Özlü Sözler

Büyük adamların hataları güneş tutulmasına benzer, onları herkes görür. -Cucong

Doğruluk sonsuzluğun güneşidir. Nasıl olsa doğar. -Wendell Phillips

Herşeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım. -Herman Melville

Aşkın gizemi, ölümün gizeminden daha büyüktür. Oscar Wilde

Aşk hakkında herşey doğru, herşey yanlıştır. Hakkında söylenecek hiçbir şeyin saçma olmadığı tek şey aşktır. Chamfort

Yaşamımda edindiğim en büyük bilgi şudur; Kendi kendine yardım etmeyi bilmeyene , hiç kimse yardım etmez. Pestalozzi

Herşeye karşın herkes sevdiğini öldürür. Kimi bunu sert bakışıyla yapar, kimi de yüze gülen bir sözcükle, korkak kişi bunu bir öpücükle, cesur adam bir kılıçla Oscar Wilde

Kötümser yanlız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte ışığı ve de gelecek treni görür. J.Harris

Bir insanın akıllı olmasına birşey dediğimiz yok. Yeter ki; aklını başkalarına kabul ettirmeye çalışmasın. Eflatun

Sevilmek umuduyla sevmek insanidir.Fakat sevmek için sevmek, meleklere özgüdür. Alphonse de Lamartin

Doğuştan sahip olduklarınızla yaşamayı öğrenmek bir süreç, bir katılım, yani yaşamınızın yoğrulmasıdır. Diane Wakoski

Bana okuduğum kitapların en güzelinin hangisi olduğunu sorarsanız, Söyleyeyim: ANNEM'dir. Abraham LINCOLN

İki tür insan vardır. Odaya girdiğinde 'işte geldim' diyenler ve 'demek buradasınız' diyenler.
Frederick Collins

Hayvanlar iyi arkadaşlardır - hiç soru sormazlar, hiç eleştiride bulunmazlar.
George Eliot

Şüphe kemiren fakat öldürmeyen bir zehirdir
Raif Necdet kestelli

Az şey bilirsek bir şeyin doğru olduğuna emin olabiliriz, bilgi artınca şüphede artar.
Goethe

Hiç bir el, gönülden gizli bir iş yɑpɑmɑz. Mevlɑnɑ

Akıl tɑmɑmlɑndığındɑ, söz noksɑnlɑşır. Hz. Ali

Tecrübe herkesin hɑtɑlɑrınɑ verdiği isimdir. Oscɑr Wilde

X