Özel üniversitelerin fiyat listesi..

bende ossye gırmek istıyorum ama engel çok maalesef uf....
özel unv.çok pahalı ya...

ılgılenenler ıcın guzel bır paylaşım olmus emegınıze saglık
fakat benım sahsı gorusum unıversıte egıtımının ozel unıversıtelerce verılmemesı yanı devlet herkese esıt sans tanımalı bır yanda bınbır sıkıntıyla okulu kazanıp yıne aynı zorlukla bıtıren bır ınsanla hıc zorlanmadan maddı olanaklarıyla aynı unıverısteyı bıtırıp de aynı sektorde calışan ınsanların olmasını dogru bulmamısımdır hep ..

ama var egıtım sıstemımızın carpıklıgı ..

keşke bendee unv gırebılsem bır bayanın bır gencı kendı ayakları uzerınde durabılmesı gıbı yokmuş bunu öğrendım...kımseye sırtını dayamadan yaşayacaksın...

ılgılenenler ıcın guzel bır paylaşım olmus emegınıze saglık
fakat benım sahsı gorusum unıversıte egıtımının ozel unıversıtelerce verılmemesı yanı devlet herkese esıt sans tanımalı bır yanda bınbır sıkıntıyla okulu kazanıp yıne aynı zorlukla bıtıren bır ınsanla hıc zorlanmadan maddı olanaklarıyla aynı unıverısteyı bıtırıp de aynı sektorde calışan ınsanların olmasını dogru bulmamısımdır hep ..

ama var egıtım sıstemımızın carpıklıgı ..

özel sektör afedersiniz damızlık adam bakmaz...işine yaramıcak adamı barındırmaz da..
adam özel ya da devlet üniversitesi farketmeksizin o işi yapabiliyorsa bunda bir sakınca yoktur...adamın kendinde iş yoksa özel üni devlet üni farkertmeksizin iş hayatında barınamaz barındırmazlar...
şirketler adam sırf devlet üniversitesi mezunu diye işe alırsa ve adam 5 para etmezse kusura bakmayın kimse o kişi devlet üniversitesini dereceylede bitirse bile idare etmez..
eğitim sisteminin çarpıklığı inkar edilemez...
o çok çok çok övülen harvard oxford boston üniversiteleri de paralı ona bakarsanız...
o zaman oralara gidenlerde iş bulamasın..
ya da daha iyi bir fikir..eski sistemde sigara içenler ve içmeyenler için varolan cafe bölümleri gibi özel üniversite-devlet üniversitesi mezunları ksıımları ayrı ayrı açılsın işyerlerinde böylelikle güzide devlet üniversiteliler kendileriyle iş hayatında aynı yetenekte belki fazlası belki eksiği olan insanlarla aynı ortamda çalışmak zorunda kalmazlar...

Margarın ben yorumumda ozel sektorden bahsetmedım ki
ben once kendı alanıma bakarım
ve ıstedıgınız hukukcuya sorun
özel unıverıste mezunu bır avukatla devlet unıversıtesınden mezun bır avukat asla aynı degıldır ..hem meslekı bılgı hem anlayıs bakımından kı sız de bılırısnız hukk tamamıyle yorum işidir..ben kendı alanımı dusunerek yazdım ve bunun sıkıntısını hala cekmekteyız yanına bılgılı bır avukatı eleman olarak calıştıran ama kendısı ozel unıversıte mezunu olup ayrıca gelıştırdıgı ozellıklerı olmayan avukat da işveren pozısyonunda zaten işlemeyen adaletı ıyıce ıcınden cıkılmaz hala sokuyorlar..

ayrıca barındırdıkları için bu kadar ozel unıverıste mezunu ınsan calışmakta
ısını ıyı yapmalı evet ama bunun ıcın bıraz akıl bıraz calşma ve gayret gerekır ..
lutfen daha leb demeden parlamayın
ya da parlayın fark etmez sızın dusuncenız sıze benım dusuncem bana ...

Konuyu okurken bu yıl mezun ettiğimiz öğrencileri düşündüm.
Meslektaşımın oğlu vardı inanır mısınız kadın yazılı haftalarında peşimizde dolanırdı lütfen oğluma yüksek not verin diye. annesinin ricaları sonunda aldı lise diplomasını. ve yanılmıyorsam kıbrısta türkçe öğretmenliği okumaya gitti akannehir
Özel üniversiteler konusunda dicerrin söylediklerine katılıyorum.devlet eğitim ve sağlık hizmetlerini ayrım gözetmeksizin herkese eşit,ayrıcalıksız sunmalıdır.
Her özel üniversite bir değil evet özellikle inceliyorum tercih zamanlarında bazılarının burslu ve paralı bölümleri arasında öyle büyük farklar yok. Ancak bu demek değildir ki özel üniversite okuyan herkes mezun olduktan sonra edindiği mesleği hakediyor ya da üniversite diplomasını hakediyor. Hayır birkaç özel üniversite dışında özelden mezun olan kişilerin yaptıkları mesleği hakettiklerini düşünmüyorum. Çünkü onlar eğer ki özel üniversiteler var olmasaydı lise mezunu olarak kalacaklardı...ÖSSden yeterli puanı alamamış parası da varmış özele gitmiş sonra da kendini yetiştirmiş diye bir savunma da olamaz.

özel veya devlet ayrımı yapmadan bır örnek verıcem babamın dayısının oglu çok aylaz kız pesınde koşan fırlama bır çocuk 2 defa öss ye gırdı kazanamadı ama aılesı ılla okusun dıye onu bulgarıstanda özel bır okula yazdırdı bırde tıp okuyor ben degıl ama butun herkes dalga gecıyor parayla okumak ıstemeyen çocuk bıle okutuluyor bu dr olsa neolur denılıyor

bunu bende merak edıyorum.
öss yı bıle kazanamayan bırı tıp okuması bıraz korkunc gelıyor bana.
Ama özel ıste parayla hersey oluyor.

Şuan bende kıbrısta özel üniversitede okulöncesi öğretmenliği okuyorum. Öss puanıım devlet üniversitelerine yetmediği için burayı tercih ettim. Öss puanım düşüktü çünkü lisede 3 sene boyunca ben mesleki dersler görürken öss'de türkçe, matematik, coğrafya vs. çözmem ve çok iyi bi puan çıkarmam gerekiyordu.
Özel üniversitelere girmek kolaydır puan düşüktür, parasını bastırıp girersin ama ordan sonrası zor olandır. En azından benim üniversitemde böyle. Kıbrıstan Trakya Üniversitesine (Edirne) geçiş yapan arkadaşımla konustuğumda kafam acayip rahat. Kıbrısta neydi o dersler diyo. Benim okuluduğum bölümde bana ders veren hocalar Doç Doktor olan hocalar. Buraya dünyanın parası verilip getirilen ve alanında çok uzman olan insanlar.Türkiyedeki bazı devlet üniversitelerinden çok daha iyi bi eğitim veriliyor burda. Herkes bu haktan eşit olarak yararlanamıyor o apayrı bi konu. kendi özel üniversitem için diyorum kesinlikle parasını bastırıp diploma alınıyor diye bişey söz konusu değil burda.

Şuan bende kıbrısta özel üniversitede okulöncesi öğretmenliği okuyorum. Öss puanıım devlet üniversitelerine yetmediği için burayı tercih ettim. Öss puanım düşüktü çünkü lisede 3 sene boyunca ben mesleki dersler görürken öss'de türkçe, matematik, coğrafya vs. çözmem ve çok iyi bi puan çıkarmam gerekiyordu.
Özel üniversitelere girmek kolaydır puan düşüktür, parasını bastırıp girersin ama ordan sonrası zor olandır. En azından benim üniversitemde böyle. Kıbrıstan Trakya Üniversitesine (Edirne) geçiş yapan arkadaşımla konustuğumda kafam acayip rahat. Kıbrısta neydi o dersler diyo. Benim okuluduğum bölümde bana ders veren hocalar Doç Doktor olan hocalar. Buraya dünyanın parası verilip getirilen ve alanında çok uzman olan insanlar.Türkiyedeki bazı devlet üniversitelerinden çok daha iyi bi eğitim veriliyor burda. Herkes bu haktan eşit olarak yararlanamıyor o apayrı bi konu. kendi özel üniversitem için diyorum kesinlikle parasını bastırıp diploma alınıyor diye bişey söz konusu değil burda.

canim cok haklisin bizim 2 kuzende bilkentten mezun.sinavda cok dusuk aldilar girdiler evet girmek kolay ama okumak cok zor..ama mezun olduklarinda ana dil duzeyinde ingilizceleri vardi..sonrada bikac dil daha ogrendiler.yani devletten cikan biriyle ayni duzeyde degiller..(genel olarak devlet unv.anlaminda)devlet unv.kendi cabanla kursa falan gitmen gerek o da belli duzeyde olur dil seviyesi..soyle de bir haksizlik var keske devlet vatandaslarina esit haklar verse..y.dsindayim ve burada boyle bir ayrim yok en azindan biseyler arasinda ucurum yok..devlet cocukken kulturel egitim veriyor cocuklarin uzerine dusuyor spor,guzel sanatlar,dil alaninda vs..devlet okulunda ilkokuldaki cocuk beden dersini yuzme olaraksecebiliyor bizde cok zor bir ihtimal herhalde bu.ya ozel okula gidecek yada biryere kaydolacak.yani yine cebinden para verecekk ek olarak..say say bitmez.

ben önce devlet üniversite deneyimi yaşamış ve şu an özel bi üniversitede okuyan biri olarak fikirlerimi söylemekten kendimi alamayacağım sanırım :) Devlet Üniversitelerinde ortamın daha sıcak olduğu kesin ,benim gördüğüm şey devlet üniversitesinde derse giren hocaların çoğu daha kendine birşeyler katmış insanlar araştırma halinde daha çok kastırmış hayatta,fakat özel üni.leri de yabana atmamak lazım,şimdiki okulumda yabancı hocalar,yurt dışında eğitim görmüş,boğaziçi mezunu,hem yıldız teknik üni.ye hem bizim okula derse gelen hocalarım var.Fakat benim özel üni. seçme sebeplerimden bir tanesi mesela çevre.Devlet üniversitesinde daha çok hayattan birşeyler koğparmaya çalışan bir kitle var,herkes kendi paçasını kurtarmaya bakıyor.Özel üniversitesinde ise patron çocuklarıyla okuyorsunuz.ınsanları bu şekilde ayırdığımı sanmayın fakat öyle insanlar seni ezip geçmeye çalışmıyor,kendi menfaatlerinde.Sana birşeyler katıyor,deneyim edinmiş oluyor,sohbet konun daha farklı devletteki arkadaşınla,sana bu sene isveçe ziyaretinden bahsedebiliyor,nasıl gittiğini anlatıyo yol yordam gösteriyor.ben buldum o bulmasın demiyor,sana karşı hırçın bir hırsı yok yani.özel okul da insana devlet okulundan çok fazla avantaj sağlıyor bu kesin seçmeli aldığın yabancı diller,insana birşey katan öğrenci kulüpleri,bilgilendirme seminerleri(her gün nerdeyse bir etkinlik veya seminer)&sertifikalı seminerler,yurt dışı imkanları,kariyer merkezleri vs.. vs..kimse kusura bakmasın ama aile çocuğuna evlendikten sınra bir ev vereceğine özel okulda okutsa benze masrafa çocuğuna daha çok şey vermiş olur diye düşünüyorum ben

4 yıldır ÖSS'ye giriyorum, 4 seferdir kazanıyorum fakat burs bulamadığım ve durumumuz elvermediği için okuyamıyorum. Emekli maaşınla geçinmeye çalışıyoruz. Bu sene gene yazıldım erkek arkadaşımın zorunla (gerçi ben de istiyordum onun demesi de bahane oldu) Burs bulamazsam bir yerlerden yardım göremezsem gene okuyamayacağım. Çok üzülüyorum bu duruma, hırslıyım istiyorum ancak netice hüsran...
...
Sistem kökten değişmediği sürece bu sıkıntı hep yaşanacak.
Ben burada bir örneğim. Ve benim gibi binlerce örnek mevcut.
Eğer ki devlet benim eğitim hakkımı sağlayamıyorsa...
...
'80 askeri darbesinin ürünü olan YÖK '84-'85 yıllarında eğitimi paralı hale getirerek okularda har(a)ç almaya başladı. Eğitim ticarileşti, paralı okumak meşru hale getirildi. Rahmetli İhsan Doğramacı sağ olsun! :kızgın:
Çevremdekilere soruyorum da : Parasız eğitim mümkün mü diye?
"Hayır!" diyorlar bana. 'Hepimizin hakkı olan parasız eğitimi' bihaber şekilde ol(a)mayacağını bahsederek ticarileşme meşruluğunun zeminini daha da sağlamlaştırıyorlar. Sanki daha önce hiç ücretsiz eğitim olmamış gibi.
Umarım çok geçmeden farkına varırlar...

Işıkla...

arkadaşlar ben özel bir üniversitede araştırma görevlisiyim.. burada fiyatlar 16.000 TL civarında..bilginize

ay çok saçma fikirler var okurken sinirlendim gerçektende :olmaz: bende zamanında iyi puan almıstım öss'den istanbuldaki devlet okullarına puanım yetiyordu, devlet okulunu seçicektim fakat babam kızım bi 20 kişiyle aynı sınıfta okumak var birde 200 kişiyle...
Ayrıca, işverenler tecrübelere bakıyor ve iyi eğitime bakıyorlar, burada okuyan birçok bursuz öğrenci ( kokoş dediğimiz tipler bile) sürekli ders çalışıyor yani devlet okullarındaki öğrencilerinden farklı yok hatta burdaki öğrenciler daha iyi bence devlette okuyanlara göre :umursamaz: arkadaşlıklar daha sağlam oluyor ve uzun süreli kaydirigubbakcemile5

iyiki babamı dinlemişim yerimseniben

benım kardesımde kıbrısta yakın doguda hukuk okudu bı ev paramız gıttı herkes nerde okuyo dıyınce kıbrıs dıyoduk ozelmı paralı orası canım dıyolardı halbukı benım kardesım aldıgı puandan dolayı yarı burslu okudu ve o kadar agırdıkı derslerı cocuk gece gunduz ders calısırdı hocaların prensıbı sızı ole bır hukukcu yetıstırecegızkı bılgınızle paralı okul dıyenlerı doveceksız gercektende ole oldu bıtırdı arkadaslarıyla staj gordugu donemde herkes kardesımın pesındeydı cunku bılgısı cok fazla temelı cok ıyı hemde paralı olabılır ama kafanın ıcınede aklı bılgıyı para sokmuyo sınavları para kazandırmıyo sacları dokuldu sıkıntıdan allahım herkesın emek verenın yardımcısı olsun karsılıgını versın...

ben istanbul aydındayım kızlar bölumum 17.000 tl .bu zamanda okumakta cok zor özellikle ist de. vakıf unıversiteleride cok pahalı ben en cok sabancı unıversitesinin ücretini görünce şok olmuştum 27.000 tl lydı ynlş htrlamıyorsam

"parayı veren,düdüğü çalar" sözünün hüküm sürdüğü bir devirdeyiz malesef..

burada bı arkdaş bilgi ve bogazıcnı karşılastırıp bilgi daha iyi demiş ona su nacızane düşüncemi iletmeyi borç bilirim

bilgi vs bogaziçimi??:mymeka: kendısının dedgın deli sacmasından başka bişey degıldır koç ve ya sabac-ncı belki bogaziçinin dengi olabılır ama bilgi bırak ustun olmayı dengi bile olamaz zor demesinin nedenı sudur bilgi de bir ticarethane mantgyla clşan güzide ünilerimizden oldugu içn snvlarını zor yapar ki para alsın kı cogu unide bu mantık war ama asla egtm kalitesi bogaziçyle karşılaştırılamaz sadce guluyorum ve allahtan kendısıne akıl vermesnı diliyorumlaelaelaelaelae

Back