Özel üniversitelerin fiyat listesi..

yine anti-bilkent durumu..:olmaz: Hazımsızlık olduğunu düşünüyorum özellikle Bilkent'e karşı bu tepki. 260 puanla bilkentin nizamiyesinden giremezsin arkadaşım anca 2 senelik uyduruk muhasebede okursun ama gel bakalım matematik "paralı" bölümü 350yle alıyor, hukuk "paralı" 320den aşağı almıyor. Bu kadar salla pati konuşmak yerine internetteki tercih rehberlerine baksaydın keşke. Tbmm nin kuruluş tarihini bilmeyenler sadece bilkentte mi zannediyorsun? yasakkelimeAnkara üni'de okuyup Deniz Gezmiş'i film jönü zanneden insan gördüm ben bu işler okulla paralı-parasız sistemle alakalı değil. Kendini geliştirebilen insan her yerde farkını gösterir, öss ezber sistemidir barajı geçen VEYA 340 üstü puan alan herkes çok mu zeki? çok mu bilgili? Unutma(yın) ki maalesef ülkemizdeki eğitim sistemi ezber üzerine kuruludur bu da asla bir kıstas olamaz. Bilkente burslu giren bir çok insandan daha yüksek bi ortalamam var, keza paralı okuyorum sanıldığı gibi parayla diploma vermiyolar, sanıyor musunuz cambridge 'den oxford'dan çıkan herkes bedava okuyor? Onca başarılı insan eğitim kredisi çekerek okullarına devam ediyolar. Kendi okulum adına konuşuyorum, mezun olduktan sonra gerek nano-teknoloji , gerek sanat, gerekse uluslararası alanlarda her gün televizyonda bilkent mezunları görüyorum ve okulumla gurur duyuyorum. Eğer ekonomik durumunuz iyiyse odtü-boğaziçi gibi güzide alternatiflerin yanında sabancı,koç,bilkent gibi eğitim kalitesi ve başarıları ortada olan okulları da yabana atmazsanız ileride avantajlarını çok açık şekilde görürsünüz.
 
Bence her vakıf ünv de bir değil.
Her devlet ünv bir değil.
Yani kıyaslamakta kötü elbet.
Benim kuzenim iyi bir vakıf ünv de matematik bölümü okuyo ing olarak görüyo dersleri bayağı da puanı yüksekti onunla Boğaziçi falan da rahat girebilirdi.Ama vakıf ta burslu okumayı tercih etti.
Ünv ve bölüm farkı oluyo kıyas etmek bile yanlış:umursamaz:
 
canım ben bilkent mezunuyum, çok kolay mezun oldum diyenin elini öperim, çalışmaya alışkın değiller demişsin anadolu lisesi mezunuyum Türkiye dercesiyle girmiştim. öss benim için kötü bir deneyim kötü bir şans oldu sadece...çalışmaya alışkınız yani!!
üstelik öyle herkeside aynı kefeye koymamak lazım benim 9 eylülden gelen arkadaşım vardı bak ben mezun oldum o hala bitirmeye çalışıyo kendiside der 9 eylülde kalsaydım şimdiye avukat olmuştum diye sırf bilkent daha ii diye gelmişti..öyle kolay falan değil yani, öyle kala kala okuyanlardanda değilim yüksek şeref belgeleriyle bitirdim, devlet üniversitesi olsaydı kusura bakma ama yata yata bitirirdim. ha tabi bütün üniversiteleride aynı kefeye koymamak lazım ne bilkent diğer özel ünilerle karşılarştırılabilir, nede boğaziçi,odtü...tabi öss 1.lerinin seçtiği okullarıda göz önünde bulundurmanızı rica ederim:))
amma doluymuşum beeee
napıyım bilip bilmeden milletin parayla diploma alıyoruz sanmasına ifrit oluyorumkötükedihüso

Aynen katılıyorum ben de Bilkent'te okuyorum. Ben geçen seneye kadar özel okullara ve oralarda okuyanlara karşı önyargılıydım ama okula başladığımda öyle olmadığını anladım. Ben de anadolu lisesi mezunuyum ve bütün senelerimi takdirle geçtim ÖSSde de birçok bölüme kolaylıkla girebilecek bir puan aldım fakat istediğim bölümün Bilkent'teki tam burslusuna yetmiyordu :( ben de yarı burslu okuyorum ve açıkçası hayatımdan memnunum :) öyle denildiği gibi paralılar salak değil benim bölümümün yarı burslusu 340la kapadı paralısı ile 322 ile kapadı :) yani kısacası özel yada devlet, önemli olan üniversitenin verdiği eğitimdir :) önyargılı olmamak lazım ;)



ben özel ünüversiteleri kötülemiyorum ama devlet ünüsüne girmek için daha çok calışıyolar çünkü puanları yüksek ama özel okulun puanları düşük öğrenci kapmak için 260 almaz demişşin bak sana yazıyım 2007 2008 taban puanlar arkoleji ve sanat tarihi259,kimya 252,siyaset bilimi 248,fizik242,kentsel tasarım238 hani almıyomuşş sen iyi bir araştır istersen ondan sonra cevap yaz

bunlar paralıların fiyatları yalnz, bursluların fiyatlrını araştrdın mı? genetik tam burslu 360, yarı burslu 340 ve paralı 322 ile kapıyor mesela :) tabiki herkes istediğini yapmakta özgür fakat tavsiyem araştırmadan tercih yapılmamasıdır...
 
Son düzenleme:
arkadaşlar her vakıf üniv ve her devlet üniv bir değil ki..devlet üniv de boğaziçi,odtü ve itü başı çekiyor.özel üniv de ise bilkent..arkadaşlar bilkentin kapısından 240 ile giilmez demiş ama şimdi kılavuza baktım ,geçen yıl fizik burssuz 242 puan ile almış.zaten neredeyse burssuz bölüm yok diyebilirim.bölümler hep burslu idi ve bu yüzden de puanlar yüksekti..puanların yüksek olmasının sebebi bu..burssuz bölümlerde de zaten düşük...bu da her özel üniv için geçerli..
öyle okullar var ki yani özel okullar ,ekmek elden su gölden sınıfı geçiyorsun ama bazı özel okullar geçektende işi ciddi tutuyor.onlarda zaten sayılı...birde özel okullar mesela liseler ,burlu başarılı öğencileri alıyorlar ve onlar üzeirine yoğunlaşıyorlar..sonrada özel okullar öss de sbs de fark attı oluyor..
o yüzden her özel üniv iyi olmadığı gibi her devlet üniv de iyi değil..özele gideceksem bilkenti tercih ederim birde koç yada sabancı olabilir..devlete gideceksem de boğaziçi odtü itü..açıkcası diğerlerini bitirince iş zor oluyor..
özel de insanlar zor sınıf geçiyor falan diyorsunuz da ,adam zaten burslu gelmiş,mecbur bursu gitmesin diye çalışacak, ünivesitenin istediği 20000 tl yi nasıl versin..hocalarada sen benim paramla buradasın mı desin..
 
Son düzenleme:
özelde burslu okuyan var para ödeyerek okuyan var
burslu okuyanlara lafım yok hatta tebrik ederim
zaten burslu okuyanlarla paralı okuyanlara farklı sorular soruluyomuş o yüzden burslular için baya bi zor sınıf geçmek ders bırakmamak
çünkü özeller birer ticarethane niteliğinde burslu öğrencilere zor soru sorarak sınıf geçmelerini zorlaştırıyolar
ama tabi devlet üni.sini kazanamayıp azıcık puanıyla özelde okuyanlar ve sırf havasından bu okullara gidenler var bi de..
 
bence özel ünv daha iyi.bi arkadaşım devletten bizim okula geldi mesela.devlette anlamadğnı gidip soruları anlattrmaya hocayı zar zor buluyoduk diyo.ama özellde hocalar her sordgnu anlatıyo.en azından benm gördgm bu.
evt ing görüyoruz ve bu bence daha iyi.ingilicemz gelişiyo.
listede gördgm fiyatlar eski listede olabilir cnm.1 2 bin tl oynuyo fiyatlar şimdi.
bence devleti kazanamayan bi sene daha bekliyip vakit kaybetmemeli.
zaten şehir dışında yurt vs flan aynı özel okul gibi masraflı oluyo

bencedee nerdeyse aynı paraya gelıyo zaten ıkıncı gırıste eger durumu varsa tercıh edılebılır şakkıdı
 
Ben özel üniversitelerle devlet üniversitelerinin kıyaslanmasına anlam veremiyorum yani maddi olanağı olanlar özel daha doğrusu vakıf üniversitelerinde okumalılar ki maddi durumu elverişli olmayan öğrencilere yer açılsın devlet üniversitelerinde. evet, vakıf üniversitelerinde okuyup cumhurbaşkanı'nın adını bilmeyenler olduğu gibi devlet üniversitelerinde okuyup ekmeğin fiyatını bilmeyenlerde var bunun bi yere ait olmakla alakası yok.

ne degısık bır mantık öyle yaa :1shok:

kımsenın böyle dusunecegını sanmıyorum
 
anlayamadım ayrı sınava mı giriyoruz ne saçma bi şey bu siz deli misiniz youthansia??? bunu sana kim anlattı çok merak ettim? sağdan soldan duyduğunuz şeylere bu kadar kaptırmayın kendinizi. ben kendimden örnek vereyim sizlere, ankara'daki iyi bi anadolu lisesi çıkışlıyım. öss'de 2007 yılında 337 puan aldım ve uluslar arası ilişkiler istiyordum bursluya yetmediği için en iyisi olsun diyerekten bilkent'e girdim. burslu burssuz ayrımı sadece kayıt olurken yapılıyor yani bi kısım para için makbuz verirken diğeri de okulun verdiği eğitim ücreti makbuzunu imzalıyor yani bir ayrımsa evet sadece bu kayıt sırasında oluyor! ikincisine gelince.. kimseye farklı sorular sormuyolar, nası bi cüret olabilir sizce böyle bi şey var mı ya?! youthanasia arkadaşım mantıklı ol bakalım sence özel bi okul burslu öğrenciyi neden bırakmaya çalışsın? Ona sene kaybettirerek, öğrenciye daha fazla para ödemek için mi? unutma ki çoğu özel üniversite burslu öğrencilerini ücretsiz okutmakla kalmıyor aylık ücret de veriyor harçlık olarak mesela benim okulumda emin olmamakla birlikte en az 450 lira verdiklerini biliyorum. salak mı peki okul neden sınıf geçmesini zorlaştırsın burslunun daha çok aylık ödemek için mi? yapmayın lütfen, kedi -ciğer muhabbeti her zaman vardır, özelin sunduğu imkanları her zaman destekliyorum burslu burssuz ayrımını bırakın dile bile getirmiyor kimse , hiç bi hoca kim burslu kim burssuz bilmez öğrenci kartlarında ya da öğrenci bilgi sayfasında böyle bi kayıt tutulmuyor. özel okul zordur, her birini tabii ki aynı kefeye koyamazsınız ama bi Sabancı'nın, bi Bilkent'in yayınlanmış makalelerini öğrenci projelerini bi çok yurt dışındaki esaslı okullar kendilerine kıstas alır. bu projeler ve makaleler de ne parayla yazdırılır ne de öğretmenler bizler adına yazar, zaten okuldaki panellerde kendi hür fikirlerimizle oluşturduğumuz çalışma ortamlarında bunu herkese ispat ettik defalarca.

bursluların -çoğunun- neden zorlandığına gelelim. öss öğrencinin zeka veya başarısının temel alındığı bir kıstas olamaz. öss bir ezber sistemidir, günü gününe ciddiye alıp ezberini yapan herkes belli bir başarıya erişir. bilkent'te ise yorumlamaya, genel kültüre ve düşünmeye dayalı eğitim sistemi vardır , yani bol bol beyin jimnastiği yapmanız gerekir. bunu yapamayana da güle güle denir. ezbere alışan çoğu kişi de maalesef buna çabuk adapte olamıyor , en azından sözel ağırlıklı bölümler için bu böyle.

ha bi de dip not bu anlattıklarım Bilkent çerçevesinde geçerli, bilkentte burs kaybetmek diye bir durum olmuyor sınıfta kalsanız dahi bursunuz devam ediyor.
 
bence özel ünv daha iyi.bi arkadaşım devletten bizim okula geldi mesela.devlette anlamadğnı gidip soruları anlattrmaya hocayı zar zor buluyoduk diyo.ama özellde hocalar her sordgnu anlatıyo.en azından benm gördgm bu.
evt ing görüyoruz ve bu bence daha iyi.ingilicemz gelişiyo.
listede gördgm fiyatlar eski listede olabilir cnm.1 2 bin tl oynuyo fiyatlar şimdi.
bence devleti kazanamayan bi sene daha bekliyip vakit kaybetmemeli.
zaten şehir dışında yurt vs flan aynı özel okul gibi masraflı oluyo

Özelin hocaları iyi olabilir ama öğrencileri boş o yüzden pek bi geçerliliği yok çoğu iş veren devlet olsun karsta olsun mantığında ayrıca devlettede hocalarla odasına gidip konuşabiliysn takıldın yerlerde senin arkadaşının ünv öle demekki yada hoca öle
 
Özelin hocaları iyi olabilir ama öğrencileri boş o yüzden pek bi geçerliliği yok çoğu iş veren devlet olsun karsta olsun mantığında ayrıca devlettede hocalarla odasına gidip konuşabiliysn takıldın yerlerde senin arkadaşının ünv öle demekki yada hoca öle

canım maalesef sana katılamıyorum, hangi yer küçük ve yetersiz üniversite mezunu çalışan alır ki , bi gözlemci olarak annem Merkez Bankasında çalışıyor, mülakat sınavlarında hacettepe,boğaziçi,odtü,sabancı,bilkent,belki ucundan gazi üniversitesi hep bu okulları tercih ediyolar tabi bir de yurt dışındaki okullar.ztn kpss ve toefl sınavlarında bu okullar farkı koyuyor diğerleri kafadan eleniyor. en az 2 dil ve yurt dışı master gibi şeylerden bu tip okullardaki öğrenciler faydalanıyor. Bu tabi benim çevremden bir örnek, daha alt kademeli devlet dairelerinde farklı olabilir.
 
ya ne alaka çalışma alışkanlığı olamyanlara özel üniv. zor gelr tabi falan:umursamaz: bundan 5 sene önce özel bi üniversteyi 331 puanla burslu olarak okudum we şeref blgesiylede mezun oldum.. sınfımda burslu okuyanda wardı burssuz okuyanda wardı ama hep aynı dersleri aldık aynı sınawlara girdik.. sen burslusun bu soru sana sen burssuzsun bu soru sana denmedi. yeri geldi burssuz okuyan arkadaşlarım benden daha yüksek notlar aldılar daha başarılı oldular.. öss öğrenci başarısını kesin anlamıyla ölçen bi sistem değilki çalışkanlar develete tembeller özele die bi sınıflama yapılsın:umursamaz:
devlette aynı bölmde okuyan çoğu kişiyl aynı dersanede kpss kurslarına hazırlandım herkes dedi biz o dersi türkçe geçemedik 2 kere kaldık siz nası ing yaptınız die.. bu ne peki??
ayrıca okulumda sınıf içi öğretim boyunca sistem aynı şöleydi : derse katılırsan we werdiğin cvplar doğru mantıklı şeylerse + alırsın ama katılmazsan - alırsın(ewet aynı ortaokul lise gibiydi, öğretmenler bazı okullardaki gibi gelip gözü kapalı anlatıp sırtını çewirip gitmiodu) derse gelme 10 puan üzerinden değerledirilirdi yani kafana göre derse gitemezlik yapamıodun derse gitmediğin günler senden not olarak düşüodu(özel durumlar hariç) yani eğitimi ciddiye alıolardı we öğrenciyede aldırmaya çalışıolardı devlet okulu gibi..
twde gördüğümüz şımarık zengin çalışmayan öğrenci durumu yok yani arkadaşlar lütfena.s.
 
Özelin hocaları iyi olabilir ama öğrencileri boş o yüzden pek bi geçerliliği yok çoğu iş veren devlet olsun karsta olsun mantığında ayrıca devlettede hocalarla odasına gidip konuşabiliysn takıldın yerlerde senin arkadaşının ünv öle demekki yada hoca öle



ben nedense işverenden hiç öyle bir mantık duymadım ki birebir özel sektörün içerisindeyim..hem eşim tarafından hem kendi tarafımdan...özel üniveristenin eğitimi daha iyi olduğundan sosyal imkanları daha iyi olduğundan bir kaç iyi devlet üniversitesini ve bir kaç iyi özel üniversiteyi tercih ediyor bizim ik'lar eleman alımında.
devlet her ile bir üniversite açtığından çoğunun dersine o şehrin muhasebecisi falan geliyor yani devlet üiversitesi diye salt onu tercih etmiyoruz....iyi bir özel üniversiteyi yeğliyoruz o üniversitelere karşı....o yüzden iş hayatındamısınız değilmisiniz bilmiyorum ama okuduğunuz devlet üniversitesi 4-5 büyük üniversiteden biri değilse pek güvenmeyin devlet olduğuna...tabii bu söylediğim meslek öğrenilen bölümler için geçerli değil onlarda okul ayrımı olmuyor...
 
özelde burslu okuyan var para ödeyerek okuyan var
burslu okuyanlara lafım yok hatta tebrik ederim
zaten burslu okuyanlarla paralı okuyanlara farklı sorular soruluyomuş o yüzden burslular için baya bi zor sınıf geçmek ders bırakmamak
çünkü özeller birer ticarethane niteliğinde burslu öğrencilere zor soru sorarak sınıf geçmelerini zorlaştırıyolar
ama tabi devlet üni.sini kazanamayıp azıcık puanıyla özelde okuyanlar ve sırf havasından bu okullara gidenler var bi de..

:roflol::roflol::roflol:burslu öğrencilere zor sorumu soruluyormuş cahilliğinde bu kadarı pes yani canım kim söyledi sana bunları, kim söylediyse iyice bi dalga geçmiş senle
 
anlayamadım ayrı sınava mı giriyoruz ne saçma bi şey bu siz deli misiniz youthansia??? bunu sana kim anlattı çok merak ettim? sağdan soldan duyduğunuz şeylere bu kadar kaptırmayın kendinizi. ben kendimden örnek vereyim sizlere, ankara'daki iyi bi anadolu lisesi çıkışlıyım. öss'de 2007 yılında 337 puan aldım ve uluslar arası ilişkiler istiyordum bursluya yetmediği için en iyisi olsun diyerekten bilkent'e girdim. burslu burssuz ayrımı sadece kayıt olurken yapılıyor yani bi kısım para için makbuz verirken diğeri de okulun verdiği eğitim ücreti makbuzunu imzalıyor yani bir ayrımsa evet sadece bu kayıt sırasında oluyor! ikincisine gelince.. kimseye farklı sorular sormuyolar, nası bi cüret olabilir sizce böyle bi şey var mı ya?! youthanasia arkadaşım mantıklı ol bakalım sence özel bi okul burslu öğrenciyi neden bırakmaya çalışsın? Ona sene kaybettirerek, öğrenciye daha fazla para ödemek için mi? unutma ki çoğu özel üniversite burslu öğrencilerini ücretsiz okutmakla kalmıyor aylık ücret de veriyor harçlık olarak mesela benim okulumda emin olmamakla birlikte en az 450 lira verdiklerini biliyorum. salak mı peki okul neden sınıf geçmesini zorlaştırsın burslunun daha çok aylık ödemek için mi? yapmayın lütfen, kedi -ciğer muhabbeti her zaman vardır, özelin sunduğu imkanları her zaman destekliyorum burslu burssuz ayrımını bırakın dile bile getirmiyor kimse , hiç bi hoca kim burslu kim burssuz bilmez öğrenci kartlarında ya da öğrenci bilgi sayfasında böyle bi kayıt tutulmuyor. özel okul zordur, her birini tabii ki aynı kefeye koyamazsınız ama bi Sabancı'nın, bi Bilkent'in yayınlanmış makalelerini öğrenci projelerini bi çok yurt dışındaki esaslı okullar kendilerine kıstas alır. bu projeler ve makaleler de ne parayla yazdırılır ne de öğretmenler bizler adına yazar, zaten okuldaki panellerde kendi hür fikirlerimizle oluşturduğumuz çalışma ortamlarında bunu herkese ispat ettik defalarca.

bursluların -çoğunun- neden zorlandığına gelelim. öss öğrencinin zeka veya başarısının temel alındığı bir kıstas olamaz. öss bir ezber sistemidir, günü gününe ciddiye alıp ezberini yapan herkes belli bir başarıya erişir. bilkent'te ise yorumlamaya, genel kültüre ve düşünmeye dayalı eğitim sistemi vardır , yani bol bol beyin jimnastiği yapmanız gerekir. bunu yapamayana da güle güle denir. ezbere alışan çoğu kişi de maalesef buna çabuk adapte olamıyor , en azından sözel ağırlıklı bölümler için bu böyle.

ha bi de dip not bu anlattıklarım Bilkent çerçevesinde geçerli, bilkentte burs kaybetmek diye bir durum olmuyor sınıfta kalsanız dahi bursunuz devam ediyor.

ya ne alaka çalışma alışkanlığı olamyanlara özel üniv. zor gelr tabi falan:umursamaz: bundan 5 sene önce özel bi üniversteyi 331 puanla burslu olarak okudum we şeref blgesiylede mezun oldum.. sınfımda burslu okuyanda wardı burssuz okuyanda wardı ama hep aynı dersleri aldık aynı sınawlara girdik.. sen burslusun bu soru sana sen burssuzsun bu soru sana denmedi. yeri geldi burssuz okuyan arkadaşlarım benden daha yüksek notlar aldılar daha başarılı oldular.. öss öğrenci başarısını kesin anlamıyla ölçen bi sistem değilki çalışkanlar develete tembeller özele die bi sınıflama yapılsın:umursamaz:
devlette aynı bölmde okuyan çoğu kişiyl aynı dersanede kpss kurslarına hazırlandım herkes dedi biz o dersi türkçe geçemedik 2 kere kaldık siz nası ing yaptınız die.. bu ne peki??
ayrıca okulumda sınıf içi öğretim boyunca sistem aynı şöleydi : derse katılırsan we werdiğin cvplar doğru mantıklı şeylerse + alırsın ama katılmazsan - alırsın(ewet aynı ortaokul lise gibiydi, öğretmenler bazı okullardaki gibi gelip gözü kapalı anlatıp sırtını çewirip gitmiodu) derse gelme 10 puan üzerinden değerledirilirdi yani kafana göre derse gitemezlik yapamıodun derse gitmediğin günler senden not olarak düşüodu(özel durumlar hariç) yani eğitimi ciddiye alıolardı we öğrenciyede aldırmaya çalışıolardı devlet okulu gibi..
twde gördüğümüz şımarık zengin çalışmayan öğrenci durumu yok yani arkadaşlar lütfena.s.

ben nedense işverenden hiç öyle bir mantık duymadım ki birebir özel sektörün içerisindeyim..hem eşim tarafından hem kendi tarafımdan...özel üniveristenin eğitimi daha iyi olduğundan sosyal imkanları daha iyi olduğundan bir kaç iyi devlet üniversitesini ve bir kaç iyi özel üniversiteyi tercih ediyor bizim ik'lar eleman alımında.
devlet her ile bir üniversite açtığından çoğunun dersine o şehrin muhasebecisi falan geliyor yani devlet üiversitesi diye salt onu tercih etmiyoruz....iyi bir özel üniversiteyi yeğliyoruz o üniversitelere karşı....o yüzden iş hayatındamısınız değilmisiniz bilmiyorum ama okuduğunuz devlet üniversitesi 4-5 büyük üniversiteden biri değilse pek güvenmeyin devlet olduğuna...tabii bu söylediğim meslek öğrenilen bölümler için geçerli değil onlarda okul ayrımı olmuyor...

aynen katılıyorum:lepi:
 
Ben özel üniversitelerle devlet üniversitelerinin kıyaslanmasına anlam veremiyorum yani maddi olanağı olanlar özel daha doğrusu vakıf üniversitelerinde okumalılar ki maddi durumu elverişli olmayan öğrencilere yer açılsın devlet üniversitelerinde. evet, vakıf üniversitelerinde okuyup cumhurbaşkanı'nın adını bilmeyenler olduğu gibi devlet üniversitelerinde okuyup ekmeğin fiyatını bilmeyenlerde var bunun bi yere ait olmakla alakası yok.

vereliniortak
 
Son düzenleyen: Moderatör:
ya ne alaka çalışma alışkanlığı olamyanlara özel üniv. zor gelr tabi falan:umursamaz: bundan 5 sene önce özel bi üniversteyi 331 puanla burslu olarak okudum we şeref blgesiylede mezun oldum.. sınfımda burslu okuyanda wardı burssuz okuyanda wardı ama hep aynı dersleri aldık aynı sınawlara girdik.. sen burslusun bu soru sana sen burssuzsun bu soru sana denmedi. yeri geldi burssuz okuyan arkadaşlarım benden daha yüksek notlar aldılar daha başarılı oldular.. öss öğrenci başarısını kesin anlamıyla ölçen bi sistem değilki çalışkanlar develete tembeller özele die bi sınıflama yapılsın:umursamaz:
devlette aynı bölmde okuyan çoğu kişiyl aynı dersanede kpss kurslarına hazırlandım herkes dedi biz o dersi türkçe geçemedik 2 kere kaldık siz nası ing yaptınız die.. bu ne peki??
ayrıca okulumda sınıf içi öğretim boyunca sistem aynı şöleydi : derse katılırsan we werdiğin cvplar doğru mantıklı şeylerse + alırsın ama katılmazsan - alırsın(ewet aynı ortaokul lise gibiydi, öğretmenler bazı okullardaki gibi gelip gözü kapalı anlatıp sırtını çewirip gitmiodu) derse gelme 10 puan üzerinden değerledirilirdi yani kafana göre derse gitemezlik yapamıodun derse gitmediğin günler senden not olarak düşüodu(özel durumlar hariç) yani eğitimi ciddiye alıolardı we öğrenciyede aldırmaya çalışıolardı devlet okulu gibi..
twde gördüğümüz şımarık zengin çalışmayan öğrenci durumu yok yani arkadaşlar lütfena.s.


çok saçma her zaman bu ayrım vardır öss den barajı zor geçen birinin bitirdiği üniversiteden ne bekliyorsun bu kişi ne kadar öğrenebilmiştirki sonuçta zekası biyere kadar =) ben bankada staj yaptım ve banka AÖF ve özel okulları almıyor BURSLU OKUYANLAR HARİÇ TABİKİ
 
Ankara universitesinde okuyorum fakat özel okulların olmasına karşı değilim tabii kalite olanların misal bilkent bahçeşehir tobb koç sabancı universitelerinin.mesela atılım universitesi de özel bir üniversite kıbrısta da bir sürü özel universite var sizin bildiginiz gibi ama hiç biri kaliteli değil.2007 datercih yaparken bilkenin kimya bölumune burslu olarak girebiliyordum fakat bölum okumak istemediğim için istemedim şimdi kimya muhendisliği okuyorum.şu bir gerçek özel universiteler devlet universitelerinden çok daha az puanla öğrenci alıyor.misal isteyen kayıtlara bakabilir 2006 da bilkent bilgisayar muhendisliği 300 puanla öğrenci alırken burslular 360 puanla alndı diğer universitelerin en düşük bilgisayar muhendisliği puanı 330 idi.yani arada uçurum var kimse yok öyle demesin açıp kayıtlara baksın.ama şu da bir gerçek bilkentin ve yukarıda saymış oldugum universitelerin eğitimi küçümsenemez.birisi yazmış Ankara universitesinde okuyan birisi deniz gezmişi jön zannediodu die.arkadaşım bu ankara universitesinin bir kusuru değildir ona bakarsan bilkentler tikilerle dolu ben ondan bahsediyomuyum hayır lütfen bel altına çalışmayınız.özel okul şartlarının çok daha iyi oldugunu düşünüyorum ama yine de bi odtü bogaziçi benim gözumde ayrıdır.
 
Back