• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

özgür bir kitap topiği ..

KIZILDERİLİDEN TEK KELİMELİK HAYAT DERSİ

-cherokee kabilesinin yaşlılarından biri hayat, aşk ve evlilik üzerine konuşurken şunları söylüyor:
''içimizde iki kurt var ve bunların arasında da korkunç bir savaş.
kurtlardan biri; korkuyu, öfkeyi, kıskançlığı, pişmanlığı, açgözlülüğü, kibri, kendine acımayı, küskünlüğü, aşağılık duygusunu, yalanları, üstünlük taslamayı, ve bencilliği temsil ediyor.
diğeri ise; zevki, huzuru, sevgiyi, umudu, paylaşmayı, cömertliği, dinginliği, alçak gönüllülüğü, nezaketi, yardımseverliliği, dostluğu, anlayışı, merhameti ve inancı temsil ediyor.''

gençlerden biri ''hangi kurt kazanacak?'' diye soruyor ve yaşlı adam kısaca cevap veriyor:
-''beslediğiniz.''

KIZILDERİLİDEN TEK KELİMELİK HAYAT DERSİ

-cherokee kabilesinin yaşlılarından biri hayat, aşk ve evlilik üzerine konuşurken şunları söylüyor:
''içimizde iki kurt var ve bunların arasında da korkunç bir savaş.
kurtlardan biri; korkuyu, öfkeyi, kıskançlığı, pişmanlığı, açgözlülüğü, kibri, kendine acımayı, küskünlüğü, aşağılık duygusunu, yalanları, üstünlük taslamayı, ve bencilliği temsil ediyor.
diğeri ise; zevki, huzuru, sevgiyi, umudu, paylaşmayı, cömertliği, dinginliği, alçak gönüllülüğü, nezaketi, yardımseverliliği, dostluğu, anlayışı, merhameti ve inancı temsil ediyor.''

gençlerden biri ''hangi kurt kazanacak?'' diye soruyor ve yaşlı adam kısaca cevap veriyor:
-''beslediğiniz.''

çok güzelmiş gerçekten .:16:
aslında hayat yukardaki gibi ne beslersen onu beslemekle geçip gidiyor ,yanına beslediğin şeye göre yaşanmış bir hayat kalıyor :27:
ben ellimdeki kitabımı bitirdim cuma günü..
KAZIM KARABEKİRİN GÖZÜYLE YAKIN TARİHİMİZ isimli kitap..
1918-1922 yılları arasını kazım karabekirin hatıralarından dinlemek ve hiç bilinmeyen yönlerini öğrenmek isterseniz mutlaka bu kitabı okuyun derim:34:
yeni kitap almam lazım acilen :1:
elim boş kaldı hzursuzum :1:

kitaplarım bitti yeni kitap almam lazımdı ..kitap yurdunda puanım vardı onunla ücretsiz Abdülhamit Döneminde Ermeniler & Sözde Ermeni Soykırımı kitabını aldım ,hasretle gelmesini bekliyorum bir an önce okumak istiyorum ..:51:

kaos-Leonard Rosen
"Matematik aynı şeylere farklı ad verme sanatıdır." jules henri poincare

ilginç bir kitap. okuması başlarda zor geldi ama sürükleyici bir tarzı olduğu iin devam ettim. iyiki etmişim. insana yeni şeyler katacak bi yapısı var.

sırp kasabı banovichi yakalyan müfettişin dünya ticaret örgüt konferansına konuşmacı olarak katılacak bir matematikçinin ölümünü araştırması ile başlayan, aynı zamnada ailesinide banovichin gazabından kurtaramadığı için sürekli bir muhasebe yapan ve karmaşık ilişkilerden bir düzen yaratmaya çalışan ilginç bir kitap.

kaos-Leonard Rosen

ilginç bir kitap. okuması başlarda zor geldi ama sürükleyici bir tarzı olduğu iin devam ettim. iyiki etmişim. insana yeni şeyler katacak bi yapısı var.

sırp kasabı banovichi yakalyan müfettişin dünya ticaret örgüt konferansına konuşmacı olarak katılacak bir matematikçinin ölümünü araştırması ile başlayan, aynı zamnada ailesinide banovichin gazabından kurtaramadığı için sürekli bir muhasebe yapan ve karmaşık ilişkilerden bir düzen yaratmaya çalışan ilginç bir kitap.

yakın zamanda mı okudun bunları cadu ,ilginç konuları olan kitapları okuyorsun :46:

yakın zamanda mı okudun bunları cadu ,ilginç konuları olan kitapları okuyorsun :46:

dün akşam bitti canım. bir kitabı bitirir bitirmez yenisine başlayamıyorum. kitaptaki kahramanlarla aramda bi bağ olşuyo ve onları hemen terkedemiyom. sanki yeni kitaba başlarsam onlar üzülecekmiş gibi geliyo. o yüzdne bi kaç gün nadasa çekeceğim beynimi:34:

dün akşam bitti canım. bir kitabı bitirir bitirmez yenisine başlayamıyorum. kitaptaki kahramanlarla aramda bi bağ olşuyo ve onları hemen terkedemiyom. sanki yeni kitaba başlarsam onlar üzülecekmiş gibi geliyo. o yüzdne bi kaç gün nadasa çekeceğim beynimi:34:

ALLAH seni emi :60:
benim de puanla aldığım kitabın gelmesi 1-2 günü bulur ben de dinlenmede olacağım bu arada :))))

kaos-Leonard Rosen

bak benimde ilgimi çekti bu kitap biraz daha bahsedebilirmisin örneğin türü roman tarzındamı gidiyo? anlatımı nasıl yazarın ? vs. gibi

bak benimde ilgimi çekti bu kitap biraz daha bahsedebilirmisin örneğin türü roman tarzındamı gidiyo? Anlatımı nasıl yazarın ? Vs. Gibi

polisiye roman canım. çeviriden dolayı biraz zorlanıyo insan. Epsilon yayınevinden çıkma. Ama merak edip sonun akadar okuyun derim. Yenisayfa.com.orda detaylı yer verilmiş hala bi kaç sayfasıda var:34:

polisiye roman canım. çeviriden dolayı biraz zorlanıyo insan. Epsilon yayınevinden çıkma. Ama merak edip sonun akadar okuyun derim. Yenisayfa.com.orda detaylı yer verilmiş hala bi kaç sayfasıda var:34:

tamam canım çok teşekkür ederim. epsilon yayın evi dediğin an iş değişiyo zaten adamlar gerçekten kaliteli yazarlarla çalışıyorlar ama o çeviri işini yıllardır çözemediler.

biraz da okumayı düşündüğümüz kitaplarda bahsedelim ne dersiniz?

ben başlayayım öncellikle ..bir seri bu ,ilkinden sonuncusuna kadar okumak istiyorum ..

1-Vahdettin'den Mustafa Kemal'e Unutulan Gerçekler / Küller Altında Yakın Tarih 1

2-Yakın Tarihin Kara Delikleri / Küller Altında Yakın Tarih 2

3-Efsaneler ve Gerçekler / Küller Altında Yakın Tarih 3

4-Korku Duvarını Yıkmak / Küller Altında Yakın Tarih- 4

5- Paşaların Hesaplaşması / Küller Altında Yakın Tarih- 5

yeni kitabımın adı ABDÜLHAMİT döneminde ermeniler-Sözde Ermeni Soykırımı

Ermenilerin geçmişten günümüze nasıl evrim geçirdiğini,sözde soykırımın olmadığını ,dış devletlerin ermenileri kışkırtarak isyana sürüklediğini,ermeni meselenin iç yüzünü anlatan bir kitap..
Dha yeni başladım ama hemen birşey paylaşmak istiyrm kitaptann..

1863 de Amerikan misyonerler İstanbulda ilk defa Robert Kolejini açtılar.Bu okulun amacı;Türklükü yok etmek ve Hristiyanlığı yaymaktı.Bu okul ilk olarak Ermeni Keşiş Okulunun bir dairesinde ihtilalci öğretime başladı.Bir çok Ermeni komiteci bu okul mezunudur..
Bu okudan mezun olan öğrenciler zılı Türk düşmanı Ermeni komiteciler olarak karşımıza çıkmaktadırlar.Ermenilere silah yapmasını öğreten de bu okullarda vazifeli öğretmenlerdir.

Bu okulların amacına yönelik en açık örnek okullarda ezberletine şiir ve marşlardır.:

Ya rab,sen Ermeni milletine himmet et,
Düşman Türkü kahredip ,mahvet
Emelime nail olayım da varsın beni assınlar
Darağacında boğuk sesle Ah Ermenistan diye bağırayım
Ermeniler silah başında kılıç bele,tüfek omuza
Türk ermenistanından bizi bir ses çağırıyor
Ermenistanda ermeniler yine kıyam etti
Aslanlar gibi intikam diye bağırıyor

II.Abdülhamid hatıralarında ermeni meselesinden şöyle bahsediyor:
İlk başlarda bunlar itibar görmedi.Daha sonra kurulan çeteler namuslu ermeni vatandaşlarımızı kendi yollarına çevirmek için bunları kesip öldürmeye başladılar.Bu namuslu ermeniler bir taraftan hükümetten diğer taraftan çetelerden çekiniyorlardı.Nihayet çeteleri desteklemeye,beslemeye ,saklamaya başladılar

Nermin Bezmen'in Aurora'nın incileri ve Sır kitabını şiddetle tavsiye ediyorum zaten 2 kitaplık bir seri tek solukta okuyacaksınız

Philippa Gregory'nin Boleyn kızı serisini de çok severek okdum saray yalamı tarzı şeylere meraklıysanız okunması gereken br kitap

Polisiye romanlarda Ahmet Ümit'i tek geçerim özellikle istanbul masalı ve beyoğlu rapsodisini

Aşk romanlarında Ayşe Kulin derim :)

Polisiye romanlarda Ahmet Ümit'i tek geçerim özellikle istanbul masalı ve beyoğlu rapsodisini

Aşk romanlarında Ayşe Kulin derim :)

Bence de Ahmet Ümit kesinlikle iyi bir polisiye roman yazarı.
Ama Ayşe Kulin'in aşk romanı yazarı olduğu konusunda katılmıyorum desem..
Çok iyi biyografik eserleri olan,eserlerinde aşkı da anlatan ama aşkı,dramatize etmeyen tema yapmayan ,tarihi romanlar yazan,yetenekli bir yazardır.

Back