• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özellikle Çalışan Arkadaşlar Lütfen Katılır mısınız?

z_e_l_i_s

İmkansız diye bir şey yoktur.
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2007
9.880
3.782
448
Arkadaşlar sizce firmalarda personelin (beyaz yakalı) bitirdiği okul mu daha önemlidir yoksa sahip olduğu tecrübeler ve göstereceği performansmı?

Özellikle özel sektör başta olmak üzere tüm arkadaşların düşüncelerini bu tarz uygulamalara şahit olduysanız yaşananları anlatmanızı rica ediyorumve kendi şahsi düşüncelerinizi merak ediyorum...:kahve:

tecrübe çok daha önemli ....hangi bölümü ve okulu bitirdiğin o kadar önemli değil...

canım bu firmasına göre değişir.çünkü herkes tecrübeye bakıyor olsa bu kadar insan yeni mezun olduğunda nasıl iş buluyor??okuduğun okulda önemli daha önceki tecrübelerinde ama bu zamana duruma ve firmaya göre değişiklik gösteriyor

benim mesleğimde tabiki mezun olduğum okul önemli ama daha önce turizm sektöründe de çalışmıştım turizmde dil bilmek ve tecrübe daha önemliydi

yerine göre ve işine göre her ikiside önem arz eder.bazen diplomasını kullanırsınız,bazen tecrübesini.bazı meslekler diplomasız icra edilmez,bazıları tecrübesiz olmaz...
ama bu durumda kilit cümle şu bence...
tecrübe bir kaç sene sonra elde edilir ama diploma için çok daha fazlası gerekir...

İşine göre değişir..
Patronun kafasına göre değişir..
Sahip olduğunuz başka vasıflara göre değişir..
Şansınıza göre değişir..
Değişir de değişirşakkıdı

Şu anki işime ve daha önce de çalıştığım firmaya tecrübelerim sayesinde girdim. Hala üniversite okuyorum. Ama önemli olan tecrübe. Okul bitirip gelmiş birinin benim yaptığım işi yapabilmesi için en az 5 yıllık tecrübeye ihtiyacı vardır ve firma bunun değerlendirmesini gayet iyi yapıyor.

çok ciddi firmalarda eğer çok uzun yıllar önce işe girmemişseniz lise diplomasıyla iş bulamassınız.ne kadar tecrübeli olursanız olun.hadi güç bela girdiniz diyelim.ya standartlarınızı düşük tutarlar,ya yükselme şansınızı engellerler.üniversite mezunu biri her an gelip tepenize oturabilir.sizin 5 yıllık deneyiminize üniv mezunu birinin 2 yıllık deneyimi denk tutulur.ama diplomanız varsa 2 adım öndesiniz demektir.
kimse kendini kandırmasın arkadaşlar.diploma bizim ülkemizde her şey olmasa bile çok şeydir.
o yüzden okuyun derim ben.tecrübem var demeyin.hiç bişey yapamıyosanız en kötü ihtimalle bi aöf bitirin.çalışıyodum o yüzden aöf okudum dersiniz.yeter ki üniv mezunu olun...

valla türküyenin en köklü okulundan mezun oldum...tecrübeme bakıyorlar okula değil

önemli olan mezun olduğunuz üniversite değil zaten,üniversite mezunu olmanız.ve tekrar ediyorum.istediğiniz kadar tecrübe sahibi olun.üniv mezunu değilseniz,yarın üniversite mezunu ama sizin yarı tecrübenizdeki biri tepenize oturabilir.ayrıca eğitimcisiniz.diplomanız olmadan sadece tecrübenizle mesleğinizi yapamazdınız sanırım.yani sadece tecrübenizle işe girmemişsinizdir:)

hayatım bitirdiğin bölüme göre değişir.Mühendislik fak.avukat doktoluk gibi bölümlerde elbette tecrübe olmayacağından (okumamış bir insanın tecrübesi olamaz),okul diploma ,çok çok önemlidir .Fakatttt,ben 2 üni bitirdim.işletme fakültesi ve iktisat ben şuan ne iş yapıyorum sekreterlik,modern anlamıyla aslında işe girerkende o sıfatla girdim "yönetici asistanı"ama ikisininde anlamı aynı sekreterya,şimdi gelelim konumuza ben çok büyük tecrübelere sahibim kendimden değil başka bir örenk vercem üni işletme yeni bitirmiş birini işe almaktansa (kendi işim olsa)özel sektörde canavarlarmış,tuttuğunu koparan,bir kişiyle çalışmayı tercih ederim .Fakat bu teknik te pek işe yaramaz.Mühendisle 2/3 iş bilen biri bir olmaz.Biryerde takılır ama mühendis bilgisini konultutrur değilmi ?

hayatım bitirdiğin bölüme göre değişir.Mühendislik fak.avukat doktoluk gibi bölümlerde elbette tecrübe olmayacağından (okumamış bir insanın tecrübesi olamaz),okul diploma ,çok çok önemlidir .Fakatttt,ben 2 üni bitirdim.işletme fakültesi ve iktisat ben şuan ne iş yapıyorum sekreterlik,modern anlamıyla aslında işe girerkende o sıfatla girdim "yönetici asistanı"ama ikisininde anlamı aynı sekreterya,şimdi gelelim konumuza ben çok büyük tecrübelere sahibim kendimden değil başka bir örenk vercem üni işletme yeni bitirmiş birini işe almaktansa (kendi işim olsa)özel sektörde canavarlarmış,tuttuğunu koparan,bir kişiyle çalışmayı tercih ederim .Fakat bu teknik te pek işe yaramaz.Mühendisle 2/3 iş bilen biri bir olmaz.Biryerde takılır ama mühendis bilgisini konultutrur değilmi ?

dediklerinize katılıyorum.ama emin olun diplomanız olmasaydı bir yerde yine gelir önünüz tıkanırdı...diplomalı olmanız büyük artı...

heryerde okuldan çok iş tecrübesine bakıyorlar canımmmm.....yani bitirdiğin okul değilde çalıştığın yerler.....yaptığın işler göz önünde bulunduruluyor..

heryerde okuldan çok iş tecrübesine bakıyorlar canımmmm.....yani bitirdiğin okul değilde çalıştığın yerler.....yaptığın işler göz önünde bulunduruluyor..

daha öncede yazdığım gibi bu mesleğe göre değişir.
ayrıca eğer karşınızda sizin yarınız kadar tecrübesi olan ama üniversite mezunu biri olursa şansınız çok az...hiç yok değil ama çok az.
diplomasız her zaman diken üstündesinizdir.

daha öncede yazdığım gibi bu mesleğe göre değişir.
ayrıca eğer karşınızda sizin yarınız kadar tecrübesi olan ama üniversite mezunu biri olursa şansınız çok az...hiç yok değil ama çok az.
diplomasız her zaman diken üstündesinizdir.

Kesinlikle haklısın canım.Elbetteki tecrübe önemlidir ama diplomasız öünü göremeyen bir gemiye benzersiniz.Demem o ki, sürekli önünüze engeller çıkarırlar.Kademenz yükselmz,buna paralel olarak maaşınzda etkilenr.Neolursa olsun okumak ve diplomalı olmak Türkiye şartlarında şart.

Back