Burada yorum yapan arkadaşlar Türkiye'nin gerçeklerinden uzak arkadaşlar sanırım... 3binler 3500 ler havada uçuşmuş, şaka gibi gerçekten...
3 ay boyunca 2 küçük çocuğuma kendim tek başıma baktım. Hem 2 küçük çocuğuma baktım, hem temizliğimi yaptım, hem de yemeği yaptım üstüne bir de kahvemi içip, kitap okuyup keyif yaptım...
Sadece çocuk bakmak için bu rakamlar çok yüksek bence... Sizin çocuklar bir de büyükmüş. 2bin tl ideal bir rakam İzmir şartlarında hatta çok iyi bir rakam bile diyebilirim. İzmir'de yaşamıyorum ama İzmir'liyim. Piyasayı az çok biliyorum. 2bin TL gayet güzel bir rakam.
Evet çocuk bakmak kolay değil, sorumluluğu fazla ama inanın çocuk bakmak fabrikada 10 saat dur durak olmadan asgari ücretle çalışmak çok daha zor. Bunu başka bir işte çalışınca anlayacaksınız. Keşke herkes hak ettiği paraları alsa da herkes de çocuklarını emanet ettiği insanlara çok daha fazlasını verebilse... Ama Türkiye şartları böyle maalesef...
Ha ben ne mi ödüyorum? İngilizcesi olan yabancı bir bakıcı buldum, yatılı olarak çalışıyor. Hem çocuklarıma bakıyor hem de yemek hariç evin bütün işlerini yapıyor. Haftanın 6 günü çalışıyor. 3bin TL + her hafta 50 tl izin parası veriyorum...
Gündüzlü bakıcı çok aradım işe başlamadan önce. Sadece çocuklarıma bakmak için benden 2500+sigorta istedi en az isteyen. Aslında evet çok değil ama bana çok. Hem bakıcıya para verip hem temizlik için başkasına da para verip +bir de eve gelip yemekti, bulaşıktı vs ile uğraşacaktım. Bu şekilde çok güzel oldu. İşten eve gelince tamamen çocuklarım ile ilgileniyorum, onlar uyuyunca da ertesi güne yemek yapıyorum... Çalışan annelere tavsiyemdir, yatılı bakıcı en iyisi. Neden bunca zaman gündüzlü diye tutturmuşum diye kızıyorum kendime...