• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

özgür bir kitap topiği ..

merhabalar benide kabul edermisiniz.
ben Bursadayım yaş 30 (kafa kağıdı öle diyo yani :1: )
felsefe, dinler ve gizli bilimler hakkında okumayı ve araştrmayı daha çok seviyorum. nadirende tarih ancak antik çağ tarihi. kel alaka konular olarak görülebilir başta ancak hepsi birbiriyle çok yakından bağlantılar.
en son bitirdiğim kitap - çık (200 sayfanın altına indimi eşim kitap bulamadın kitapçıkmı karıştıyorsun diyorda artık :1: ) Mevlana'dan Peygamber Öyküleri. bu tarzda çok okumama rağmen bu kitapta mesnevide bile görmediğim bir tarz ve yorum buldum kısa öykülerden ve dini konulardan hoşlananlara tavsiye edebilirim.
aynı anda bitirdiğim diğer kitap Atatürk'ün baştacı arşivinden bir kitap Kayıp Kıta Mu. pagan, şaman yada putperest artık adına ne derseniz onlara farklı bir gözle bakmanızı sağlayacak bir kitap. dünyadaki ilk insanların yaşadığı düşünülen Atlantisi konu alıyor. uygarlıklarından eğitimlerine, dini inanışlarından, yok oluşlarına. ilginç bir eser.

bu arada hem film hemde kitaplar üzerine daha doğrusu bu tarz konulardaki bilgi paylaşımı üzerine topiğimede beklerim hanımlar
http://www.kadinlarkulubu.com/hicbir-basliga-uymayan-yazilar/485349-felsefeden-astral-dunyaya.html

merhabalar benide kabul edermisiniz.
ben Bursadayım yaş 30 (kafa kağıdı öle diyo yani :1: )
felsefe, dinler ve gizli bilimler hakkında okumayı ve araştrmayı daha çok seviyorum. nadirende tarih ancak antik çağ tarihi. kel alaka konular olarak görülebilir başta ancak hepsi birbiriyle çok yakından bağlantılar.
en son bitirdiğim kitap - çık (200 sayfanın altına indimi eşim kitap bulamadın kitapçıkmı karıştıyorsun diyorda artık :1: ) Mevlana'dan Peygamber Öyküleri. bu tarzda çok okumama rağmen bu kitapta mesnevide bile görmediğim bir tarz ve yorum buldum kısa öykülerden ve dini konulardan hoşlananlara tavsiye edebilirim.
aynı anda bitirdiğim diğer kitap Atatürk'ün baştacı arşivinden bir kitap Kayıp Kıta Mu. pagan, şaman yada putperest artık adına ne derseniz onlara farklı bir gözle bakmanızı sağlayacak bir kitap. dünyadaki ilk insanların yaşadığı düşünülen Atlantisi konu alıyor. uygarlıklarından eğitimlerine, dini inanışlarından, yok oluşlarına. ilginç bir eser.

bu arada hem film hemde kitaplar üzerine daha doğrusu bu tarz konulardaki bilgi paylaşımı üzerine topiğimede beklerim hanımlar
http://www.kadinlarkulubu.com/hicbir-basliga-uymayan-yazilar/485349-felsefeden-astral-dunyaya.html

merhabalar..topiğime hoşgeldin..tabiki kabul ederiz.biz burada kimseye ayrımcılık yapmadan ,ne okuduğuna bakmadan hemen içeri alıyoruz ,yeterki okusun bizim için yeterli:34:
ben de gençlik dönemlerimde felsefeyle çok ilgilendim ..
daha ilkokuldayken sofinin dünyasını okumakla başlamıştım:9:
zamanla ilerlettim sürekli felsefi kitaplar okudum ..
sonra baktımki felsefenin her kapısı dinimize çıkıyor ,aslında insanların arayıp da bulamadığı herşey dinimizde var ,sonra bıraktım felsefe okumayı..
felsefe okumak bana göre farklı bir özellik ancak herkesin okuyabileceğini sanmıyorum ,okuyan herkesin de kavram kargaşı yaşamadan işin içinden çıkabileceğini de düşünmüyorum:1:
zor iş ya felsefe işi ,ilgilenenleri tebrik etmek lazım..
mevlana ile ilgili 3-5 kitap okudum ,bir ara tasavvufa ilgim vardı hala da ilgilenirim ama ayrıntılı bir şekilde değil ..
tabi senin okuduğun kitaplarının yorumlarını bizimle paylaşırsan bize de faydalı olabilirsin diye düşünüyorum:34:
özellikle de kitaplardan güzel alıntılar yaparak birbirmizle fikir alışverişinde bulunabilirz :16:

MErhaba,

Güzel bir topik hayırlı ve uzun soluklu ve çok faydalı olsun.:))

Çocukluğumdan beri her türlü kitap, ağırlıklı olarak roman türlerini okurum...
Dönem filmleri ve kitaplardan tarihi konular ilgimi çeker..
Bir arkadaşımızında bahsettiği NErmin BEzmen kurt seyt ni bende okumuş ve acaip etkilenmiştim..

Kaç yıl geçti hatırlamıyorum Habib Bektaş-cennetin arka bahçesi adlı kitabını hiiç unutamıyorum..
Öylesine yalın bir anlatım,sade bir kalem ve çaresizliği bire bir yaşıyorsun hissi uyandıran bir yazar Habib Bektaş..
:HAklı ünü elde edemeyen bir çok sanatçı gibi biri..

Yurt dışına yasa dışı yollarla gitmeye çalışan bir kürt aile insan tacirlerine tüm paralarını kaptıryorlar..
Haberleri olmadan bırakıldıkları sahil kasabasında,en küçük oğullarının bakışıyla yazılmış bir eser...

Tavsiye ediyorum tüm kitap topiklerine önerdiğim gibi.:)

MErhaba,

Güzel bir topik hayırlı ve uzun soluklu ve çok faydalı olsun.:))

Çocukluğumdan beri her türlü kitap, ağırlıklı olarak roman türlerini okurum...
Dönem filmleri ve kitaplardan tarihi konular ilgimi çeker..
Bir arkadaşımızında bahsettiği NErmin BEzmen kurt seyt ni bende okumuş ve acaip etkilenmiştim..

Kaç yıl geçti hatırlamıyorum Habib Bektaş-cennetin arka bahçesi adlı kitabını hiiç unutamıyorum..
Öylesine yalın bir anlatım,sade bir kalem ve çaresizliği bire bir yaşıyorsun hissi uyandıran bir yazar Habib Bektaş..
:HAklı ünü elde edemeyen bir çok sanatçı gibi biri..

Yurt dışına yasa dışı yollarla gitmeye çalışan bir kürt aile insan tacirlerine tüm paralarını kaptıryorlar..
Haberleri olmadan bırakıldıkları sahil kasabasında,en küçük oğullarının bakışıyla yazılmış bir eser...
Tavsiye ediyorum tüm kitap topiklerine önerdiğim gibi.:)

merhaba hoşgeldin ..teşekkür ederim:16:
umarım sen de bu topiğin müdavimlerinden olursun ..
biz burada sadece kitapları paylaşıyoruz ,aramızda bir yarış sen kaç kitap okudun sen okumadın gibi bir yarış yok belirtmek istiyorum..:34:
sen de benim gibi tarihçisin desene :38:
tarihle ilgili tavsiye edeceğin kitapları da bekliyorum :32:

merhaba hoşgeldin ..teşekkür ederim:16:
umarım sen de bu topiğin müdavimlerinden olursun ..
biz burada sadece kitapları paylaşıyoruz ,aramızda bir yarış sen kaç kitap okudun sen okumadın gibi bir yarış yok belirtmek istiyorum..:34:
sen de benim gibi tarihçisin desene :38:
tarihle ilgili tavsiye edeceğin kitapları da bekliyorum :32:

Anladım zaten..:)
Özellikle cümledeki özgürlük ilgimi çekmişti.:34:

Anladım zaten..:)
Özellikle cümledeki özgürlük ilgimi çekmişti.:34:

oldum olası özgür büyüdüm ,özgür bir insan oldum ..tabi bu özgürlük doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar durumuna düşürdü beni ama olsun ..asla özgürlükten ve doğrudan vazgeçmem ,ne olursa olsun ..:51:
insanları yarıştırmaktan çok her türlü kitaba açık bir topik olmasını istedim...
arada yarış olunca herkesde bir ego tatmini başlıyor :34:
özgürlük taraftarı isen gel yanaş yakınıma :1:

Günaydın özgür topik..:)

Yığınla birikmiş gazete var..Bu aralara gazete dahi okuyamıyorum vakitsizlikten..
MAsanın üzerinde öyle bekliyorlar..

Günaydın özgür topik..:)

Yığınla birikmiş gazete var..Bu aralara gazete dahi okuyamıyorum vakitsizlikten..
MAsanın üzerinde öyle bekliyorlar..

günaydın :))...neden bu kadar yoğunsun ne işle meşgulsun:6:
ben bugün son okuduğum ve akşam bitirdiğim kitabımdan alıntılar yaparak konuşmak istiyorum ..:9:

Avrupa'da Rönesans döneminde gerçekten demokrasi var mıydı ?

Madame Bovary'nin yazarı Gustave Flaubert'in genel oy hakkında "insan ruhunun utancı" diyerek karşı çıktığını,
halkın daima aptal,beceriksiz ve çocuksu olduğunu buna delil olarak gösterdiğini biliyor muydunuz ?

Aslında Flaubert'in bu tavrının altında yatan korku, halkın oy hakkını kullanmak suretiyle iktidarı ele geçirdiğinde büyük aptallıklar yapmak suretiyle ülkeyi ve uygarlığı felaketten felakete sürükleyeceği korkusudur..

- 1832 yılında İngiltere Parlementosunda bir reform tasarısıyla gündeme getirilen ve o zmana kadar sadece şehirlerde oturan varlıklı erkeklere tanınan oy verme hakkını, yılda en az 10 sterlin vergi ödeyen şehirli erkeklere de tanıdığını-ki bu sistemle erkeklerin %90 ı seçime katılma hakkından yoksun kalıyordu-seçme hakkı sadece üst sınıfa aitti.
Bunda bile bacayı saran bir endişe vardı :
Ya bu barbar ,ne yapacağı belli olmayan aptallar guruhu (halk) 10 sterlinlik vergiyi ödeyip de oy kullanma hakkını kazanırlarsa?

bu arada yeni kitabıma başladım bugün itibari ile ..

kazım karabekirin gözüyle yakın tarihimiz-istiklal savaşının iç yüzü ..

bakalım neler çıkacak bu kitaptan :51:

-Engizisyon en yüksek etkinliğine Rönesans döneminde ulaşmıştı.
-Bilim tarihçisi Alexandre Koyre :
" Rönesans çağı dünyanın tanıdıkları içerisinde eleştiri ruhunu en az taşıyan çağlardan biri olmuştur.En yoğun , en derin boş inanç çağı,büyücülüğe , gözbağıcılığa duyulan inancın şaşırtıcı bir biçimde yayıldığı,Ortaçağınkınden sonsuzcasına daha yaygın olduğu bir çağdır.bu çağda müneccimliğin gökbiliminden çok daha büyük rol oynadığını,mneccimlerin kentlerde kralların yanında resmi konumları olduğunu iyi bilirsiniz.Bu dönemin edebi ürünlerine bakarsak en başarılı eserler,Venedik basımevlerinden çıkmış güzel çeviriler değildir,cin-peri bilimi,büyücülük kitaplarıdır.."

Siyonizmin derdi neydi?

Arthur Koestler'in deyimiyle ;
birinci halk ın toprağı,ikinci halka,üçüncü halk tarafından verildi.Filistin toprağı ,Yahudilere ,İngilizler tarafından verildi..

Biz taş gibi Osmanlı gerçeğimizi efsanelere gömdük;üzerine taşlar yığarak unutulmaya terk ettik.
İsrail kaybolmuş ve unutulmuş İbraniceyi diriltirken,biz yaşayan dilimizi susturduk.
İsrail tek tük bileni kalmış İbranice alfabesini iki bin yıl sonra diriltirken modern oldu, biz ise bin yıldır kullandığımız elifbayı terk ederken sofralarımızdan kurtulduğumuza sevindik,böylece modernleştiğimizi sandık.İsrail ile aramızdaki fark da bu oldu..

Siyonizmin derdi neydi?

Arthur Koestler'in deyimiyle ;
birinci halk ın toprağı,ikinci halka,üçüncü halk tarafından verildi.Filistin toprağı ,Yahudilere ,İngilizler tarafından verildi..

Biz taş gibi Osmanlı gerçeğimizi efsanelere gömdük;üzerine taşlar yığarak unutulmaya terk ettik.
İsrail kaybolmuş ve unutulmuş İbraniceyi diriltirken,biz yaşayan dilimizi susturduk.
İsrail tek tük bileni kalmış İbranice alfabesini iki bin yıl sonra diriltirken modern oldu, biz ise bin yıldır kullandığımız elifbayı terk ederken sofralarımızdan kurtulduğumuza sevindik,böylece modernleştiğimizi sandık.İsrail ile aramızdaki fark da bu oldu..

Evet katılıyorum sana bu konuda...
Keşke yakın tarihimizi unutmadan yeniliğe geçiş yapabilseydik..
MOdernleşmeyi batının ahlaksızlığını taklit etmeyle,dejenere olmayla karıştıryoruz çoğu zaman..

delücüm topiğin hayırlı olsun. fark etmemiştim....

güzel br kaynak olmuş..

iskender palanın bir kitabı varmış. iki dirhen bin çekirdek diye... deyimlerin kısa hikayeleriymiş... okuyan varmı ..

delücüm topiğin hayırlı olsun. fark etmemiştim....

güzel br kaynak olmuş..

iskender palanın bir kitabı varmış. iki dirhen bin çekirdek diye... deyimlerin kısa hikayeleriymiş... okuyan varmı ..

sağolasın suskun hoşgeldin:16::16:
iskender palanın nerdeyse tüm kitaplarını okudum ..
dilimizdeki deyimlerin nerelerden geldiğini anlatan bir kitap ..
iskender palanın tüm kitapları güzel okumanı tavsiye ederim ..

Amerikayı çinliler mi keşfetti?
Bir devlet at üstünde fethedilebilir ama hiçbir zaman at üstünde yönetilemez..
Çinli filozof Lu Dza

Kristof Kolombdan 70 yıl önce Çin Deniz Kuvvetleri Komutanı Zheng Ho (müslüman olmuş ) yaptırdığı yüzlerce gemilik bir filoya ileri emrini vermiş:
Ufkun ardındaki ve yeryüzünün sonundaki ülkelerin hepsi size tabi oluncaya , ne kadar uzak olurlarsa olsunlar batıdaki ülkelerin en batısına ,kuzeydeki ülkelerin en kuzeyine kadar gidin..

Kristof kOLOMBun kaptan gemisi bile azami 100 ton alırken ,Zheng Ho nun dev gemilerinin yükleri 3.000 tona kadar çıkabiliyordu.Vasco dö gamanın gemilerinde sadece 170 kişi varken ,1421 de başlayan ve 1424 te biten bu destansı yolculukta çin gemilerinde toplam 28 .000 e yakın insan seyretmişti.

Ailesinin 8.yüzyılda ilk arap fetihleriyle cine yerleştiği bilinen Zheng Ho nun çinli olmadığı halde deniz kuvvetlerinin başına gçemiş olması,iyi eğitilmiş ve tecrübeli bir aileden geldiğini gösteriyor.Kendisi müslümandı ve görevi boyunca müslümn olark kaldı.Hacca gitti,hatta görevden alındıktan sonra çinde bir cami yaptırdığı ve müslümanlara yardım ettiği de biliniyor..
Kristof kolombun dan 70 yıl önce müslüman bir çinli önce newyork oradan grönlanda çıkmışlar kuzey buz denizinden çine dönmüşlerdi..donanmanın bir kısmı güney amerikaya ulaşarak ,macellan boğazından geçip çine dönmüşlerdi.
Amerika çinlielr tarafından keşfedilmiş,haritaları çıkartılarak burada yerleşim yerleri kurulmuş , asya ile amerika arasında hayvan ve bitki değiş tokuşları yapılmıştır..
Batının yükselişi üzerine düzülen bunca destandan sonra birisi kalkıp da batının aslında gerek çin gerekse müslüman medeniyetlerinin omuzları üzerinde yükseldiğini,top,tüfek,matbaa,pusula gibi bir çok batılı buluşun aslında çinde ortaya çıktığını ve oradan italyan tüccarları aracılığıyla avrupaya intikal ettiğini iddia etse ,kopernikin dünyanın döndüğü teorisinin arkasında nasirüddin tusinin,galilenin hareket kanunlarının arkasında da ibn baccenin bulunduğunu kanıtlasa buna biz bile istemeye istemeye inanmaz mıyız ? neden peki?
çünkü bir buluşun ancak batı tarafından tescillenirse gerçekten buluş olduğuna inandırılmışız da ondan

Topiğin hayırlı olsun ..,takipteyin... süper beğendim ......okumayı ve bilgiyi çok seviyorum

kızlar elif şafak ın mahrem kitabıı nasılll ben romantikk kitaplar sveiyrm siyasettt kitaplarını falan anlamıyrmm sizce mahrem nasu-ıl

Back