek kollarınızı omuz hizasına kaldırın. Avuç içleri yere bakıyor.

Yavaşça dirseklerinizi geriye doğru çekerek arkada kürek kemiklerinizi sıkıştırın. Dambılları tekrar önde yakınlaştırarak ilk pozisyonuna gelin.

• Egzersizi yavaş tempoda 6 – 10 kez yapın. Sırt kaslarınızı çalıştırarak duruşunuzun düzelmesine yardımcı olur. Özellikle uzun süre oturarak çalışmak zorunda olanlar için harika bir egzersizdir. Ayrıca omuzlarınızı da çalıştırır.
 
annem 1,5 ay önce meme kanserinden ameliyat oldu şu anda kemoterapi tedavisi görüyor risk altında olduğum için hemen muane oldum sol mememde 2 tane kitle var fakat zararsız ve menepozdan sonra yok olacağını söyledi dr,40 yaşımdan sonra düzenli olarak memografi çektirmem gerektiğini söyledi ..artık her banyoda kendimi kontrol ediyorum
güzel bir konuya değinmişsiniz teşekkürler....
 
Emziren bayanlar sertlikleri acaba mı diyebiliyor ben de dahil her zaman kontrol ediyorum tesekkürler
 
Meme Kanseri Belirtileri
Meme içinde kanserleşen bir hücrenin, bir tümör oluşturması ve bir uzmanın muayene sırasında anlamasına ya da radyolojik incelemede belli olmasına kadar hayli uzun zaman geçmesi gerekiyor. Kadınlar genellikle en az 1 cm. büyüklüğüne ulaşmış bir kitleyi, elle kontrol yöntemi sayesinde fark edebiliyorlar. Günümüzde meme kanserlerinin çoğu kişinin kendisi tarafından bulunuyor. Kanserli kitleler nispeten sert, düzensiz kenarlı, yüzeyi pürtüklü görünüyor ve meme dokusu içinde rahatça oynatılamıyor. Kanser uzak organlara metastaz (yayılım) yapmışsa bu yayılımlar, nadiren meme kanserinin ilk bulgusunu oluşturuyor. Meme kanserinin sıkça yayılma gösterdiği bölgeler ise kalça ve omurga kemikleri ile akciğer ve karaciğer.
Ancak bazı hastalarda bu belirtilerin hiçbirisi olmuyor ve kanser yalnızca, mamografi incelemesiyle tespit edilebiliyor. Aşağıdaki belirtilerden en az biri varsa, vakit geçirmeden uzmana başvurulması gerekiyor.

  • Memede veya koltukaltında ele gelen kitle (sertlik, şişlik)
  • Memebaşından akıntı (tek kanaldan kanlı veya şeffaf renkli)
  • Memebaşında içe doğru çekilme, çökme veya şekil bozukluğu
  • Memebaşı derisinde değişiklikler (soyulma, kabuklanma)
  • Meme cildinde yara veya kızarıklık
  • Meme cildinde ödem, şişlik ve içe doğru çekintiler olması (portakal kabuğu görünümü)
  • Memede büyüme, şekil bozukluğu veya asimetri ya da renginde değişiklik (kızarıklık vs.)

    meme_kanseri_belirtileri.png

Tüm kanser türlerine bağlı ölümler arasında, meme kanserine bağlı ölümler, ikinci sırada yer alıyor. İlk sırada, akciğer kanseri bulunuyor. Türk İstatistik Kurumu (TUİK) 2007 verilerine göre, 70 milyonu aşan ülkemizde, 100 bin kadından 22’si meme kanserine yakalanıyor. Meme kanserinden ölüm oranı 100 bin kadında yaklaşık 10 kişi olarak belirtiliyor. (http://www.tuik.gov.tr)


YANLIŞ
Meme kanseri genç kadınlarda görülmez
DOĞRU
Meme kanseri 50 yaş üstü kadınlarda daha yaygın ancak her yaş kadında ortaya çıkabiliyor.

http://memesagligi.com/meme-kanseri-belirtileri/
 
Merhaba, göğüs ucunda çöküntü nasıl bir görünüm oluyor benim bazen pütürlü oluyor ama üşüdüğümde oluyor sanıyorım ben :oops: birde mesela göğ ucu bölgesinin üstünde deri kısmında morumsu bir nokta var büyüklüğü belki 1 cm çapındao_O korkuyorum sanırım şuan
 
Teşekkürederim paylaşım için, şahsen doktora gitme özürlü biriyim ama bu paylaşımınızı okuyuncada çok pişmanoldum gitmediğime 38 yaşına geldim ve doğum hariç doktora gitmedim:KK43: onuda kendim beceremedim sanırım ondan gittim:) mutlaka bi göğüs cerrhına gidicem ailemde göğüsle ilgili bi problem yok ama annem rahi kanseri tlattı 12 yıl önce galiba risk altındayım. Mutlaka gidicem önümüzdeki günlerde ayrıca böyle güzel bi paylaşımı bi erkeğin yapması duygulandrdı beni emeğinize sağlık:)
 
ben yumurtam çatlamadığı için 2 senedir aralıksız doğum kontrol hapı kullanıyorum ve kullanmaya da devam ediyorum (malesef). hapın yan etkilerinden birisi de gögüsde kitleye sebep olması. bana doktorum da tembihlemişti mutlaka kendi mauyeneni yap diye ben de aklıma geldikçe duş alırkan uzanırken vs hep bakarım ikisine birden, birbirinden farklı bir durum var mı falan diye. Allah korusun hepimizi böyle hastalıklardan. Ama olur da başımıza gelirse geç kalmış olmamak için her kadının (ilaç kullanıyor olsun ya da olmasın) bu muayeneyi yapması gerekiyor. Boşuna dememişler insan kendi kendinin doktorudur diye :)
 
Merhaba, göğüs ucunda çöküntü nasıl bir görünüm oluyor benim bazen pütürlü oluyor ama üşüdüğümde oluyor sanıyorım ben :oops: birde mesela göğ ucu bölgesinin üstünde deri kısmında morumsu bir nokta var büyüklüğü belki 1 cm çapındao_O korkuyorum sanırım şuan

Teşekkürederim paylaşım için, şahsen doktora gitme özürlü biriyim ama bu paylaşımınızı okuyuncada çok pişmanoldum gitmediğime 38 yaşına geldim ve doğum hariç doktora gitmedim:KK43: onuda kendim beceremedim sanırım ondan gittim:) mutlaka bi göğüs cerrhına gidicem ailemde göğüsle ilgili bi problem yok ama annem rahi kanseri tlattı 12 yıl önce galiba risk altındayım. Mutlaka gidicem önümüzdeki günlerde ayrıca böyle güzel bi paylaşımı bi erkeğin yapması duygulandrdı beni emeğinize sağlık:)

Mutlaka gidin doktora,kontrollerinizi yaptırın lütfen..
Kadın doğum doktorunuza gittiğiniz zaman isteyin mamografinizi..
 
X