• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özel yapım yüzükler...

matemm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2013
3.112
947
198
34
kızlar benim çok beğendiğim bi yüzük vardı.Resmini paylaşıyorum bi arkadaşta aynı konuyu açmış ama kesin bilgisi olan varmı acaba..
fiyat ve yer konusunda...
bakın ne güzel yüzük :)
$45309_455753187817261_1073871725_n.jpg
evlenince benim olsaya:16::16::16:

tamam söylerim:)
umarım yapılabilen bi yer vardır Türkiye de nerede olursa..

Merhaba,

İstanbul Şişli' de Mercan Ziya Göral diye bir kuyumcu var. Burada istediğiniz her türlü özel tasarım yüzüğü, çizim ve kalıp işlemleri dahil sıfırdan yapabiliyorsunuz.

İnternette aratarak gerekli iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz.

İyi forumlar.

kızlar benim çok beğendiğim bi yüzük vardı.Resmini paylaşıyorum bi arkadaşta aynı konuyu açmış ama kesin bilgisi olan varmı acaba..
fiyat ve yer konusunda...
bakın ne güzel yüzük :)
Eki Görüntüle 1053725
evlenince benim olsaya:KK16::KK16::KK16:
Çok kibar çok hoş bi yüzük birazdaha eni geniş olsa tam benlik

Merhaba,

İstanbul Şişli' de Mercan Ziya Göral diye bir kuyumcu var. Burada istediğiniz her türlü özel tasarım yüzüğü, çizim ve kalıp işlemleri dahil sıfırdan yapabiliyorsunuz.

İnternette aratarak gerekli iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz.

İyi forumlar.
Kullandığı taşa göre fiyatı artar belki ama siz daha önce yaptırdınızmı ortalama fiyatlar ne kadar acaba

Kullandığı taşa göre fiyatı artar belki ama siz daha önce yaptırdınızmı ortalama fiyatlar ne kadar acaba

Selamlar, evet eşim yaptırmıştı ilk defa; sonrasında ben de sık sık yaptırdım bu firmaya ancak, burada sadece taş fiyatıyla sınırlandırmamak gerekiyor bu konuyu. Her türlü yüzüğü özel tasarım olarak yaptırabilirsiniz. Ancak detaylar ve ekstra istekler arttıkça fiyat da artıyor haliyle.

Taş konusuna gelince, taş konusu önemli evet ama şöyle bir örnek verebilirim. Taş rengi yüksek, taş içi hafif kirli(taşın içerisinde özel büyüteçlerle görülebilen ufak siyah lekeler) taşlar tercih ederseniz, fiyatlar ortalama kalıyor. Tamamıyle afaki konuşuyorum D color VVS lekeli 0,20 ct taş, 1000$ ise; D color SI lekeli 0,20 ct 700$ , D color I3 lekeli 0,20 ct 500$ gibi bir fiyatlandırma çıkıyor.

Ama konu sahibinin örnek verdiği yüzük çok detaylı. Taştan çok, tasarımın çizilmesi ve yapılması maliyetli olur diye düşünüyorum.

Ben özel tasarım yaparken, taşın iç lekesini SI seçiyorum. Böylelikle hem daha büyük taşlar satın almış oluyorum, hem de fiyattan tasarruf ediyorum.

Kuyucuya gide gile ben de bu işlerden anlar oldum biraz. Bu firma özel tasarım yüzük,kolye, küpe vs yapıyorken; başka firmalar ise tek taş konusuna yoğunlaşıyor mesela.

Bu tarz butik firmalar, bence önemli çünkü bu yüzüğü atasay,altınbaş vb büyük firmalarda yaptırsanız, ödeyeceğiniz meblağlar çok uçuk oluyor(haliyle). Bir de evinizde kullanmadığınız pırlantalı kolyeler yüzükler var diyelim. Bu kolyelerdeki taşları çıkarttırıp, yeni yaptıracağınız herhangi bir üründe de kullanabiliyorsunuz.

Dilim döndüğümce sorularınızı cevaplamaya çalışabilirim ancak, ben bu konuda uzman olmadığımı da ayrıca belirtmek isterim.

Herkese iyi forumlar.

Back