Özel sağlık sigortanız var mı? Varsa hangisi?

dürüst sigortacıya rastlamak gerçekten büyük şans!sözleşmedeki maddeleri sorsanız bilre kendi kafalarına göre yorumluyorlar.ondan sonrada özür dileriz bizde öyle bir madde olduğunu bilmiyorduk deyip geçiştiriyorlar.bizim başımıza bu geldi .o yüzden koç allianzı kimseye tavsiye etmiyorumdaha güvenli şirketlerle çalışmanızı öneririm.

hmm o zaman koç allianz a yaklaşmayayım hiç ben. Satışı yap da nasıl yaparsan yap diyen firmalar yüzünden karşımızda konuşan kişiye güvenememek bir yana, bir de bizi etkilemesinden korkmak,ufff :uhm:uffff

bir de arkadaşlar diş tedavisinin karşılanmadığını biliyorum. Ama başka rahatsızlıklar da var mı karşılanmayan?

canım ben ıkı yıldır koc allınazdan sigortalıyım ve cook memnunum ben cok rahatsızlık gecırn bırıyım bu yıl sıgortaya 2 mılyar ödedik yıllık tabı bunu taksıt yapıyor kredı kartına 2 mılyar ödedim 7 milyarlık harcama yapmışım en basitinden gecn hafta taş düşürüyorum diye acıbademde yattım bir gce 1,200 tuttu ama ben tek kuruş ödemedim normalde masrafın %80 nini karşılıyor 20 sinide ben ödüyorum bu ilaclarada gecrli
koc allınazın dıgerlrınden en cazıp tarafı dıgerlerı sanırım sigorta yaptırdıkan sonra 1 yıl gebelık kabul etmıyor koc allınazda bu süre 5 ay evt karşılamadıgı yerlr var cok tabı buda sectıgın paket gör dgışıyor benım diş psıkolojık ve gebelık tedavısını karşılamıyor yani tüp bebk aşılama falan ama ben 5 aydır tedavi görüyorum doktorum karneye geblik tedavisi degılde kadın hastalıgı gıbı gösterıyor yanı onada ödemıyorum ama tüp bebek vya aşılama yaptırırsam doktor ücretı egıl ama ılacların üretını ödemek zoruna kalıcam ben kndı fıkrımı söylıyyım ben cok memnunum devamlı acıbademde tedavi oluyorum ve cok az para ödüyorum üstelık yatarsanda hic ödemıyorsun biraz uzun oldu ama faydalı olur diye düşündüm a.s.

Bende Acıbadem sigortalıyım,kızım ve eşimde,biz aile paketi yaptırdık,ilk yıl karşılıklı güven yılı olduğu için hamilelik vs. gibi konular sigorta kapsamı dışında kalıyor ama 2.yıldan itibaren herhangi bir rahatsızlık halinde istediğiniz kadar gidiyorsunuz,uzun zamandır sigortalı olduğumuz için ömür boyu yenileme hakkına sahibiz,bu şu demek oluyor artık tansiyondan baş ağrısına,ağır ameliyattan doğuma varıncaya kadar her problemde sigortadan istediğim kadar faydalanabilirim,ben çok memnunum,şimdiye kadar gittiğim tüm doktorlar çok ilgili çıktı,doktorların,resepsiyondaki görevlilerin ve diğer hastane personelinin ilgisinden memnun kaldım,benim kızım biraz canı tatlı ve nazlıdır,şimdiye kadar randevu aldığım doktorlar yapacakları muayneleri veya işlemleri öyle güzel anlattılarki kızıma,ne nazı kaldı ne de can acımaları,ilaçlar ve hertürlü görüntüleme vs. işlemlerin ayakta tedaviyse %20 sini ödüyorum,yatarak tedavilerde hiç para ödemiyorum,geçen gün kızımın kulakları tıkandığı için randevu almıştım,kulakları temizlendi ve genel muayneden geçti beş kuruş ödemeden çıktım,hatta buna ben bile şaşırdım,bazı durumlarda ayakta tedavilerde para dahi alınmıyor,tabii memnuniyet kişiden kişiye değişir,o yüzden tavsiye ederim mutlaka Acıbadem sigortadan faydalanın diyemem,benim beğendiğimi bir başkası beğenmeyebilir,örneğin bir arkadaşımız yazmış burada Anadolu Sağlık sigortasını,mesela ben Anadolu Hayat Sigortası mağduruyum,gençkızlığımda emeklilik sigortası yaptırmıştım,11 yıl ödedikten sonra emekli olacaktım,primleri yüksek tuttum,sigortalılığımın 9. yılında sigorta şirketini aradım ve şu anda sigorta paramın tümünü çeksem ne kadar alırım diye danıştım ve şok oldum çünkü sadece 50 milyon alacağımı söylediler.90 lı yıllarda ölümüm halinde menfaatkarlarım 9-10 milyar para alacaktı ve o zamanlar İstanbul'da satılık evler 4 milyar civarıydı,düşünün artık hemen sigortamı iptal ettirdim,o günden beri Anadolu Sigorta dediklerinde geri kaçıyorum:1no2:

Bu sebeple,sağlık veya hayat sigortası yaptıracak kişilerin iyice araştırmasını tavsiye ederim,sağlanan olanaklar,kapsamiçi veya kapsamdışı olan şeyleri iyi analiz etmeleri gerekir,ne olursa olsun,birçoğunda eksiklikler ve aksamalar mutlaka oluyor zaten.

seherim çok sağ ol, çok güzel anlatmışsın. Demek pakete göre değişiyor, hmm. Bunları da iyi düşünmek lazım o zaman. Ama yıllık 2 milyar beni zorlar açıkçası
sağlıklı günler dilerim.a.s.

sana katılıyorum bende kç allianzdan yararlanıyorum ve jinekolğa her ay gidiyorum nerdeyse ve hiç bi ücret ödemiyorum sadece %20oda çok az bi miktar artı diş cildiye vs çoğu şeyide karşılıyo dr biliyo zaten neyi karşılayıp neyi karşılamayacağını ona göre yazıyolar yardımcı oluyolar ama şunu biliyorum acıbademin fiyatları çok yüksek oldğu için çoğu şeyi karşılamıyor testleri felan mesela. hastaneden hastaneyede fark ediyor yani

bir de arkadaşlar diş tedavisinin karşılanmadığını biliyorum. Ama başka rahatsızlıklar da var mı karşılanmayan?

Diş tedavilerinde diş yaptıracaksanız eğer kaza sonucuysa karşılanıyor ama başka bir sebeptense karşılanmıyor,diş muayne ve temizliği sigorta kapsamında,birde Acıbadem için yazıyorum tabi,hız sporlarını kapsam dışı bırakıyor,örneğin yamaç paraşütü yapıyorsanız veya motocrosscuysanız :)) psikiyatrik tedavilerde sigorta kapsamında,gebelik vs. gibi bekleme süresi olan durumlardaysa
bekleme süresince özel indirim avantajından faydalanabiliyorsunuz.
Diğer arkadaşlarında yazdığı gibi kapsam içine alınmasını istediğiniz her madde size ek prim olarak yansır.Birde ilk mesajımda yazdığım gibi karşılıklı güven süresi diye belirlenen zamanı doldurduktan sonra eğer devamlılık gösteren bir sigortalıysanız birçok hastalık sigorta kapsamına giriyor,eğer ben bekleme süresi istemiyorum diyorsanız sözleşme yapacağınız sigorta şirketinin göstereceği hastane de check-up yaptırmanız isteniyor,diğer şirketlerde prosüdür nasıldır bilmiyorum ama kadın sigortalıların primleri erkek ve çocuklardan biraz daha yüksektir.

açıklamalarınız gerçekten çok aydınlatıcıa.s. güven süresi doldurmanın amacı aheralde baz kişilerin hastalıkalrını saklaması olsa gerek diye düşünüyorum. :uhm: ama mesela benim devlet hastanesinde gidemeyeceğim dal jineloji dir heralde. Yani ortopedi, beyin cerrahi vb nispeten daha az rahatsız ediyor insanı. Bir de kbb da rahatsız olmuştum eğitim hastanesinde.
doğum-gebelik değil de, normal jinekolojik muayeneler için de böyle bir güven süresi doldurmak gerekir mi acaba? sonuçta ben etrafımdaki insanların hastalanmalarından dolayı artık düzenli kontrol olmalıyım diye düşününce biraz da özel sigortayı düşünen bir insanım.:uhm:

Evet gülüm,birtakım kalıtsal hastalıklarını veya eskiden beri varolan hastalıklarını saklayan kişiler oluyormuş o yüzden güven süresi konuluyor,normal jinekolojik muayneler sigorta başlar başlamaz yaptırılabiliyor,örneğin benim kızımın genetik göz kayması var,15 aylıktan bu yana gözlük kullanıyor,ben rahatça göz muaynesine götürebiliyorum,hatta uzun zamandır sigortalı olduğumuz için ilerde kızım yaşını doldurunca lazer ameliyat bile olabilecek,gözlük numarasının sabitlenmesini bekliyoruz,yoksa sigortam şu anda bile karşılıyor,bu sigorta işi gerçekten çok teferruatlı yani ben size burdan ne kadar yazsamda inanın şartları birebir okumadan karar vermeniz biraz zor,bence fiyatça bütçenize uygun bulduklarınızla çağırıp görüşmeniz,kafanızdaki tüm soruları onlara sormanız uygun olur,aklınızdaki tüm soruları bir kenara yazın ve onları mutlaka sorun,ben öyle yapmıştım:)))Sanırım diğer mesajlarımda belirtmiştim,zaten 4-4lük bir sigorta bulmanız pek mümkün değil,birçoğunun kapsamdışı tuttuğu durumlar var ama beklentilerinizi karşılayacağınızı düşündüğünüz biriyle sözleşme yapabilirsiniz,birde şu var sanırım artık birçok sigorta şirketi bazı olanaklar sağlıyor,örneğin siz X sigortalısınız ve memnun kalmadınız,başka bir sigorta şirketine kazandığınız haklarla geçiş yapabiliyorsunuz.

Umarım kafanızdaki sorulara bir nebze ışık tutabilmişimdir.

Saygılarımla...

yorgun savaşçı,
sadece yatarak tedavi de olabilirsiniz,bildiğim kadarıyla sigorta şirketlerinden bu yönde de bir talepte bulunabiliyorsunuz,yatarak tedavilerde ödediğiniz prim full kapsamlıya oranla daha düşük olur,bizde yatarak tedavilerde,ameliyat refakatçi,yoğun bakım,suni uzuv,diyaliz,evde bakım,doğum,görüntüleme vs. yıllık limitsiz,sigortalı lazerli göz ameliyatlarında %30 katılım payını ödüyor,yurtdışı yatarak tedavilerdeyse tedavi masraflarının 150.000$lık bölümü karşılanıyor, yatarak tedavi olmak için prim ödediğinizi varsayalım eğer acil bir durum oldu ve ayakta tedavi görmeniz gerekti o zaman sigortalı muayne ve tetkiklerin 75 ytl'lik bölümünü ödüyor,gerisini sigorta şirketi karşılıyor,tabii bunlar geçen yılki fiyatlar bu yıl ücretler ne kadardır bilmiyorum,henüz sözleşmemizi yenileme tarihimiz dolmadı çünkü.
Birde şu var hangi şirketi seçerseniz seçin,isterseniz 12 ay taksit yapma imkanınız var.

Umarım içinize sinen bir şirket bulursunuz.
Sağlıklı günler dilerim.
Bol Şanslar...

munecim bu konuda bana o kadar yardımcı oluyorsun kia.s. fiyatlar hakkında biraz bilgi sahibi oldum, internette bir hesaplama sitesi var. Sadece yatarak tedaviyi kapsadığında ücret oldukça uygun oluyor. Benim de gözümü en çok korkutan şey ameliyat ücreti olduğu için buna daha sıcak bakıyorum sanki şu aralar. Çünkü primler çok yükseliyor diğer türlü. Bireysel yaptıracağım için.:çok üzgünüm:

benim sigortam demir hayat .anlaşmalı kurumlarda sadece muayene başına 24 ytl katkı payı ödüyoruz tüm tahlil tetkikler dahil tabi bebek sahibi olma masrafları hariç anlaşmalı olmayan yerlerdede yarısını ödüyoruz.ilaçlar sağlık karnesine yazılmışsa demir hayat kartını gösterip ücetsiz alıyoruz yazılmamışsa yüzde 20sini veriyoruz.bu sigortayı eşimin iş yeri yaptığı için ödemelerini bilmiyorum üzgünüm.ama ben çok faydasını gördüm

Arkadaşlar evet hala sigorta yaptıramadım. Beni çok zorladı bu konu, çok yabancısı olduğumdan ve de bireysel yaptıracağım için sanırım. Karar verme aşamasına geldim. Anadolu sigortanın iki paketi arasında kaldım diyebilirim. Ama henüz acenteyle görüşemedim, bu hafta inşallah.

sorumluları uyardım, bu başlıktan devam ediliyor şimdi.

ben de uğramamışım kendi konuma bu arada

ben sadece yatarak tedavi sigortası(anadolu sigorta) yaptırdım, çünkü ayakta tedavi ücretleri 600/1200 ytl limitli olduğunda, sigortanın ödeyeceği para zaten primlere eklenmiş oluyordu. sınırsızı da ödeyecek gücüm yok, ayrıca muayene ücreti bir şekilde cepten/ssk indirimli vb karşılanıyor ama ameliyatlar çok tutuyor.
ama araştırma yaparken koç allianz da hoşuma gitmişti, özellikle doğum vb konularda daha çok avantajı var sanırım.

benimde genel yaşamdan sigortam var bireysel ödüyoruz.eşim ve oğlum hem ayakta hem yatarak benimse yatarak ve tahlil masraflarımı karşılıyor.aylık 300 ytl ödüyoruz.biraz tuzlu ama rahat ediyoruz.eşim tip 1 diyabet hastası dr kontrolleri çok tutuyo o parayı sadece eşime harcardık normalde eşimin şeker masrafları için bi limiti var ama bize yetiyor.3 yıldır ödüyoruz çok memnunum istanbulda ssk ların durumu belli sağlık çok önemli sonra milyarlar döksen faydası olmuyo...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…