• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özellikle Çalışan Arkadaşlar Lütfen Katılır mısınız?

ilk işe başlıcan zaman hangi okuldan mezun oldunu soruyolar ama daha sonraları ise tecrubene bakıoar ha bişiden cakmıyosann sana diplma veren üniversitenin die mezun oldun yeri yeriyolar bu hep böledirr.. ama önlisans yyüksek lisanns ve lisans bu zamanda bütün iş yerlerinde aranıyoo mutlaka
 
ben tecrübe diyenlerdenim. 10 sene önce işletme bölümünü okurken zorunlu stajım vardı. bende ablamın çalıştığı muhasebe bürosunda yapayım dedim. bu arada ablam ticaret lisesi çıkışlı ve 8 yıllık elemanıydı oranın. sonra bir baktım tamamen farklı şekilde işliyor sistem yani benim okulda öğrendiğim muhasebe dersleri fasa fiso. pratikte farklı. ablam zaten işin erbabı olmuş. resmen işi baştan öğrendim gibi bir şey oldu. şimdi ben olsam işveren yerinde tercihim ablam olurdu. deneyim daha önemli diyorum.a.s.
 
İllaki TECRÜBE gerekli. Hangimiz bitirdiği olkulda öğrendiğimiz bilgileri işyerinde kullandık. Patron sana tarih sormuyor, havuz problemleri sormuyor.
 
arkadaşlar olaya bu kadar yüzeysel bakmayın lütfen.ciddi mesleklere sahipseniz diplomasız değilsinizdir zaten.(tıp,mühendislik,mimarlık,hukuk,öğretmenlik gibi).yani diplomanız olduğu için o tecrübeyi edinebildiniz...
muhasebe,sekreterlik vs gibi işlerde ise diplomanız yoksa her an diken üstündesiniz demektir.bugün her meslek lisesi çıkışlı kendisine muhasebeci der.her sekreterde yönetici asistanı.çayda demlerler,temizlikte yaparlar.aldıkları ücretse içler acısıdır.ama bir üniv mezununa(doğru dürüst bi yerde işe girmişse) kolay kolay bunları yaptıramazsınız.ancak diplomalıysanız adınız yönetici asistanıdır ya da muhasebe sorumlusudur.
hiç mi diploması olmayıp çok iyi şartlarda olan yoktur.vardır elbet ama %5 lik bir kesimdir bu.geri kalanlar malesef dediğim şekildedir.
o yüzden arkadaşlar,OKUYUN-OKUYUN-OKUYUN....:kahve:
 
Ben bir işveren olsam, önce diplomasına sonra tecrübelerine bakarım. Çünkü her ikisi de yerine göre çok önemlidir. Ben iş yaşantısına ihtiyacımdan dolayı okurken atıldım. İlk çalıştığım yerlerde tecrübeye önem verdiler. Ancak daha sonra çok uluslu bir şirkette çalışmaya başlayınca diplomama önem verdiler.

Ama bir işveren olmadığım için kendi görüşüm, insan tecrübeleri çok iyiyse ve çalıştığı işte kendini yeterince geliştirebiliyorsa diplomanında pek önemi kalmıyor.
 
Tabikide tecrübe,aöf ede yapılan masraflara yazık diyorum çünkü çoğu işveren açköğretimle örgün eğitimi ayırt edebiliyo zemuszemus
 
gerçekten iyi bir okuldan güzel bir donanımla mezun olunmuşsa,iş hayatındaki başlangıçlar için güzeldir..ama şu devirde bu konu muallakta...herkes tecrübe istiyor ki önemli bir durumda bence..insan her aşamada kendini eğitip geliştirebilir.artık pek çok kurs okul mevcut zaten.zamanında imakn bulamamış tecrübeli insanlar bu açıdan o boşlukları doldurabilirler..tecrübe+eğitim..eğitim hayatın her anında olabilir sınırı yok bana göre..
 
bizim $u memlekette sürekli tecrübe ön plandada da iyi bir okul bitirmis bir kisi hic calismadan tecrübeyi nasil edinecek ki??bana göre okullu olmak her zaman bir adim daha önde.zamanlada tecrübe kazanilir..
 
Meslegine gore degisir.
Bir de tecrube illa ki kazanilir ise girdikten bir zaman sonra. Ama o diplomalari kazanmak bu kadar kolay olmuyor. Velhasil, zaten bir kez ise basladi mi herkes zamanla tecrubeli olabilir. Bir de tecrube evde otururken kazanilmiyor ki, illa bir yerden baslamali bu insan calismaya. Ve evet, okul bitirmis olmak 1 adim onde olmaktir, onunun acik olmasidir.
 
Benim eski çalıştığım firmada bitirdiğin okula göre değerlendirme yapıyorlardı. Hatta bazı durumlara bile şahit oldum hiç tecrübesi ve iş hakkında yeterliliği olmadığı halde birini sırf bitirdiği okul yüzünden müdür yapmışlardı. Hak eden arkadaşı yapmamışlardı. Gerçi sonunda okulun işe yaramadığını anladılar ve onu işten çıkardılar ama sonuçta ilk önce etikete bakıyorlardı.
 
Aslında önemli olan ne tecrübe ne diploma..

İşi benimseyen, profesyonel yaklaşan, ego ya da para için değil işini en iyi şekilde yapmak için çalışan her zaman yükselir.

Tabii yöneticide de bu nitelikler varsa..
 
Back