- 17 Nisan 2015
- 695
- 755
- 34
-
- Konu Sahibi merveeda79
merhaba herkese
Üniversite den mezun olduğum gibi çalışacağım kendi ayaklarımın üzerinde duracağım diye çok Hırs yaptım kpss falan denemeden memleketimde iyi sayılabilecek bir fabrikada başladım
Ilk girdiğimde müdür psikopat gibi bişeydi herseye kızardı işi yarım yamalak öğretti sonra korkudan yapacağım varsa da yapamazdım bişey sorduğumda terslerdi kendi de mutsuzdu çünkü ben orada en düşük maaşı alanım hafta sonları tatil maaş düzenli yatar vs maaş ortalama 1500 tl ye geliyor ..
Neyse benim müdür gitmesine 1 ay kala bana iş öğretti acele acele herşey benim üstüme kaldı ben gidiyorum dedi ve gitti
Onun yerine başka bir müdür aldılar müdür dediğime bakmayın orta derece de yönetici diyelim bölüm müdürü her Bölümün müdürü ayrı ayrı. Neyse onun yerine işten anlamayan birini aldılar 4 aydır ona iş gösteriyorum ama anlamıyor beni sinir ediyor çok fazla üstelemiyor öğrenmek için artı benim yaptığım hataya ortak olmuyor üst yönetim bana kızıyor biraz önce bana üst yönetimden biri raporlar doğru gelse dana Kesicem dedi , nasıl üzüldüm nasıl.. Arada raporlarda hatam oluyor evet ama dana kesecek kadar değil . Yeni müdür eğitim için yurt dışına gidiyor burada ben koca bölümü tek başıma idare ediyorum hiç tşk yok destekleyici bir kaç cümle yok.. Yönetim hep ezici.. Biraz sessiz biriyim tüm bunlara üniversite okudum işsiz kalmamalıyım diye katlanıyorum 10 kilo aldım 2 sene de .. Evliyim çocuk istiyorum ama bu sinir streslerle yapamam ki ..müdür olarak gelen adama çok uyuz oluyorum.. Gereksiz gülmeleri beni çileden çıkarıyor o rahatlığı herşeyi benim üstüme atması katlanamıyorum..
Ne olur bana yardım edin ben buradan çıkarsam başka yerde de yapamam biraz çekingenim.. Özel sektörde bu durumu çok iyi kullanıyorlar.. Daha fazla eziyorlar çok fazla yönetici var ve yaptığım en küçük Hatayı mailde Cc ye diğer müdürleri koyarak rezil etmeye çalışıyorlar. Işi bilen benim orayı koca bölümü döndüren de benim bunu niye farketmiyorlar .. Bana yardım edin çok bunalıma girdim
Çalışacak adam bulmak zor değilmiş, öpüp başına koysunmuş.
Saydığınız 3şeyde(Maaş,sigorta,izin. ) olması gerekenler.Kanuni zorunluluk. İhsan ediyormuş gibi konuşmayın.Ne kadar gıcık ya.
sen biliyormusun birisinin beğenmediği yada bir sebepten dolayı yapmadığı bir işi kapıda kaç kişi almak için sırada bekliyor? birisi asgari ücreti beğenmez, birisi asgari ücret için her işi yapmaya razıdır. sigortasız, izin günsüz bile çalışmaya razı kaç insan var sen biliyormusun? iş beğenmeyen kendi kaybeder,şartlar böyle. insanların işine gelirse.Aynısını ben yazacaktım şimdi. Çalışanlar işverenlere muhtaç olduğu kadar, işverenler de yanlarında çalışanlara muhtaç aslında. Binlerce kişinin çalıştığı fabrikaları geçtim, 3 5 kişilik bir iş dahi olsa, orada bulunan çalışanlar olmasa işveren tek başına nereye nasıl yetebilecek?
Hele ki büyük işyerlerinden hiç bahsetmiyorum. Bilgisayar mühendisinden, endüstri mühendisine, insan kaynakları uzmanından muhasebecisine hepsi farklı branşlar. Onlar olmasa işveren tek başına 10 ayrı birime yetişmeyi düşünüyor galiba.
Maaş, sigorta, izin sanki olmaması gereken bir şey de, bunları sağlayan işverenler çalışanlar için daha ne istiyor diyor. Çalışanlarına verdikleri ücret 1 bilemedin 2 bin lira ama onların üzerinden kazandıkları bunun kat be kat fazlası.
Aslında kimse kötü muameleye, düşük ücrete eyvallah demese bu işverenlerdeki "çalışacak başka adam yok mu?" egosu yerle bir olacak ama ben kabul etmesem sen kabul etmesen illa ki o ücreti ve çalışma koşullarını kabul eden biri çıkıyor. Bir iki kişinin gösterdiği kararlı tavır da hiçbir işe yaramıyor.
canım ister gıcık ol ister olma bu işler böyle. işinize gelirse. öpüp başınıza koycaksınız tabi, bu ülkede sigortasız, izinsiz bile çalışmaya razı kaç tane insan var sen biliyormusun? sen çalışmazsan bir başkası balıklama atlar.Çalışacak adam bulmak zor değilmiş, öpüp başına koysunmuş.
Saydığınız 3şeyde(Maaş,sigorta,izin. ) olması gerekenler.Kanuni zorunluluk. İhsan ediyormuş gibi konuşmayın.Ne kadar gıcık ya.
sen biliyormusun birisinin beğenmediği yada bir sebepten dolayı yapmadığı bir işi kapıda kaç kişi almak için sırada bekliyor? birisi asgari ücreti beğenmez, birisi asgari ücret için her işi yapmaya razıdır. sigortasız, izin günsüz bile çalışmaya razı kaç insan var sen biliyormusun? iş beğenmeyen kendi kaybeder,şartlar böyle. insanların işine gelirse.
Çaresizlikten asgari ücreti kabul eden ya da bahsettiğiniz gibi izinsiz, sigortasız yani insanlık dışı koşullarda çalışmaya razı olan insanlar var diye diğer çalışanlara hakkını vermemek çok mu adil? Ya da diğer kişinin muhtaç durumda olmasını kullanıp onu sadece aç kalmamaya yetecek kadar bir ücrette çalıştırmak hangi vicdana sığar?
Ohh ne ala memleeket.. Nasıl sözler bunlar, çalışanlar hayvan değil önce bir bunu bilin... HAYRIINIZA para vermiyorsunuz onu da bilin... VALLA kölelik ağalık sistemi bile bundan iyi niye?? Çünkü o sistemde bile ağa, kölelerinin barınma ve beslenme gibi gereksinimlerini karşılamak zorunda... Şunu söylemekten bana gına geldi ama, kurumsal şirketlerde işler nasıl dönüyor haberiniz var mı?? Bu tarz düşüncelerin, nasıl ve ne kalitede şirketlerde yeşerdiğini tahmin etmek hiiç zor değil... Bir de çalışanlarınıza yavaşladıklarında kırbaç vurun olur mu??canım senin çalıştığın, maaş aldığın bir işin var bence öp başına koy. daha iyi şartlar aramak demek lüks demektir ki patronların zaten çalışacak adam bulması zor değil. işine gelmiyorsa bırak, bu işler böyle. özel sektörü seven dikenine katlanır...
benim personellerimdek nazlı, arkamızdan neler neler konuşuyorlar. millete iş veriyorsun, maaş veriyorsun, izin veriyorsun, sigortasını ödüyorsun, istedikçe daha iyisini istiyorlar. vallahi bu dünyada insanlara yaranmak zor.
sen biliyormusun birisinin beğenmediği yada bir sebepten dolayı yapmadığı bir işi kapıda kaç kişi almak için sırada bekliyor? birisi asgari ücreti beğenmez, birisi asgari ücret için her işi yapmaya razıdır. sigortasız, izin günsüz bile çalışmaya razı kaç insan var sen biliyormusun? iş beğenmeyen kendi kaybeder,şartlar böyle. insanların işine gelirse.
canım ister gıcık ol ister olma bu işler böyle. işinize gelirse. öpüp başınıza koycaksınız tabi, bu ülkede sigortasız, izinsiz bile çalışmaya razı kaç tane insan var sen biliyormusun? sen çalışmazsan bir başkası balıklama atlar.
merhaba herkese
Üniversite den mezun olduğum gibi çalışacağım kendi ayaklarımın üzerinde duracağım diye çok Hırs yaptım kpss falan denemeden memleketimde iyi sayılabilecek bir fabrikada başladım
Ilk girdiğimde müdür psikopat gibi bişeydi herseye kızardı işi yarım yamalak öğretti sonra korkudan yapacağım varsa da yapamazdım bişey sorduğumda terslerdi kendi de mutsuzdu çünkü ben orada en düşük maaşı alanım hafta sonları tatil maaş düzenli yatar vs maaş ortalama 1500 tl ye geliyor ..
Neyse benim müdür gitmesine 1 ay kala bana iş öğretti acele acele herşey benim üstüme kaldı ben gidiyorum dedi ve gitti
Onun yerine başka bir müdür aldılar müdür dediğime bakmayın orta derece de yönetici diyelim bölüm müdürü her Bölümün müdürü ayrı ayrı. Neyse onun yerine işten anlamayan birini aldılar 4 aydır ona iş gösteriyorum ama anlamıyor beni sinir ediyor çok fazla üstelemiyor öğrenmek için artı benim yaptığım hataya ortak olmuyor üst yönetim bana kızıyor biraz önce bana üst yönetimden biri raporlar doğru gelse dana Kesicem dedi , nasıl üzüldüm nasıl.. Arada raporlarda hatam oluyor evet ama dana kesecek kadar değil . Yeni müdür eğitim için yurt dışına gidiyor burada ben koca bölümü tek başıma idare ediyorum hiç tşk yok destekleyici bir kaç cümle yok.. Yönetim hep ezici.. Biraz sessiz biriyim tüm bunlara üniversite okudum işsiz kalmamalıyım diye katlanıyorum 10 kilo aldım 2 sene de .. Evliyim çocuk istiyorum ama bu sinir streslerle yapamam ki ..müdür olarak gelen adama çok uyuz oluyorum.. Gereksiz gülmeleri beni çileden çıkarıyor o rahatlığı herşeyi benim üstüme atması katlanamıyorum..
Ne olur bana yardım edin ben buradan çıkarsam başka yerde de yapamam biraz çekingenim.. Özel sektörde bu durumu çok iyi kullanıyorlar.. Daha fazla eziyorlar çok fazla yönetici var ve yaptığım en küçük Hatayı mailde Cc ye diğer müdürleri koyarak rezil etmeye çalışıyorlar. Işi bilen benim orayı koca bölümü döndüren de benim bunu niye farketmiyorlar .. Bana yardım edin çok bunalıma girdim
pardon ama sevabına kimse kimseye para vermiyor,sigortasını ödemiyor.Onlar olmasa siz nasıl para kazanacaktınız acaba? Keşke iş veren para veriyor çalışanına diye personeline her muameleyi mübah görmese
Hiç devran dönmez sanıyorsun değil mi, o devran öyle bir döner ki bir bakarsın... Sen o kişilerin yerinde olmuşsundur. . Ama başkalrınıın başına gelen şey bizim başımıza gelmez biz özelizsen biliyormusun birisinin beğenmediği yada bir sebepten dolayı yapmadığı bir işi kapıda kaç kişi almak için sırada bekliyor? birisi asgari ücreti beğenmez, birisi asgari ücret için her işi yapmaya razıdır. sigortasız, izin günsüz bile çalışmaya razı kaç insan var sen biliyormusun? iş beğenmeyen kendi kaybeder,şartlar böyle. insanların işine gelirse.
canım ne yaşadığımı nerden biliyorsun bende çok kahır çektim, şimdiki konumumu çektiğim kahırlara borçluyum. bende işçi oldum ama türkiyede durum bu. banada zamanında posta konuldu,işine gelirse denildi. ihtiyacım vardı, çalıştım, razı geldim. bazen sesimi çıkardım bazen çıkarmadım. bende geçtim o yollardan,merak etme. iki günlük çocuk değiliz. işinize gelirse.Hiç devran dönmez sanıyorsun değil mi, o devran öyle bir döner ki bir bakarsın... Sen o kişilerin yerinde olmuşsundur. . Ama başkalrınıın başına gelen şey bizim başımıza gelmez biz özeliz
canım benim sırtım yere gelmez sen rahat ol. korkma bu kadar, seninkide yere gelmez.Ne kadar acimasizca ve gaddar yorumlar bunlar...
Dilerim ki bu sekilde dusunen hangi isveren varsa; hepsine birgun gelir,birileri "isine gelirse" diye karsilik verip,o lutuf gorulen asgari ucrete muhtac birakir...
işinize geliseEmek sömüren insanlardan nefret ediyorum.Allahınızdan bulun.