Merhaba, seni çok iyi anlıyorum. Bu problemi ben de yaşadım, özellikle bir bakışı bir cümleyi kendinde eksik gördüğün şeyle doldurmak çok yaptığım bir şeydi.Bence bu, kendinde bulduğun eksikliklerden kaynaklı ve bu eksiklik her zaman barışman gereken bir şey olmayabilir de.Kendindeki zayıflıktan rahatsizsan kilo almak ve istediğin fizikte olmak sana hem ozguven verecek hem de kendin için,kendinde eksik bulduğun bir noktayı düzeltmis olacaksin. Bu noktada kendinle barışma denen şey,o şeyi olduğu gibi kabul etmek ve hiçbir değişim yapmamak değil bence.Yani bu durumu nasıl anladığımız da önemli. Ben de senin gibiydim, üniversite hazırlık dönemimde çok kilo vermiştim stresten yemek yemiyordum çok.Sonra üniversiteye gectigim yil zamanla bu kilo durumu beni rahatsız etti,bakışlar karşısında kendim tetikte oluyordum. zamanla beslenme düzenim oturunca birkaç kilo aldım ama hala inceyim, artık inceligimi gösteren zarif kıyafetler giyerek hem iltifat alnaya basladim,kendimde zayıf gördüğüm bir şeyi güzel bulmaya hem de eksik olan kısmı (birkaç kilo almak,beslenmek) kapatmış oldum. Ama hala baliktetli değilim, bu halimi de kabul ediyorum. Yani benim kişilik algim zaten olumsuza meyilli, zayıflık vb eksik bulduğum şeyleri kişisel olarak abartıyorum ama bunları çözebilirim ve olan bu durumla da, çözdüğüm kısmıyla barisabilirim, gibi bir yol izlemek bence sağlıklı
"Ya sanki ben bir şey söylediğimde bir karşılık vermemeleri gerekiyormuş gibi davranıyorlar. "
Buna katılıyorum, bunun sebebinin görece sessiz, ketum veya biraz daha icekapanik gorunumden kaynaklı olarak karşıya daha iletişime kapalı bir izlenim vermekten kaynaklı olduğunu düşünüyorum.Icsel olarak öyle olmasan da , kurcaladigin için bir şeyleri, karşı tarafta böyle.bir imaj çiziyor olabilirsin.Kafsn boşken kurduğun rastgele diyaloglarda bunu hissetmemen bundan kaynaklı.Sorun senin sen olmanda değil yani.