- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
bu bildiğin aşklar dan değil datlumsen en iyisi bi kaç adım geri çekil
merhabalar benide kabul edermisiniz.
ben Bursadayım yaş 30 (kafa kağıdı öle diyo yani)
felsefe, dinler ve gizli bilimler hakkında okumayı ve araştrmayı daha çok seviyorum. nadirende tarih ancak antik çağ tarihi. kel alaka konular olarak görülebilir başta ancak hepsi birbiriyle çok yakından bağlantılar.
en son bitirdiğim kitap - çık (200 sayfanın altına indimi eşim kitap bulamadın kitapçıkmı karıştıyorsun diyorda artık) Mevlana'dan Peygamber Öyküleri. bu tarzda çok okumama rağmen bu kitapta mesnevide bile görmediğim bir tarz ve yorum buldum kısa öykülerden ve dini konulardan hoşlananlara tavsiye edebilirim.
aynı anda bitirdiğim diğer kitap Atatürk'ün baştacı arşivinden bir kitap Kayıp Kıta Mu. pagan, şaman yada putperest artık adına ne derseniz onlara farklı bir gözle bakmanızı sağlayacak bir kitap. dünyadaki ilk insanların yaşadığı düşünülen Atlantisi konu alıyor. uygarlıklarından eğitimlerine, dini inanışlarından, yok oluşlarına. ilginç bir eser.
bu arada hem film hemde kitaplar üzerine daha doğrusu bu tarz konulardaki bilgi paylaşımı üzerine topiğimede beklerim hanımlar
http://www.kadinlarkulubu.com/hicbir-basliga-uymayan-yazilar/485349-felsefeden-astral-dunyaya.html
MErhaba,
Güzel bir topik hayırlı ve uzun soluklu ve çok faydalı olsun.:))
Çocukluğumdan beri her türlü kitap, ağırlıklı olarak roman türlerini okurum...
Dönem filmleri ve kitaplardan tarihi konular ilgimi çeker..
Bir arkadaşımızında bahsettiği NErmin BEzmen kurt seyt ni bende okumuş ve acaip etkilenmiştim..
Kaç yıl geçti hatırlamıyorum Habib Bektaş-cennetin arka bahçesi adlı kitabını hiiç unutamıyorum..
Öylesine yalın bir anlatım,sade bir kalem ve çaresizliği bire bir yaşıyorsun hissi uyandıran bir yazar Habib Bektaş..
:HAklı ünü elde edemeyen bir çok sanatçı gibi biri..
Yurt dışına yasa dışı yollarla gitmeye çalışan bir kürt aile insan tacirlerine tüm paralarını kaptıryorlar..
Haberleri olmadan bırakıldıkları sahil kasabasında,en küçük oğullarının bakışıyla yazılmış bir eser...
Tavsiye ediyorum tüm kitap topiklerine önerdiğim gibi.:)
merhaba hoşgeldin ..teşekkür ederim
umarım sen de bu topiğin müdavimlerinden olursun ..
biz burada sadece kitapları paylaşıyoruz ,aramızda bir yarış sen kaç kitap okudun sen okumadın gibi bir yarış yok belirtmek istiyorum..
sen de benim gibi tarihçisin desene
tarihle ilgili tavsiye edeceğin kitapları da bekliyorum
Anladım zaten..:)
Özellikle cümledeki özgürlük ilgimi çekmişti.
Günaydın özgür topik..:)
Yığınla birikmiş gazete var..Bu aralara gazete dahi okuyamıyorum vakitsizlikten..
MAsanın üzerinde öyle bekliyorlar..
Siyonizmin derdi neydi?
Arthur Koestler'in deyimiyle ;
birinci halk ın toprağı,ikinci halka,üçüncü halk tarafından verildi.Filistin toprağı ,Yahudilere ,İngilizler tarafından verildi..
Biz taş gibi Osmanlı gerçeğimizi efsanelere gömdük;üzerine taşlar yığarak unutulmaya terk ettik.
İsrail kaybolmuş ve unutulmuş İbraniceyi diriltirken,biz yaşayan dilimizi susturduk.
İsrail tek tük bileni kalmış İbranice alfabesini iki bin yıl sonra diriltirken modern oldu, biz ise bin yıldır kullandığımız elifbayı terk ederken sofralarımızdan kurtulduğumuza sevindik,böylece modernleştiğimizi sandık.İsrail ile aramızdaki fark da bu oldu..
delücüm topiğin hayırlı olsun. fark etmemiştim....
güzel br kaynak olmuş..
iskender palanın bir kitabı varmış. iki dirhen bin çekirdek diye... deyimlerin kısa hikayeleriymiş... okuyan varmı ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?