Benim çocuklarımdan birisi 6 diğeri 3 tü geçen sene. Çok emek verdi öğretmenler. Hiç bilgisayar başında eğitim gibi olmadı. Cidden test cozDuklerinde farkediyorum durumu.Merhaba hanımlar bu yıl okullar açılacak mı sizce, aramızda öğretmen olup bu konuyu daha yakından bilenler vardır belki.
Geçen yıl Devlet okulları açılıp kapandığında bile özel okullar açık mıydı, 2gün yerine 4 ya da 5 tam gün mü gidiyorlardı, bilginiz varsa benimle paylaşırsanız mutlu olurum.
Bu yıl ilkokul 2.sınıfa gidecek kızımı özel okula yazdırmak istiyorum ama uzaktan eğitime dönüş yapılıp bilgisayar karşısından ben bir şeyleri öğreteceksem de o kadar parayı da boşa dökmek istemiyorum çünkü geri de alamıyoruz bildiğim kadarıyla.
Okuyan,fikir veren, yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler
Ortaokul ve lisede mı? Tüm okullar uzaktan eğitime geçtiğinde mı? Ama bu fırsat eşitsizliğine yol açar. Benim kızım ilkokulu bitirdi özelde. Aynı oldu her şey devlet okuluyla. Yani uzaktan eğitim süreci
Benim kızım da öyle gitti ilkokulda ama devlet okulları da o dönem öyle gitti. Ama üyenin dediği uzaktan eğitime geçildiğinde özel okullar geçmemiş yüz yüze devam etmiş. Ben böyle bir şey görmedim. Aynı anda geçildi hem yüz yüze hem uzaktan eğitime bizde.Çarşamba hariç 4 gün gitti ilkokul ve ortaokullar oğlumun okulunda özel liseler hakkında bilgim yok.
Yasak hepsine geliyor ama özel okulların çoğu uymuyor. Kayıt yaptırmak istediğiniz okulun geçen yılki durumunu öğrenin.Merhaba hanımlar bu yıl okullar açılacak mı sizce, aramızda öğretmen olup bu konuyu daha yakından bilenler vardır belki.
Geçen yıl Devlet okulları açılıp kapandığında bile özel okullar açık mıydı, 2gün yerine 4 ya da 5 tam gün mü gidiyorlardı, bilginiz varsa benimle paylaşırsanız mutlu olurum.
Bu yıl ilkokul 2.sınıfa gidecek kızımı özel okula yazdırmak istiyorum ama uzaktan eğitime dönüş yapılıp bilgisayar karşısından ben bir şeyleri öğreteceksem de o kadar parayı da boşa dökmek istemiyorum çünkü geri de alamıyoruz bildiğim kadarıyla.
Okuyan,fikir veren, yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler
Benim kızım da öyle gitti ilkokulda ama devlet okulları da o dönem öyle gitti. Ama üyenin dediği uzaktan eğitime geçildiğinde özel okullar geçmemiş yüz yüze devam etmiş. Ben böyle bir şey görmedim. Aynı anda geçildi hem yüz yüze hem uzaktan eğitime bizde.
Eğitim hayatını evden verir misiniz mümkünse cocuga?Universitelerde 1 yil hibrit kararlari alindi, bir univ. hibrit acilirsa biz hocalar icin acilmamis demektir, kimse kismi ders icin kent degistirip ev tutmaz.
ilk ve orta dereceli okullar acilir, tam gun baslar ve sonra anasinifi, 1. siniflar ve sinav gruplari haric kapaniriz. Akilliysalar onumuzdeki donem %50 sinif yogunlugu ile sabahci/oglenci vb. yapar kolejler.
Ancak parami geri almak gibi bir fikrim hic olmadi gecen yil dersler uzaktan da gayet tam randiman devam etti ben memnunum.
Asi olmadim, olamayacagim da, bu noktada aşisiz ailelerin cocuklari okula gelmesin deseler bile umurumda olmaz, en nihayetinde ben de egitimciyim, kendi cocuguma home schooling yaparim.
Bu konuda yazardım da banlanırım. Çocuklarımızdan daha önemli kişilere yardım ediyoruz malummmmerhabalar ben özel okulda ilkokul grubunda öğretmenlik yapıyorum, şu anda açılacak şekilde ve hibrit şekilde hazırlık yapıyoruz (yani gelmek istemeyen öğrenciler sınıfa online bağlanıyor). seçtiğiniz özel okulun sistemi ve kalitesi farklılık gösterecektir elbet ama ben online eğitimde öğrencilerimizin geçtiğimiz seneyi çok az bir hasarla kapattığını gördüm çünkü sürekli derse katılımlarını takip ettik, geri dönüşler aldık ve durumlarını (sosyal, psikolojik ve kazanım açısından) değerlendirdik. maalesef devlet okullarında okuyan kuzenlerimin derse katılımı bile bir kere iki kere sorgulandıktan sonra bir daha kimsenin aklına gelmediğini görmek, ödevlerini yapıp yapmadığını kimsenin önemsemediğini görmek veya bu online eğitim sürecini ne kadar verimli geçirdiğinin değerlendirilmesinin yapılmadığını görmek beni çok üzdü. genelleme yapmak istemiyorum ama çoğunluğun böyle olduğunu ister istemez görüyoruz ve paranın etkisiyle fırsat eşitsizliğinin geldiği nokta ortada. kısacası, durumunuz varsa ve çalışan bir anneyseniz (onunla çok vakit geçiremeyecekseniz) özel okul daha destekleyici bir sistem içinde ilerliyor. ayrıca geçtiğimiz sene 2. dönem devlet okulu öğrencileri 2 gün gidip 6 ders görürken biz nasıl olduysa 4 gün 8 ders için getiriyorduk öğrencilerimizi. bakanlık izni ile yapıldığını duydum. paranın gücü..
Aynen katılıyorum bir de aşı olmayan öğretmenler ve öğretim üyelerine yaptırım gelir umarımEğitim hayatını evden verir misiniz mümkünse cocuga?
Diğer cocuklar icin cok verimli olur bence sizle karsılasmamaları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?