ilk işe başlıcan zaman hangi okuldan mezun oldunu soruyolar ama daha sonraları ise tecrubene bakıoar ha bişiden cakmıyosann sana diplma veren üniversitenin die mezun oldun yeri yeriyolar bu hep böledirr.. ama önlisans yyüksek lisanns ve lisans bu zamanda bütün iş yerlerinde aranıyoo mutlaka
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Özellikle Çalışan Arkadaşlar Lütfen Katılır mısınız?
- Konu Sahibi z_e_l_i_s
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?ben tecrübe diyenlerdenim. 10 sene önce işletme bölümünü okurken zorunlu stajım vardı. bende ablamın çalıştığı muhasebe bürosunda yapayım dedim. bu arada ablam ticaret lisesi çıkışlı ve 8 yıllık elemanıydı oranın. sonra bir baktım tamamen farklı şekilde işliyor sistem yani benim okulda öğrendiğim muhasebe dersleri fasa fiso. pratikte farklı. ablam zaten işin erbabı olmuş. resmen işi baştan öğrendim gibi bir şey oldu. şimdi ben olsam işveren yerinde tercihim ablam olurdu. deneyim daha önemli diyorum.a.s.
arkadaşlar olaya bu kadar yüzeysel bakmayın lütfen.ciddi mesleklere sahipseniz diplomasız değilsinizdir zaten.(tıp,mühendislik,mimarlık,hukuk,öğretmenlik gibi).yani diplomanız olduğu için o tecrübeyi edinebildiniz...
muhasebe,sekreterlik vs gibi işlerde ise diplomanız yoksa her an diken üstündesiniz demektir.bugün her meslek lisesi çıkışlı kendisine muhasebeci der.her sekreterde yönetici asistanı.çayda demlerler,temizlikte yaparlar.aldıkları ücretse içler acısıdır.ama bir üniv mezununa(doğru dürüst bi yerde işe girmişse) kolay kolay bunları yaptıramazsınız.ancak diplomalıysanız adınız yönetici asistanıdır ya da muhasebe sorumlusudur.
hiç mi diploması olmayıp çok iyi şartlarda olan yoktur.vardır elbet ama %5 lik bir kesimdir bu.geri kalanlar malesef dediğim şekildedir.
o yüzden arkadaşlar,OKUYUN-OKUYUN-OKUYUN....
muhasebe,sekreterlik vs gibi işlerde ise diplomanız yoksa her an diken üstündesiniz demektir.bugün her meslek lisesi çıkışlı kendisine muhasebeci der.her sekreterde yönetici asistanı.çayda demlerler,temizlikte yaparlar.aldıkları ücretse içler acısıdır.ama bir üniv mezununa(doğru dürüst bi yerde işe girmişse) kolay kolay bunları yaptıramazsınız.ancak diplomalıysanız adınız yönetici asistanıdır ya da muhasebe sorumlusudur.
hiç mi diploması olmayıp çok iyi şartlarda olan yoktur.vardır elbet ama %5 lik bir kesimdir bu.geri kalanlar malesef dediğim şekildedir.
o yüzden arkadaşlar,OKUYUN-OKUYUN-OKUYUN....
Ben bir işveren olsam, önce diplomasına sonra tecrübelerine bakarım. Çünkü her ikisi de yerine göre çok önemlidir. Ben iş yaşantısına ihtiyacımdan dolayı okurken atıldım. İlk çalıştığım yerlerde tecrübeye önem verdiler. Ancak daha sonra çok uluslu bir şirkette çalışmaya başlayınca diplomama önem verdiler.
Ama bir işveren olmadığım için kendi görüşüm, insan tecrübeleri çok iyiyse ve çalıştığı işte kendini yeterince geliştirebiliyorsa diplomanında pek önemi kalmıyor.
Ama bir işveren olmadığım için kendi görüşüm, insan tecrübeleri çok iyiyse ve çalıştığı işte kendini yeterince geliştirebiliyorsa diplomanında pek önemi kalmıyor.
gerçekten iyi bir okuldan güzel bir donanımla mezun olunmuşsa,iş hayatındaki başlangıçlar için güzeldir..ama şu devirde bu konu muallakta...herkes tecrübe istiyor ki önemli bir durumda bence..insan her aşamada kendini eğitip geliştirebilir.artık pek çok kurs okul mevcut zaten.zamanında imakn bulamamış tecrübeli insanlar bu açıdan o boşlukları doldurabilirler..tecrübe+eğitim..eğitim hayatın her anında olabilir sınırı yok bana göre..
Meslegine gore degisir.
Bir de tecrube illa ki kazanilir ise girdikten bir zaman sonra. Ama o diplomalari kazanmak bu kadar kolay olmuyor. Velhasil, zaten bir kez ise basladi mi herkes zamanla tecrubeli olabilir. Bir de tecrube evde otururken kazanilmiyor ki, illa bir yerden baslamali bu insan calismaya. Ve evet, okul bitirmis olmak 1 adim onde olmaktir, onunun acik olmasidir.
Bir de tecrube illa ki kazanilir ise girdikten bir zaman sonra. Ama o diplomalari kazanmak bu kadar kolay olmuyor. Velhasil, zaten bir kez ise basladi mi herkes zamanla tecrubeli olabilir. Bir de tecrube evde otururken kazanilmiyor ki, illa bir yerden baslamali bu insan calismaya. Ve evet, okul bitirmis olmak 1 adim onde olmaktir, onunun acik olmasidir.
Benim eski çalıştığım firmada bitirdiğin okula göre değerlendirme yapıyorlardı. Hatta bazı durumlara bile şahit oldum hiç tecrübesi ve iş hakkında yeterliliği olmadığı halde birini sırf bitirdiği okul yüzünden müdür yapmışlardı. Hak eden arkadaşı yapmamışlardı. Gerçi sonunda okulun işe yaramadığını anladılar ve onu işten çıkardılar ama sonuçta ilk önce etikete bakıyorlardı.
- 2 Aralık 2007
- 1.626
- 1.709
- 398
- 56
- 27 Kasım 2010
- 14.167
- 599
- 413