• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özgüvensizlik.

pinhole

Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2012
12
0
16
İstanbul
Merhaba ben 14 yaşındayım ve ergenlikteyim.Aranıza yeni katıldım fakat uzun zamandır takip ediyordum.Benim hayatımda büyük bir yer kaplayan sorunum var bu da özgüvensizlik.Okulda özgüvensizliğim yüzünden çok zorlanıyorum.Özgüvensizliğim yüzünden tüm fırsatları kaybediyorum.Psikiyatrist ve psikolog desteği alıyorum onlara her sorunum her şeyimi anlatıyorum fakat bir yardımları olmuyor.Fazla kilolarım olduğu için de çok sorun yaşıyorum.Psikiyatrist değiştirmeyi düşünüyoruz.Ama ben ilaç kullanmadan özgüvenimin yerine gelmesini istiyorum.Sizce neler yapabilirim ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden çok teşekkür ederim.

tatlım, inan ki psikiyatra ne kadar veriyorsun bilmiyorum ancak tek bir yol var
zayıfla zayıfla zayıfla...
kökeni tamamen bu sıkıntılarının senden 18 yaş büyük biri olarak bunu yaşadığım için söylüyorum
sadece iradeni güçlendir ve silkelen ne psikolog ne de psikiyat kalacak
ve eminim herkes de benimle hemfikir olacak

Önce kendine neden güvenmediğini bulalım mı beraber,ne dersin?

Fazla Kilolar...evet biri bu anladığım kadarı ile,bu çok kolay halledilecek bir konu.Başka?

Evet asıl sorun kilolarım fakat insanlara inat yemek istiyorum hep inadına yapıyorum sonra üzülen yine ben oluyorum.Zayıflarsam insanların istediği olacak ve ben insanların istediği şey olsun istemiyorum !

hayır şekerim seninki tembelliğine ve kolaycılığına uydurduğun ve haklı gördüğün bir kılıf sadece, kendini kandırmaktan başka bir şey değil.
her istediğin olmuş şu ana kadar sanırım ne dediysen yapılmış her şeye kolayca ulaşmışşsın ama bu biraz zor olunca kolaya kaçmak olmuş
kızma asla seni üzmek istemem ama inan buradan bakınca o kadar bariz ki bilinçaltın yanlışı daha fazla sürdürme

Evet asıl sorun kilolarım fakat insanlara inat yemek istiyorum hep inadına yapıyorum sonra üzülen yine ben oluyorum.Zayıflarsam insanların istediği olacak ve ben insanların istediği şey olsun istemiyorum !

Hemen bir diyetisyenden randevu alıyorsun.

Aldığın listeyi harfiyen uyguluyorsun;giyip eşofmanlarını yürüyüşe çıkıyor,imkanın varsa spor salonuna gidiyorsun.

Sonrası çorap söküğü gibi gelecek,bana güven:ssz:

hayır şekerim seninki tembelliğine ve kolaycılığına uydurduğun ve haklı gördüğün bir kılıf sadece, kendini kandırmaktan başka bir şey değil.
her istediğin olmuş şu ana kadar sanırım ne dediysen yapılmış her şeye kolayca ulaşmışşsın ama bu biraz zor olunca kolaya kaçmak olmuş
kızma asla seni üzmek istemem ama inan buradan bakınca o kadar bariz ki bilinçaltın yanlışı daha fazla sürdürme

psikolog da psikiyatristte aynı şeyleri söylüyor ve ben artık şuna inanıyorum en iyi doktorlara gidersem bile gideyim iş bende bitiyor kendimi hiçbir konuda zorlamıyorum çok haklısınız farkındayım kendime de söz verdim artık yeni bir hayata başlayacağı herşeyimi değiştireceğim umarım başarılı olurum sizin de fikirlerinizi alayım dedim çoğunuz benden yaşça büyüksünüz tecrübelisiniz ve kanımca en önemlisi samimisiniz.Konudan konuya geçmek olacak ama hiç enerjim yok enerjimi nasıl sağlayabilirim ?

Hemen bir diyetisyenden randevu alıyorsun.

Aldığın listeyi harfiyen uyguluyorsun;giyip eşofmanlarını yürüyüşe çıkıyor,imkanın varsa spor salonuna gidiyorsun.

Sonrası çorap söküğü gibi gelecek,bana güven:ssz:

yapmaya çalışacağım zorlayacağım kendimi

kendini yenilediğin anda o enerji geliyor, üşengeçlik gidiyor. ama insan kendini saldıkça, daha da salıyor. herkese oturmak, dinlenmek ve bol bol yemek yemek daha tatlı gelir. Benim de öyle dönemlerim olur, bazen 2 gün evden çıkmam, sonra kendi kendime derim "sen iyice salaklaştın" diye kendime kızarım.
dışarı çıktıkça, meşgale buldukça insan yenileniyor.

ve en önemlisi spor bence. yenilenmenin birebir formülü. ben kendimi güçsüz hissettiğim zaman, hemen kendimi yürüyüşe veririm. kulağıma en sevdiğim şarkıları takıp saatlerce yürürüm. sana da tavsiye ediyorum. hem ruha, hem de bedene faydalı.

insan üşengeçliğe, fazla kilolara, mutsuzluğa bahane bulmak istediği zaman, dertten daha fazlası bulunmaz.

silkinirsen sorun kalmaz.

kendini yenilediğin anda o enerji geliyor, üşengeçlik gidiyor. ama insan kendini saldıkça, daha da salıyor. herkese oturmak, dinlenmek ve bol bol yemek yemek daha tatlı gelir. Benim de öyle dönemlerim olur, bazen 2 gün evden çıkmam, sonra kendi kendime derim "sen iyice salaklaştın" diye kendime kızarım.
dışarı çıktıkça, meşgale buldukça insan yenileniyor.

ve en önemlisi spor bence. yenilenmenin birebir formülü. ben kendimi güçsüz hissettiğim zaman, hemen kendimi yürüyüşe veririm. kulağıma en sevdiğim şarkıları takıp saatlerce yürürüm. sana da tavsiye ediyorum. hem ruha, hem de bedene faydalı.

insan üşengeçliğe, fazla kilolara, mutsuzluğa bahane bulmak istediği zaman, dertten daha fazlası bulunmaz.

silkinirsen sorun kalmaz.

Çok teşekkür ederim

Herşeyi yapacağım artık

Demekki şu an yaptığım doğru olan değilmiş en önemlisi bunu anladım

psikolog da psikiyatristte aynı şeyleri söylüyor ve ben artık şuna inanıyorum en iyi doktorlara gidersem bile gideyim iş bende bitiyor kendimi hiçbir konuda zorlamıyorum çok haklısınız farkındayım kendime de söz verdim artık yeni bir hayata başlayacağı herşeyimi değiştireceğim umarım başarılı olurum sizin de fikirlerinizi alayım dedim çoğunuz benden yaşça büyüksünüz tecrübelisiniz ve kanımca en önemlisi samimisiniz.Konudan konuya geçmek olacak ama hiç enerjim yok enerjimi nasıl sağlayabilirim ?

bunu asla görev olarak algılama o zaman çabuk bıkarsın çünkü zaten sıkıldığın ve istemediğin kaçtığın bir durum mecbur koşarsan kendini baskıda hissedersin bırakırsın
yapman gereken tek şey oyun olarak algıla ve ödül koy sonuna ve sadece kendinle paylaş kimseye söyleme ya da bizimle konuş yalnızca
zayıflamak oyunun kendisi olsun yapılması gerekenlerde gidişhatı böyle bir şekilde kurgula ve hedeflerini daima küçük tut
bunun hazzını hiç bir şeyde yakalayamazsın garanti veriyorum

yapmaya çalışacağım zorlayacağım kendimi

Kilolardan başka özgüvenini etkileyecek bişey var mı hayatında?

Kilo ise gerçekten yapmaya çalış,zorla kendini.Bakkilo vermeye başla,gardolabındaki kıyafetlerin değişsin nasıl moralin düzeliyor.

Canım daha çocuksun sen
Ne kadar erken başlıyorsunuz bu güzellik çirkinliğe az önce başka bir arkadaşına daha yazdım
Sen dıyet falan yapma dengeli beslen aburcubur yeme sadece cantana iki üç meyve koy tenefüste ye ben çok sebze meyve yerdim yiyorum çok faydasını görürsün ilerde

Sporla ugraşmanı tavsiye ederim tenis yüzme voleybol çok zevklidir
Bunlar gelişimini olumlu etkiler

Özgüvenine gelince sanata yönelmeni tavsiye ederim müzik yada resim
İnanılmaz bir terapi
Bunaldığım Sıkıldığım zamanlarda tuvalin karşısına geçerim saatler sonra inanılmaz rahatlarım biraz yeteneğin varsa eğitim al banada sorabilirsin ( resim le ilgili teknikleri ) umarım yardımcı olabilmişimdir prenses:31:

Sana bir şey söyleyeyim mi? 25 yaşındayım, hep kiloluydum bugüne kadar. İçimden çok hareketli çok aktif olmama rağmen, yıllarca kendimi hep diğer insanlardan aşağı gördüm kilom yüzünden (aile baskısıda var tabi kilolarım üzerine). hiç bir şeyi haketmediğimi düşündüm. hep eleştirdim kendimi. Bunu daha önce farketmeme rağmen, yeme alışkanlığımı değiştiremedim yıllarca. Şuan diyet yapıyorum ve ciddi kilo verme aşamasındayım artık arkadaşlarımın düğününe gitmek istemediğim bir haldeydim.
Yaşın küçük, kendini yönlendirebilecek yaştasın. Hiç bir şeyden mahrum bırakma kendini. Yaşını yaşa.
Kilo ver diyetisyene git demiyorum, başkasının söylemesiyle olacak şeyler değil bunlar, fakat sebebini biliyorsan seni mutsuz eden şeyin, çözümünüde sen biliyorsun.

Beni rahatlatan kafamı dağıtmamı sağlayan bir hobim var bu da fotoğrafçılık ! Fakat çektiğim fotoğrafları onların da yorumlarını almak için arkadaşıma veya abime gösterdiğim zaman tepkileri tüm mutluluğumu bozuyor.Ben kendi çektiğim fotoğrafları çok beğenirim.Bence yetenekliyim.Bu işin eğitimini de almayı düşünüyorum.Ama insanların bana söylediği tüm olumsuz şeyler günümü berbat ediyor.Abimin evde bana söylemediği söz yok hep bir açığımı bulmaya çalışıyor ve aklınızın ucuna dahi gelmeyecek küfürler sarf ediyor.Bunlar da beni özgüvenimi olumsuz etkiliyor.Sizce bu konuda ne yapmalıyım ?

Canım aslında olay abinin sana söylediği sözler ama sende özgüvensizlik yaratan şey o sözlere kendi içinde yüklediğin anlam. Yani atıyorum insanın abisinin ona küfür etmesi ya da bir açığıyla dalga geçmesi durumunda kalan herkes özgüvensizlik mi yaşar? Elbette yaşamaz. Kimisi sinirlenir, kimisi üzülür, kimisi hiç umursamaz o da ona karşılık verir, kimisininde özgüveni sarsılır ve kendini kötü hisseder... Bu farkı yaratan şey o olay anında senin aklından geçen düşünce ve yorumlar. Yani ne hissedeceğini olay değil senin olayla ilgili yorumların belirliyor. O nedenle abin sana küfür ettiğinde kendini kötü hissetmene neden olan o anki yorumlamalarını ve düşüncelerini fark edip o düşüncelere aslında ne kadar gerçeği yansıtmadığını fark etmen lazım. O zaman abinin sözlerine duyarsızlaşırsın ve ne derse desin özgüvenini etkilemesinin önüne geçmiş olursun.

Bu arada çok bilmiş bilmiş konuşmuşum :) ama uzun süre psikoloğa gidince insan kendisi de bi anlamda psikolog olup çıkıyo. Bu yazdıklarımı seanslarda psikoloğum bana öğretmişti. Mantığı kaparsan sana da yardımı olur diye düşündüm.

fazla kilolarından sen mi memnun değilsin yoksa insanlarin düşüncelerinden dolayı mı fazla kilolarını takıyosun

Özgüvenini kazanmak istiyorsan, havuza yazıl ve yüzmeye başla, bilmiyosanda ögren,
yüzme kadar psikolojik terapi yapan ikinci şey müziktir, aynı zamanda yüzme sporuyla profesyonel olarak ilgileniyorum, ve hatta hatta psikoloji okudum. o yüzden bana güvenebilirsin :)
aynı zamanda çok güzel kilo vereceksin. biraz araştır bu konuyu, daha 14 yaşındasın yüzersen vucudun ok güzel şekillenicek ayrıca. hariak bir çıtır olacaksın :)

sevgiler.

Back