özgür bir kitap topiği ..

deli_kiz0606

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2011
7.271
9
0
Diğer
merhabalar..
bu sitede bir sürü kitap topiği açılmış..
ama ben en özgürünü en kimseye haksızlık yapılmadan ,herkesin istediği fikri ve kitabı savunabileceği bir topikle karşınızdayım..
buraya yazmak isteyen herkes ,okuduğu kitapları ,kitap yorumlarını ,özgürce yazabilir..

ben okuduğum iki kitapla başlıyorum ..
ilki kürt ergenekonu-pkk nın nasıl kurulup nasıl geliştiğini ,bu süreçte kimlerle hangi ilişkiler içerisine girdiği ve günümze nasıl geldiğini anlatan bir kitap ..
konuya ilgi duyanlar için güzel ve ayrıntılı bir kaynak..

diğeri türkçe ezan ve menderes..
1932-1950 yılları arasında arapça ezanın yasaklandığı dönemlerde ,zorla halka türkçe ezan okuttturulması,hristiyan ve yahudilerin ibadetine karışılmadığı halde müslümanların ibadetini türkçeleştirerek nasıl halkın müslümanlıktan uzaklaştırılmaya çalışıldığı , türkçe ezan okuyan insanların nasıl cezalandırılıp,işkence edildiğini ,öldürüldüğünü ,menderesin gelmesiyle bu zulmün bittiğini ve insanların orjinal ibadet özgürlüklerine kavuştuğunu anlatan çok güzel bir kitap..okurken yer yer ağladığım zamanlar oldu
MENDERES YÜCE İNSAN -RUHUN ŞAD OLSUN..

ben genel olarak hep kişisel gelişim kitabı okudum
sayısını hatırlamam bile
ama yüzlerce diyebilirim

psikolojik içerikli ve beni çok etkileyen bir kitap var yıllar öncesinden okuduğum
sanırım bi 13-14 sene önce
susanno tamarro nun TEK SES İÇİN adlı eseri
bu kitap kurdu bölümünde bir çok yerde de söyledim

bu kitapta küçük çocukların iç dünyalarına değinilmiş
günlük olağan yaşadığımız olaylar bile, çocukların dünyasında o kadar farklı o kadar ilginç bir algılamaya sebep oluyor ki...
3kere üstüste okudum ve her okuyuşumda yeni bir şeyler daha anladım
yazar sanırım bi kısım şeyi direk algılattırmış, bi kısım şeyide dolaylı vurgulamış okuyucuların anlayışısına sunmuş bu biçimde
hayatımda en etkilendiğim kitap budur
elime geçse yine okurum
müthiş bir kitap...
herkese tavsiye ederim
okuyun

hayırlı olsun canım. yine faydalı bi şe bannak basmışsın. ben genelde roman tarzı okyom. hatırladıklarımı paylaşayım.
arı: okumayan yoktur ama ben yinede özet geçeyim.
afikada savaşın ortasında kalmış bir şehirden kaçıp amerikaya uzanan bir mültecinin hayat hikayesi. içiniz yakacak bir hayat hikayesi.

nermnin bezmen-kurt seyit shura:aşk romanı olarak tanınmasına karşın aslında dönemsel bir tarih romanı olma özelliği taşımaktadır. ana karakterimiz olan seyit'in (kurt seyt) rus'yanın çarlık döneminden başlayan, çar ordusunda devam eden, çar'ın devrilmesi ile aranmaya başlaması ve kaçışının yanı sıra, o dönem rusya'sının içler acısı durumu, türkiye'nin aynı esnada baş etmeye çalıştığı kurtuluş savaşı ve birinci dünya savaşı sonrası sefillik hali, o sefilliğin anadolu ve istanbuldaki farklı tezahürleri, aynı dönemde rusya'dan kaçıp türkiye'ye sığınan beyaz rusların hali gibi bilgiler/görüntüler de içerir. bunun yanı sıra anlatılmakta olan aşk hikayesi de elbette hikayenin temel taşıdır ama demem o ki roman bundan ibaret değildir.aşk romanı olarak tanınmasına karşın aslında dönemsel bir tarih romanı olma özelliği taşımaktadır. ana karakterimiz olan seyit'in (kurt seyt) rus'yanın çarlık döneminden başlayan, çar ordusunda devam eden, çar'ın devrilmesi ile aranmaya başlaması ve kaçışının yanı sıra, o dönem rusya'sının içler acısı durumu, türkiye'nin aynı esnada baş etmeye çalıştığı kurtuluş savaşı ve birinci dünya savaşı sonrası sefillik hali, o sefilliğin anadolu ve istanbuldaki farklı tezahürleri, aynı dönemde rusya'dan kaçıp türkiye'ye sığınan beyaz rusların hali gibi bilgiler/görüntüler de içerir. bunun yanı sıra anlatılmakta olan aşk hikayesi de elbette hikayenin temel taşıdır ama demem o ki roman bundan ibaret değildir.(alıntı)

halit hüseyin-uçurtma avcısı:Uçurtma Avcısı arkadaşlık, ihanet ve sadakatin bedeline ilişkin bir roman. Babalar ve oğullar, babaların oğullarına etkileri, sevgileri, fedakârlıkları ve yalanları...

Daha önce hiçbir romanda anlatılmamış bir tarihin perde arkasını yansıtan Uçurtma Avcısı, zengin bir kültüre ve güzelliğe sahip toprakların yok edilişini aşama aşama gözler önüne seriyor.

Uçurtma Avcısı'nda anlatılan olağanüstü bir dostluk. Bir insanın diğerini ne kadar sevebileceğinin su gibi akıp giden öyküsü... (alıntı)

halit hüseyin-bin muhteşem güneş:Bin Muhteşem Güneş adlı kitapta savaşı ve şiddeti daha çok buluyorsunuz. Küçük bir kulubede babasının utandığı evlat olarak doğan Meryem’le başlar hikaye . Bugün ve yarın için umutsuzluğu daha çok buluyorsunuz, sonra kadın dayanışmasını, yerine geleni sevebilmeyi ve gidenin gitmiş olduğuna alışabilmeyi. Babası varken yok olan Meryem’in başka bir çocuğu babasız bırakışını içiniz burkularak okuyorsunuz. Gerekçeleri farklı olsa bile annesinin ölümü ile kendisinin ölümü arasında ki benzerlik. Unutulmayan ilk aşk. Acaba diyenler için şunu diyebilirim ki okurken keyif alabilirsiniz.(alıntı)
aklıma gelidkçe eklerim deloş

öncelikle hoşgeldin cadu ,sağolasın iltifatın için
okuduğun kitaplar gerçekten çok farklı kulvarlarda imiş,hepsini okurken farklı yerlere gittim..
hiçbirini okumadım ama nermin bezmen ilgimi çekti..ne de olsa tarihi roman olduğu için ilgi alanıma giriyor
dili nasıl peki sade mi yorucu mu ?
bol oku bol gel topiğime cadu
hoşgeldin topiğime
ben de bi aralar kişisel gelişim kitaplarına sarmıştım ama sorna bıraktım ..
ilgisi olanlar için faydalı kitaplar gerçekten..
insan psikolojisini daha ii anlama ,karşılaştığın insan türlerinin şifrelerini daha ii çözme kabiliyeti kazandırıyor insana ..
çocuklarla ilgili olarak da her hareketin önemli olduğunu ,çocukların bilinçaltına yerleştiğini düşünüyorum..
bu yüzden onları daha ii anlamak için onlara yönelik psikolojik kitapları okumakta fayda var diye düşünüyorum

canım hoşgeldin
''ayakbastın 40 yıllık beton çayır çimen şimdi''....

Son düzenleme:
bu ara astım birazcık

elimde sistem yayıncılığın kişisel gelişim kitapları var
''büyük düşünmenin büyüsü''
yarısına geldim bayağı yavaş ilerliyorum

bu ara astım birazcık

elimde sistem yayıncılığın kişisel gelişim kitapları var
''büyük düşünmenin büyüsü''
yarısına geldim bayağı yavaş ilerliyorum

ben de yeni kitabı yarıladım ..
iş olunca sekteye uğruyor tabi ama olsun az az ama işe yarar kitaplar okumak her zaman daha iidir..
fazla kitap okuyup işe yaramaz olacağına ,okumuş için okumuş olmaktansa anlamı olan kitapları okumak her zaman daha ii bir seçim
ben serviste gidip gelirken fırsat buldukça 3er 5er sayfa okuyorum boş geçirmiyorum valla ii oluyor ii ilerliyor o zaman damlaya damlaya göl oluyor

anladım
bende hemşireyim
bi kaza sonucu dizimde kırık meydana gelmişti temmuzda
ameliyat oldum
6aylıkta heyet raporu
bu ayın sonuda raporum bitiyor işe başlıcam
onun için fizik tedaviye gidiyorum hergün
ee internette takıl ev işi yemek derken
pek kitaba vakit ayıramıyorum
ama hiç geçmedim okuma sevdamdan...
yavaşta olsa okurum

ben de memurum tanıştığıma memnun oldum bu arada
ay çok geçmiş olsun umarım iileşmişsindir..
görünmez kza desene
sen rahatsızsın tabi ama ben evde olsam valla 2 günde bir kitap bitiririm nete filan takılmam
en sevdiğim şey kış günü dışarda yağmur ya da kar yağarken bir fincan kahve alıp sıcak odada kitap okumak ve dışarıyı izlemek
olsun az olsun öz olsun önemli olan o ...
bu arada yaş kaç nerdensin madem onları da sorayım
benim kitabın adı da avrupanın elli büyük yalanı isminde..
harika bir kitap ..
bize öğretilen bütün tarihin avrupa eksenli bir tarih olduğunu ve kitaplarda okutulan şeylerin iç yüzünü anlatıyor ..
ilgisi olanlara tavsiye ederim

istanbuldayım yaş 29
tarihi kitapları okuyamıyorum ben ya
sevmiyormuyum alışık mi değilim neden se
öyle işte
sağol bu arada
kış günü dışarda kar yada yağmur yağarken evde oturup sıcacık çay eşliğinde kitap okumak fikrine de bayıldım
tam benim kafadansın

ben de ankaradayım yaş 29 :))
ben de tarih kitapları hastasıyım biliyormsun bayılıyorum okumaya ama dil çok önemli dili ağır olmayacak ,mesela ilber ortaylıyı okuyamıyorum çok ağır bir dili var insanı çok sıkıyor ama mustafa armağan bir harika ....
o kadarbasit bir dili varki zevkle okuturken bir yandan da bilgilendiriyor..
şuanda dışarda kar var aynı şeyi yapacağım :)))
kafaları tokuşturalım ozaman

slm delikız ablacım nasılsın yaa seni bulmak ne zormuş ben üyeliğimi iptal ettim ve yeni nickimle burdayım özelden mesaj yazamıyorum burdan yazayım dedim ama sen benim özelime mesaj yaz benim 100 mesaj dolmadan atamıyroum ama dolmak üzere özelden yazışrız ne yaptın bebiş işini bişeler varmı bende yok vallaa ben bu ay yumurta takibi yaptıracğm inş ve preseed kullanacağım eğer preseedi kullanmak istersen ben yardımcı olurum bilgi için gebelik bölümünden preseed kullananlar topicinde buluşalım öptümm by by
bu arada yeni topicin hayırlı olsun cnm

Son düzenleme:

evet cnm şükürler olsun ki bişeler yapıyoruz senin içinde hayırlısı olsun bırakıp kafandan atarsan gelir inş bebeğn ben daha yeni başladım sayılır çok heyecanlıyım ve de mutluym. üyeliğimi yeni nickle üye olmak için ismimin bariz şekilde yazılı olması beni rahatsız ediyordu tanıdık biri çıkar felan diye neyse cnm inş bebeğmiz olur bende yarın dr a gideceğim prolaktınim yüksekti tekrar baktıracğm inş düşmüştür bide preseed jeli deneyecğm bu bakalım hayırlısı artık bu önümüzde ki sene içinde olmazsa bende senin gibi bırakacağım ama inş gelir meleğim. senin topice de ara ara uğramaya çalışırım bu aralar biraz yoğunum malum çalışmak lazım

RABBİM SENİN DE YÜZÜNÜ KISA ZAMANDA GÜLDÜRSÜN.........

selam herkese..bu topikte kitaplarda gördüğümüz güzel cümleleri de paylaşalım istiyorum ..
sanırım bu güzel cümleleri paylaşmak bizi tam anlamıyla kitaplarla buluşturacak

ben ilkiyle başlayayım ..

Tarihte bir son yoktur.Tarih son bulmaz.Sık sık süpriz yaptığı doğrudur.Ama her zaman şaşırtıcı sonuçlar doğurmaz.Bu kadar sık şaşırmamızın nedeni,tarihi yeterince iyi incelemeyişimizdir..
Jen Paul Roux

etkileyci bi tarzı var. beğendim ben. yeni bi kitabı var elimdekiler bitsin onada başlayacam.
ayrıca geçenki okuduğum kitaptan da bahsedeyim. bi solukta bitirdim ayşe kulin gizli anların yolcusu: karizmatik bir yayınevi sahbinin yaşadığı garip bir aşk hikayesi. kitabın tek kelimelik özetini çıkaracak olursam: hayatınızın kıymetini bilip çok dürtüklemeyin aksi takdirde kendinizi uçurumun dibinde bulabilirisiniz.

ben bu gizli anlar ismini duyunca başka şeyler gelmişti aklıma acep doğrumu düşündüm cadu
çok satanların içinde zaten ama aşk olunca ben bi adım geri çekiliyorum ,ruhsuzmuyum neyim :)))

ben bu gizli anlar ismini duyunca başka şeyler gelmişti aklıma acep doğrumu düşündüm cadu
çok satanların içinde zaten ama aşk olunca ben bi adım geri çekiliyorum ,ruhsuzmuyum neyim :)))

bu bildiğin aşklar dan değil datlum sen en iyisi bi kaç adım geri çekil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…