Özel üniversitelerin fiyat listesi..

başlık ''vakıf üniversitelerinin fiyat listesi'' olarak değiştirilmeli,zira Türkiye'de özel üniversite yoktur.

bırde muzdarıpler var onlarda ayrı bır yerde tabi....
bana kalsa sabncı unv ısterdım ama engel var

imkanınız varsa vakıf ünv.de okuyun arkadaşlar
ama yoksa da burslu kazanmak için çaba gösterin derim
bir hocam şöyle demişti bana: en kötü vakıf üniversitesi en iyi devlet üniversitesinden çok çok daha kalitelidir. gerçekten de öyle...
eğitim olarak, imkanlar olarak kesinlikle vakıf üniversitesi...

vakıf universitelerinin egitim olarak daha ustun yanlı olduguna katılmıyorum kesinlikle, ha sunmus oldugu imkanlar ustun olabilir bu ayrıdır, dogrudur...
nedense vakıf universitelerine giden ogrencilerin biraz egoları fazla siskin oluyor, sureklı devlet unıversitelerine mırın kırın etmeler degersız bulmaları asagı gormelerı v.s.
her hangi bir ozel universitenin egitimiyle, ornegin bi istanbul teknik universitesi, bogazici universitesi veya marmara üniversitesi'yle birmidir allah askına??
onun icin mi vakıf universiteleri bu saydıklarımdan emekliye ayrılmıs hoca kapma pesindeler?

yeditepe diş unutulmuss $10.000 hatırladıgım kadarıyla senelik

vakıf üniversitesinde burslu okudum, devlet üniversitesinde de yüksek lisans yaptım. ikisinin de artıları ve eksileri var.

ben 4 yıllisede kafasını kaldırmadan çalışan ve okulu 2.likle bitiren birisi olarak söylüyorum kimse de kişisel olarak algılamasın
özel üniversiteyi burslu okuyan arkadaşrımı ayrıca da tebrik ediyorum o ayrı tabii
ama babasının parası olup da altına son model arabayı çekip biz son sene kendimizi parçalarken barajı geçsem yeter nasılsa özele yazılacağım diyenlere de sinir oluyorum
kelimenin tam anlamıyla parçaladım kendimi lisede ama konuşmaktan haberi olmayan 4 yıl kitap suratı açmamış sadece annesi doktor ve babası avukat olduğu için özel üniversiteye yazılan bir arkadaşım var
onun şu anda gideceği üniversite ve bölümü belli bnm ve bnm gibilerin ne olacağı ise hala belli değil
ben kendime güveniyorum kazaanacağım da ama bu bnm ağrıma gidiyor
özel üniversitenin burslu olayına birşey diyemem ama kendisine sıcak bakmıyorum bakamıyorum...

nedense hep vakıf üniversitelerinin öğrencilerinin egosunun şişkinliğinden,şımarıklığından vs..bahsedilmiş ve çoğu kez genelleme yapılmış bunu anlamıyorum.o zaman bu öğrenciler de devlet üniversitelerinde okuyanların neden bu kadar eziklik duyduklarından mı bahsetmeliler.olay nedir ?

vakıf üniversiteleri bir çok devlet üniversitesine fark atmaktadır.ama tabi hepsi değil.bu üniversitelerin de herşeyde olduğu gibi iyileri,kötüleri var.

vakıf üniverisitelerinin fark atma nedenlerinden en önemlisi öğretim elemanlarının çoğunun bu üniversitelere adeta kaçması olmuştur.tabii ki bunun nedeni de gereken değerin devlet tarafından verilmemesidir.aynı zamanda laboratuvar olanakları,teknolojik imkanlar,gibi imkanlarla da vakıf üniversiteleri günümüzde bir kademe daha üstündür diyebiliriz.

keşke devletimiz hem üniversitelerine,hem de öğretim elemanlarına gereken önemi,değeri verse de biz de devlet üniversitelerimizden en azından birini dünya sıralamasında görebilsek.

ve son kez yine demeliyim ki aklınızdaki vakıf üniversitesi öğrencisi = züppe zengin çocuğu genellemesinden vazgeçmelisiniz.evet hayat bazen hiç adil değil,ama farklılığımızı ortaya koyarak diğerleriyle yarışır duruma gelebilmekte bizim elimizde.o neden böyle,ben neden böyleyim,onun arabası var benim neden yok diye sorgulayarak hiç bir yere varamayacağımızı çok iyi biliyoruz..

vakıf üniversitesine asla gitmem,sıcak bakmıyorum vs.. diyenler de kendini kandırmasın.eminim gerekli olanaklar sağlansa koşa koşa gideceklerdir.

sevgiler.

Son düzenleme:
evet haklısın 2009 yılında odtü ve bilkent(ki vakıf üniversitesidir) ilk 500 sıralamasına girebilmiş.müthiş bir haber.

Özel üniversitesinde okumaya ve okutmaya karşıyım...
:umursamaz:
Okuyan okur ama benim gözümde hiç okumamışla bir...
Bu kadar açık ve net söylüyorum.
Siz aşağılayabilirsiniz devlet üniversitelerimiz dünyada kaçıncı vs diye ama üniversite sadece okumak değil kendini geliştirmektir...
Bunu ancak yaşayarak görebiliriz...

özel üni derken bilkenti farklı bi yere koymak lazım diye düşünüyorum.. bilginin de birkaç bölümünün çok iyi olduğunu duymuştum, diğerleri hakkında bir bilgim yok. devlet üni mezunuyum evet.

kaydirigubbakcemile5

bende özel üni pek desteklemıyorum ama ablam özel de okuyo ve çok memnun iyi ki devlette değilim diyo çünkü hocaları hep iligili bu da bi gerçek ama

akannehir

özel üni lere tü kaka yapan, devlette bir yeri kazanamayanların gittiği yer olarak görmek isteyen , kendini bişey sanmak isteyen bir kısım (hepsi değil) devlet üni liler,
siz çok akıllıydınız da niçin dersanelere gittiniz onca yıl,
niçin özel hocalar tuttunuz sınava hazırlanırken.
madem o kadar akılıydınız kendiniz çalışsaydınız ya.
dersaneler devletin mi?
bi şeyler yazmak için yazmayın. ltf

istanbul üniversitesi mezunuyum ve bir hocam zamanında demiştiki artık bu devlet ünilerinde dışarıda para etmeyen adamlar kaldı dedi..siz anlayın artık yani bunu devletin kendi hocası diyorsa....

eğitim konusunda bana göre devlet ünviversitelerinden çok çok üstünler
evet dediğiniz gibi para ile okuyup devlet üniversitelerini ve orada okuyanları hor görenler var
onlara diyecek lafım yok
ben vakıfta burslu okudum yüksek lisansımı da devlet üniversitesinde yaptım
kıyaslamam gerekirse okuduğum okul eğitim açısından diğerine tabir-i caizse 1000 basacak kapasitede. tabi bunda bölümümün ve hocalarımın etkisi çok büyük. aynı şekilde vakıfta da okuyan arkadaşlarım var devlette de. paylaşımlarımızdan çıkardığım sonuç hep bu olmuştur. vakıflar bana göre 1 adım daha önde eğitim olarak sosyal imkan olarak da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…