Özel üniversitelerin fiyat listesi..

çok saçma her zaman bu ayrım vardır öss den barajı zor geçen birinin bitirdiği üniversiteden ne bekliyorsun bu kişi ne kadar öğrenebilmiştirki sonuçta zekası biyere kadar =) ben bankada staj yaptım ve banka AÖF ve özel okulları almıyor BURSLU OKUYANLAR HARİÇ TABİKİ
yapmayın Allah aşkına yaa warmı böle bişeee, ne demek zekası biyere kadar???? öss nezman öğrenci zekasını ölçen bi sistem olduki o sınawda başarı olamaynları böle bi tabirle nitelendiriosunuz.. ozaman liseyi birincilikle bitiripte üniwersiteye yerleşemeyen çok kişi war bunları hangi kefeye koyuosunuz?? zekası biyere kadar olanlarmı?? çok yanlış bi yaklaşım çoookk:umursamaz:

ya gerçekten ne alaka öss=zeka kapitesi????

Son düzenleyen: Moderatör:
bencede alakasız..benim arkadaşım dershaneye gitmeden teknik üniv de fizik okudu..yetmedi birde çit lisan yaptı..öss asla başarınızı ve zakanızı ölçmez..fizik bölümünde okuyupta çokkkkkkk müh ile çift lisan arkadaşım var...ki puanlar arasındada uçurum var zaten

Son düzenleme:
Ben hem Boğaziçi üni.de derslere girdim aynı zamandada ıstanbul Bilgi Üni.de okuyorum :) Ama bilgi boğaziçindan çok daha kaliteli ve zor :) o yüzden bilmeden konuşmayınız

Arkadaşım seni çok tebrik ediyorum bilgi ünv ile boğaziçini karşılaştırdın üstüne üstün bilgi daha iyi dedin =) ben bişe demicem bundan sonra =) öss tabiki insanın öğrenme kapasitesini ölçer öss nin var olma amacı bu ztnyapılan araştırmalara göre ıq seviyesi 110 un üstünde olmayan üniversiteyi kazanamıyormuş araştırın görün hakaret etmiyorum ama öle tabi siz yine okudunuz okulu savunun =) parası olan özelde kaliteli okuyo napalım bizim paramız yoktu gidemedik devlette okuyoruz diyeyimde gönlünüz olsun bari :Pp

ya gerçekten ne alaka öss=zeka kapitesi????

Her üniversitede işletme var olduğu için bu bölümü aldım :

ODTÜ ıŞLETME 344.377
ANKARA ıŞLETME 325.864
BOĞAZıÇı ıŞLETME 355.060
ÇANKIRI KARATEKıN ÜNV ıŞLETME 286.591 DÜŞÜK Bı DEVLET ÜNV DE YAZDIM

ŞıMDıDE ÖZELLER
ANKARA ATILIM ıŞLETME 242.622
BAHÇEŞEHıR ıŞLETME 261.588
BıLKENT ıŞLETME 278.882
DOĞUŞ ıŞLETME 232.845
istanbul BıLGı ıŞLETME 244.895 (BOĞAZıÇıDEN ıYı OLAN =))) )
kÜLTÜR ıŞLETME 241.799

ışte puanlar =)) sizce bu neyin göstergesi birisi 232-278 puan arasında ötekisi 355-286 puan arasında bunu nedeni ne ozmn tamam zeka değil diyelim nedeni ne peki birinin en kötü ünv bile diğerinin en iyi ünvsitesinden (bilkent) daha yüksek puanı evet cevaplar???

BOĞAZıÇı ile Bilgi arasındaki puan farkı 111 =) boğaziçini kazanmış biri okul birincisi oldunu var sayalım 80 pauan geliyor 275 ham puan yapması lzm yani bilgiyi kazanan öğrecinin okul puanıyla birlikte yaptığı puandan 31 puan fazla başka sözüm yokk

Son düzenleme:
Arkadaşım seni çok tebrik ediyorum bilgi ünv ile boğaziçini karşılaştırdın üstüne üstün bilgi daha iyi dedin =) ben bişe demicem bundan sonra =) öss tabiki insanın öğrenme kapasitesini ölçer öss nin var olma amacı bu ztnyapılan araştırmalara göre ıq seviyesi 110 un üstünde olmayan üniversiteyi kazanamıyormuş araştırın görün hakaret etmiyorum ama öle tabi siz yine okudunuz okulu savunun =) parası olan özelde kaliteli okuyo napalım bizim paramız yoktu gidemedik devlette okuyoruz diyeyimde gönlünüz olsun bari :Pp

çok saol cnm senin bu teselline ihiyacımız wardıkaydirigubbakcemile3 üniwersiteyi kazanamayan kişinin IQ 110un altında ise liseyi nasıl birincilikle bitirio?? liseden sonra IQ benden bukadar deyip gerimi çekilio? ayrıca 1. 2. girişinde üniwersiteye giremeyenler we daha sonra girenler noluo?? IQ birden tawanmı yapıo?? yapmayın yaa çok saçmaa:umursamaz:
sen özeldde okuyanları zekaları biyere kadar die nitelendiriosan bende sana derimki şu yazdığın yorumlarla zaten kendi yorumlayabilme düşünebilme kapasiteni ortaya koymuş bulunuosun:umursamaz: özellikle alıntı yaptığım mesajındaki "sonuçta zekaları biyere kadar" lafın çok yanlış çokkk :olmaz:
insanlar neden böle?? dewlet özel die bi ayrım yok yaa, herkes emek werio herkes okuo, kimse o diplomayı hawadan almıo, özel üniwersitelerde eğitim weren hocalarımızda dewlet okullarından gelme, onlarındamı IQları 110un altındaymış cnm araştırdınmı?? aradaki 5-10 puan insanları böle konuşmaya böle ayrım yapmaya itmemeli yaa.
umarım öğretmenlik okumuosundur:Saruboceq:
dahada yorum yapmıycam yapamıycam bu düşüncelere karşı
sewgiler a.s.

Her üniversitede işletme var olduğu için bu bölümü aldım :

ODTÜ ıŞLETME 344.377
ANKARA ıŞLETME 325.864
BOĞAZıÇı ıŞLETME 355.060
ÇANKIRI KARATEKıN ÜNV ıŞLETME 286.591 DÜŞÜK Bı DEVLET ÜNV DE YAZDIM

ŞıMDıDE ÖZELLER
ANKARA ATILIM ıŞLETME 242.622
BAHÇEŞEHıR ıŞLETME 261.588
BıLKENT ıŞLETME 278.882
DOĞUŞ ıŞLETME 232.845
istanbul BıLGı ıŞLETME 244.895 (BOĞAZıÇıDEN ıYı OLAN =))) )
kÜLTÜR ıŞLETME 241.799

ışte puanlar =)) sizce bu neyin göstergesi birisi 232-278 puan arasında ötekisi 355-286 puan arasında bunu nedeni ne ozmn tamam zeka değil diyelim nedeni ne peki birinin en kötü ünv bile diğerinin en iyi ünvsitesinden (bilkent) daha yüksek puanı evet cevaplar???

BOĞAZıÇı ile Bilgi arasındaki puan farkı 111 =) boğaziçini kazanmış biri okul birincisi oldunu var sayalım 80 pauan geliyor 275 ham puan yapması lzm yani bilgiyi kazanan öğrecinin okul puanıyla birlikte yaptığı puandan 31 puan fazla başka sözüm yokk

way çok etkilendimm oturup neyi araştırmışssın:umursamaz: ama boşuna uğraşmışssın cnm yaa biz zaten puanlar aynı die bişe demedikki, geçmişi ii oku böle bişe bulamazsın.. sadece bitakım talihsizlikler sonucu(sınaw heyecanı stress hastalık ws) sınawı geçemyen kişiler neden ZEKASI BıYERE KADAR OLUO?? onu anlayamadım.. neyse sen takıl, sen üniwersite okuosun ( HEMDE DEWLETTE:1shok:) ama yeniliklere fikirlere açık hale getirememişn kendini.. tek biyerden bakıosun olaya oda puan...sanırım hayatta öwünebileceğin tek şey bu.. sana başarılarrr opuyorumnanaktan

öss nin zekayla alakalı oldgunu düşünmüyorum.normal ıq ya sahip bir insan gunluk çalışmayla bile kazanabilir.sanırım mod26 arkadaşımızın anlatmak istedigi kapasite.mesela benim bir arkadaşım öss ye 4 sene hazırlandı öyle ki atılım universitesini bile tutturamadı (türkiyenin en düşük puanlı ve en kalitesiz universitesi ).fakat 5.yılında kıbrısta ki özel universitelerden birini anca tutturdu.sanırım zeka burda işin içine giriyor.demekki kızın kapasitesi bu zorlamaya gerek yok.öss dediğim gibi zeka işi olduguna inanmıyorum ama şu da bir gerçek bogaziçi universitesiyle bilgi universitesi kesinlikle bir değil. bu olsa olsa kendini kandırmak olur sanırım orada okuyanların uydurdugu kendi egolarını tatmin etmek için yaptıkları birşey.

üniwersiteyi kazanamayan kişinin IQ 110un altında ise liseyi nasıl birincilikle bitirio??

valla bu ıq meselesine ilişkin bişi diyemeyecem ama şu var ki bir sürü okul 1. si öss de başarılı olmadı..hem de bu binlerle ifade edildi..şunuda unutmayalım ki maalesef okullarda notlar çokkk şişiriliyor ve bişi bilmeyen ama karnesinde birsürü 4-5 olan öğrenci oluyor..

öss nin zekayla alakalı oldgunu düşünmüyorum.normal ıq ya sahip bir insan gunluk çalışmayla bile kazanabilir.sanırım mod26 arkadaşımızın anlatmak istedigi kapasite.mesela benim bir arkadaşım öss ye 4 sene hazırlandı öyle ki atılım universitesini bile tutturamadı (türkiyenin en düşük puanlı ve en kalitesiz universitesi ).fakat 5.yılında kıbrısta ki özel universitelerden birini anca tutturdu.sanırım zeka burda işin içine giriyor.demekki kızın kapasitesi bu zorlamaya gerek yok.öss dediğim gibi zeka işi olduguna inanmıyorum ama şu da bir gerçek bogaziçi universitesiyle bilgi universitesi kesinlikle bir değil. bu olsa olsa kendini kandırmak olur sanırım orada okuyanların uydurdugu kendi egolarını tatmin etmek için yaptıkları birşey.

valla bu ıq meselesine ilişkin bişi diyemeyecem ama şu var ki bir sürü okul 1. si öss de başarılı olmadı..hem de bu binlerle ifade edildi..şunuda unutmayalım ki maalesef okullarda notlar çokkk şişiriliyor ve bişi bilmeyen ama karnesinde birsürü 4-5 olan öğrenci oluyor..

öss kesinlikle zeka işi değil, kazanamayan kişilere zekası biyere kadar denip sonunada =) bu işaret konulursa ben orda müdahele ederim.. emek heryerde emektir, lütfen saygı gösterelim... ben burslu okudum, ama benim sınıfımda onlarca burssuz okuyan akadaşımda enaz benim kadar emek sarfetti..
tabiki çoğu okullarda notlar şişirilio, bu bir gerçek.. şuda bi gerçekki lisede öğretmen okullarından mezun olan çoğu öğrenci, bi anadolu lisesiden düz liseden mezun olanlrdn daha az soruyu doğru cevaplayıp ama daha yüksek puanlar alıp üniwersiteye yerleşiolardı..demek istediğim eğer araştırma yapılcak olursa yüzlerce şey bulabiliriz sistemdeki çarpıklıklarla ilgili..
çok tepkiliyim insanların gösterdkleri emeklere bukadar basit bi yaklaşımla küçük görenlere... :olmaz:
herkese sewgiler a.s.

eşim bilgi üniversitesi mezunu.çok düşük bir puanla girmiş yani devlette belki doğudaki iktisatlara falan yeticek kadarmış puanı.mezun olmadan önce odtü ve boğaziçi mezunlarının halen girmek için can attığı bir yabancı firmaya çok kısa bir sürede birçok boğaziçi üniversitesi öğrencisini sollayarak ilk 10 da girdi.şuanda müdür olmak üzere.
demek istediğim insanları öss puanına göre yargılamayın.ben boğaziçi üni kötüdür demiyorum.şüphesizki ülkemizin en iyi üniversitelerinden biri.ancak unutmamak gerekr ki öss düzenli çalışmış ve stresini yenmiş insanların başarılı olduğu bir sistemdir.
öss de yüksek puan almış olmak demek öss de başarılı olmak demektir.bu üniversite de,iş hayatında aile hayatında sosyal hayatta başarıyı kazanmış olmak demek değildir.
benim zamanımda bizim bölüm 1.si okul 1.kontenjanından girmiş ve bizim paunlarımızdan 30 puan kadar aşağıda bir puan elde etmiş bir arkadaşımızdı.
umarım eşim ve arkadaşımla ilgili vermiş olduğum örnek yeterince açıktır sizin için.

ıyide yani neden boğaziçinin taban puanı ile özel üniversitelerin tam burslu puanlarını karşılaştırmak yerine normal taban puanlarını karşılaştırıyorsunuz ki? Boğaziçi çok iyi bir üniversite fakat bütün bölümlerinde aynı başarıyı sağlayamıyor ki bu çok normal, neticede derslere giren öğretmenlerin üniversitelere dağılımı eğitimin kalitesini etkileyen bir şey.Bu yüzden bir örnek vermek gerekirse, Koç Üniversitesi Psikoloji bölümü Boğaziçi Psikolojiden daha iyi bir eğitime sahiptir,Kimya bölümünde en iyi üniversite Boğaziçidir, işletme konusundada Türkiye'de en iyi eğitime sahip okul Anadolu Üniversitesidir .Bu konuda bol keseden atmak yerine bence biraz araştırmaları okuyun.Ayrıca össde düşük puan aldı diye kimseye gerizekalı muamelesi yapmaya veya burada kendi reklamını yapmaya luzum yok, netice itibarı ile ister 340 puanla gir ister 260 o okulu bitirebilmek için çalışman lazım...

Son düzenleme:
kızlar ben özel ünv.de burslu okudum
babam zorla yazdırmıştı şimdi iyi ki yazdırmış diyorum
korkuyordum yok bursum kesilir yok ezilirim falan diye ama çok şükür hiçbiri olmadı
kim burslu kim paralı bilmezdik
herkes deli gibi çalışırdı
özel ünv.nin en büyük avantajı hocaların öğrencileri isim isim bilmesi ve hepsi ile tek tek ilgilenmesi
devlet ünv.de böyle bir imkan yok ne yazıkki...
hoca 100-150 kişilik sınıflarda hangi öğrenci ile ilgilenecek hangi öğrencinin sorularına cevap verecek
eğitim açısından da özeller bir adım önde
devlet ünv.lerinde okuyan arkadaşlarımın derslerine gitmiştim hayatımda öyle ders işlenişi görmedim
iyi ki özelde okumuşum
hiçbir eksisi olmadı aksine bana bir çok alanda fayda sağladı

yazık üzülüyorum aslında parası olmayan mesleğide olmayacak yeni nesilinbunada sosyal adaletsizlik denirkötükedihüso

sizler özel üniversitelere laf edeceğinize tartışmadan uzak düşünmeden uzak test sistemiyle derslerin geçildiği çarpık bir sistem olan açıköğretim için yapılan örgüne geçebilme şansı verilmesi konusunu tartışın...
özelde hiç olmazsa bir tartışma ortamı var hocalarla diyalog halindesin..üniversitenin mantığı diploma değil düşünen araştıran tartışan bireyler yetiştirmektir...bu da test tekniği ile kitaptan okunarak olmuyor maalesef..

özel yada devlet üniverstesi
tartışması yapan arkadaşlarım
türkiyde 80 sonrası gencliği yani darbeden cıkmış neslin evlatları
siyasetten bilimden kültürden uzak yetişmiş yetiştirlimiştir
bunun devleti özeli yoktur türkiyede malesef özel yada devletten mezun olmuş kimse yakın tarihi hakkında hibir bilgiye sahip degildir yakın tarihini dizilerden ögrenen bir nesil....
ne beklenebilir ki
okumayan sorgulamayan tek tip insan ...
hala 80 anayasasıyla darbe anayasasıyla yönetilen bir milletiz
iş devlet yada özelde degildir
68 kuşagı ve daha sonrası gencleri
üniverste okurken dünyayı sorgulayan eleştiren yürüyen genclerdi
80 gencleri ise siyasetten uzak durmaları ögütlenen
okey salonlarında pinekleyen okumayan okusa da popüler kitaplar dısında birşey okumayan
modanın magazinin futbolun ve daha bircok kaptalizm tuzagının esiri olmuş genclerdir

Özel Üniversite'de burslu okuyorsa olabilir.O da tanınmış,adı olan Koç,Bilkent,Sabancı Üniversiteleri olmalı burslu ise.Onun dışındakiler komik denecek netlerle meslek sahibi olmaya adım atıyorlar.Meslek sahibi olduktan sonra iş arıyorlar uzun süre,ya da devlet sınavlarını kazanamıyorlar.
Özel üniversitedeki öğrenciler çok rahat.Para ile öğretmen,mühendis,bankacı... aklınıza ne geliyorsa oldukları için okula gezmeye gider gibi gidiyorlar.Ee,paran varsa her şey olursun ,demişler.Doğru demişler...zemuszemus

Son düzenleme:
burada ..... yarışına girmek istemiyorum ama iş insanın kendinde bitiyor...
ben devlet üniversitesi mezunuyum eşim özel üniversite hemde burslu değil bunu daha öncede yazdım..
evet eşim parayla okudu ama o mesleği para değil kendi yeteneği sağladı ona..
o boğaziçi odtü mezunlarının binbir takla atarak girmye çalıştığı çok bilindik yabancı bir şirketten mezun olmadan torpilsiz olarak daha nisan ayıydı ilk 10da iş teklifi aldı türlü sınavlardan mülakatlardan geçerek...eşim okuduğu üniversiteden dolayı mülakatlara çağırıldı daha sonra kendini gösterdi..
aynı branşlarda okuduk stajlarım çok iyi idi ama ben mülakata bile çağırılmadım..nitekim benimle mezun olan 80 öğrencinin 5 kişisi ilk 6 ayda iş buldu..bu bir türkiye gerçeği..
evet elini kolunu sallaya sallaya gezmeye gider gibi giden öğrenci çok üniversitelerde ama maalesef artık günümüz şartlarında bunun özeli devleti kalmadı..
öss bir stres kontrol sınavı...benim çoook süper iyi zeki çalışkan arkadaşım stresten kusarak sıava girdiğinden beklenenin çok altında bir puan almıştı...yada yukarıda bahsettiğim örnek..bizim bölüm dereceli kız mliseden okul 1.si kontenjanından girmiş benim puanımdan 30 puan falan altında hatta özelde okuyan eşimin puanından bile düşük bir puandı...
ayrıca özelde bursluya ayrı burssuza ayrı ders verilmiyor..burslu arkadaşlar iş bulamayıp son çare askere gitmişlerdi...
insanın içinde olacak..
son olarak bi yanlış anlaşılmaya mahal vermek istemiyorum..ben özel iyi devlet kötü tartışması yapmıyorum...özele gidenleri küçümsemenin aşağılamanın yerden yere vurmanın gereksiz olduğunu söylemek istiyorum...

özel veya devlet ayrımı yapmadan bır örnek verıcem babamın dayısının oglu çok aylaz kız pesınde koşan fırlama bır çocuk 2 defa öss ye gırdı kazanamadı ama aılesı ılla okusun dıye onu bulgarıstanda özel bır okula yazdırdı bırde tıp okuyor ben degıl ama butun herkes dalga gecıyor parayla okumak ıstemeyen çocuk bıle okutuluyor bu dr olsa neolur denılıyor

Back