arkadaşlar ben ingilizce öğrt mezunuyum ama hiç çalışmadım... özel okullara başvuruda neler bekliyolar... deneyimsizleri kesinlikle almazlar mı... alan bilgisi çok mu süper olmalı... ben tecrübe eksikliğinden belkide pek güvenmiyorum kendime...
özel okulda çalışmaktan memnun musunuz... çok yoğun oluyor mu... şimdiden teşekkürler
Merhaba,
Yakın zaman önce özel okulardan birinden öğretmenlik teklifi aldım, şu anda yükseklisans ve başka bir programa daha dahil olduğumdan kabul edemedim.Kpss'den güzel bir sonuç alamazsam onlarla çalışacağımı (yeni dönemde) dürüstçe söyledim :)
Deneyime çok takılmayın, evet önemli bir husus ama özel okullardan bir kısmı özellikle genç, deneyimsiz öğretmen adaylarını tercih ediyorlar ki maliyet açısından rahatlasınlar.Devlete göre daha fazla teknik donanım talep edenleri de var. (En azından samartboard uygulamasını bilsin falan gibi aranan özelliklerde belirttikleri hususlar var.) Bir müddet (2-3) yıl çalışır, kendinizi kanıtlarsanız daha iyi şartlarla devam bile edebilirsiniz.
Ücret olarak da deneyimsiz öğretmen adayları için malesef düşük başlatılırken, yıl bazındaki deneyimlere göre de bu ücret yükseltiliyor.
Ben gene de ücretleri ve olanakları daha düşük de olsa devlet okulunu tercih etmek istiyorum.Hem garanti, hem de kendini kanıtlamak için, maaş zammı almak için, atılmamak için, başka birisinin gelip senin yerine geçmemesi için delicesine rekabete girmemek için iyi olacağını düşünüyorum.
teşşekkürler canım... en iyisi devlet ama ikinci kez giricem sanırım yine atanamıycam... bi özelleri araştırayım dedim... keşke devlet olsa boshayallersmile
ben de ingilizce öğretmeniyim,mezun olduktan sonra 1 yıl özel bir kolejde çalıştım,sonra doğunun en ücra köşesine atandım,özeldeyken imkanlarım çok çok iyiydi çalıştığım kolej ayrılmamam için maaşıma akıl almaz bir zam yapmıştı ama ben istifa ettim ve doğuya gittim,2 yıl kaldım orda iyiki devlete geçmişim diyorum ve de.rahatlık olarak değil,ben nefes almadan çalışmayı severim.ama mesleğimden aldığım zevk özele göre çok daha güzel..
ben de ingilizce öğretmeniyim,mezun olduktan sonra 1 yıl özel bir kolejde çalıştım,sonra doğunun en ücra köşesine atandım,özeldeyken imkanlarım çok çok iyiydi çalıştığım kolej ayrılmamam için maaşıma akıl almaz bir zam yapmıştı ama ben istifa ettim ve doğuya gittim,2 yıl kaldım orda iyiki devlete geçmişim diyorum ve de.rahatlık olarak değil,ben nefes almadan çalışmayı severim.ama mesleğimden aldığım zevk özele göre çok daha güzel..
ben de çok seviyorum bilgiye susamış öğrencilerle çalışmayı...İngilizce doğuda ya da küçük yerlerde daha zor bazen hiçbişey öğretemediğini zannediyorsun ama sonuç çoğunlukla inanılmaz güzel :))