• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

özel sağlık meslek lisesinden çalışan biyoloji öğretmenleri

biyolog_nil

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2009
231
46
123
38
merhaba arkadaşlar;
başlıkta da belirtmiş olduğum gibi sağlık meslek lisesinde biyoloji öğretmenliği yapan arkadaşlardan bir takım tavsiyelere ihtiyacım var..
daha önce dersanede 4 yıl kadar çalıştım fen ve teknoloji öğretmeni olarak bu yıl özel bir anadolu sağlık meslek lisesinde biyoloji öğretmeni olarak işe başlıyorum.Biyoloji yanında anatomi+fizyoloji derslerine de gireceğim söylendi.Benimle aynı durumda olan arkadaşlar biraz bilgi verirse çok sevinirim.Sağlık meslek lisesinde öğretmen olmak zor mu? Müfredatta gösterilen dersler normal anadolu liselerinde ki gibi mi?
ilginize şimdiden teşekkürler...

bende çok istiyorum öğretmenlik yapmak biyoloji öğretmeniyim ama lab da çalışıyorum malesef :(

1.5 yıl çalıştım sağlık meslek lisesinde,kendi okulum haricinde bir de görevlendirme gitmiştim,öğretmen olmadığından.Ama ben sadece biyoloji derslerine girdim.Kitaplarına bakmıştım,yapılmayacak,anlaşılmayacak bir şey yok.Anatomi derslerinde latince kelimeler ezberlemeniz gerekir ilaveten.

Son düzenleme:
ben devlette sml de biyoloji öğretmeniyim.anatomi biraz latince denizi gibi.ama iki yıllık ebelik mezunu arkadaşlar yapabiliyorsa sende yaparsın

merhaba arkadaşlar;
başlıkta da belirtmiş olduğum gibi sağlık meslek lisesinde biyoloji öğretmenliği yapan arkadaşlardan bir takım tavsiyelere ihtiyacım var..
daha önce dersanede 4 yıl kadar çalıştım fen ve teknoloji öğretmeni olarak bu yıl özel bir anadolu sağlık meslek lisesinde biyoloji öğretmeni olarak işe başlıyorum.Biyoloji yanında anatomi+fizyoloji derslerine de gireceğim söylendi.Benimle aynı durumda olan arkadaşlar biraz bilgi verirse çok sevinirim.Sağlık meslek lisesinde öğretmen olmak zor mu? Müfredatta gösterilen dersler normal anadolu liselerinde ki gibi mi?
ilginize şimdiden teşekkürler...

merhaba canım bende sağlık meslek lisesine çok başvurdum çok istemiştim çalışmayı .. biyoloji olunca daha çekici gelmişti anatomi fizyoloji dersleri okulda en sevdiğim derslerdi onlara da girerim diye düşünmüştüm. iki ayrı okuldan çağırıldım ama olmadı .. 3 ayrı yerden 1,5 yıla kadar tecrübem vardı evim yakında ama olmadı giren kişiye baktığımda evi uzak ve hiç öğretmenlik yapmamış çalışmamış birini almışlar .. o kadar üzüldüm ki .. sizin 4 senelik öğretmenlik tecrübeniz var . Eğer sizin gibi biri olsa sevinirim daha çok deneyimlemem gerekir diye ama tam tersi olayını iki ayrı okulda karşılaştım şok oldum . Nasip değilmiş diyorum . Yazını görünce derdimi paylaşıyım bari dedim . Belki olması gereken bir durum vardır yol gösterirsiniz diye ..Sizin için hayırlısı olsun ..

ben devlette sml de biyoloji öğretmeniyim.anatomi biraz latince denizi gibi.ama iki yıllık ebelik mezunu arkadaşlar yapabiliyorsa sende yaparsın

merhaba hocam. ben de özel sağlık meslek lisesinde biyoloji öğretmeniyim. meslektaş olarak size bir şey danışmak istedim. malum bu sene 10. sınıf hemşirelikte biyoloji ders saati 2 olarak belirlendi. yıllık plan oluştururken nasıl bir yol izlemeliyiz. diğer bölümler ör: ATT de ise biyoloji 3 saat. ve talim terbiyenin yayınladığı biyoloji 10. sınıf öğretim programı da 3 saat baz alınarak hazırlanmış. konu hakkında bilgilerinizi rica ederim. iyi akşamlar

Back