- 16 Ocak 2013
- 1.616
- 1.074
- 83
- Konu Sahibi GirLookingForLove
-
TEBRİKLER
bende okudum o kitabıı
güzel aslında önemli olan karar vermek...
mrb canım...o kıtabı gecen ay bende aldım...yazarının tv de bır programda bu kan grubuna gore beslenme olayını anlattı...o zamana kadar sacma buluyordum ama adamı dınledıkten sonra kafama yattı...kıtabı okudum bır guzel ama su an kıtaplıkta...senın yaptıgın gıbı kararlı davranıp ordakılerı hayatıma gecıremedım daha ben...yazını okudum cok begendım...sımdı senın bu dedıklerını yaptıklarını goz onune alarak kıtabı tekrar dıkkatlı bır sekılde okuyup kendı kan grubuma gore beslenmeye karar verım...bu arada cok tebrık edıyorum senı...ıradene hayran kaldım...benım de boyum 155...58 kıloyum su an...hedefım 48 dı...su an 47 yaptım hedefımı senden görup...ınsallah ben de senın gıbı ıradelı kararlı olup bu kılolarımı verebılırım...
Merhaba Arkadaşlar
Foruma yeni üye oldum ve gerçekten çok üzgünüm nasıl daha önce keşfedemedim diye..
Burda yazdıklarınızı gördüm ve bir zamanlar nasıl kilo verme derdiyle yanıp tutuştuğumu,günlerimi kendime zehir ettiğimi anımsadım ve sizlerle değişimimi paylaşmak istedim. :) Ben 20 yaşındayım şuan üniversite okuyorum.10 yılı aşkın süredir astım hastasıyım ve bu hastalık yüzünden ne çocukluğumu yaşayabildim ne normal bir insan gibi yaşayabildim..Çok ağır bi safhasındaydım ailem spor yapmama,okuldaki beden eğitimi derslerine girmeme bile izin vermezdiTiyatroyu,voleybolu, hayalimdeki herşeyi yarıda bırakmak zorunda kaldım.Boyum kısa kaldı üstüne birde yıllarca kortizonlu ilaçlar kullanmaktan kilo aldım.Ortaokul,Lise hayatım hep kilolu olarak geçti.Çok şükür öyle aşırı kilolu bir görüntüm yoktu ama zaten balık etli,iri bir kızdım.O zamanlar ergenlik dönemindesin ve doğal olarak kendine bunu büyük bir mesele ediniyorsun. Herkes bana çok güzel bir kız olduğumu ama zayıf olsam manken gibi olacağımı falan söylerdi.Oturur ağlardım sonra aglamaktan astım krizim gelirdi..Lisenin son yıllarında ilaçlarımı bıraktım sırf kilo vermek için,yemek yemeyi bıraktım günde bir elma ile durmaya çalışıyordum şaka gibii.. Sağlığımdan olacaktım neredeyse.Biraz kilo verdim ama Üniversite sınavına hazırlanırken aynı şekilde geri aldım. Boyum zaten 1.55 kilom 60a yaklaşmıştı şükür ki 60 ı hiç geçmedi..Beslenmeme de dikkat etmesem zaten çoktan aşardım o ilaçlar sayesinde.. Üniversiteyi kazandım,hastalıgım git gide düzelmeye başladı ve doktor ilaçları bırakmamı istedi. Beklediğim gün gelmişti kendime dedim ki :'' Sen başarılı,hayatta hep güzellikleri hakeden bir insansın.Kendine bu eziyeti yapma ve sabret.'' Kararlıydım.Ailem ayrı olduğu için babamla fazla görüşemediğim bir dönemdi.Bir gün babamı bir gördüm ki zapzayıf 20 kilo birden vermiş.Beni bir kitapla tanıştırdı.Kan gruplarına göre beslenme ile ilgili.Başlarda çok önemsemedim fakat biraz incelediğimde gördüm ki kan grubuma uygun olmayan besinler gerçekten bana dokunuyor! Önce bu kitaba göre beslenmeye karar verdim. Örneğin kan grubum B pozitif ve kırmızı etin yararlı,tavugun ise bana zararlı oldugunu,az tüketmem gerektigini yazıyordu.Gerçektende fazla tavuk tükettiğimde lavabodan çıkamadığımı gördüm.Yavaş yavaş kilo vermeye başladım bu kitapla.Okul tatile girdiğindede yavaş yavaş spora başladım.Yaz bitene kadar hergün 7.5 km yürüdüm.Parklardaki egzersiz aletlerini kullandım.O etli kolların yerini kaslı kollar almaya başlamıştı. Okula bir gittim ki 5 dakikada bir yanıma biri geliyor. ''Aaaa Aybala ne kadar da zayıflamışsın, harika olmuşsun.'' ''Kız bu ne uçacaksınn biraz kilo al'' diyen bile oldu :) Tabi ben iyice motive oldum :) Bir yandanda pilatese başladım birkaç santim boyumda uzamaya başladı :) ve iyice kaslanmaya başladım.40,42 beden giyen bir genç kızken şuan 36 beden giyiyorum. 47 kiloya düştüm.Daha da vermeyi düşünmüyorum vücudum kiloma öylesine alıştı ki bir gram bile kilo almaz oldum :) Kesinlikle zayıflamanın özel hazırlanmış diyet programlarıyla olabileceğine inanmıyorum. İnsanın vücudunu tanıması ve ona göre dogru beslenmesi bunu da sporla taçlandırması gerek. Mesela ben tatlıya çok düşkün bir insanımdır hergün kan şekerim düşer yani hergün tatlı birşeyler yemek zorundayım.Baklava mı da yedim yeri geldi çikolatamı da yedim ama aynı oranda sporumu da yaptım ve yerken hep kalori hesapladım. Günlük kalori ihtiyacını aştığında insan zaten o kiloya dönüşüyor.Bir öğün sınırları aştıysam diğer öğün meyveyle geçiştiririm mesela. Yada akşamları ağır bir yemek varsa gider kendime meyve salatası yada normal salata yaparım.Hatta meyve salatasının içine damla çikolatalar atarım mmm tadından yenmez. :) Sonuç olarak hayatımda spor hala var ve daima olacak ve ben artık kendime çoook güveniyorum.Aynaya baktığımda yüzümde güller açıyor. Darısı tüm kilo vermek isteyen arkadaşlara.. Unutmayın biz kadınlar olmasak hayatın anlamıda olmazdı bizler çok değerli varlıklarız.Benim gibi özgüveninizi kaybettiğinizde bunu düşünmenizi öneririm. :)
merhaba canım
öncelikle tebrik ediyorum
zamanın olursa A kan grubu hakkında bilgi paylaşa bilirmisin
canım çok sevindim senin adına..bu dediğin kitabın yazarını araştırdım..adam edebiyat ve tarih okumuş..kilo verme konusundaki bilgi ve deneyimi nasıl oluyor naya dayanarak anlmadım..sağlık bilgisi var mı acaba...nasıl güvenebilirz ki
dayanamadım gittim aldım geldim kitabı :) şöyle bir baktım biraz zorlanıcam gibi ama bakalım inşallah yapabilirim
Senin için kitaptan hoşuma giden bazı bölümleri özetle paylaşabilirim. :)
A kan grubundan olanlar,narin ve nahif bir sindirim sistemine sahipler. Sindirim sistemlerini motora benzettiğimiz araba örneğinden gidecek olursak, A grubundaki insanların motorunu, ''kurşunsuz benzin'' ile çalışan bir aracınkine benzetebiliriz.Süper benzin(beyaz et ve süt ürünleri) bile ona zarar verebilir. Nerede kaldı dizel(kırmızı et) ve motorin(dana eti ve benzeri hazmı zor gıdalar) kullanmak.. (Bu kısma bayılıyorum ve beni çok güldürüyoor :) )
EN FAYDALI BESİNLER(ŞİFA OLANLAR)
YAĞLAR:Hakiki zeytinyağı kadar A kan grubundan olan insanlara yarayan,şifa veren çok az şey vardır.A gruplarının hiç bir endişe duymadan kullanabilecekleri diğer yağlar:Badem yağı,ceviz yqğı,balık yağı.Soya,susam,avokado,ayçiçeği yağlarınıda tüketebilirler.
ETLER:Etler arasında da A kan grubundan olanlar için beyaz et ve özellikle balık eti şifa kategorisine girer.Tabii her balık değil.Mesela hamsi,A gruplarında ciddi hazımsızlığa neden olur.Alabalık,somon,levrek,sazan,uskumru A grubundan olanlar için hazmı kolay ve çok yararlı balıklardır.Tavuk etide A kan grubundan olanların yiyebileceği etlerin başında gelmektedir.Ama şifa olmaktan çok yenilebilen gıdaların arasındadır.Genel olarak A gruplarının enzimleri eti hazmetme konusunda zayıftır.Kırmızı et yemek istediklerinde çok miktarda sebze ve yeşillikle beraber haftada en fazla bir veya iki kere kuzu veya oğlak eti yiyebilirler.Bunun dışında her türlü et A grubundan olanlar için sakıncalıdır.
KURUYEMİŞLER:Yer fıstığı A grupları için şifalıdır.Onu ceviz,badem ve kabak çekirdeği takip eder.
BAKLAGİLLER:Börülce,barbunya,bakla fasulye,her türlü mercimek A grubundan insanlar için son derece yararlıdır.Et ürünleri ile alamadıkları proteinleri baklagiller aracılığıyla temin edebilirler.
TAHILLAR:A grubu için en faydalı ekmek,karabuğdaydan yapılan ekmektir.Çavdar ekmeğide ondan sonra gelir.
SEBZELER:Sebzeler,A grubu için ve her grup için faydalıdır.Özellikle bamya,beyaz lahana,brokoli,enginar,havuç,ıspanak,kara lahana,kereviz,mantar,marul,maydonoz,pazı,pırasa,rezene,tüm yeşil yapraklı sebzeler,sarımsak,soğan,şalgam ve zencefil,A grupları için ilaç mesabesindedir.
.MEYVELER VE BAHARATLAR:Ananas(ve suyu),Böğürtlen(ve suyu),dut,erik(kurusu veya suyu),mürdüm eriği,greyfurt(ve suyu),limon,incir(hem taze hem kuru),kayısı,kiraz,vişne yararlıdır.
Çaylar olarak kuşburnu,papatya,kahve ve yeşil çay hakikaten A grupları için şifa kaynağıdır.Keten tohumu,kimyon,kekik,biberiye de A lara yarayan baharatlardır.
ZARARLI OLANLAR
Her tür et(tavuk ve hindi hariç);karışık et(salam,sucuk,sosis gibi);Deniz hayvanları(kerevit,kalamar)
Balıklardan kalamar,dil balığı,hamsi,hayvar,çinekop,çupra,karides,kalkana,levrek,lüfer,midye zararlı balık etleridir.
A grupları için şifa sayılacak süt ürünleri yoktur.
Yenilebilenler:Beyaz peynir,keçi peyniri,kefir,mozirella ve dil peyniri,sade yağ,keçi sütü.
Zararlı olanlar:Krem peyniri,permesan peyniri,kaymak(Keçi sütünden yapılmış kaymak fazla zarar vermez),dondurma(keçi sütünden yapılan ve koruyucu katkı içermeyen hariç),karışık sütlerden elde edilmiş tereyağı.
Kavrulmuş ve beklemiş her kuruyemiş A'lar ve tüm gruplar için zararlıdır.
Patates,biberler,pul biber,domates salçası,portakal ve suyu,soda,gazoz,sakız,jelatin,bayat yiyecekler,hazır yiyecek ve içecekler,mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her tür yiyecek zararlıdır.
YENİLEBİLENLER(GIDA OLANLAR)
Tavuk ve hindi eti.
taze yumurta
süt ürünleri arasında yoğurt,kefir,koyun keçi peyniri ve sütü,beyaz peynir,salamura peynir,eski kaşar,tulum peyniri,sade yağ,mozerella peyniri yenilebilenler arasındadır.
Kestane,badem,susam ve ürünleri,pirinç ve ürünleri,mısır(doğal ve çeşitleri),arpa çeşitleri,nohut,turp,kırmızı pancar ve zararlılar kategorisine girmeyen meyve,sebze ve yiyecekler.
A GRUPLARI İÇİN BAZI SAĞLIK UYARILARI
Kırmızı et,süt,soda,gazoz,tatlandırıcılar,aromalar,boya,nişasta,glikoz,süt tozu,yağlı ve koruyucu kimyasallar içeren hazır içecek ve yiyecekler hazım yetersizliğine neden olabilir.A gruplarının özellikle kabızlığa neden olacak gıdalardan uzak durması lazım.Hazım açısından zencefil,kekik,köri,çemen , biberiye gibi baharatları her daim kullanmalarında büyük yarar var.
A gruplarının eti mümkün mertebe az kullanması gerekir.
Mercimek yemeğini ve çorbasını ihmal etmeyin.Haftada 3-4 defa hatta mercimek çorbası içebilirsiniz.Fakat unutmayın mercimek de bir proteindir ve süt ürünleri ile birlikte yenmemelidir.
Hemen hemen her gün kefir veya yoğurt yiyin!
Türkiye'de yaygın bir gelenek var.Nohut,kuru fasulye ve yeşil fasulye ile birlikte cacık da ikram edilir.Zinhar, bu üçlü ile birlikte yoğurt ve ayran tüketmeyin!
Çok yedikleri halde kansız, iyi beslendikleri halde hasta olmanın birinci nedeni ülkemiz kültüründe et ile beraber süt ürünlerini tüketmektir.Çünkü süt ürünleri,besinlerin içindeki demirin kandan emilimini durdurn bir işlev görüyor.Örneğin ıspanak başlı başına bir demir kaynağı iken bizim kültürümüzde sürekli yogurt ile tüketildiginden bu işlevini yerine getiremiyor.
Bizde yogurt ve ayran milli içecek olmasından dolayı hemen herşeyle ikram edilir.Döner yeriz,beraberinde ayran içeriz.Tavuk döner yeriz,beraberinde ayran içeriz.Böylece içimize her gün biraz zehir atarak kendimizi uzun vadede hasta ederiz.
Et,balık gibi proteinlerin yanı sıra mercimek,nohut,kuru ve yeşil fasulye gibi sebze türevi proteinlerle birlikte asla yoğurt ve ayran kullanmayın!
Sarımsak yutmayı kendinize alıştırın.Sarımsak kansere,alerjiye,ağır enfeksiyonlara ve genetik mutasyonlara karşı vücudun direncini artırır.
A grubunan olanların yeşillik yemesi farzdır.
Canım inşallah biraz yardımcı olabilmişimdir.Kitapta çok daha fazla besin ve hakkında bilgi mevcut.Ayrıca sırf kan gruplarını ayırmaklada kalmıyor beslenmeyle ilgili önemli bilgiler veriyor.Mutlaka almanı öneririm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?