yapmayın Allah aşkına yaa warmı böle bişeee, ne demek zekası biyere kadar???? öss nezman öğrenci zekasını ölçen bi sistem olduki o sınawda başarı olamaynları böle bi tabirle nitelendiriosunuz.. ozaman liseyi birincilikle bitiripte üniwersiteye yerleşemeyen çok kişi war bunları hangi kefeye koyuosunuz?? zekası biyere kadar olanlarmı?? çok yanlış bi yaklaşım çoookk:umursamaz:çok saçma her zaman bu ayrım vardır öss den barajı zor geçen birinin bitirdiği üniversiteden ne bekliyorsun bu kişi ne kadar öğrenebilmiştirki sonuçta zekası biyere kadar =) ben bankada staj yaptım ve banka AÖF ve özel okulları almıyor BURSLU OKUYANLAR HARİÇ TABİKİ
Ben hem Boğaziçi üni.de derslere girdim aynı zamandada ıstanbul Bilgi Üni.de okuyorum :) Ama bilgi boğaziçindan çok daha kaliteli ve zor :) o yüzden bilmeden konuşmayınız
ya gerçekten ne alaka öss=zeka kapitesi????
Arkadaşım seni çok tebrik ediyorum bilgi ünv ile boğaziçini karşılaştırdın üstüne üstün bilgi daha iyi dedin =) ben bişe demicem bundan sonra =) öss tabiki insanın öğrenme kapasitesini ölçer öss nin var olma amacı bu ztnyapılan araştırmalara göre ıq seviyesi 110 un üstünde olmayan üniversiteyi kazanamıyormuş araştırın görün hakaret etmiyorum ama öle tabi siz yine okudunuz okulu savunun =) parası olan özelde kaliteli okuyo napalım bizim paramız yoktu gidemedik devlette okuyoruz diyeyimde gönlünüz olsun barip
Her üniversitede işletme var olduğu için bu bölümü aldım :
ODTÜ ıŞLETME 344.377
ANKARA ıŞLETME 325.864
BOĞAZıÇı ıŞLETME 355.060
ÇANKIRI KARATEKıN ÜNV ıŞLETME 286.591 DÜŞÜK Bı DEVLET ÜNV DE YAZDIM
ŞıMDıDE ÖZELLER
ANKARA ATILIM ıŞLETME 242.622
BAHÇEŞEHıR ıŞLETME 261.588
BıLKENT ıŞLETME 278.882
DOĞUŞ ıŞLETME 232.845
istanbul BıLGı ıŞLETME 244.895 (BOĞAZıÇıDEN ıYı OLAN =))) )
kÜLTÜR ıŞLETME 241.799
ışte puanlar =)) sizce bu neyin göstergesi birisi 232-278 puan arasında ötekisi 355-286 puan arasında bunu nedeni ne ozmn tamam zeka değil diyelim nedeni ne peki birinin en kötü ünv bile diğerinin en iyi ünvsitesinden (bilkent) daha yüksek puanı evet cevaplar???
BOĞAZıÇı ile Bilgi arasındaki puan farkı 111 =) boğaziçini kazanmış biri okul birincisi oldunu var sayalım 80 pauan geliyor 275 ham puan yapması lzm yani bilgiyi kazanan öğrecinin okul puanıyla birlikte yaptığı puandan 31 puan fazla başka sözüm yokk
üniwersiteyi kazanamayan kişinin IQ 110un altında ise liseyi nasıl birincilikle bitirio??
öss nin zekayla alakalı oldgunu düşünmüyorum.normal ıq ya sahip bir insan gunluk çalışmayla bile kazanabilir.sanırım mod26 arkadaşımızın anlatmak istedigi kapasite.mesela benim bir arkadaşım öss ye 4 sene hazırlandı öyle ki atılım universitesini bile tutturamadı (türkiyenin en düşük puanlı ve en kalitesiz universitesi ).fakat 5.yılında kıbrısta ki özel universitelerden birini anca tutturdu.sanırım zeka burda işin içine giriyor.demekki kızın kapasitesi bu zorlamaya gerek yok.öss dediğim gibi zeka işi olduguna inanmıyorum ama şu da bir gerçek bogaziçi universitesiyle bilgi universitesi kesinlikle bir değil. bu olsa olsa kendini kandırmak olur sanırım orada okuyanların uydurdugu kendi egolarını tatmin etmek için yaptıkları birşey.
valla bu ıq meselesine ilişkin bişi diyemeyecem ama şu var ki bir sürü okul 1. si öss de başarılı olmadı..hem de bu binlerle ifade edildi..şunuda unutmayalım ki maalesef okullarda notlar çokkk şişiriliyor ve bişi bilmeyen ama karnesinde birsürü 4-5 olan öğrenci oluyor..
Arkadaşım seni çok tebrik ediyorum bilgi ünv ile boğaziçini karşılaştırdın üstüne üstün bilgi daha iyi dedin =) ben bişe demicem bundan sonra =) öss tabiki insanın öğrenme kapasitesini ölçer öss nin var olma amacı bu ztnyapılan araştırmalara göre ıq seviyesi 110 un üstünde olmayan üniversiteyi kazanamıyormuş araştırın görün hakaret etmiyorum ama öle tabi siz yine okudunuz okulu savunun =) parası olan özelde kaliteli okuyo napalım bizim paramız yoktu gidemedik devlette okuyoruz diyeyimde gönlünüz olsun barip
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?